Ufukta mezar taşımı görüyorum ama nikah masası göremiyorum.

Yorum yapanlara şaştım kaldım. Biri evlenmek isteyince hemen koca meraklısı oluyo, evlilik tüh kaka oluyo.. Hiç mi empati yeteneğiniz yok. Burası yurt dışı mı. Ülke ülke gezsin, geçim kaygısı olmasın basit bir işte çalışsa bile sosyal hakları üst düzeyde olsun. Sevdiği birinden çocuk yapsın evlenmese de olur. Eminim baska ülkende yasasa evlenmeyi dert etmezdi.. Herkes sevip sevildiği bir insanla birlikte olmak ister. Belki evlilik hayali sizin sığ evlilik hayaliyle uymuyordur olamaz mı. Birlikte eğlenceği birbirini anlayacağı yalnız olmadığını hissettiği birini istiyordur. Belki deli gibi iş arıyor bulamıyordur burası Türkiye arkadaşlar. İşsizseniz, ailenizle aranız iyi değilse, ev üstünüze üstünüze geliyor olabilir, dışarı çıkmak bile zul olmuş olabilir bu bunalmışlıkla toplum baskısı da içinizi sıkııştırıyordur. Hiç bir şey yolunda gitmiyor hayatımda biri bile yok kafasına girebilirsiniz. Bu evlilik için ölmek değildir. Belki bir şey yolunda gitse toparlanırım ama niye hiç bir şey yolunda gitmiyordur. İnsan bazen sıkışmış hissedebilir umudunu yitirebilir.. Anlamak yerine herşey koca değil mantığında olanlar ve ay benim kocam uyuyo küsünce söyle yapıo falan diye bu konuda alakasız yazışanları çok saçma buldum.. Neyse konu sahibi arkadas dilerim hayallerinde ki insanla, işle karşılaşırsın. Ve burda herşey koca mı diyenlerden çok daha güzel bir evliliğin olur.

Bu konuda çok fazla empati yapamıyorum. 27 yaşında evlendim son ana kadar evlilik ile ilgili bir hevesim ve hatta isteğim yoktu. Mevcut şartlardan dolayı evlilik zorunluydu. Muhafazakar bir aile ve çevre vs. Aşık oldum, sevdim ve bu karşılıklıydı. Neyse evlendim işte.

Şu an 32 yaşındayım evliyim ve anneyim. Belki de hiç evlenmemiş olsam evlenmek isterdim bilemem. Dediğim gibi yaşamadığım için anlayamıyorum.

Ancak bakış açınız ve kendinizi ifade etme şekliniz yanlış. En nihayetinde hepimizin hayatında olduramadığımız bir sürü şey var. Lakin bir şekilde çabalamaya devam ediyoruz. Mezar taşı falan gerek yok bunlara. Akışına bırakınca düzeliyor her şey.

Bana koca meraklısı diyen şahsa cevap verdiğim için banlanmıştım oyüzden daha yeni yazma fırsatım oldu. Yorumunuz için teşekkür ederim güzel yürekli bayan. Sorunlu bi ailenin içinde bende cebelleşmekteyim ve gerçektende çocukluğumdan beri unutamadığım onlarca travma yolda yürürken bile kafamda zonkluyor, ağır yaralı olduğumda doğru ama bukadar açık yazmadığım halde siz diğer bayanlar gibi yorumumda koca meraklısı olduğumu değil yaralı olduğumu gördünüz buda güzel yüreğinizden gönül gözünüzün açıklığından... Bukadar yaralıyım evet ama nasıl iyileşeceğimi bilmiyorum çünkü öyle yaralarım var ki değil kendime bile itiraf etmeye korktuğum..

Basliģin dehşet ya gercekten.bunu kendine 40 kere desen birsey olur mazallah.
Sana verilen hayatin sagliğin kiymetini bil evlenince göklerde bulutlarin ustünde gezmiyor kimse..
Yere saglam basacak ayaklarimiz
Bedenimizi koruyacak ruh saģliğimiz olmali.
Akılla da dengeyi kuracağiz.Evlilik dogal bir talep ama olmuyorsa da kismet demeli
Umarim gonlunuzce olur hersey insallah gecici bi donemdir sizin icin suanki haliniz.

Yazılan yorumları o kadar güzel özetlemişsin ki
Ben de bekar 31 yaşındayım ve bu tür dertleri küçük görenlerden bıktım
18 yaşını doldurduğu gün evlenen yada üniversitedeki erkek arkadaşıyla mezuniyet gününde nişan yapmış kadınların koca delisi misin yazması ayrı ironi

Konu sahibini o kadar iyi anlıyorum ki
Hayat her yerden vurunca bir yerden yüzüm gülsün istiyor insan
İşsiz olmak bile evliye daha kolay tabii eşide işsiz değilse
Burada gez toz eğlen yazıyorlar hangi parayla kiminle?
Bizim yaşımızdaki çoğu arkadaşın çocuğu kreşten dönüyor oluyor bir kahve içmeye zamanı olmuyor yada eşli görüşmeler yapıyorlar
Yine yalnızsın

Damdan düşenin halinden damdan düşer anlar diye boşa dememişler... Kardeşlerim psikopat evde huzur olmadığı için ailemden kaçıyorum iş arıyorum bulamıyorum en kötü işlere bile razı geldim ama olmadı bi türlü biyerde tutunamadım. Hayatımda biri olsun istedim başta herşey güzelken daha dün akşam görüşelim diyip ertesi gün beni nedensiz yere sosyal medyadan silen dengesizlerle yada ilk buluşmada evine davet edip yararlanmak isteyen ciddiyetsiz tiplerle yada evli olduğunu gizleyen zamparalarla karşılaştım. Düzen bukadar bozukken bide evlenememiş olduğum için evde kalmış diye niye evlenemedi ki diye hakkımda yapılan dedikodularda beni en çok çileden çıkaran kısmı. Ben bekar olduğum için eksik kusurlu yada değersiz değilim belki ama en yakınlarım bile böyle hissettiriyor beni gözünden sakınması gereken incitmekten ödü kopması gereken öz ablam bile evde kaldın yalnız öleceksin diye canımı acıtmaya çalışıyor burdaki tanımadığım insanların koca meraklısı sözleri ne ki daha önce duyduklarımın yanında.. böylede soğuyorum hayattan bir gün evlenmeyi istemekten değil ölmek istemekten korkuyorum.

Aynen dediğin gibi damdan düşenin halini damdan düşen anlıyor
Biz evli birinin konusuna girsek görümceyle anlaşmakta ne var demekki siz geçimsiz tiplersiniz yazsak kıyamet kopar
Yaşamadığı bir durum hakkında çok güzel hüküm veriyor yargılıyor insanlar

Bilirim işsizliği evin içinde huzur bulamazsın dışarı çıkıp bir kahve içmeye paran yoktur
Arkadaşların ya kendi işleriyle ya kendi evleriyle meşguldur
Yada sırf çağırıp hava atmak isteyen (çünkü bizim ülkede evlenebilmek çocuk yapabilmek hava atma sebebidir çoğu kadına göre) tipler yanaşır
Bu defa akraba çevresine gidip gelmek olur tüm hayatın onlarda akbabadan hallice
Evet etrafta 40 yaşında olsada durumundan çok memnun olan evlenmeyi düşünmeyen insanlar vardır ama konu sahibinin durumu bu değil

Örneğin 40 yaşında bir arkadaşım var kendisine gelen talipleri ailemden ayrılmak istemem diye zora koşuyor aile ilişkileri nazara gelir anlatsan
Diğerinin iş arkadaşları parmak ısıtan cinsten hepsi birbirine dehşet yardımcı her haftasonu bir şehirde gezmedeler benim çoğu iş yer cadı kuyusu gibiydi
Neyse kısacası ben bu örnekleri herkese göstermezsin ki bak bekarlar ama mutlular diye

Senin için ise öncelikle iş bulman lazım
insanın maddi dertleri azalıyor evin içinde düşünüp durmaya vakti kalmıyor
Oda olmasa kurslara git bu ücretsiz belediyenin spor kursları dikiş kursları falan oluyor bu yönden para kazanabilirsin belki orada yeni insanlarla tanışırsın
Her istediğin kısa zamanda gerçekleşir inşallah

En son tekstile girdim günde 13 saat bir dakika durmadan köle gibi çalışmama rağmen adam gelip başımda bağırdı yetiştiremiyorsun diye 3 kişilik işi tek kişiye yaptırırsanız yetiştiremem normal 10 tane elim yokki dedim yine bağırmaya devam edince çıktım çok üzüldüm. Onca sene oku emek ver üniversite bitir ama ilk okul mezunu bir adam gelsin seni 100 kişinin içinde çocuk gibi fırçalasın kendini paraladığın halde lanet olsun böyle düzene.. nasıl soğuduysam o olaydan sonra birdaha işte aramadım umudumu yitirdim yani iş konusunda...

Burada sana yazanlar gerçek hayatın birer gösterimi
Ben bunların canlılarını yaşadım
Evlenmeye cesaretim yok ama sevgilim var diye o... oldum bir zaman
Çare içimizde güzel kardeşim insandan bir şey bekleyince olmuyor
Allaha yaslandım hep ve çalıştım, su aktı yolunu buldu, o gün bana o.. diyenler bugün çok başarılı kadın diyor umurumda değil çünkü ben onları o zaman silip bitirdim. Kendime acımayı bıraktım benim hayatım bu dedim ve önüme baktım başka yapacak bir şeyim yoktu.

Konu dışı ama merak ettim sizi mi seviyormus başkasıyla evliyken de böyle diyordu.

Evet sevdi bunu bana söyledi
15 yılda hiç görüşmedik o çalıştığım iş yeri kapandı herkes yoluna gitti
Öyle düşündüğünüz gibi değil yani
Başkasıyla evliyken bekar birine böyle demesi cidden etik değil.
Karısına üzüldüm.
Umarım şu an başkasına demiyordur seninle evleneceğiz diye.

İnsanların evliliği bu kadar dert etmesi neden sorun oluyor. Herkesin hayattaki beklentileri farklıdır. Saygı duymak gerekiyor. Ama başlığın bu kadar keskin olması dogru degil bence. Hakkınızda hayırlısı olsun

al bendende o kadar sanki hiç evlenemiyecekmişim gibi geliyor

Ben de hem işsizim he eşsizim:)
Ama şanslıyım diyeceğim bundan sonra.
Çünkü Neslican’ın almak istediği nefeslere sahibiz.
O sadece yaşamak istiyordu.
Konu sahibi,sağlığın yerindeyken mezar taşımı bile görebiliyorum demen Nesli gibi bir alımlık nefese muhtaç olanlara nankörlük değil mi?
En büyük şansın yaşamın.
İş,eş,para bunlar için elbet Rabbimizin belirlediği bir zaman var.
Bu yüzden şu anda sağlıklı şekilde bu forumda yazıyorsak eğer şanslıyız.Hem de çok şanslıyız

Mezar taşını görmesem de ki hepimiz ölücez
Erkeklere güvenim sıfır
O yüzden ilişki erkek vs görmek istemiyorum
İnsanlara ne kadar kırılgan sevdiğini belli eden onların yanında olduğuna inandırırsan ilk senden vazgeçiyorlar işte
İlişkilere çok anlam yüklememek lazım belkide

Evlenip hergün türlü acılar çekip, bekarlık günlerine dönmek, başlarındaki beladan kurtulmak için Allah a dua eden yüzlerce kadın var bu sitede. Allah nasibinizi bir yerde saklıyordur fakat böyle isyan etmeyin.

Başkasıyla evliyken bekar birine böyle demesi cidden etik değil.
Karısına üzüldüm.
Umarım şu an başkasına demiyordur seninle evleneceğiz diye.

Köyündeki eski yavuklusunu düşünerek Kocasını zehirlemek suretiyle öldürmeye teşebbüsten yargılanan karısına mı acıdınız
Şu konuda o kadar yazıldı çizildi hala bilmediğiniz hayatlar bilmediğiniz insanlar konusunda ahkam kesiyorsunuz pess
Konu sahibesine ayıp oldu işgal ediyoruz daha da komik olmayın isterseniz ben cidden güzel bir evlilik yaşıyorum kasmayın bu kadar aklı başında koskoca bir hayat yaşamış bir kadınım düşünebilecek beynim var şükür

Ne bileyim eski karısının şimdiki kocanızı zehirlemeye çalıştığını?
Kendisini zehirlemeye çalışan bir kadınla evliydi o zamanlar deseydiniz böyle yazmazdım herhalde.
Allah mutlu etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…