Bana koca meraklısı diyen şahsa cevap verdiğim için banlanmıştım oyüzden daha yeni yazma fırsatım oldu. Yorumunuz için teşekkür ederim güzel yürekli bayan. Sorunlu bi ailenin içinde bende cebelleşmekteyim ve gerçektende çocukluğumdan beri unutamadığım onlarca travma yolda yürürken bile kafamda zonkluyor, ağır yaralı olduğumda doğru ama bukadar açık yazmadığım halde siz diğer bayanlar gibi yorumumda koca meraklısı olduğumu değil yaralı olduğumu gördünüz buda güzel yüreğinizden gönül gözünüzün açıklığından... Bukadar yaralıyım evet ama nasıl iyileşeceğimi bilmiyorum çünkü öyle yaralarım var ki değil kendime bile itiraf etmeye korktuğum..36 da evlendim; o yaşa kadar deli gibi sorunlu bir ailenin içinde yırtınıp durdum
Ne zaman başladığını hatırlamadığım ama tahmini olarak 10-11 yılı birlikte geçirdiğim bir adam tarafından annem ölüm döşeğindeyken aldatıldım hem de elimde büyüyen yeğenim yaşında bir kızla.
Bunlar olmadan evvel, 21 yaşında iken iş hayatımın başlarında tanıştığım bir adam vardı, ben nişanlıydım o evliydi o tarihler bana bir gün dedi ki 'eninde sonuda seninle evleneceğim :)))) totomla güldüm totomla :))))
36 yaşıma geldiğimde yenilmiş, yıkılmış, yalnız yaşayan, eşek gibi çalışmaktan başka dünyası olmayan, kitapların arasında saklanan biriydim. Annemin ölümünden sonra arkadaş çevremdende sıyrıldım iki tane samimi arkadaşım dışında kimse kalmadı çünkü dert ettikleri şeyler bence leblebi çekirdekti artık sinirim kaldırmıyordu. Hayatıma birileri giriyor onca yıl çalışıp yaptığım emeğe gözünü dikiyor ya da maksadı sadece kullanmak oluyor daha daha yaralanıyordum. Peşpeşe ölümler hastalıklar derken sadece çalışarak tutundum hayata, en büyük ilaçtı benim için ve sonra bir gün 15 yıl önce totomla güldüğüm o adamla evlendim, 6 yıldır evliyiz ve ben hayatın bu kadar değişebileceğini hiç düşünmemiştim.
Zaman çok şeye gebe, insanoğlu çok aciz, o yüzden sana diyeceğim eften püften bir iş olsa da çalış, çalışmak için bütün sınırları zorla, bir gün evleneceksin ama bu kadar yaralı evlenme, önce kendini iyileştir. Beni eşim iyileştirdi, çocukluğumdan beri kanayan ne kadar yaram varsa hepsine parmağını soktu, içimi temizlemek için kendi derdini bırakıp deli gibi yaralarımı sardı ama bu bir şans, bu kadar yaralı iken başka biri bu yaralarını seni daha da incitmek için kullanabilir kendine bunu yapma
Hayatının tek gayesinin evlilik olmadığını biliyorum, sadece tutunacak dal aradığını biliyorum, birine güvenmek istediğini de biliyorum ama önce kendine güveneceksin hayatta başka türlü olmuyor
Yazılan yorumları o kadar güzel özetlemişsin kiYorum yapanlara şaştım kaldım. Biri evlenmek isteyince hemen koca meraklısı oluyo, evlilik tüh kaka oluyo.. Hiç mi empati yeteneğiniz yok. Burası yurt dışı mı. Ülke ülke gezsin, geçim kaygısı olmasın basit bir işte çalışsa bile sosyal hakları üst düzeyde olsun. Sevdiği birinden çocuk yapsın evlenmese de olur. Eminim baska ülkende yasasa evlenmeyi dert etmezdi.. Herkes sevip sevildiği bir insanla birlikte olmak ister. Belki evlilik hayali sizin sığ evlilik hayaliyle uymuyordur olamaz mı. Birlikte eğlenceği birbirini anlayacağı yalnız olmadığını hissettiği birini istiyordur. Belki deli gibi iş arıyor bulamıyordur burası Türkiye arkadaşlar. İşsizseniz, ailenizle aranız iyi değilse, ev üstünüze üstünüze geliyor olabilir, dışarı çıkmak bile zul olmuş olabilir bu bunalmışlıkla toplum baskısı da içinizi sıkııştırıyordur. Hiç bir şey yolunda gitmiyor hayatımda biri bile yok kafasına girebilirsiniz. Bu evlilik için ölmek değildir. Belki bir şey yolunda gitse toparlanırım ama niye hiç bir şey yolunda gitmiyordur. İnsan bazen sıkışmış hissedebilir umudunu yitirebilir.. Anlamak yerine herşey koca değil mantığında olanlar ve ay benim kocam uyuyo küsünce söyle yapıo falan diye bu konuda alakasız yazışanları çok saçma buldum.. Neyse konu sahibi arkadas dilerim hayallerinde ki insanla, işle karşılaşırsın. Ve burda herşey koca mı diyenlerden çok daha güzel bir evliliğin olur.
Damdan düşenin halinden damdan düşer anlar diye boşa dememişler... Kardeşlerim psikopat evde huzur olmadığı için ailemden kaçıyorum iş arıyorum bulamıyorum en kötü işlere bile razı geldim ama olmadı bi türlü biyerde tutunamadım. Hayatımda biri olsun istedim başta herşey güzelken daha dün akşam görüşelim diyip ertesi gün beni nedensiz yere sosyal medyadan silen dengesizlerle yada ilk buluşmada evine davet edip yararlanmak isteyen ciddiyetsiz tiplerle yada evli olduğunu gizleyen zamparalarla karşılaştım. Düzen bukadar bozukken bide evlenememiş olduğum için evde kalmış diye niye evlenemedi ki diye hakkımda yapılan dedikodularda beni en çok çileden çıkaran kısmı. Ben bekar olduğum için eksik kusurlu yada değersiz değilim belki ama en yakınlarım bile böyle hissettiriyor beni gözünden sakınması gereken incitmekten ödü kopması gereken öz ablam bile evde kaldın yalnız öleceksin diye canımı acıtmaya çalışıyor burdaki tanımadığım insanların koca meraklısı sözleri ne ki daha önce duyduklarımın yanında.. böylede soğuyorum hayattan bir gün evlenmeyi istemekten değil ölmek istemekten korkuyorum.Yazılan yorumları o kadar güzel özetlemişsin ki
Ben de bekar 31 yaşındayım ve bu tür dertleri küçük görenlerden bıktım
18 yaşını doldurduğu gün evlenen yada üniversitedeki erkek arkadaşıyla mezuniyet gününde nişan yapmış kadınların koca delisi misin yazması ayrı ironi
Konu sahibini o kadar iyi anlıyorum ki
Hayat her yerden vurunca bir yerden yüzüm gülsün istiyor insan
İşsiz olmak bile evliye daha kolay tabii eşide işsiz değilse
Burada gez toz eğlen yazıyorlar hangi parayla kiminle?
Bizim yaşımızdaki çoğu arkadaşın çocuğu kreşten dönüyor oluyor bir kahve içmeye zamanı olmuyor yada eşli görüşmeler yapıyorlar
Yine yalnızsın
Aynen dediğin gibi damdan düşenin halini damdan düşen anlıyorDamdan düşenin halinden damdan düşer anlar diye boşa dememişler... Kardeşlerim psikopat evde huzur olmadığı için ailemden kaçıyorum iş arıyorum bulamıyorum en kötü işlere bile razı geldim ama olmadı bi türlü biyerde tutunamadım. Hayatımda biri olsun istedim başta herşey güzelken daha dün akşam görüşelim diyip ertesi gün beni nedensiz yere sosyal medyadan silen dengesizlerle yada ilk buluşmada evine davet edip yararlanmak isteyen ciddiyetsiz tiplerle yada evli olduğunu gizleyen zamparalarla karşılaştım. Düzen bukadar bozukken bide evlenememiş olduğum için evde kalmış diye niye evlenemedi ki diye hakkımda yapılan dedikodularda beni en çok çileden çıkaran kısmı. Ben bekar olduğum için eksik kusurlu yada değersiz değilim belki ama en yakınlarım bile böyle hissettiriyor beni gözünden sakınması gereken incitmekten ödü kopması gereken öz ablam bile evde kaldın yalnız öleceksin diye canımı acıtmaya çalışıyor burdaki tanımadığım insanların koca meraklısı sözleri ne ki daha önce duyduklarımın yanında.. böylede soğuyorum hayattan bir gün evlenmeyi istemekten değil ölmek istemekten korkuyorum.
En son tekstile girdim günde 13 saat bir dakika durmadan köle gibi çalışmama rağmen adam gelip başımda bağırdı yetiştiremiyorsun diye 3 kişilik işi tek kişiye yaptırırsanız yetiştiremem normal 10 tane elim yokki dedim yine bağırmaya devam edince çıktım çok üzüldüm. Onca sene oku emek ver üniversite bitir ama ilk okul mezunu bir adam gelsin seni 100 kişinin içinde çocuk gibi fırçalasın kendini paraladığın halde lanet olsun böyle düzene.. nasıl soğuduysam o olaydan sonra birdaha işte aramadım umudumu yitirdim yani iş konusunda...Aynen dediğin gibi damdan düşenin halini damdan düşen anlıyor
Biz evli birinin konusuna girsek görümceyle anlaşmakta ne var demekki siz geçimsiz tiplersiniz yazsak kıyamet kopar
Yaşamadığı bir durum hakkında çok güzel hüküm veriyor yargılıyor insanlar
Bilirim işsizliği evin içinde huzur bulamazsın dışarı çıkıp bir kahve içmeye paran yoktur
Arkadaşların ya kendi işleriyle ya kendi evleriyle meşguldur
Yada sırf çağırıp hava atmak isteyen (çünkü bizim ülkede evlenebilmek çocuk yapabilmek hava atma sebebidir çoğu kadına göre) tipler yanaşır
Bu defa akraba çevresine gidip gelmek olur tüm hayatın onlarda akbabadan hallice
Evet etrafta 40 yaşında olsada durumundan çok memnun olan evlenmeyi düşünmeyen insanlar vardır ama konu sahibinin durumu bu değil
Örneğin 40 yaşında bir arkadaşım var kendisine gelen talipleri ailemden ayrılmak istemem diye zora koşuyor aile ilişkileri nazara gelir anlatsan
Diğerinin iş arkadaşları parmak ısıtan cinsten hepsi birbirine dehşet yardımcı her haftasonu bir şehirde gezmedeler benim çoğu iş yer cadı kuyusu gibiydi
Neyse kısacası ben bu örnekleri herkese göstermezsin ki bak bekarlar ama mutlular diye
Senin için ise öncelikle iş bulman lazım
insanın maddi dertleri azalıyor evin içinde düşünüp durmaya vakti kalmıyor
Oda olmasa kurslara git bu ücretsiz belediyenin spor kursları dikiş kursları falan oluyor bu yönden para kazanabilirsin belki orada yeni insanlarla tanışırsın
Her istediğin kısa zamanda gerçekleşir inşallah
Bana koca meraklısı diyen şahsa cevap verdiğim için banlanmıştım oyüzden daha yeni yazma fırsatım oldu. Yorumunuz için teşekkür ederim güzel yürekli bayan. Sorunlu bi ailenin içinde bende cebelleşmekteyim ve gerçektende çocukluğumdan beri unutamadığım onlarca travma yolda yürürken bile kafamda zonkluyor, ağır yaralı olduğumda doğru ama bukadar açık yazmadığım halde siz diğer bayanlar gibi yorumumda koca meraklısı olduğumu değil yaralı olduğumu gördünüz buda güzel yüreğinizden gönül gözünüzün açıklığından... Bukadar yaralıyım evet ama nasıl iyileşeceğimi bilmiyorum çünkü öyle yaralarım var ki değil kendime bile itiraf etmeye korktuğum..
Konu dışı ama merak ettim sizi mi seviyormus başkasıyla evliyken de böyle diyordu.36 da evlendim; o yaşa kadar deli gibi sorunlu bir ailenin içinde yırtınıp durdum
Ne zaman başladığını hatırlamadığım ama tahmini olarak 10-11 yılı birlikte geçirdiğim bir adam tarafından annem ölüm döşeğindeyken aldatıldım hem de elimde büyüyen yeğenim yaşında bir kızla.
Bunlar olmadan evvel, 21 yaşında iken iş hayatımın başlarında tanıştığım bir adam vardı, ben nişanlıydım o evliydi o tarihler bana bir gün dedi ki 'eninde sonuda seninle evleneceğim :)))) totomla güldüm totomla :))))
36 yaşıma geldiğimde yenilmiş, yıkılmış, yalnız yaşayan, eşek gibi çalışmaktan başka dünyası olmayan, kitapların arasında saklanan biriydim. Annemin ölümünden sonra arkadaş çevremdende sıyrıldım iki tane samimi arkadaşım dışında kimse kalmadı çünkü dert ettikleri şeyler bence leblebi çekirdekti artık sinirim kaldırmıyordu. Hayatıma birileri giriyor onca yıl çalışıp yaptığım emeğe gözünü dikiyor ya da maksadı sadece kullanmak oluyor daha daha yaralanıyordum. Peşpeşe ölümler hastalıklar derken sadece çalışarak tutundum hayata, en büyük ilaçtı benim için ve sonra bir gün 15 yıl önce totomla güldüğüm o adamla evlendim, 6 yıldır evliyiz ve ben hayatın bu kadar değişebileceğini hiç düşünmemiştim.
Zaman çok şeye gebe, insanoğlu çok aciz, o yüzden sana diyeceğim eften püften bir iş olsa da çalış, çalışmak için bütün sınırları zorla, bir gün evleneceksin ama bu kadar yaralı evlenme, önce kendini iyileştir. Beni eşim iyileştirdi, çocukluğumdan beri kanayan ne kadar yaram varsa hepsine parmağını soktu, içimi temizlemek için kendi derdini bırakıp deli gibi yaralarımı sardı ama bu bir şans, bu kadar yaralı iken başka biri bu yaralarını seni daha da incitmek için kullanabilir kendine bunu yapma
Hayatının tek gayesinin evlilik olmadığını biliyorum, sadece tutunacak dal aradığını biliyorum, birine güvenmek istediğini de biliyorum ama önce kendine güveneceksin hayatta başka türlü olmuyor
Konu dışı ama merak ettim sizi mi seviyormus başkasıyla evliyken de böyle diyordu.
Başkasıyla evliyken bekar birine böyle demesi cidden etik değil.Evet sevdi bunu bana söyledi
15 yılda hiç görüşmedik o çalıştığım iş yeri kapandı herkes yoluna gitti
Öyle düşündüğünüz gibi değil yani
Evlenip hergün türlü acılar çekip, bekarlık günlerine dönmek, başlarındaki beladan kurtulmak için Allah a dua eden yüzlerce kadın var bu sitede. Allah nasibinizi bir yerde saklıyordur fakat böyle isyan etmeyin.Ufukta mezar taşımı görüyorum hatta adımı soyadımı falan ama nikah masasına oturduğumu göremiyorum... hatta bu işsizlikle ve sefillikte mezar taşından önce bir gün bir mucize olurda zengin olurum yurt dışına çıkarım diye düşünüp alacağım pasaportun bile hayalini kurabiliyorum ona bile ihtimal veriyorum ama vesikalık fotomu bir aile cüzdanında dahi hayal edemiyorum.
32 yaşıma gireceğim 7 milyarlık dünya nüfusunda benimle aynı frekansta, beni sevebilecek benimde kendisini sevebileceğim, elimden tutup bırakmayacak birini bulmak neden bukadar imkansız...
Neden bulduklarım beni incitmek için elinden geleni yapıp yarı yolda bırakanlar... ?
Başkasıyla evliyken bekar birine böyle demesi cidden etik değil.
Karısına üzüldüm.
Umarım şu an başkasına demiyordur seninle evleneceğiz diye.
Ne bileyim eski karısının şimdiki kocanızı zehirlemeye çalıştığını?Köyündeki eski yavuklusunu düşünerek Kocasını zehirlemek suretiyle öldürmeye teşebbüsten yargılanan karısına mı acıdınız
Şu konuda o kadar yazıldı çizildi hala bilmediğiniz hayatlar bilmediğiniz insanlar konusunda ahkam kesiyorsunuz pess
Konu sahibesine ayıp oldu işgal ediyoruz daha da komik olmayın isterseniz ben cidden güzel bir evlilik yaşıyorum kasmayın bu kadar aklı başında koskoca bir hayat yaşamış bir kadınım düşünebilecek beynim var şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?