Ufukta mezar taşımı görüyorum ama nikah masası göremiyorum.

Sevgilim yok kimse bana bakmıyor diye konu açıldığında sürüyle tavsiye geliyor
Evlenmek istiyorum diye konu açılınca evlenip napıcaksın koca meraklısı zart zurt
Bi de sadece işe girildiğinde mutlu olunabileceğini sanan maddeci tayfa var. Empati yok halden anlamak yok

Allah bunu insanın içine koymuş neden aşağılamaya sözlerinizle buna engel olmaya çalışıyorsunuz
‘Sevgili’ olunca olur ama ‘eş’ olunca, ne gerek var
Şimdi bişey dicem olmicak

Keşke herkes sizin gibi güzel yorumlar yapsa

Yorumlar zoruna gidiyorsa konu açmayacaksın. Her eleştiriye beddua ile karşılık veriyorsan da bu halde olmana şaşırmamalı :) Böyle devam, bravo
halsızlık ediyorsunuz. Sevgililerim oluyordu dedikten sonra hayatında bir erkeğin olmasını isteyen birine koca meraklısı demek saçma duruyor

Yahu evlenme demedim, onu diyenler başkaları! Mutlu olmak için tek kriterin evlilik olmasın dedim. Anlamıyor musunuz?

Hepsi var ama hepsi kötü hepsi zarar verdi hepsi düşman hepsi sevgisiz... bir siz mi iyisiniz diye sorarsanız evet ben iyiyim.. zaten en azından aile akraba vb olsun yüzüm gülseydi bukadar takıntı yapmazdım

36 da evlendim; o yaşa kadar deli gibi sorunlu bir ailenin içinde yırtınıp durdum
Ne zaman başladığını hatırlamadığım ama tahmini olarak 10-11 yılı birlikte geçirdiğim bir adam tarafından annem ölüm döşeğindeyken aldatıldım hem de elimde büyüyen yeğenim yaşında bir kızla.
Bunlar olmadan evvel, 21 yaşında iken iş hayatımın başlarında tanıştığım bir adam vardı, ben nişanlıydım o evliydi o tarihler bana bir gün dedi ki 'eninde sonuda seninle evleneceğim :)))) totomla güldüm totomla :))))

36 yaşıma geldiğimde yenilmiş, yıkılmış, yalnız yaşayan, eşek gibi çalışmaktan başka dünyası olmayan, kitapların arasında saklanan biriydim. Annemin ölümünden sonra arkadaş çevremdende sıyrıldım iki tane samimi arkadaşım dışında kimse kalmadı çünkü dert ettikleri şeyler bence leblebi çekirdekti artık sinirim kaldırmıyordu. Hayatıma birileri giriyor onca yıl çalışıp yaptığım emeğe gözünü dikiyor ya da maksadı sadece kullanmak oluyor daha daha yaralanıyordum. Peşpeşe ölümler hastalıklar derken sadece çalışarak tutundum hayata, en büyük ilaçtı benim için ve sonra bir gün 15 yıl önce totomla güldüğüm o adamla evlendim, 6 yıldır evliyiz ve ben hayatın bu kadar değişebileceğini hiç düşünmemiştim.
Zaman çok şeye gebe, insanoğlu çok aciz, o yüzden sana diyeceğim eften püften bir iş olsa da çalış, çalışmak için bütün sınırları zorla, bir gün evleneceksin ama bu kadar yaralı evlenme, önce kendini iyileştir. Beni eşim iyileştirdi, çocukluğumdan beri kanayan ne kadar yaram varsa hepsine parmağını soktu, içimi temizlemek için kendi derdini bırakıp deli gibi yaralarımı sardı ama bu bir şans, bu kadar yaralı iken başka biri bu yaralarını seni daha da incitmek için kullanabilir kendine bunu yapma
Hayatının tek gayesinin evlilik olmadığını biliyorum, sadece tutunacak dal aradığını biliyorum, birine güvenmek istediğini de biliyorum ama önce kendine güveneceksin hayatta başka türlü olmuyor

Yok aday yok incinmekse sorun değil daha nekadar incinebilirim daha kötülerini duydum dert etmeyin
Herşeyin hayırlısı ne umutlarla evlenip mutsuz olan insanlarla dolu memleket...Allah kadir kıymet bilecek en hayırlı ömurluk adayı tez zamanda nasip etsin.pirincin içinde pirinç gibi görünen taş misali insanlardan korusun alllah.

Bu kadar koca meraklısı olmayın. Mutlu olmak için tek eksiğiniz "koca" mı yani????

Bu ne kadar çirkin bir tabir böyle. İstiyorsunuz ki siz her türlü çirkin yorumu eleştiri kisvesi altında yapabilin ama kimse size cevap vermesin. Önce koca budalası demişsiniz sonra da yetinmemiş neden evlenmediğin belli demişsiniz. Sizin ne olacağınız belli mi? Adamla kontrat mı yaptınız asla boşanmayacağım diye? Gün gelir dert olarak görmediğiniz şeyler başınıza gelir o zaman anlarsınız dert miymiş değil miymiş diye.

Ayrıca hadi birbirimizi kandırmayalım. Burası Türkiye, bir kadının tek gayesi “koca” olsa emin olun bulur. Lakin başlık sahibi belli ki zor zamanlar geçirmiş ve hala da geçiriyor. Haliyle salt “kocadan” ziyade; derdini, sıkıntısı paylaşabileceği, sevip sevebileceği bir “eş” istiyor. Bunun neresi yanlış? Kötü bir şey mi istiyor? Bir adet yüksek lisans diploması da dahil olmak üzere, yurtdışındaki en iyi üniversitelerden birinde okudum, harika bir mesleğim var ama yine de bir yanımda hep bir eksiklik hissettiyorum. Çünkü bu diplomalar, kitaplar, arabalar, kıyafetler vs. hiçbiri gerçekten sevip, sevilmemin yerini tutmuyor. İnanın tutmuyor.

Başlık sahibi sıkıntılarınızı ve endişelerinizi anlayabiliyorum. Zaten çoğunluk yazmış ama ben de yazayım. Biraz kafanızı dağıtmanıza ihtiyacınız var. Şu sıralar iş bulma konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz lakin pes etmeyin. Ben de bekarım ve çoğu zaman kendime işim de olmasa napardım derim. O iş koşturması ve hengamesi odaklandığınız şeylerden farklı şeylere odaklanmanıza vesile oluyor. O yüzden bir an önce kendinize bir iş arayın derim. Evlilik işleri de tamamen kadar kısmet, her şey gönlünüzce olsun..

Tamam istesin de yaa öyle bir adamla evlenmesi hayırlı değilse?
Zengin yakışıklı sadık iyi niyetli dinine düşkün ahlaklı adam harika bir koca olacağının garantisi var mı? Çok iyi bir insan olabilir ama karı kocalık çok farklı bir durum. Dışardan harika görünen " vay be karısı ne sansli " denilen bir adamı karısına sormak lazım. Veya tipsiz bir herif görünce " yazık bunun karısına" deriz ya onu karısına sormak lazım. Aynı şey kadın için de geçerli.

Evlenince şuu yakındığın günleride görürsün keyfine bak hayatını yaşa git gez canın ne yapmak istiyosa yap karışan yok muhalefet olan yokk şu bekarlara şaşıyorum evlilik için üzülüyolarya benim şimdiki aklım olsa hiç düşünmezdim eski hayatıma dvm meğer ne mutluymuşum benn elin kahrını çekiyosun anana babana etmediğin hizmeti ettiriyolar sana akıllı olun kızlar hayatınızı yaşayınn

Keşke herkes sizin gibi güzel yorumlar yapsa
Merhaba. Herkesin hayat tecrübesi,penceresi farklı. Kimi maddiyatla, işiyle sınanmıştır ve en önemli meziyetin kendi ayakları üzerinde durmanın olduğunu anlamıştır. O yönde telkinler verir.
Kimi duygusal açlıktadır, maddiyatın önemsiz olduğunu savunur. Herkes kendi yaşadığından pay biçip, konuşur. Önemli olan tüm konuşulanlardan, işimize yarayacak kısmı kendimize göre uyarlamak.
Konuyu küçümseyip, hakarete varan söylemler için yapılacaklar belli zaten.

20li yaşların ortasında evlenmeyi ciddi ciddi bir dert saymıştım. Herkes evleniyordu ben bekardım. Herkesin bir evliliğe adımı vardı ben olduğum yerdeydim. Ne komik günlermiş. Şu anki aklımla olsa kahkaha atardım o halime. Sonra silkelendim. Evlilik denen fikri kafamdan attım, deli gibi gezdim gezdim gezdim. İyi ki de yapmışım.
Sonra da hiç ummadığım hızlılıkta 7 ay içinde evlendim. 31 yaşında. Evlendiğimde henüz evlendiğimin farkında değildim, o derece çabuk olmuştu herşey.
Olacaksa, nasipte varsa oluyor. Bu şekilde neden olmadı diye düşünmek karamsarlığa kapılmak gerçekten o kadar boş ki...
İnsanların baskılarından bahsediyorsanız, bakın benim üzerimde bundan önce evlenme baskısı vardı, o bitti bebek baskısı başladı. Bitmeyecek ki bu döngü. Boşverin, olan imkanlarınızla hayatı yaşayın.
İnanın ki ömür o kadar kısa ki...

şaka gibi dünya kocadan ibaret çünkü..
756336 milyon insan var merak etmeyin ararsanız bulursunuz

Süper bir yorum, alkislamak isterim ..

birseyi ne olursa olusun körü körüne istememek lazim ve bazi seyleri bilincli yapmak, yani bilincinde olmak cok önmli bende..

malesef cogumuz bilinciz bir sekilde yasiyoruz..

Herkesin derdi kendine, oncelikle bunu bi anlayalim. Cok sert yorum yapan, kirici olan insanlar var burada. Her seye bu sekilde elestirel yaklasan, empati yapmak yerine. Bir insanin en dogal hakkidir yanina bir can yoldasi istemek. Birbirinizin acilarini, isteklerini kucumseyip 'aman bu mu yani' diyince elinize ne geciyor ki? Konu sahibinin derdi de bu, bunu anlayip destek olabilmeye calismak cok mu zor? Bazen hayatta bir seyler isteriz olmaz olmaz yillar boyu olmaz, artik umidi keseriz ama hayat bu hic belli olmuyor. Cevremde ben hic evlenemiycem diyen akrabalarim, tanidiklarim evlendi. Bir vakti zamani vardir. Allah gonlunuze gore versin ve en onemlisi de sizi cok mutlu edecek iyi bir insanla karsilastirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…