ülke degistirmek !

Sakın böyle birşey yapma derim.
Şimdi uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş diye bir laf var.Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama şimdi sen buraya geleceksin ilk birkaç ay memleket hasretini gidereceksin peki sonra.Erkek arkadaşının çok iyi biri olmasının hiçbir anlamı yok ,ha evinize kapanıp hiç dışarı çıkmayacaksanız onu bilemem.
Bir defa sen kadın olduğun için hep ikinci planda olacaksın bunu öncelikle kabullenmen lazım,istersen son zamanlarda türkiyedeki kadına şiddet vakalarını bir araştır.O ilk anda aman ne sıcak insanlar dediklerin birer birer dedikodulara başlayacaklar ,her işine karışacaklar.Saflık ,yolma işine gelince elbetteki defalarca dolandırılacaksın ve sen eski alışkanlıklarınla hakkını aramaya çalışacaksın ama burada öyle bir şey de yok.ve herşeyden önce insanlar dürüst değiller verilen sözlere sadık kalınmaz burada.Yani sadece avrupadan gelenler değil herkes kandırılıyor burada .İnsanların birbirine olan güveni yok denecek kadar az.Hergün sokağa çıktıklarında özellikle kadınlar acaba bugün taciz edilecekmiyim,kapkaça uğrayacak mıyım ,bir kaza kurşununa kurban gidermiyim ,hiç olmadı bir gösterinin ortasında kalır mıyım korkularıyla geziyorlar sokakta ,bir kısmı bunu iyice kanıksamış oluyor ki o daha da üzücü.Hastaneye kanser hastalarının bulunduğu bölüme bile biber gazı sıkılıyor en son devletten koruma isteyen bir öğretmene vali 'ne var canım en fazla ölürsün diyor' ve o öğretmen öldürülüyor askıntı olan kişi tarafından,sahte ilaç yapanlar aynı gün serbest bırakılıyor tututksuz yargılanmak üzere ,tecavüzcüler sokaklarda cirit atıyor 2 ay hapis yatıp çıktıklarında bunu kutlamak için bir öğretmene tecavüz edip öldürdüler annesini sakat bıraktılar ve ne oldu bir kaç yıl yatıp çıktılar yine dışarı ,sokaklarda bunlar dolaşıyor.Ve senin güvenebileceğin kimse yok burada hakkını kimden arayacaksın gazetelerde televizyonlarda hergün polisin insanları karakollarda dövme görüntüleri gösteriliyor kadın erkek farketmeden.Açılan davalar hiçbir sonuca bağlanamadan zaman aşımına uğruyor.Nasıl bunalmışsın ki buraya gelmek istiyorsun senin adına da üzüldüm ama sen de tekarar düşün.

Her ulkede sorunlar var, hicbir yerde hayat mukemmel gitmiyor ama bence durum sizin gosterdiginiz kadar karamsar da degil.

Tecavuz bazi avrupa ulkeleri disinda dunyanin her yerinde var.

Devletin ve polisin asiri mudaheleleri Yunanistanda, Italyada, Ispanyada da bolca var, hatta Yunanistanda halkla hukumet arasinda bildigimiz meydan savasi cikmisligi var.

Ben Turkiyede yasarken her gun oturup tecavuz korkusuyla titremiyordum, tabi ki tedbirli olmak gerek ama boyle seyleri her dakika dusunmenin de bir alemi yok.

Yonetimsel aksakliklar her ulkede var, ama konu sahibesi bakti yapamadi istedigi zaman geri donebilir. Ben deneyip bakmasindan yanayim. Inanin bana Almanyada ailemle yasamak mi yoksa Turkiyede kimsesiz olmak mi deseler 2.sini secerim.
 
selam kizlar..

ben yurt disinda dogdum buyudum ve orda yasiyorum.. buralardan cok sikildim bunaldim artik kaldiramiyorum gitmek istiyorum. Aklimda Turkiyeye dönmek var ama bu nasil olur onuda bilmiyorum :(

3 yabanci dilim var birde universte mezunuyum is bulmak zor olmayacak diye dusunuyorum. bir tane internet sitesine cv mi yukledim uc gunde iki is teklifi aldim maasida iyi.

bu ulkeden cok sikildim uzaklasmak istiyorum ozellikle akrabalardan biktim. bazen dusunuyorumda dunyaya bi defa geliyoruz ve ben omrumu yabanci bir ulkede tuketiyorum ezandan bayraktan uzakta ! Türk insaninin sicakligini bulamiyorum burda :( Ordaki hayata cok ozeniyorum ya :( bide sevdigim orda :(

ama beni dusunduren seyler var.. ailem benim orda yapamayacagimi dusunuyor. avrupada buyuyen cocuklar cok saf oluyormus Turkiyedekilerin gozu acikmis bizi orda yolallarmis.. vesayre. bu konuda sizin fikirleriniz neler ?

Bide Türkiyenin hayat sartlarindan bilgi verebilirmisiniz.. sonucta ben orda hiç yasamadim bekledigim gibi olmamasindan cok korkuyorum.

Sizce isimden ayrilip Türkiyeye yerlesebilirmiyim ? Hayir sizin sozlerinizle hayatima yon vermeyecegim bazi arkadaslar bunu boyle yorumluyor ama ben suanki icinde bulundugum sikintidan dolayi saglikli dusunebildigimden emin degilim. belki sizin fikirlerinizle daha duzgun dusunebilirim...

hepinize tskler !
Ailen Seni çok Korkutmuş evet kötü insanda var iyi insanda var Sanki Yurt dışında yokmu kötüler orada herkes çok iyimi onlar melekte bizim memleketimizde ki insanlar şeytanmı ? Herkes Yobazmı Ne alakası var Güzel maaşlı iş bulunca yaşanması neden kötü zor şart olsun ki ? biz burda kuru ekmek mi yiyoruz ? afrikalılar gibimiyiz... İşin Kaliteli oldumu çevrende kaliteli olur bakma sen milletin dediğine Şöyle böyle demelerine derim.. Ama Avrupadaki gibi Standartlar olmaz orası ayrı...
 
Ablacım sen Ne Cani Tanıtmışsın Türkiyeyi yapma gözünü Seveyim çokta cani bir millet değiliz hani....

Valla öyleyiz canım maalesef ,yazdıklarımın hangisi gerçek dışı? Zaten arkadaş bana göre de erkek arkadaşı için gelecek buraya ve kısa bir zaman sonra da lanet ede ede dönecek.Belki erkek arkadaşını da götürür.:)Ama tabi içinde kalmasındansa gelsin bi baksın.
 
Valla öyleyiz canım maalesef ,yazdıklarımın hangisi gerçek dışı? Zaten arkadaş bana göre de erkek arkadaşı için gelecek buraya ve kısa bir zaman sonra da lanet ede ede dönecek.Belki erkek arkadaşını da götürür.:)Ama tabi içinde kalmasındansa gelsin bi baksın.

Hepsi dogru ama Turk insani bunlardan ibaret degil ki. Milletimizin sicakligini, gelenek goreneklerini bir avuc psikopatla bir kenara itemeyiz bence.
 
Hepsi dogru ama Turk insani bunlardan ibaret degil ki. Milletimizin sicakligini, gelenek goreneklerini bir avuc psikopatla bir kenara itemeyiz bence.

maalesef canım o dediğin değerler artık kalmadı ,bir avuç psikopat değil ki toplum yozlaştı burada.Seni de anlıyorum yurtdışındasın galiba buralara özlem duyuyor olabilirsin ama şu anda sıcaklık dediğin milletin işine burnunu sokma ,gelenek görenek dediğin göz hakkı gibi kavramlardan ileri gitmiyor.İnsanlar artık cahillikleriyle övünüyorlar burada.Keşke bir avuç olsalardı ama toplumun geneline yayılmış bu.
 
bende yurtdisinda yasiyorum, 21 sene oldu ama hic alisamadim buraya..sevmiyorumda.. hosuma giden seyleri var tabii mesela; aclik yok, fakir zengin ayrimi yok, hersey saatinde halloluyo, kagit islemlerini daha kolay dürüst ve düzgün bi sekilde hallediyorlar, kimse kimseyi kaziklama derdinde degil..

amaa......insanlari ruhsuz, aile bagi yok, arkadas ilsikileri kuvvetli degil ve buranin vatandasi bile olsan sen hep bir yabancisin onlara göre... hos Türkiyede de yabanciyim aslinda..
bizim isimiz cok zor...:50:
bende cok istiyorum türkiyeye dönmeyi orada yasamayi hatta insallah bi kac sene sonra dönmeyi planliyoruz.. ama istee.... orada yapabilirim gibi geliyor her yaz giderim, hersey göründügü gibi degil malesef. bana cok sayida insanlar "sen tatile geldigin icin burasi güzel geliyo sana " diyorlar.. buda sanirim cok dogru..cünkü türkiyede yasamak bize göre cokda kolay olmicak..
ben herseye ragmen yinede dönmeyi planliyorumm..cünkü burada yaslanmak istemiyorum. Türkiye sadece paran varsa güzel yoksa cok zor orada yasamak..:51:

annenin dedigi dogru, ama bizim icin saf demeleri su anlamda; türkiyede gözün acik olmalisin burada öyle biseye ihtayacin yok burda hersey kuralina göre gider oyzden bu beni dolandirirmi, kazik atarmi, vs. gibi seyler düsünmüyoruz cünkü biliyoruzki burada bi düzen var kural var o kurallari cigneyemezler, yapmazlar zaten. buranin insani cok fazla dürüst hatta bazen abartili bile olabiliyor..
hayirlisi olsun...:34:
 
maalesef canım o dediğin değerler artık kalmadı ,bir avuç psikopat değil ki toplum yozlaştı burada.Seni de anlıyorum yurtdışındasın galiba buralara özlem duyuyor olabilirsin ama şu anda sıcaklık dediğin milletin işine burnunu sokma ,gelenek görenek dediğin göz hakkı gibi kavramlardan ileri gitmiyor.İnsanlar artık cahillikleriyle övünüyorlar burada.Keşke bir avuç olsalardı ama toplumun geneline yayılmış bu.
O zaman sende yurt dışına git yaşa burası böyle dallas gibiyse nasıl yaşıyorsun onu anlayabilmiş değilim...
 
Valla öyleyiz canım maalesef ,yazdıklarımın hangisi gerçek dışı? Zaten arkadaş bana göre de erkek arkadaşı için gelecek buraya ve kısa bir zaman sonra da lanet ede ede dönecek.Belki erkek arkadaşını da götürür.:)Ama tabi içinde kalmasındansa gelsin bi baksın.
Sırf erkek arkadaş ı yüzünden gelecekse bence sadece tatil amaçlı gelsin o yurt dışında sevgilisi burda ne kadar tanıyabilirki gerçek yüzünü orası biraz sakıncalı
 
Bir defa sen kadın olduğun için hep ikinci planda olacaksın bunu öncelikle kabullenmen lazım.
Bir kadının asla kabullenmemesi ve ve söylememesi gereken ağır bir söz olmuş.Tabiiki biz kabul edersek ikinci planda oluruz.yokmudur vardır iş kabul etmemek dik durmak.

Siz kabul etmedikten sonra sizi kimse ikinci plana atamaz.Anlatıldığı kadar kötü değiliz.Herşey toz pembe olmasada iyi yönleri ağırlıktadır.
Yurtdışından o kadar çok yerleşen yabancı varki etrafımda çokda mumnunlar.Siz kendi memleketinizin gelenek göreneklerine yabancılardan biraz daha aşinasınız niye zorluk çekeceksiniz ki.
Kaybedecek bir şeyiniz yok deneyin derim.
Yorumları değerlendirirken şu deyimleri dikkate alın

Kişi kendinden bilir işi.
Kişiyi nasıl bilirsin demişler kendim gibi demiş :1:
 
ha konu sahibi arkadaşım birşey söylemeyi de unutmuşum durduk yere sataşıp ,doğru söyleyeni de 9 köyden kovarlar burada:34:
 
Yurtdışında doğdum ve büyüdüm. Yaklaşık 5 yıldır İstanbul'da yaşıyorum. Bu arada burada evlendim.
Geliğim için asla pişman değilim, ama Türkiye dışardan göründüğü gibi değil.
Hele hele Avrupa'da büyüyen biri için kolay değil.
İş imkanını dert etme, iş bulursun. Ama dediğim gibi tatillerden gördüğün, tanıdığın gibi değil burdaki hayat.
O yüzden iyi düşün derim.
 
Yazdiklarini gülümseyerek okudum, biraz kendimi gördüm, birazda durumunu belkide tecrübesizliginden dolayi abarttigini düsündüm...

Bende senin gibi Avrupada dogum büyümüs biriyim. Ayni dilden, kültürden, dinden ve anlayistan olan insanlarla iliskiler elbetteki farkli oluyor ama sana yasadiklarimdan yola cikarak nacizane fikir vermek istiyorum, bir süre Türkiyede yasamis biri olarak...

Bircok arkadasinda dedigi gibi madalyanin güzel tarafini görüyorsun, keske birde isin icinde olsan, Türkiyeye gidip bir süre yasasan...inan bana illallah deyip gelirsin. Burada kimse üstüne alinmasin, dünyanin en güzel ülkesidir Türkiye ama insanlarin birbirine güvenmedigi bir toplumdur Türk toplumu (arastirmalar da bu durumu onaylamakta)ki ben hele ki bir kadin olarak böyle bir ülkede yasamam, yasayamam.

Erkek arkadasim var diyorsun, farz et ki ondan ayrildin, ne olacak? Aileninde yurt disinda olmasi bu durumu senin icin daha da zora sokacaktir, emin ol.
Evet burada belki farkli bir kültürle yasamak zor, insanlar olaylara seninle ayni pencereden bakmiyorlar belki ama kafan bozuldumu yer mekan saat demeden istedigini yapabilme özgürlügüne sahipsin Avrupada,Türkiyede bu imkanin varmi? Bekarlik bir dert, dul olmak ayri dert, yalniz yasamak apayri bir dert. Cinsel acligin Afrikasidir Türkiye seklinde bir söz var, bu durumun getirileriyle bas edebilecekmisin?Les kargalari gibi seni korumasiz gördükleri icin musallat olacak adamlar cikacaktir karsina, Avrupali olman dahada cazip gelecektir onlara. Erkek arkadasim var deme, kim öle kim kala Allah bilir. Ve inan bana bir süre Türkiyede yasadiktan sonra dogup büyüdügün, cocuklugunu gecirdigin, gencligini yasadigin ülkeyi cok özleyeceksin cünkü bir insanin dogup büyüdügü ülke gibisi yoktur bu dünyada. Her ne kadar gecmisin Türkiyede olsada seni sen yapan dogdugun büyüdügün ülkedir aslinda, bunun farkina gec olmadan varmani umuyorum.

Son olarak eger Türkyiede yasamaya karar verirsen lütfen ama lütfen önce kendi ayaklarinin üzerinde dur, kendi hayatini kur, ülkeyi tani, o topluma ayak uydurmaya calis. Bunlari basardiktan sonra erkek arkadasinla evlilik karari al, aksi taktirde ömür boyu ona bagli kalacagini unutma.
 
Son düzenleme:
canım sadece senin yazını okuyarak, yorumlara bakamadan yazıyorum. başka bir ülkede doğdum, türkiyede yaşıyorum ama en geç 2 yılda 1 yurtdışına gidip nefes alıyorum. canım bence türkiyedeki şartlar çok ağır. istanbulda kalıyorum hınca hınç dolu. çevremde gördüğüm insanlara da bakıyorum hepsi yorgun bezgin. nereye gitmek istersen an az 1 saat yol oluyor karşı yaka 2 saatten az değil. ve normal binip gitmek gibi değil trafikte dur kalk. onun dışında insanlar ev-iş / iş-ev olarak yaşıyor. maaşlar çok iyi değil iyi bir şartlarda yaşamak istersen. araba da almak istersen sıkıntı. zaten çoğu maaş devlete gidiyor. neredesin bilmiyorum ama eğer bir ülkeye yaşamak için gidersem kesinlikle ingiltere brighton yada bournemouth olur. türkiyedeki insanlarda saygı yok çalışma saatleri ağır. ancak devlet memuruysan rahat edersin. buraya gelip başımı ağrıtmak istemem ben asla. başka şehirde huzurumla refahımla yaşarım. bunlarda benim fikirlerim türkiyede yaşayan, çalışan biri olarak.
 
birde türkiyede kalmanın en büyük sebebi eşim. pasaportu yok, askerlik yapmadı henüz. bekliyoruz bakalım şu askerliği halledebilirsek onuda ab vatandaşı yapıp hemen kaçmak istiyoruz ikimizde. o buralı olmasına rağmen o bile memnun değil maalesef. türkiye tatile gelenler için güzel bence sadece. yönetimi kötü, şartları kötü, devleti kötü. nerede eski türkiyee..
 
kizlar tsk ederim hepinizin yorumlarini okudum..

kiminiz erkek arkadasim icin gitmek istedigimi dusunmus. kesinlikle boyle degil benim istanbulda teyzemler ve diger teyzemin cocuklari var. ben erkek arkadasimla tanismadanda once bu konuyu cokca dusundum ama artik buralar iyice bunaltiyor beni ve gitmek istiyorum.

kadina siddet, tecavuz den bahsetmissiniz.. inanin bu benim uasadifgim ulkedede var ! tek fark medyanin bunlari dizi gibi her saat basi kulaklarimiza gozlerimize sokmamasi. avrupa da cogu seyin uzeri ortulur ve medya her olayi vermez !

yasama sartlarina gelince gecinecek kadar gelirim olsa yeter.. dedigim gibi belki geri donerim buraya...

erkek arkadasimla evlilik konusuna gelince, biz turkiyede yasamak istiyoruz ama eger ben yapamazsam baska bi ulkeyede gideriz diyor..bana kalsa turkiye en iyisi ama bakalim yapabilecekmiyim ki yapamamak icinde sebep goremiyorum.. sanirim onlemimi alip ilk zamanlar teyzemlerde kalmakla ise baslayabilirim :)
 
Çok beğendiğiniz ülkelerinizde acaba,

4 mevsim yasanıyor mu

doyasıya bir yaz mevsimi yasıyor musunuz o mükemmel ülkelerinizde

Antalya,Bodrum,İstanbul,Kapadokya ve daha niceleri gibi cennet diyarlar var mı

komsunuz kapınızı çalıp, bir tabak pasta börek getiriyor mu

aileler akrabalar birbirine bizim kadar baglı mı

binbir çeşit sebze meyve,kuruyemiş var mı

dünyanın en lezzetli mutfagına sahipler mi

baskalarına bebek bile sevdirtmezler yabancılar, biz de öyle mi

herseyi geçtim bizim kadar şanlı bir geçmişleri var mı

elbette dünyanın en iyi ülkelerinden biri değiliz belki ama gün geçtikçe iyiye gidiyoruz

eskiden bu ülkede arabaya binmek bir lüx sayılırken,şimdi nerdeyse herkeste araba var

teknolojimiz,sanayimiz,turizmimiz,gün geçtikce ilerliyor,tüm Avrupa ülkeleri şiddetli kriz yasarken biz dimdik ayaktayız:nazar:

dünyanın en ferah ülkesi diye o zaman hepimiz isvec isvicrede yasayalım

orda her zaman yabancı kalırsınız,ama bu ülke size bagrını açar

tabi siz de bu ülkeyi sahiplenir yerden yere vurmazsanız

3-4 çapulcunun yaptığı pisliği tüm vatanımıza mal etmeyin lütfen

yoksa sizin yasadığınız mükemmel ülkelerde hiç hapishane yok mu,insanlar hiç suc işlemiyor mu


tasına topragına binlerce şehit akıttığımız ülkemizle ilgili de bu kadar agır ithamlarda bulunmayın artık
 
Öncellikle canim yasinin kac oldugunu bilmiyorum fakat bu tür konularda iyi düsün derim ben.

Bende yurtdisinda yasiyorum ve nisanlim istanbuldan. Bende cogu kez gitmeyi düsündüm. Ama malesef hersey göründügü gibi degil.

Biz 2 - 3 haftaya gidiyoruz kaliyoruz türkiyede bize toz pembe gibi görünüyo. Ancak gercekten alisabilicek misin? Unutma Türkiye tabiki cok güzel ama yasamak ayri tatil ayri.

Ama eger kaybedicegim birsey yok diyorsan ve istanbulda da evin ve akrabalarin yani sana arka cikacak insanlar varsa git bi kac ay dene derim ben.

Türkiyede yasayan arkadsalarim beni yanlis anlamasin. Ama tr den yurtdisina gelen kisiler bile nekadar zorluk cekiyo. Yani insan büyüdügü dogdugu yerden baska biyerde yasayamiyo.
 
biliyor musun senin yerinde olmayı isterdim.tabi içinde bulunduğun hayatı tam olarak bilemeyiz ama Türkiyede yaşamak bir-iki aylık tatilllerde göründüğü gibi değil.açıkçası burada hayat çok zor iş bulmak dert iş bulsan emeğinin karşılığını hakkıyla almak dert.avrupa da alıştığın düzenli hayatı burada bulamayacaksın bundan emin olabilirsin.devlet dairesi,hastanesi,ulaşımı vs. herşey kaos burada.hele ki istanbul kaosun başkenti.burası ihmallerin ülkesi başına ne zaman ne gelecek asla bilemezsin.bilmiyorum açıkçası ben fırsatım olsa avrupa'da yaşamak isterdim ama karar senin tabi fakat tamamen duygusal değil mantığını da kullanarak karar vermeni tavsiye ederim.
 
Son düzenleme:
bence cok düsünme git ve yasa..türkiye paran varsa yasanasi bir ülkedir..ayrica sana katiliyorum ..bende türkiyeden evlenerek almanyaya gelmis biriyim cnm.aynen dedigin gibi havasi ve insanlari soguk ülke :( sevgi kara borsa..herkes özgür ve yalniz..paylasim sifir..ben hic sevmedim..ve böyle bi ülkede cocuk yetistirmek büyük risk bence :((
 
Back
X