- 23 Ağustos 2012
- 51.686
- En iyi cevaplar
- 1
- 240.593
- 898
Sakın böyle birşey yapma derim.
Şimdi uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş diye bir laf var.Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama şimdi sen buraya geleceksin ilk birkaç ay memleket hasretini gidereceksin peki sonra.Erkek arkadaşının çok iyi biri olmasının hiçbir anlamı yok ,ha evinize kapanıp hiç dışarı çıkmayacaksanız onu bilemem.
Bir defa sen kadın olduğun için hep ikinci planda olacaksın bunu öncelikle kabullenmen lazım,istersen son zamanlarda türkiyedeki kadına şiddet vakalarını bir araştır.O ilk anda aman ne sıcak insanlar dediklerin birer birer dedikodulara başlayacaklar ,her işine karışacaklar.Saflık ,yolma işine gelince elbetteki defalarca dolandırılacaksın ve sen eski alışkanlıklarınla hakkını aramaya çalışacaksın ama burada öyle bir şey de yok.ve herşeyden önce insanlar dürüst değiller verilen sözlere sadık kalınmaz burada.Yani sadece avrupadan gelenler değil herkes kandırılıyor burada .İnsanların birbirine olan güveni yok denecek kadar az.Hergün sokağa çıktıklarında özellikle kadınlar acaba bugün taciz edilecekmiyim,kapkaça uğrayacak mıyım ,bir kaza kurşununa kurban gidermiyim ,hiç olmadı bir gösterinin ortasında kalır mıyım korkularıyla geziyorlar sokakta ,bir kısmı bunu iyice kanıksamış oluyor ki o daha da üzücü.Hastaneye kanser hastalarının bulunduğu bölüme bile biber gazı sıkılıyor en son devletten koruma isteyen bir öğretmene vali 'ne var canım en fazla ölürsün diyor' ve o öğretmen öldürülüyor askıntı olan kişi tarafından,sahte ilaç yapanlar aynı gün serbest bırakılıyor tututksuz yargılanmak üzere ,tecavüzcüler sokaklarda cirit atıyor 2 ay hapis yatıp çıktıklarında bunu kutlamak için bir öğretmene tecavüz edip öldürdüler annesini sakat bıraktılar ve ne oldu bir kaç yıl yatıp çıktılar yine dışarı ,sokaklarda bunlar dolaşıyor.Ve senin güvenebileceğin kimse yok burada hakkını kimden arayacaksın gazetelerde televizyonlarda hergün polisin insanları karakollarda dövme görüntüleri gösteriliyor kadın erkek farketmeden.Açılan davalar hiçbir sonuca bağlanamadan zaman aşımına uğruyor.Nasıl bunalmışsın ki buraya gelmek istiyorsun senin adına da üzüldüm ama sen de tekarar düşün.
Her ulkede sorunlar var, hicbir yerde hayat mukemmel gitmiyor ama bence durum sizin gosterdiginiz kadar karamsar da degil.
Tecavuz bazi avrupa ulkeleri disinda dunyanin her yerinde var.
Devletin ve polisin asiri mudaheleleri Yunanistanda, Italyada, Ispanyada da bolca var, hatta Yunanistanda halkla hukumet arasinda bildigimiz meydan savasi cikmisligi var.
Ben Turkiyede yasarken her gun oturup tecavuz korkusuyla titremiyordum, tabi ki tedbirli olmak gerek ama boyle seyleri her dakika dusunmenin de bir alemi yok.
Yonetimsel aksakliklar her ulkede var, ama konu sahibesi bakti yapamadi istedigi zaman geri donebilir. Ben deneyip bakmasindan yanayim. Inanin bana Almanyada ailemle yasamak mi yoksa Turkiyede kimsesiz olmak mi deseler 2.sini secerim.