ülke degistirmek !

Ablacım sen Ne Cani Tanıtmışsın Türkiyeyi yapma gözünü Seveyim çokta cani bir millet değiliz hani....

kusura bakma ama öyle CANI.. Türkiye cennet bir ülke, bende yurtdisinda yasiyorum, ezan sesinin hasretini cekmek nedemek iyi bilirim
ancak tatil ayri, orda yasamak ayri.. türkiyede Kadin olmak zaten ayri bir dert, tabiki her ülkenin sorunlari var her ülkenin pis insanlari var ancak su bir gercekki türkiyedekiler kadar degil..
hergün bir cinayet, kadina siddet, hirsizlik, tecavüz, dolandiricilik, ben tatile gidiyorum 5 haftaligina cok seviyorum vatanimi herseyiyle cennet gibi ama o 5 haftada bi yerdede insan diyor tatil bitsede gitsek
cünkü sürekli olarak yasiyabilirmiym bilmiyorum.. burdaki insanlrdan bende nefret ediyorum bende sevmiyorum avrupali insanlar kadar soguk insanlar yoktur bu dünyada.. ama orada yasiyanlar bence hergün evden cikip aksam eve sag salim vardiklarinda sükür allahim demeleri gerekir bence o derece.. belkide biz orda dogup büyümedik diye , orda yasarim demek dile kolay bence.. benim bir cok arkadasim almanyadn türkiyeye gelin giti, ve 4de 3ü her 2 ayda bir gelip 5-6 ay kadar kaliyorlar.. hatta kocalari nasil müsade ediyor sasiriyorum,yapamiyorum orda diyorlar.. iyi düsünmek gerekir , ayricada su bi gercekki paran varsa düdügün ötüyor dünyanin heryerine böyle.. devmli olarak trde yasayabilmek icin avrupada dogmus büyümüs biri olarak bir coooooooook aliskanliklarindn ve huylarinan vaz geciceksin, ve is sorunu var.. ha is sorunu yoksa paran varsa ne ala.. ama aile hasreti baslar ozamanda onlarda orda degilse..
Sakın böyle birşey yapma derim.
Şimdi uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş diye bir laf var.Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama şimdi sen buraya geleceksin ilk birkaç ay memleket hasretini gidereceksin peki sonra.Erkek arkadaşının çok iyi biri olmasının hiçbir anlamı yok ,ha evinize kapanıp hiç dışarı çıkmayacaksanız onu bilemem.
Bir defa sen kadın olduğun için hep ikinci planda olacaksın bunu öncelikle kabullenmen lazım,istersen son zamanlarda türkiyedeki kadına şiddet vakalarını bir araştır.O ilk anda aman ne sıcak insanlar dediklerin birer birer dedikodulara başlayacaklar ,her işine karışacaklar.Saflık ,yolma işine gelince elbetteki defalarca dolandırılacaksın ve sen eski alışkanlıklarınla hakkını aramaya çalışacaksın ama burada öyle bir şey de yok.ve herşeyden önce insanlar dürüst değiller verilen sözlere sadık kalınmaz burada.Yani sadece avrupadan gelenler değil herkes kandırılıyor burada .İnsanların birbirine olan güveni yok denecek kadar az.Hergün sokağa çıktıklarında özellikle kadınlar acaba bugün taciz edilecekmiyim,kapkaça uğrayacak mıyım ,bir kaza kurşununa kurban gidermiyim ,hiç olmadı bir gösterinin ortasında kalır mıyım korkularıyla geziyorlar sokakta ,bir kısmı bunu iyice kanıksamış oluyor ki o daha da üzücü.Hastaneye kanser hastalarının bulunduğu bölüme bile biber gazı sıkılıyor en son devletten koruma isteyen bir öğretmene vali 'ne var canım en fazla ölürsün diyor' ve o öğretmen öldürülüyor askıntı olan kişi tarafından,sahte ilaç yapanlar aynı gün serbest bırakılıyor tututksuz yargılanmak üzere ,tecavüzcüler sokaklarda cirit atıyor 2 ay hapis yatıp çıktıklarında bunu kutlamak için bir öğretmene tecavüz edip öldürdüler annesini sakat bıraktılar ve ne oldu bir kaç yıl yatıp çıktılar yine dışarı ,sokaklarda bunlar dolaşıyor.Ve senin güvenebileceğin kimse yok burada hakkını kimden arayacaksın gazetelerde televizyonlarda hergün polisin insanları karakollarda dövme görüntüleri gösteriliyor kadın erkek farketmeden.Açılan davalar hiçbir sonuca bağlanamadan zaman aşımına uğruyor.Nasıl bunalmışsın ki buraya gelmek istiyorsun senin adına da üzüldüm ama sen de tekarar düşün.

Cok dogru demissin, harfi harfine katiliyorumm! hergün haberlerde heryerde okuyoruz duyuyoruz görüyoruz..

Son düzenleme:
Benim eski sevgilim istanbul'da..bir ara ona daha yakin olayim diye gitmek icin her firsati denedim olmadi.
Simdi ona tekmeyi vurdum, ve eskisinden daha cok heveslendim gitmeye :27:
Kismet olursa 3 ay sonra üni okumaya baslicam burada ve 1 seneligine istanbula gitmek istiyorum bir dönem orada okumak icin.

Erkek arkadasın ıcın yparsan cok pısman olursun bnce duzenını bozma yanlıs karar!!!!!

Bence burda yorum yapan bazi üyeler cok ama cok abartti... Siddet pislik heryerde var.. Sadece türkiyede mi var saniyorsunuz siz?
Kendi kizini 7 yil boyunca bodrum katinda hapseden, tecavuz eden hatta ondan bi kac cocugu olan adamin olayi türkiyede mi yasandi? Hayir!! Bu olay bir kac yil önce avusturyada oldu..
Veya kadinin 3 4 cocugunu dogurur dogurmaz balkonunda cicek saksilarina gömen kadin.. Bu olay nerde oldu peki? Almanyada!
Ve bundan daha cok olay oluyor avrupada!
Arkadasimiz dedigi gibi, aradaki fark ne peki? Bizim türk milleti haber yapmayi cok seviyor, 10 kere aksam haberlere 10 defa ogle ve sabah haberlerinde ayni olayi gösteriyor. Avrupadaki haberlerde ama 1 dakikada olayi anlatip geciyorlar..
O yüzden okadar göze batmiyor.. Yani sadece siz degilsiniz tehlikede yasayan, taciz siddet gören...

Amanlar, fransizlar, japonlar bizim ülkeye yerlesip alisip cok memnun kaliyorlar da, biz türk olarak niye kendi ülkemize alisamicakmisiz? Yapmayin arkadaslar, sonucta yurt disinda dogduysak bile, kendi kültürümüzü, örf ve adetlerimizi cok iyi biliyoruz.
Bence denemelisin, kendin kalip bakicaksin canim .. Ne dersek bos.. Ama kotu fln diyen bazi arkadaslar abartiyor gibi geldi bana..
vesselam

arkadasim bende avrupada dogdum büyüdüm ve halen burada yasamaktayim.
ablam evlenip trye yerlesti ama 3 yil zor durdu bir türlü orann düzenine ve bulundugu yerdeki insanlara alisamadi.
yanlis anlamayin ama trde dedikodu hat safhada. halen daha bos gezen bayanlar evde can sikintilarindan onu bunu cekistirip hayatlarinin zaman öldrmekle dolduran kadinlar var!
durum böyleyken ablam attigi her adimda sanki o cevredki komsularina hesap vermek zorundaymis gibi yargilamislar.
ablam kendi ayaklari üzerinde durabilen bircok bayanin ulasmak isteyecegi bir kadin.
hal böyleyken özentiden mi bilmiyorum cevrede sürekli cok geziyorsun ediyorsun, avrupadan geldin bizden degilsin gibi bircok sacmalik olmus.

diger bir konuda cocugu hastalandiginda hastaneye gidiyor ve bazi hemsireler kendi yakinlarini torpil ile öne aliyorlar.
ben avrupada bugüne kadar böyel birseye asla rastlamadim.
tryi genellemek istemiyorum sonucta güzel ülkemin sadece 1 sehrinde yasadi 3 yil.

alisverise gidiyor abla buraya gel bak bilmem ne kac lira..ciyak ciyak esnaf sesi neredeyse kolundan tutup dükana zorla getirecekler seni carsilarda, bunu istanbul mahmutpasadada cok yasadim bende!
herneyse birsey bakiyorsun beden soruyorsun bedenin yok, sana direkt bir büyük bedeni alip terzide üstüne yaptirma ugrasina giriyorlar.
hicbir giysi bedeni 5dk. kücültülerek tam üzerine oturmasi beklenemez.
tecrübene güvenip bedenim yoksa neyse iyi günler diyip giderken arkadan esnafin "senin zaten alacagin yoktu" sesleri yükseliyor.

bir canta indirtip bakiyorsun, uzak durdugu gibi hos durmadigini düsünüp almiyorsun. sonuc "almayacaksan ne indirip bakiyosun" yaptigi isin suurunda olmayan, bakmadan bisey alinmayacagini bilmeyen, mesleginin ruhundan bi haber olan esnaf. (özel ama gercekten cok özer store'ler haric!)

bir haksizliga ugruyorsun polislik bir duurum oluyor, o an herkes senin 100 % hakli oldugun farkinda fakat kimlikleri istediginde sen yabanci pasaportunu cikariyorsun ve aninda polis tc vatandasi yanlisi oluyor, sanki sen türk degilsin sanki sen insan degilsin...
plis tutanak bile tutmadan sucluyu gönderiyor. bunu neden yaptiniz diyorsun. cvp yok! ülkemde yolsuzluk varsa sizler gibi islerini yapmayan insanlar yüzünden var diyorsun. cvp: sana ne türkiyenin ne durumda oldugundan sen evrupada yasamiyormusun git orada yasamana bak, ben gitmsem arkama bile bakmazdim, gibi piskin bir cvp veriyor..ve bu bir memur bu bir polis! tabiki her polis ayni degil ama yasadiklarim karsiisnda dehsete ugradim..
memuru daha yüksegine sikayet edeyim diyorsun, birden herkes onun tarafi oluyor. sapiklikdir bu:27:
tecrübeyle sabit!

ben yilda 1 kez tatil amacli gidiyorum türkiyeye. ülkemi cok seviyorum, cennet ülkem ama ne yazikki orada yasayan insanlarin bir cogu ülkemin degerini bilmiyorlar.
her trye gittigimde en ufak bir sahilde gezme olayinda bile sürekli dolandirilmaya calisiliyorum..
giyim ve konusma tarzimdan nedense herzaman bazi seylerin fiyati bana "standart yerli halktan" daha cok söyleniyor.
üzerine birde soruluyor "siz yabancisiniz galib, yerli degilsiniz?!" pardon ama alisveris konumla ne alakasi var!
yanima orada yasayan bir arkadas getiiryorm fiyatlari ona sorduruyorum, birazdan yanlarina gidince bana söylenen fiyat birden yükseliyor.
anlamadim arkadas nedir bu bizi dolandirmaya calismak olaylari
dedigim gibi ülkemi seviyorum ama insanlarin bircogu cekilmez bu yüzden memleketime yasamayi düsünemiyorum.

belki ilerde hersey yoluna girer torpile, "hallederiz ya sorun"lara kalmazsa belki ve umarim ülkemde gönül rahatligiyla gidebilirim.

ama evet biz burada yasayanlar daha safiz cünkü burada bir sistem var ve ona alismisiz.
trde ise tecrübeme dayanrak söylüyorum herkes "kim vurduya gidiyor".
yasalar cercevesi icinde freestyle bir ülkeyiz.

avrupada dogup büyüyen bir insan türkiyede mutlu olamaz asla önermiyorum, gidenlerde en gec ablam gibi 3 yil sonra geri dönüyorlar olan bosa harcadigin zamana oluyor..

komik elki ama 70küsür yasindaki annanem dahi, avrupaya sonradan gelmesine ragmen ben temelli nasil dönerim düsüncelerinde.

belki bazi trde yasayan arkadaslar tepki gösterecek ama arkadaslar lütfen göz önünde bulundurun:
ve arkadaslar beni yanlis anlamasin türkiyede yasyanlar dediklerimi anlamayacaktir büyük ihtimalle.
cünkü o düzeni kücüklükten alisyor insanlar ve onlara göre o normal.
fakat dis ülkeden farkli bir düzenden gelip türkiyeye giden cok zorlaniyor.
dediklerimi ancak avrupada yasayip türkiyeye sonradan gidenler anlayabilir.

(bu arada yazima dikkat edemiyorum gözlerim aacidigi icin monitöre bakamiyorum cok)

AVRUPADA çok mu medenisiz avrupalılar çokmu hoş beğenmeyen gelmesin kalsın orda hatta tatil amaçlı bile gelmeyin... Yaptığınız çok ayıp Cani bile yaptınız Türklüğünüzden Türkiye vatandaşı olduğunuzdan eminde değilim açıkcası... 2 avrupa gördünüz diye burnunuzmu kalktı benim amcam halamın çocukları Amerika da yaşıyor ailemin çoğu yurt dışında oralarında ne halt olduğunu çok iyi biliyoruz siz kendinizi ne sanıyorsunuz Dilerim rabbimden Düşük gördüğünüz memleketinize muhtaç kalırsınız Tam bir namkörsünüz...!!!!

Çok beğendiğiniz ülkelerinizde acaba,

4 mevsim yasanıyor mu

doyasıya bir yaz mevsimi yasıyor musunuz o mükemmel ülkelerinizde

Antalya,Bodrum,İstanbul,Kapadokya ve daha niceleri gibi cennet diyarlar var mı

komsunuz kapınızı çalıp, bir tabak pasta börek getiriyor mu

aileler akrabalar birbirine bizim kadar baglı mı

binbir çeşit sebze meyve,kuruyemiş var mı

dünyanın en lezzetli mutfagına sahipler mi

baskalarına bebek bile sevdirtmezler yabancılar, biz de öyle mi

herseyi geçtim bizim kadar şanlı bir geçmişleri var mı

elbette dünyanın en iyi ülkelerinden biri değiliz belki ama gün geçtikçe iyiye gidiyoruz

eskiden bu ülkede arabaya binmek bir lüx sayılırken,şimdi nerdeyse herkeste araba var

teknolojimiz,sanayimiz,turizmimiz,gün geçtikce ilerliyor,tüm Avrupa ülkeleri şiddetli kriz yasarken biz dimdik ayaktayız:nazar:

dünyanın en ferah ülkesi diye o zaman hepimiz isvec isvicrede yasayalım

orda her zaman yabancı kalırsınız,ama bu ülke size bagrını açar

tabi siz de bu ülkeyi sahiplenir yerden yere vurmazsanız

3-4 çapulcunun yaptığı pisliği tüm vatanımıza mal etmeyin lütfen

yoksa sizin yasadığınız mükemmel ülkelerde hiç hapishane yok mu,insanlar hiç suc işlemiyor mu

tasına topragına binlerce şehit akıttığımız ülkemizle ilgili de bu kadar agır ithamlarda bulunmayın artık

Bence burda yorum yapan bazi üyeler cok ama cok abartti... Siddet pislik heryerde var.. Sadece türkiyede mi var saniyorsunuz siz?
Kendi kizini 7 yil boyunca bodrum katinda hapseden, tecavuz eden hatta ondan bi kac cocugu olan adamin olayi türkiyede mi yasandi? Hayir!! Bu olay bir kac yil önce avusturyada oldu..
Veya kadinin 3 4 cocugunu dogurur dogurmaz balkonunda cicek saksilarina gömen kadin.. Bu olay nerde oldu peki? Almanyada!
Ve bundan daha cok olay oluyor avrupada!
Arkadasimiz dedigi gibi, aradaki fark ne peki? Bizim türk milleti haber yapmayi cok seviyor, 10 kere aksam haberlere 10 defa ogle ve sabah haberlerinde ayni olayi gösteriyor. Avrupadaki haberlerde ama 1 dakikada olayi anlatip geciyorlar..
O yüzden okadar göze batmiyor.. Yani sadece siz degilsiniz tehlikede yasayan, taciz siddet gören...

Amanlar, fransizlar, japonlar bizim ülkeye yerlesip alisip cok memnun kaliyorlar da, biz türk olarak niye kendi ülkemize alisamicakmisiz? Yapmayin arkadaslar, sonucta yurt disinda dogduysak bile, kendi kültürümüzü, örf ve adetlerimizi cok iyi biliyoruz.
Bence denemelisin, kendin kalip bakicaksin canim .. Ne dersek bos.. Ama kotu fln diyen bazi arkadaslar abartiyor gibi geldi bana..
vesselam

AVRUPADA çok mu medenisiz avrupalılar çokmu hoş beğenmeyen gelmesin kalsın orda hatta tatil amaçlı bile gelmeyin... Yaptığınız çok ayıp Cani bile yaptınız Türklüğünüzden Türkiye vatandaşı olduğunuzdan eminde değilim açıkcası... 2 avrupa gördünüz diye burnunuzmu kalktı benim amcam halamın çocukları Amerika da yaşıyor ailemin çoğu yurt dışında oralarında ne halt olduğunu çok iyi biliyoruz siz kendinizi ne sanıyorsunuz Dilerim rabbimden Düşük gördüğünüz memleketinize muhtaç kalırsınız Tam bir namkörsünüz...!!!!

arkadaşlarım kendi adıma konuşayım. Türkiyede olmaktan, Türklüğümden asla utanmıyorum. Ama şu şartlarda Türkiyede yaşamanın zorluğundan bahsediyorum. Bizki Bulgaristan Göçmeniyiz 1990 yılında geldik Türkiye ye. sebebi de Türk adlarımızın Bulgarca ya çevrilmek istenmesiydi.. Yani adımıza bile sahip çıktık. ama şu şartlarda görüyoruzki Türkiyede yaşamak çok zor. sadece bulgaristan görmedim başka ülkelerde gördüm en uzunda 3 ay İngilterede kaldım. Şartlarım elversede yine kalsam. başka ülkede yaşayınca Türk olmuyor musun? Neticede karnınızın doyduğu yer, huzuru bulduğunuz yer önemli. istanbulda sabah 1:40/akşam 1:30 yol çekiyorum işe gitmek için. 3 saat eder. haftada 15 saat eder ayda 60 saat eder. neden? yollar uzak değil memleket düzensiz. trafik kuralları hiçe sayılıyor. dolandırıcılar kol geziyor. Akraba kazığı diye bir deyim sadece Türkiyede var. sebebi ne yaşam şartları. Türk olmak değil, Türkiyede yaşamak değil. Ben kendimi yanlış anlattım galiba.. Ben kesinlikle utanmıyorum arkadaşımıza nacizane fikirlerimi sunuyorum. aynı sizin yaptığınız gibi. ama bunu yaparkende size laf atmıyorumki.. Türklüğünüzden utanıyorsunuz yada ne utanmaz Türklersiniz diye.

Türkiyeye cani diyenler tabiki cok ama cok abartmis. Tabiki türkiyemde ki insanlar cok cana yakin cok yardim sever. Bunu avrupada göremiyoruz malesef.

Yanlis anlamayin arkadaslarim ben daha cok avrupada büyüyen insanlarin türkiyede yasamayi cok kücümsüyorlar yani hafife aliyorlar demek istedim. Kolay degil birden bire ülke degistirmek, bu sadece türkiye icin gecerli degil
baska ülkelere göc etmek bile zordur.

Ben türkiyemi hic birseye degismem.

arkadaslar kiminiz olumlu kiminiz olumsuz bakmis olaya..

oncelikle avrupada yasayip yorum yapanlar, bende cok dusundum orafa yapabilirmiyim diye.. ama sizlee hep istanbulu ornek almissiniz ! avrupadaki buyuk sehirlere bakarmisiniz insanlar arabalarini nereye park edeceklerini bile bilmiyorlar.. burdada torpil olayi yokmu ? ben devlet kurumunda calisiyorum ve inanin yuzlercesini goruyorum sirf arap, turk yada herhangi bir yabanci diye herseyde zorluk cikartiyorlar ama kendi insanlarina olmayacak isi bile yapiyorlar !! ben yasadigim ulkenin vatandasligina sahip oldugum halde, burda dogup buyudugum halde sirf Turkum diye yumrugumu.masaya vurmadan elde edemedigim haklarim oldu !!

Turkiyede yasayan arkadaslar, asla turkiedeki yasantiyi kucumsemedim.. kendi insanlarimizin arasinda olmak benim cok hosuma gidiyor. Bi bakkala giriyorsun bakkala sohbet edebiliyorsun markete gidiosun tanimadigin insanlarla laflaya biliosun burda boyle bisey yapsan deli derler adama !

ayrica asma kesme olaylari, tecavuz kacirma bilmem ne... bunlarin hepside her avrupa ulkesinde olan seylerdir... gecen sene asamin biri karisini kesip gomdu ! baska bi adam cocugunu pencereden asagi atti... ben dedigim gibi devlet kurumunda calisiyorum ve iki gun once sikayet dilekcesi aldim : kadinin birisi annesinin kacak is yaptigini bildiriyordu "ben 17 yasindayken erkeklerle iliskiye girmemi istiyordu fakat istemedim diye beni evden atti sokaklarda.kaldim. erotik masaj yapmaya basladi kacak olarak ve kapiciyla iliskisi vardi. babami defalarca aldatti ve kapiciya cinayet isletti sirf rahat olabilmek icin" diyordu.. ben bunlardan kactane okuyorum gunde ! dedigim gibi avrupadaki tek fark gazetelerin radiolarin tvlerin bunu dizi gibi her gun vermemesi !!!

Turkiyede kendi insaninla kendi kulturunle yasamak varken ezandan bayraktan uzak kalmak niye ? bir dilim ekmek icin bu yabancilarin dislayici tavirlarini kaldirmak acikcasi benim agirima gidiyor... ben kucuklukten beri diyorum peynir ekmek yemeyede raziyim ki zaten is konusunda sikinti cekecegimi sanmiyorum !

birdaha soyluyorum KESINLIKLE ERKEK ARKADASIM.ICIN DEGIL gelmek istememin sebebi ! evet erekek arkadasima cok bagliyim o da bana ayni sekilde ama bugun yuruyen bir iliskinin yarin bitebilecegi gercegini unutmus degilim ! her nekadar evlenme planlari yapsakta hayatta insanin basima hersey gelio ve her
olasiligi dusunmek zorundayiz !

hepinize cvplar icin tsk ediorm

selam kizlar..

ben yurt disinda dogdum buyudum ve orda yasiyorum.. buralardan cok sikildim bunaldim artik kaldiramiyorum gitmek istiyorum. Aklimda Turkiyeye dönmek var ama bu nasil olur onuda bilmiyorum :(

3 yabanci dilim var birde universte mezunuyum is bulmak zor olmayacak diye dusunuyorum. bir tane internet sitesine cv mi yukledim uc gunde iki is teklifi aldim maasida iyi.

bu ulkeden cok sikildim uzaklasmak istiyorum ozellikle akrabalardan biktim. bazen dusunuyorumda dunyaya bi defa geliyoruz ve ben omrumu yabanci bir ulkede tuketiyorum ezandan bayraktan uzakta ! Türk insaninin sicakligini bulamiyorum burda :( Ordaki hayata cok ozeniyorum ya :( bide sevdigim orda :(

ama beni dusunduren seyler var.. ailem benim orda yapamayacagimi dusunuyor. avrupada buyuyen cocuklar cok saf oluyormus Turkiyedekilerin gozu acikmis bizi orda yolallarmis.. vesayre. bu konuda sizin fikirleriniz neler ?

Bide Türkiyenin hayat sartlarindan bilgi verebilirmisiniz.. sonucta ben orda hiç yasamadim bekledigim gibi olmamasindan cok korkuyorum.

Sizce isimden ayrilip Türkiyeye yerlesebilirmiyim ? Hayir sizin sozlerinizle hayatima yon vermeyecegim bazi arkadaslar bunu boyle yorumluyor ama ben suanki icinde bulundugum sikintidan dolayi saglikli dusunebildigimden emin degilim. belki sizin fikirlerinizle daha duzgun dusunebilirim...

hepinize tskler !

gel değişelim arkadaşım.. ben de buralardan gitmek istiyorum. insan hayatının bu kadar değersiz olduğu bir ülkede ben daha fazla yaşamayı istemiyorum. imkanım olsa kaçacağım...

bu arada ozel mesaj atan arkadaslar kusura bakmayin cevap yazamiyorum sizlere... yeni uyeyim mesaj kotamin dolmasi gerekiyor.. insallah kisa zamanda cevap verecegim :)

arkadaslar kiminiz olumlu kiminiz olumsuz bakmis olaya..

oncelikle avrupada yasayip yorum yapanlar, bende cok dusundum orafa yapabilirmiyim diye.. ama sizlee hep istanbulu ornek almissiniz ! avrupadaki buyuk sehirlere bakarmisiniz insanlar arabalarini nereye park edeceklerini bile bilmiyorlar.. burdada torpil olayi yokmu ? ben devlet kurumunda calisiyorum ve inanin yuzlercesini goruyorum sirf arap, turk yada herhangi bir yabanci diye herseyde zorluk cikartiyorlar ama kendi insanlarina olmayacak isi bile yapiyorlar !! ben yasadigim ulkenin vatandasligina sahip oldugum halde, burda dogup buyudugum halde sirf Turkum diye yumrugumu.masaya vurmadan elde edemedigim haklarim oldu !!

Turkiyede yasayan arkadaslar, asla turkiedeki yasantiyi kucumsemedim.. kendi insanlarimizin arasinda olmak benim cok hosuma gidiyor. Bi bakkala giriyorsun bakkala sohbet edebiliyorsun markete gidiosun tanimadigin insanlarla laflaya biliosun burda boyle bisey yapsan deli derler adama !

ayrica asma kesme olaylari, tecavuz kacirma bilmem ne... bunlarin hepside her avrupa ulkesinde olan seylerdir... gecen sene asamin biri karisini kesip gomdu ! baska bi adam cocugunu pencereden asagi atti... ben dedigim gibi devlet kurumunda calisiyorum ve iki gun once sikayet dilekcesi aldim : kadinin birisi annesinin kacak is yaptigini bildiriyordu "ben 17 yasindayken erkeklerle iliskiye girmemi istiyordu fakat istemedim diye beni evden atti sokaklarda.kaldim. erotik masaj yapmaya basladi kacak olarak ve kapiciyla iliskisi vardi. babami defalarca aldatti ve kapiciya cinayet isletti sirf rahat olabilmek icin" diyordu.. ben bunlardan kactane okuyorum gunde ! dedigim gibi avrupadaki tek fark gazetelerin radiolarin tvlerin bunu dizi gibi her gun vermemesi !!!

Turkiyede kendi insaninla kendi kulturunle yasamak varken ezandan bayraktan uzak kalmak niye ? bir dilim ekmek icin bu yabancilarin dislayici tavirlarini kaldirmak acikcasi benim agirima gidiyor... ben kucuklukten beri diyorum peynir ekmek yemeyede raziyim ki zaten is konusunda sikinti cekecegimi sanmiyorum !

birdaha soyluyorum KESINLIKLE ERKEK ARKADASIM.ICIN DEGIL gelmek istememin sebebi ! evet erekek arkadasima cok bagliyim o da bana ayni sekilde ama bugun yuruyen bir iliskinin yarin bitebilecegi gercegini unutmus degilim ! her nekadar evlenme planlari yapsakta hayatta insanin basima hersey gelio ve her
olasiligi dusunmek zorundayiz !

hepinize cvplar icin tsk ediorm

arkadaşım güzel analizler yapmışsın, ancak bazı şeyleri unutma.

avrupa ülkeleri için konuşmuyorum, ingilterede yaşadığım için burası hakkında konuşacağım.

buranın sağlık sisteminden memnun değilim ancak yine de ücretsiz olması (ilaçlar hariç) güzel.

çalışma sistemi bence yaşam kalitesini etkileyen çok büyük bir etken ve türkiyede malesef berbat bir durumda.

senelik izin hem çok az hem problemli, çoğu işyeri bir seferde kullandırmak istemiyor, halbuki burada ben 1 ay ücretli ve gerekirse aylarca ücretsiz izin kullanabiliyorum.

hasta olduğunda işe gelmiyorsun diye işten atılmıyorsun, türkiyede çalıştığım zaman patronlar keyfi hasta oldu diye iş arkadaşımı işten çıkardılar. hastalığın keyfi mi olur? uzun süren hastalıklarda devletten hasta maaşı alabiliyorsun.

hamilelik ona keza, 9 ay ücretli (maaş miktarı kadar olmasa da) + 3 ay ücretsiz annelik izni mevcut.

yaptığın mesailerin parasını alabiliyorsun, iş yerini kolaylıkla dava edebiliyorsun.

patronların sana kötü muamele edemiyor.

yani burada çalışmak gerçekten çok güzel. hakkının karşılığını alabiliyorsun.

Türkiyede bence seni en çok zorlayan çalışma şartları olacaktır. Buna da varım diyorsan dene o halde. Madem bir kaybın olmayacak neden olmasın, çocukların olur onları kendi kültürünle yetiştirirsin.

Kimbilir bir gün belki ben de dönerim Türkiye'ye :72:

ben de düşünüyorum sanırım bizde 3 sene içinde taşınacağız Rusya'yafakat benim tek düşündüğüm babam. Ya ben ordayken bişey olursa ya da ne bileyim bana ihtiyaacı olursa
kafamda deli sorular

Benim canım Türkiyem Herkes kötülesede okadar kötü olmadığını ülkemsiz bayrağımsız nefes alamayacağımı çok iyi biliyorum.... Benim halkım Kötü değildir misafir perver insandır:))))

Benim canım Türkiyem Herkes kötülesede okadar kötü olmadığını ülkemsiz bayrağımsız nefes alamayacağımı çok iyi biliyorum.... Benim halkım Kötü değildir misafir perver insandır:))))

Orasi oyle !! bakalim dönebilecekmiyim vatanima !

Evet var. ailemle konustum hic sicak bakmiyorlar :(

Ters giden cok sey var hayatimda ve cok sikinti yapiyorun.. stresten dudagim ucukladi ya :(
Ne gibi mesela . Neden ailen sıcak bakmıyor ki burası senin vatanın tabiki vatanında yaşamak senin en doğal hakkın

orda teyzemler var bizimkiler yinede onlardan uzakta olmami istemiyor.. evlenince gitceksen git ama tek basina olmaz diyorlar :(

Back
X