Ablacım sen Ne Cani Tanıtmışsın Türkiyeyi yapma gözünü Seveyim çokta cani bir millet değiliz hani....
kusura bakma ama öyle CANI.. Türkiye cennet bir ülke, bende yurtdisinda yasiyorum, ezan sesinin hasretini cekmek nedemek iyi bilirim
ancak tatil ayri, orda yasamak ayri.. türkiyede Kadin olmak zaten ayri bir dert, tabiki her ülkenin sorunlari var her ülkenin pis insanlari var ancak su bir gercekki türkiyedekiler kadar degil..
hergün bir cinayet, kadina siddet, hirsizlik, tecavüz, dolandiricilik, ben tatile gidiyorum 5 haftaligina cok seviyorum vatanimi herseyiyle cennet gibi ama o 5 haftada bi yerdede insan diyor tatil bitsede gitsek
cünkü sürekli olarak yasiyabilirmiym bilmiyorum.. burdaki insanlrdan bende nefret ediyorum bende sevmiyorum avrupali insanlar kadar soguk insanlar yoktur bu dünyada.. ama orada yasiyanlar bence hergün evden cikip aksam eve sag salim vardiklarinda sükür allahim demeleri gerekir bence o derece.. belkide biz orda dogup büyümedik diye , orda yasarim demek dile kolay bence.. benim bir cok arkadasim almanyadn türkiyeye gelin giti, ve 4de 3ü her 2 ayda bir gelip 5-6 ay kadar kaliyorlar.. hatta kocalari nasil müsade ediyor sasiriyorum,yapamiyorum orda diyorlar.. iyi düsünmek gerekir , ayricada su bi gercekki paran varsa düdügün ötüyor dünyanin heryerine böyle.. devmli olarak trde yasayabilmek icin avrupada dogmus büyümüs biri olarak bir coooooooook aliskanliklarindn ve huylarinan vaz geciceksin, ve is sorunu var.. ha is sorunu yoksa paran varsa ne ala.. ama aile hasreti baslar ozamanda onlarda orda degilse..
Sakın böyle birşey yapma derim.
Şimdi uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş diye bir laf var.Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama şimdi sen buraya geleceksin ilk birkaç ay memleket hasretini gidereceksin peki sonra.Erkek arkadaşının çok iyi biri olmasının hiçbir anlamı yok ,ha evinize kapanıp hiç dışarı çıkmayacaksanız onu bilemem.
Bir defa sen kadın olduğun için hep ikinci planda olacaksın bunu öncelikle kabullenmen lazım,istersen son zamanlarda türkiyedeki kadına şiddet vakalarını bir araştır.O ilk anda aman ne sıcak insanlar dediklerin birer birer dedikodulara başlayacaklar ,her işine karışacaklar.Saflık ,yolma işine gelince elbetteki defalarca dolandırılacaksın ve sen eski alışkanlıklarınla hakkını aramaya çalışacaksın ama burada öyle bir şey de yok.ve herşeyden önce insanlar dürüst değiller verilen sözlere sadık kalınmaz burada.Yani sadece avrupadan gelenler değil herkes kandırılıyor burada .İnsanların birbirine olan güveni yok denecek kadar az.Hergün sokağa çıktıklarında özellikle kadınlar acaba bugün taciz edilecekmiyim,kapkaça uğrayacak mıyım ,bir kaza kurşununa kurban gidermiyim ,hiç olmadı bir gösterinin ortasında kalır mıyım korkularıyla geziyorlar sokakta ,bir kısmı bunu iyice kanıksamış oluyor ki o daha da üzücü.Hastaneye kanser hastalarının bulunduğu bölüme bile biber gazı sıkılıyor en son devletten koruma isteyen bir öğretmene vali 'ne var canım en fazla ölürsün diyor' ve o öğretmen öldürülüyor askıntı olan kişi tarafından,sahte ilaç yapanlar aynı gün serbest bırakılıyor tututksuz yargılanmak üzere ,tecavüzcüler sokaklarda cirit atıyor 2 ay hapis yatıp çıktıklarında bunu kutlamak için bir öğretmene tecavüz edip öldürdüler annesini sakat bıraktılar ve ne oldu bir kaç yıl yatıp çıktılar yine dışarı ,sokaklarda bunlar dolaşıyor.Ve senin güvenebileceğin kimse yok burada hakkını kimden arayacaksın gazetelerde televizyonlarda hergün polisin insanları karakollarda dövme görüntüleri gösteriliyor kadın erkek farketmeden.Açılan davalar hiçbir sonuca bağlanamadan zaman aşımına uğruyor.Nasıl bunalmışsın ki buraya gelmek istiyorsun senin adına da üzüldüm ama sen de tekarar düşün.
Cok dogru demissin, harfi harfine katiliyorumm! hergün haberlerde heryerde okuyoruz duyuyoruz görüyoruz..
Son düzenleme: