Ulu orta emziren anne.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

agresf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2012
164
1
98
Balıkesir
Bugün kalabalık bir ortam da misafirdik , çocuğu 2 yaşın da olan bir bayan sürekli memesini çıkarıp bebeğini emzirip duruyordu ve ben bunun normal olduğunu bildiğim halde tiksindim .Çocuk büyük gözüktü gözüme ayakta emiyordu bildiğin , resim çekiyoruz lütfen beni çekmeyin diyor üstelik evde bir sürü bomboş oda var.
Kendim de çocuk emzirdim ve bir daha büyük konuşmak istemiyorum ama başkasının yanın da emzirmeyi düşünmüyorum .Bu bana mahsus bir durumdu sanırım ve ilk kez rahatsız oldum .

benımde 17 aylık bır oglum var dedıgınız gıbı ayakta amuda kalkarak bın bır turlu emıyor teke tek bır kac sayılı arkadssımın yanında ancak emızıryoryum kalabalık bır ortamın ıcınde hoslanmıyorum arka odaya gıdyor o sekılde emzırıyorum
bır arkadasım vardı bebegı ıkı yasındaydı onun gogsunu gormektwn cıddı anlamda fenalık gelmıstı hep ortada cocuk otururp kalkıp emıyordu

ay seninki iyiymiş benim arkdaşım gerçi bebekti onun ki ama kafede hiç üstünü falan açmadan çıkardı emzirdi... bende sevmem herkesin içinde öyle hemde çocukta rahatsız olur zaten
Zaten ona hiç anlam bile veremiyorum o çok uç geliyor bana göre tabi.

Ben bebeğimi çok kısa bir dönem emzirdim belki de bu yüzden tuhaf geldi , 2 yaşında ki bebek kıpırdamadan duramaz ama o kadar da sık emermi ki ya çok garip geldi o an .Ve oda da 30 40 kişi vardı neredeyse herkesin birbirini rahatça görebileceği bir şekilde oturuyorduk .

bana da garıp gelmstı durum artık gogsu dısarıdaydı dusunun
benım oglum hep zamanlı emer belkıde ondan dolayı bana tuhaf gelıyor
ama o kadar kalabalık ortamda doru bulmyorum benım tarzım degıl sayılı kısıler yanında ancak

Bayanda ki özgüven tamdı hiç rahatından ödün vermedi.
Belki de takdir etmem gerek ne bileyim geniş geniş fotomu çekmeyin diyor birde , işim yoktu senin memeni çekecektim zaten .

Herseyin bir adabi vardir. Cocuk emziriyorum diye herkesin icinde orani burani acmak gerekmez. Yadirgiyorum ben de. En kotusu, emzirme tulbentleri var, mahremiyet vermek icin. Gerci cocuk emmek icin biraz buyukmus. Neyse. Bayandaki ozguven degil, terbiyesizlik bana gore. Kadinin pek nezaket kurallarindan haberi yokmus galiba.

Buyuklerden biri uyarmaliydi o kisiyi.

Tüm ergenlik dönemim kadınların bu rahatlığı yüzünden, annelerin muhteşem bi'duygu diye tarif ettiği emzirmeyi hep iğrenç olarak görmekle geçti.
Kadınlar memelerini o kalabalıkta löp diye çıkarıyolar, koca koca çocuklar(iki yaş büyük geliyo emmek için, gözüme:26:) dolanıp dolanıp açık olan memeyi emiyolardı. Annesi de o dolanırken koca göğsü dışarda hiç toparlanmadan sohbete devam ediyodu

Mesela evde başka oda varken sırf muhabbetten geri kalmamak için erkekler olsa bile yan dönüp bebeğini emzirenlerde tuhaf geliyo bana belki anne olmadığım için böyle düşünüyorum ama imkan varken o ortamda emzirmek garip geliyo:26:

Yani emziren anneye sanırım göğüsten çok biberon olarak geliyo onlar yoksa normalde kızkıza bile olsan o derece rahat olmazlar

Çocuğu da durmuyordu ama kadının bunaldığını görüyorum kendince oda haklı ama çocuğun varsa yapmak gerekir diye düşünüyorum , çocukta yalancı meme yapmış annesini üzüldüm de bi yandan 5 dk alıp bırakıyor.

Ya ben ilk defa emziren kadın görmüyorum, kendim de emzirdim ama açmıyordum ya ben kimsenin yanın da.
Bugün neden beni rahatsız ettiğini anlamadım.
Oda olmasa evde hiç garip karşılamazdım ne yapsın kadın bebek durmuyor , uzun süre emzirdiği için artık normalleşmiş heralde dediğin gibi biberon gibi olmuş anne.En son kızmamın sebebi hem açmışsın emziriyorsun bir de fotoya karışıyorsun , bohçalar açılıyordu o sıra resim çekiyorum çekmem gerekiyor çünkü .

2 yaşındaki çocuk hala emermi ya. oda zaten bunu zevk haline getirmiş belkide oyun amaçlı gidip gelip emiyo

Çok tiksinirim ya, bizim de bi tanıdığımız çok rahattı bu konuda..
5 yaşımdaydım, o zaman bile çok yadırgamıştım bu hareketini. Salonda herkesin arasında emzirmişti, hem de bulunduğu ortamda misafir eşleri ve babası da vardı kadının, size yemin ederim.. Çok çirkin bi görüntü.

2 yaşındaki çocuk hala emermi ya. oda zaten bunu zevk haline getirmiş belkide oyun amaçlı gidip gelip emiyo

Benim halam oğlunu nerden baksan 3 buçuk yaşına girecekti hala emziriyodu.
Tabii süt yok çocuk meme deyince açıp dayıyodu çocuğa oda boş memeyi 5-10 ağzında tutup bırakıyodu. Hatta annem kızınca halam bıraktırmaya çalıştı bu seferde kayınvalidesi "geeel oğluumm anne meme vermiyo mu sana" diye sarkık göğüslerini açar verirdi çocuğa oda emerdi

23 yaşındayım hala o sahne gözümün önünden gitmiyo.

çocuğun geleceği için hiç sağlıklı bişey değil o çocuk kaç yaşında şimdi

Ben tiksindirici bulunmasını garip buluyorum açıkçası
Kadınlar sırf bu baskılar yüzünden rahatça emziremiyorlar
Bir çocuğu iki yaşına kadar emzirmenin çocuğun sağlığı açısından çok büyük önemi var
Ben şahsen emziren kadının memesini görmüyorum bile
Normal birşey yapıyor gibi geliyor bana
Biberon neyse emziren annenin memesi de o olarak görülmeli
Masum bir yavrunun besin ve oyalanma kaynağı
Bir anne gerekirse dışarda bir Park'ta bankta bile oturup emzirebilmeli
Aç bebek beklemez,bekletilmez,emzirmek utanç verici değildir meme tiksindirici değildir
Bunu böyle algılayan toplumun bu konudaki ruhsal baskısı

çocuğun geleceği için hiç sağlıklı bişey değil o çocuk kaç yaşında şimdi

Kuzenim 10 lu yaşlarda şuan ama kaç senedir görmedim onlar memlekette yaşadığı için.
Of çok tiksindirici di mi? Hiç masum gelmiyor.

Yanlış anlamışsın bence:26:Biz de durup memeyi izlemiyoruz ki bariz yapılandan dolayı rahatsızız.
Konu kadınların bebeklerini emzirmesi değil. Tabii ki parkta acıkan bebeğini emzirecek.
Ama her şeyin bi'oluru vardır. Üstünü örtmek çok zor şeyler değil. Benim küçük kardeşim doğduğunda ben 13 yaşında falandım hatırlarım annem en yakın arkadaşı da gelse örtü örterdi üstüne. Evde fazla sıcak oda olmasına rağmen sırf sohbet için erkeklerin arasında emzirmeyi de gereksiz buluyorum.

Bebek emiyor onlar artık biberon mantığını da ben anlamıyorum. Göğüs göğüstür anne olmayan veya ailesinden bu şekilde görmemiş biri tabii ki karşısında çocuk emmeyi bıraktığı halde göğsü açık sohbete devam eden birinden rahatsız olur.
Örtü örtmek çok zor bi'şey olmasa gerek.

Son düzenleme:
Benim küçük eltimde 14 aylık oğlunu emziriyor emzirmesi normal ama kalabalık ortamda hoop diye çıkarıp emziriyor nişanlım var kayınbabam var hiç sakınmıyor o bir koltukta nişanlımla ben karşı koltuktayız bir çıkarıp emzirmeye başladı ben şoklardayım sizin yine bayanlar arasıymış bizimkine ne demeli bilmiyorum hadi oda sobalı sıcak diye orada emziriyorsun e arkanı dön be kadın biz senin göbeğini göğsünü görmek zorunda mıyız ... uyarsanız bir dert uyarmasanız bir dert yarattıkları görüntü kirliliğine şahit olmakla kalıyoruz ancak en azından bir tülbentle sakınılmalı diye düşünüyorum.

Yanlış anladığımı düşünmüyorum
Ben bir kadının emzirmek gibi doğal bir iş için kendini başka bir odaya izole etmesi
Veya küçücük bebeye örtünün altında işkence eder gibi emzirmesi gerektiği düşüncesinde değilim
Hele ki bayanların bunu garip bulması tiksinç bulmasını ise hiç anlamıyorum

Kesinlikle aynı fikirdeyim, ağzınıza sağlık
Neticede bebeklerin çoğu uykuya geçmek için meme istiyor, bu süreç de uzun oluyor dolayısıyla misafiriniz gelmişse , aman ben onun yanında emzirmiyim diyip misafiri salond yalnız başına oturup kaldıracak mı yeni doğum yapmış bir Anne? Tabii ki yabancı erkek yanını kastetmiyorum fakat bayanlar arasında, üsturubuyla oturup emziren hiçbir anne bana tuhaf gelmiyor ...
Bu mucizevi ve masum eylemden tiksinmeyi, üstelik bunu yazanın da bir anne olmasını aklım hiç almadı doğrusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…