Ulu orta emziren anne.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Arkadaşlar burda hepimiz kadınız, çoğumuzun da bebeği var bebeği olmasa bile içinde bu duygular var.
Göğüsü örtmek çok zor bi'şey değil diye düşünüyorum. Memeyi tül örtüyle üstten kapatınca çocuk neden işkence görüyo oluyo yahu
Resmen konuyu başka yere çekiyosunuz. Bebek her yerde emzirilir ama her şeyin bi'oluru vardır. Kimse siz mucizevi bi'şey yapıyosunuz diye göğsünüzü uluorta görmek zorunda değil. Tül örtüyle üstten kapatır pekala güzelce emzirirsiniz. İlla göğüsler fora moduna girmeye gerek yok. Emzirme için bi'sürü şey üretildi tüldür, önlüktür

Pamuk helva biz de zaten tam olarak altı çizili kısımdan bahsediyoruz

2 yaşındaki çocuk hala emermi ya. oda zaten bunu zevk haline getirmiş belkide oyun amaçlı gidip gelip emiyo

Canım konu dışı ama Kuran da ,çocuğun emzirilmesi ile 2 sene ve 30 ay şeklinde süreden bahseden ayetler var.

Son düzenleme:
aayyy tiksinme falan dediniz, o biraz sert olmuş. ama öle kalabalık yerde tuhafıma gidiyor benim de. benim kızım da 19 aylık, öle ayakta, amuda kalkarak binbir şeklide emiyor, bana bile fenalık getirtti yani. ama bebek bu da sonuçta, emzirmeyi bırakmak için dıaşrı atacağım kendimi havalar ısınınca.

Son düzenleme:
Siz hadi emzirmek gibi zorunlu bir durumla karşı karşıya kalmışsınız...
Benim teyzem torununa hususi memelerini açtırıp oyun oynatıyor
Oğlan 2 yaşında hala emiyor, bazen anneannesinin göğüslerine yapışıyor...
Eniştem yanımızda iken bir de
Bu durum bana çok vahim gelmişti, hala da gelmeye devam ediyor.
Sapık yapacaklar çocuğu
Öyle cahil cühela insan da değiller hani; teyzem de kuzenim de öğretmen.
Ama böyle bir sapkınlığı nasıl yapıyorlar hala aklım almıyor.
Allah akıl fikir versin ne diyeyim....

Her kelimesine katılıyorum.

Bence başınıza tülbent geçirip bir süre nefes almayı deneyin
İşkenceyle neyi kastettiğimi anlarsınız
Kaldı ki burada mucizevi birşey yapıyorum herkes mememi görsün gibi bir anlayış yok
Ne alaka cidden anlamadım
Emziren anne ne büyük mucize herkes mememi görsün mü diyor sizce?

O konuda hemfikiriz zaten, ancak sere serpe olsa dahi ,iğrenç bulmuyorum hiçbir şekilde emzirmeyi , insallah o duyguyu tadınca siz de anlarsınız ne denmek istendiğini

Mahrem, mahremiyette kalmalidir...
Herseyin bir yolu yordami var bana gore...
Zaten dinen de bununla ilgili bir cok hadis bulunur...

Sonra insanlar soruyor "neden bizim neslimiz boyle"... Birazda durup dusunmek lazim, nerede hata yapiliyor?

Bir bebek 2 yasina geldikten sonra memeden kesilmeli, bunu pedegoglar soyluyor.
Sebebi ise, ister Kabul edilsin ister edilmesin, bir bebek 2 yasindan sonra cinselligi kesfetmeye basliyor...
Tabii ki bir yetiskinin anladigi sekilde degil, fakat 2 yasindan sonra emzirmeyi doktorlar uygun bulmuyor.
Cesitli zararlari var, arastirip bakabilirsiniz...

Emzirmek elbetteki bir anne icin en kutsal, en tarifi mumkun olmayan birseydir (sahsen yasamadim, Allah'in izni ile yasayacagim insallah... ).
Fakat ben kendi gogsumu ulu orta cikartipta evladimi emzirmem...
Hem kendi mahremiyetim icin, hem de farkli sebeplerden...
Sahsi gorusum, diger fikirlere de saygim var...

Şahsen ben kendi adıma emzirenler anne görünce hic rahatsız olmuyorum . Aksine bebeğin kendinden geçerek süt emdiği görüntü beni gülümsetiyor .
Avm lerdeki emzirme odaları cok komik oluyor bu arada . Bazen aynı anda bir sürü anne , kimi emziriyor , kimi alt değişiyor , herkeste bebek telaşı

Bence de 2 yaşından sonra bir çocuğun emmesi çok tuhaf :26:

Bir kere bende gördüm öyle bir şey ; kadının kızı 2 yaşında baya da kalıplı kız görsen 4-5 yaşında dersin hala emiyordu kadında orta yaşlarda en küçük çocuğu orda milletin içinde çocuk ikidebir meme meme diye tutturdu kadında löp diye açıp açıp emzirdi kadının yaşı da baya büyük çocukta büyük haliyle çok kötü bir görüntü çıkmıştı ortaya sinir olmuştum

Bende ulu orta emzirenlere anlam veremiyorum müsait bir odaya geçilmeli kim olursa olsun yada kadınlar arasında arkanı dönerek kimsenin görmeyeceği şekilde olabilir

Bende aynı düşünüyorum tabi diğer arkadaşlarında dediği gibi üslubuyla olmalı.
Ayrıca 2 yaşında çocuk emzirilir mi diyenler var, kızım 25, ayın içinde şu an ve emiyor.
Onu emzirmek bana nasıl mutluluk veriyor anlatamam.
Geçen ay denenmek için sabahtan akşama kadar çeşitli şekillerde oyalayarak vermedim gece de annem uyuttu ama ben gece 03:00 kadar uyuyamadım.
Sinirlerim boşaldı kendimi kötü hissettim, bir gecede depresyonun eşiğine geldim resmen uyansın da meme istesin diye dört gözle bekledim.
Neyse ki sabah 06:00 uyandı da istedi dünyalar benim oldu.
Ulu orta löp diye çıkarmam mememi ama illaki emzirmem gerekiyorsa da başörtümü mememin üstüne kapatıp emziriyorum.
Ayrıca kayınpederim ve kaynımın yanında da emziriyorum, zira sık sık bir araya geliyoruz ve genelde akşamları emiyor, uzun süre kucağımdan inmiyor haliyle yarım saat 1 saat ayrı bir odada tek başıma kalmak olmuyor ki, çoğu zaman uyuya kalıyorum.
Ayrıca dinimiz bile sütümüz olduğu müddetçe en az 2 yaşına kadar emzirilmesini buyuruyor.
Ben daha ne kadar emziririm bilmiyorum ama henüz ruhsal olarak bu fikre asla hazır değilim.

2 yaşından sonra bir çocuğun hala emiyor olması normal değil , anne sütü artık zarar vermeye başlar
en güzeli 1 -1,5 yaşına kadar emmesidir bence

Meme memedir yahu.Normalde parkta,kafede,avm de mememizi açıp oturmadığımıza göre,emzirirken de sakınmak gerekir.
Böyle mekanlarda herkes anne,herkes abla değil.Erkeği var,ergeni var,çocuğu var,emzirme fikrinden uzaklaşabilecek kızlar var.

2 yaşından sonra bir çocuğun hala emiyor olması normal değil , anne sütü artık zarar vermeye başlar
en güzeli 1 -1,5 yaşına kadar emmesidir bence
Anne sütü neden zarar versin ki canım ?

Anne sütü neden zarar versin ki canım ?

bana normal gelmiyor canım 2 yaşını geçmiş bir çocuğun hala emmesi sonuçta anne sütünün de faydalı yararlı olduğu bir dönem var 2 yaşından sonra bir yararı olmaz çocuğa onu demek istedim

uzun süre Emzirme büyüyen çocukta yeme ve çiğneme sıkıntıları yaratabilir.
Çocuğun anneye gereğinden fazla bağımlı olmasına,
Ön bakım ve becerilerinin gelişmesinin gecikmesine,
2 yaş sonrasında inat döneminin uzamasına, çocuğun" hayır'ı'' öğrenmede gecikmesine,
2 yaş üzeri çocuklar cinsel kimliklerini keşfetme döneminde olduğundan, emzirmenin uzaması çocuk masturbasyonuna sebep verebilir.

İştahsızlık(diğer gıdaları reddetme ) ve uyku problemlerine(sık uyanma ve uykuya dalamama gibi) neden olabilir.

Uzun süre emzirme, bebek süt dişlerinde erezyona(aşınma) ve çiğneme fonksiyonlarının azalmasına bağlı diş sürme gecikmelerine neden olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
ben emzirme önllüğü aldım dısarda mecbur kalınca öyle emziriyorum cok güzel kapatıyor hemde bebek rahat ediyor
evde misafirlerim bile gelse yan odada emzziriyorum ama ben cekinirim ssevmem belki de ondandır
hatta nolcak yanımızda emzir diyorlar ama ben cekiniyorum

aynen katılıyorum
insallah bende sizin gibi 2 yasına gelinceye kadar emziririm :26:

Canim cocuk emiyorsa ve gida aliminda sorun yoksa 2 yasına kadar emebilir. Hele 1 yas emen cocuğu sütten kesmek icin erken.
saydigin sorunların çoğu zaten gelişim sürecinde genel olarak yaşanabilecek sıkıntılar .
Benim bebegim 15 aylık , süt emıyor hala ve ek gıda neredeyse yemiyor diyebilirim. Doktorumuz sakın bıraktırma diyor. Gıdayı elbet alacak ama sütten alacaklarını bir daha alamaz diyor. Kilo alımı da normal bu arada.

Son düzenleme:
Hem cinsinin yanında bile emzirilmesine karşıyım ben azıcık mahremiyet olsun ya.Hele ki ulu orta dışarıda emzirenlere yuh diyorum.

Birde eşinizin yanında asla emzirmeyin lütfen buna çok dikkat edin, siz çocuğunuzun annesisiniz eşinizin değil.
Eşiniz sizi o bölge çıplakken sadece bir kadın dişi olarak görsün emzirirken değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…