umre yolculuğu

hepinize tek tek tşk ederim ferace dediğini bu elbiseler mi

Eki Görüntüle 1323545 Eki Görüntüle 1323546

nerelrde ne kadara satılıyor
hangi sehirdesin bilmiyorum ama ankara hacibayram'da var feraceler.. onun disinda aslinda artk cok yerlerde var.. tesettur magazalarina bakabilirsin, indirimlidir yazliklar, size de ince lazim zaten.. kac gun kalacak? 10 gunlugune gttgmde 2ferace idare etmisti, biri kururken birini giyiyodum ama ustunde bile kuruyo zaten havadan oturu, tek bile yeter.. hatta bol pardesu bile olur, simdi yazdan daha az sicaktir orasi da..

Biz 8 günlüğüne gitmiştik, ben 2 pantolon bir ferace ve umre kıyafetiyle gitmiştim yetmedi.
Zira çok terleniyor, en azından bir kıyafetim daha olsaydı çok iyi olacaktı.
Kaç günlüğüne gidecek, eğer çamaşır yıkamakla uğraşmak istemiyorsa 4 takım götürsün.
Bunlardan biri umre takımı, bir yada 2 ferace feracelerin altına giymek için pantolon.
Hemen hemen her gün için iç çamaşırı.
Islak mendil, peçete kokusuz sabun.
Islak mendili kesinlikle ihramlıyken kullanmayacak.
Önce Mekke'ye gidecekse eğer havalimanında ihrama girerler. ve umre vazifesi bittikten sonra ihramdan çıkarlar.
Erkekler tıraş olarak ihramdan çıkarlar, kadınlar ise saçlarından bir tutam keserek.
Ama asla kendi saçını kendisi kesmemeli, ihramda olmayan biri kesmeli.
Eşim berbere tıraş olmuştu sonra benim saçımdan bir tutam kesmişti bende diğer ihramlı hanımların saçını kesmiştim.
Bu sebeple yanında minik bir makas götürmesinde fayda var.
Bu arada biz oraların yemeklerini yiyemedik, çok geç bulduk ama Zemzem towerda Türklerin işlettiği bir mekan var orada yiyebilirler.
Yanlarında kuru yemiş bisküvi v.s. götürürse çok işine yarar.
Terlikleri mutlaka rahat, kaliteli bir şey olsun. Üzerine bir şal alsın ve şalı valize değil el çantasına koysun uçakta klimalar çarpabilir.
Mutlaka kas gevşetici-ağrı kesici krem götürsün
Taksiler pazarlık usulu çalışıyorlar, şirketler Hiraya çıkarmıyor sadece aşağıdan gösteriyor eğer gitmek isterse ki mutlaka gitmesini tavsiye ederim, efendimizin mübarek kokusunu duyacaktır.
KAbeye El-Haram diyorlar oradan Hiraya taksiler 40 riyalde alıyor 20 de.
Hiraya gitmek için taksiciye Cebel-i Nur demesi yeterli.
Pazarlık yapsın, çoğu ilginizce, yarım Türkçe biliyor en kısa yolu ise pazarlık yaparken söyleyeceği rakamı telefona yazabilir.
Aklıma geldikçe yazarım.
Allah mübarek etsin ve oralardan bizleri de çağırsın, İlk fırsatta tekrar daha uzun süre gitmek için çırpınıyorum.
İsmim Neslihan, sizden ricam tavaf yaparken bizzat ismimle beni ve ailemi oraya davet etmesini söyler misiniz lütfen Allah rızası için.

tşk ederim bilginiz inş sizlerde tekrar gidersiniz

Kabeyi ilk görünce burada edeceğimiz tüm dualar kabul olsun desek olur mu

aynen öyle ,, kabeyi görünce " rabbim geldim ,,bugün ve bundan sonra sen dualarımı hayır ile kabul eyle " gibi dua ediyorlar artık genelde :) yanlış değil, tabi sonuna çook istdgmz birşeyide eklersek allah kabul etsin inşallah.. ama inanın insan o muhteşem mubarek kabe yi görnce ne dua edecgnı unutyor, hebe hebe hebee diyerek ööylece kalakalıyosnz,rabbim isteyen herkese nasip etsin amin...

Aynen herkes bana da aklına gelirse et dedi.. Ya olmaz mı tabi ay insanın dili tutulur yaa Rabbim herkese nasip etsin inşallah.

makas nasıl götür arama cihazında ötmez mi
valizinize küçük nakış makası koyabilirsiniz uçağa alacağınız kol çantanızdaki kesici aletleri alıyolar
benim el çantamdaydı, acil bir durumda hemen ulaşabilmek için.
Minik cüzdan dikiş setleri var yaklaşık bir avuç ayası kadar ve onun içindeydi makasım.
Minicik, toplam boyu işaret parmağım kadar bir makas götürmüştüm.

Ben inanamamıştım, eşime dönüp Tarıkkk burası... diye kalakalmıştım hemen hocamızın dediği geldi aklıma.
Allah'ım sen şimdi ve bundan sonra edeceğimiz dualarımızı kabul eyle, hayırlı kıl.
Daha sonra tavaf yaparken bol bol tövbe etmiştim, en çok ihtiyacım olan şey geçmiş günahlarımdan arınıp yenilerini işlememekti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…