Umreye ne kadar gidiyor

tekrardan selam kızlar
az önce bi kaç yeri arayip sorma cevabı bulabildim burdan istifade etmek isteyen arkadaşlar için bildirmek adına yazmak istedim

Oncelikle en uygun umre paketi 890 dolar ve pasaport yurtdışı çıkmak için ödenen vergi 15 tl gibi masraflar size ait daha sonra 3 gün Medine 4 gün Mekke programına baktım baktım ben Medine'den harem şerife 250 metre uzaklıkta ve Mekke'de kalacak yeri 2km uzaklikta oteller olmak üzere her 15 dk bir firmanın bu istikametinde arasında vasıtaları varmis ve hersey dahil 890 $ (tabi bu 4 kisılık oda için)
ayrıca mahrem farkı ödeyip 150 $ kadar yalnız bayan olarak gidebiliyormussunuz yani tek gidilemez diye bir durum yokmus

rabbim isteyen herkese nasip etsin inş birbirimize dua edelim ben o kadar istiyorum ki yeterki yolunu açsın rabbim
Simdiden gidecek olanlara Allah kabul etsin duanizda benide unutmayın :)♥

dipnot: bu arada ucak biletini de yani türkiyeden ciddeye ciDdeden otobüsle Mekke Medine'ye ulaşım varmis onlarda firmaya dahil paket icinde

Gerçekten mi?
Enee kadınlar tek gidemiyor mu?
Ben de arkadaşıma böyle bir hediye vermeyi düşünüyordum
O da 30 yaşında bekar bir kadın.
E nolacak?
Diyanet ile gidemiyor fakat özel şirketle gidebiliyorlar
Geçen sene kuzenim gitti tek başına( 34 yaşında )

Tek bayansanız gidersiniz ama sıkıntılı bir süreçtir. Cidde havaalanındaki arap görevli memur size mahreminizi sorduğunda ona göstermeniz gereklidir. tek başınıza giremezsiniz mekke yada medine ye.
özel acentaları iyice araştırmadan güvenip kayıt olmayın. önceliğiniz
IATA belgesi varmı yokmu bunu öğrenin. bu belge uluslararası bir belgedir.
malesef günümüzde fırsatçı acentalar çok fazla . gideceğiniz zaman kalabalık bir kafile ile gitmeye çalışın.
sömester dönemi aşırı yoğundur o dönemi tercih etmeyin diğer dönemler gitme imkanınız varsa tabi .
ALLAH kabul etsin şimdiden

benim arkadaşım 29 yaşında bir kere annesiyle bir kere tek gitti bayan. yani ben ilk defa duyuyorum bayanın tek gidemeyeceğini.

4,500 tl otel ve yolculuk
gerısı orada harcayacaklarından olusur

Demek ki özel firmalar görülebiliyor ama diyanet götürmüyor. Olay bu.

Suudi Arabistan 45 yaş altındaki bayanları yanında mahremi olmadan Hac içinde Umre içinde kabul etmiyor. Özel şirketlerde diyanette bunu kılıfına uydurarak gönderebiliyor, yani gruptan birini sizin dayınız olarak gösterebiliyor. Mahreminiz olan kişi, evli iseniz eşiniz bekarsanız babanızın izni gerekiyor noterde muvafakatname hazırlatıyorsunuz. Özel şirketler normal tur ücretinin yanı sıra bu iş için ekstra ücret talep edebiliyor. Şu an hac dönemi olduğu için umre yapılamıyor kurban bayramından sonra kasım aralık gibi ilk turlar başlıyor bildiğim kadarıyla kişi başı 900-1000 euro'dan başlayarak kalacağınız oda, kişi sayısı, otel ve otelin yakınlığına göre fiyatlar artış gösteriyor.

Son olarak bir bayanın 90 km'den fazla yanında bir mahremi olmadan yolcuğa çıkması dinimizce uygun değil. Oraya ibadet ve Allah'ın rızası için gideceğiniz için hatırlatmak isterim.

Allah gönlünüzden geçeni hakkınızda hayırlı eylesin.

Allah inşallah nasip eder.
2,5 Sene önce gittik eşim ben ve 2 yaşında kızım ile. 1 Haftalık program için 7,500 Tl acenteye ödeme yaptık.
Vize işlemleri, uçak bileti, konaklama bu fiyata dahil. Konaklama içinde genellikle kahvaltı ev akşam yemeği var.
Ama bunu TL olarak biriktirmeye kalkma, Türkiye şartlarında döviz çok hareketli.
Mümkünse Euro olarak biriktir. Bugün kabaca 1 haftalık program için 1,000 Euro gider.
Yanınızda bulunacak para tamamen size bağlı. Alışveriş yapılmayacaksa pekte gerek yok.
Biz yemeklerini yiyememiştik. Dışarıda yedik bir de küçük çocuğum olduğundan biraz fazla harcama yaptık.
1 Hafta da 1,500 TL gibi bir rakam harcadık.
Medineden hurma alınıyor, bu da yine tercihe kalmış istediğiniz miktarda alabilirsiniz yada hiç almayabilirsiniz.
Hediyelikleri ve kendi ihtiyaçlarımızı İstanbul'dan aldık, onlarda 700,00 Tl gibi bir rakam tutmuştu.
Ben sadece maneviyatı olması açısından yakın aile fertlerine hanımlara gümüş yüzük erkeklere oltu taşından tesbih aldım oradan.
Bu arada gümüş oldukça makul fiyata satılıyor. Kristal tespihler de öyle.
Hiraya çıkarken dağın başında bir tezgah kurmuşlar oradan kristal tespih almıştım, oldukça uygundu.
Yazacak çok şey var ama uzatmayayım, sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplarım.

[QUOTE

Son olarak bir bayanın 90 km'den fazla yanında bir mahremi olmadan yolcuğa çıkması dinimizce uygun değil. Oraya ibadet ve Allah'ın rızası için gideceğiniz için hatırlatmak isterim. [/QUOTE]

evet bize hep böyle öğretildi de o 1500 yıl öncenin ulaşım şartları ile değil mi

zira o zaman deve sırtında çölü geçmek gerekirdi ve güvenli de değildi ama şimdi bin uçağa her yere git

yani 90 km dediğiniz insanların iş için her gün gidip geldiği yol oldu artık

bu bölümde dini konular üzerinde tartışma yapılamıyor fakat bazı kurallar nettir uygulamak size kalmıştır.

Ya ben annemi bile bir daha göremem o zaman. Ne kadar kolay öyle fetva vermek, bu nettir demek. Onun eşi yok, benim eşim yok. İkimiz de farklı şehirlerdeyiz. İkimizin erkek kardeşleri de farklı şehirde; şimdi ben gündüz vakti otobüse ya da arabama binip 150 km gidemem diye, annemden mi vazgeçmeli Böylesi mi caiz?

Konu dine kayiyor kapanacak hoş arkadaş cevabını aldi sanırım aslında gidemez ama özel firmalar bir şekilde ayarlıyorlar demek

geçen yıl annem gitmişti fiyatını hatırlayamıyorum sesni korkutmak ve günaha girmek istemiyoum oraya tek gitme orda özellikle türk kadınlarını rahat bırakmıyorlarmış çok olay duydum kabe etrafı kalabalık oldduğu için ezilme tehlikesi oluyomuş

Yoo arabistan anlatıldığı gibi bir şehir değil . korkulacak hiç bir şey yok . kimse zorla rahatsız etmez . ben gece 2 de tek başıma servise binip harem i şerif e gittim geri döndüm üstelik serviste tek ben vardım . önemli olan sizin gittiğiniz acenta . bir takım sorumlulukları taşımayan bir firma ile giderseniz kalacak otel bile bulamazsınız değil ki tek başınıza rahat hareket edebilmek. elhm ne taciz e uğradım ne uğrayanı gördüm nede duydum . tedbir giderken alınmalı nedir kalabalık bir grupla gidilirse havalimanında polis kontrolünden geçerken hani senin mahremin derse gösterebileceği biri olmalı. yoksa gidip polis kontrolünden geri dönenlerde oluyor ödedikleri mebla da uçuyor

Kızlar olacak bişey varsa Allah vermesin burda da olur ki Türkiye'de cani erkek sendromunun kadin tacizlerinin ne gibi örnekleri var önemli olan itikadini bozmamak olacak olan burda da olsa olur yeterki rabbim esirgesin öyle olacak diye bozmsmaliyiz diye düşünüyorum niyetimizi güzel yaparsak Allah evel korur gozetir diye umuyorum
Bende isterdim helallesmek gideyim ama yuvamizi kendi elleriyle parcaliyör benim yanımda mahrem olarak gidebilecek kimsem de malesef uygun değil gidemez bi Babam var o da adam hasta
Gel gidelim desem ne gider nede umursar bari gideyim oralara niyetim tutarım başta allah rizasi için sonra da o mübarek toprakların yüzü suyu hürmetine yuvami parcalanmaktan kurtarsin niyetiyle gideceğim ki şu an hemen gidemem biraz topsrlamam gerek fiyat mevla sormamında amacı buydu cevaplayan yardimci olan herkese teşekkür ederim

cnm 2 ay önce akrabalarımız gıttı kisi bası 1400 dolara özel firma ile gittiler .2 kardesti 2 kisilik odalarda kaldılar hersey cok guzelmıs 2800dolar tutmus herseyi icinde.

Arkadasim umreye tek bayan gider hacda o kural giden arkadaslarim var

Bılen bılmeyen herkes yorum yapmış,ama buraya böle konu açılmaz,herşeyın usulu var,böle ayyuka çıkar,konunu kapat,ben sana özelden yazıcam,böle yazıp sağda solda sölersen kımse seni götürmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…