Diyanet ile gidemiyor fakat özel şirketle gidebiliyorlarGerçekten mi?
Enee kadınlar tek gidemiyor mu?
Ben de arkadaşıma böyle bir hediye vermeyi düşünüyordum
O da 30 yaşında bekar bir kadın.
E nolacak?
Hediyeyi veren ben değilim :)Bu arada cidden bi insana verilecek en anlamlı hediye arkadaşınız bi ömür duacı olur size ne güzel :)
Keşke benimde sizin gibi bi dostum olsaydı
Son olarak bir bayanın 90 km'den fazla yanında bir mahremi olmadan yolcuğa çıkması dinimizce uygun değil. Oraya ibadet ve Allah'ın rızası için gideceğiniz için hatırlatmak isterim.
evet bize hep böyle öğretildi de o 1500 yıl öncenin ulaşım şartları ile değil mi
zira o zaman deve sırtında çölü geçmek gerekirdi ve güvenli de değildi ama şimdi bin uçağa her yere git
yani 90 km dediğiniz insanların iş için her gün gidip geldiği yol oldu artık
Ya ben annemi bile bir daha göremem o zaman. Ne kadar kolay öyle fetva vermek, bu nettir demek. Onun eşi yok, benim eşim yok. İkimiz de farklı şehirlerdeyiz. İkimizin erkek kardeşleri de farklı şehirde; şimdi ben gündüz vakti otobüse ya da arabama binip 150 km gidemem diye, annemden mi vazgeçmeli[QUOTE
Son olarak bir bayanın 90 km'den fazla yanında bir mahremi olmadan yolcuğa çıkması dinimizce uygun değil. Oraya ibadet ve Allah'ın rızası için gideceğiniz için hatırlatmak isterim.
evet bize hep böyle öğretildi de o 1500 yıl öncenin ulaşım şartları ile değil mi
zira o zaman deve sırtında çölü geçmek gerekirdi ve güvenli de değildi ama şimdi bin uçağa her yere git
yani 90 km dediğiniz insanların iş için her gün gidip geldiği yol oldu artık
kızlar
içinizden daha önce umre tecrübesi olan yada umre hakkinda bilgisi olan var mı yazilmaya harcamaya ne kadar para lazım tek gidicem zaten sadece ibadet için öyle eşya hediyelik almayacagim öğrenciyim bu tarifeyle gitmek istiyorum Allahin izniyle öyle bi niyetim var insAllah
Artık ne zaman kismet olursa paramin yettigi zaman kismet oldugunda da gitmeyi oyle cok istiyorumki en azından manevi olarak ihtiyacim var geçen rüyamda gitmedim ama yoluna düşmüşum gitmek için , çok etkilendim zaten gitmeyi de istiyorum her kul kadar
Bana gitmek hususunda maddi olarak ne kadar lazım tam olarak bilsem yeter 1 yil kadarda olsa bi ay kadarda olsa elime geçeni sirf bu yüzden biriktiricem
yazılmak için ne kadar orda yanımda bulunmasi gerekn ne kadar bunları bilmek istiyorum
Yoo arabistan anlatıldığı gibi bir şehir değil . korkulacak hiç bir şey yok . kimse zorla rahatsız etmez . ben gece 2 de tek başıma servise binip harem i şerif e gittim geri döndüm üstelik serviste tek ben vardım . önemli olan sizin gittiğiniz acenta . bir takım sorumlulukları taşımayan bir firma ile giderseniz kalacak otel bile bulamazsınız değil ki tek başınıza rahat hareket edebilmek. elhm ne taciz e uğradım ne uğrayanı gördüm nede duydum . tedbir giderken alınmalı nedir kalabalık bir grupla gidilirse havalimanında polis kontrolünden geçerken hani senin mahremin derse gösterebileceği biri olmalı. yoksa gidip polis kontrolünden geri dönenlerde oluyor ödedikleri mebla da uçuyorgeçen yıl annem gitmişti fiyatını hatırlayamıyorum sesni korkutmak ve günaha girmek istemiyoum oraya tek gitme orda özellikle türk kadınlarını rahat bırakmıyorlarmış çok olay duydum kabe etrafı kalabalık oldduğu için ezilme tehlikesi oluyomuş
Kizlar yok ole bisi hac da erkek felan aranir umreye gidilir tek basina subatta kiz arkadasim tek basina gitti45 yaş sınırı var.İnternetten umre için yaş şartı yazın çıkıyor.
Arkadasim umreye tek bayan gider hacda o kural giden arkadaslarim varKızlar olacak bişey varsa Allah vermesin burda da olur ki Türkiye'de cani erkek sendromunun kadin tacizlerinin ne gibi örnekleri var önemli olan itikadini bozmamak olacak olan burda da olsa olur yeterki rabbim esirgesin öyle olacak diye bozmsmaliyiz diye düşünüyorum niyetimizi güzel yaparsak Allah evel korur gozetir diye umuyorum
Bende isterdim helallesmek gideyim ama yuvamizi kendi elleriyle parcaliyör benim yanımda mahrem olarak gidebilecek kimsem de malesef uygun değil gidemez bi Babam var o da adam hasta
Gel gidelim desem ne gider nede umursar bari gideyim oralara niyetim tutarım başta allah rizasi için sonra da o mübarek toprakların yüzü suyu hürmetine yuvami parcalanmaktan kurtarsin niyetiyle gideceğim ki şu an hemen gidemem biraz topsrlamam gerek fiyat mevla sormamında amacı buydu cevaplayan yardimci olan herkese teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?