canm endometriosis diye bir hastalık bu. üreme çağında kadınlarda görülüyor. şiddetli adet sancısı, ilişki sırasında ağrı, bağırsak sorunları gibi belirtileri var ( bende hiçbiri yoktu bu arada). en büyük etkisi aslında ağrı ve gebe kalamama yada zor gebe kalma. menepozda ve hamilelik bu hastalığı baskılıyor. o yüzden benimle aynı hastalığa sahip gülem, bubuş arkadaşımız ve benn acile hamile kalmamız lazım :))
endo olan bir arkadaşım vardı ona anlattım durumu, kendisi iki kez ameliyat oldu ikinci ameliyatından beri oks kullanıyor. ewlenene kadar kullanıcak.. onda ara lekelenmeleri oluyormuş o şekilde farketmiş ve doktora gitmiş. ve adet başlarken kahverengi çukulata rengi kan geliyormuş ilk gün. arkdşmın bahsettiği belirtiler de yoktu bende. elle muane de belli edermiş kendini.. ama bende buda olmadı. Resmen prof un içine doğdu herhalde..
kızlar ben bu profun tüp bebek ünitesini açmasını beklemiim tatil dönüşü yaani ağustos gibi ikinci denemeye start vereyim diyourm, sizce nasıl fikir?
Kızlaaar selamlar, sabah bir damla gelen lekeden sonra bidaha bişi gelmedi, yani hala regli olmadım, 2 gün geciktim. hamile olabilirmiyim acaba yaaaa çok meraktayım, hamile değilsem kist mi yaptı yine diye de merakton ölüyorum. Sabredebilirsem perşembe sabahına kadar beklicem ve perşembe sabahı idrarda bakıca...
Bubuş bence sen hemilesin canım, aren sen de ne var ne yok?
ben dr a tekrarlarmı diye sormuştum oda evet ama hemen değil dedi. kesin çözümü yokmu dedim kesin çözümü hamile kalmak hamilelik bunu bertaraf ediyor dedi. hamilelik sonrasıda zaten tüm rahim temizlendiği için geri dönüşü daha zor oluyormuş. neticede 12 aya yakın adet olunmuyorya. ne biliyim artık bende şaşırıyorum ne doğru ne yanlış. tatil sonrası dra gidicem bakalım o zamana kadar ne olacak. henüz adet olmadım.
inş olmazsın tüp sonrası hamile kalan çok kişi var. bende henüz olmadım.geçen ay 5 inde olmuştum.
şimdilik 2 gün gecikti. kist olduysa diye cok tedirginim allahım lütfen öyle bişey olmasın.öptm.
landarch;
canım fikrimi sorarsan doktorun kendisiyle devam edeceğini düşündüğü için beklemeye almak istiyo seni.ama yerinde olsam raporumu alır iyi bi merkezde başlarım tedaviye..bak benim 2.ayımda gebelik oluşmuştu.tabii bir ay öncesindeki aşılama ilaçlarının etkisiyle.ve o gebelik olamsaydı tüp bebek için bile bekltmeyecekti doktor beni..demek istediğim aşılamayla olabilir,hatta takiple doğal bile olur..6 ay uzun bi vakit..bu arada d.kont.hapınında baskıladığı söyleniyo..ama lap sonrası gebe kalabilmiş biri olarak bence menepoz olayına girme..ha ben 1 seneyi geçti lap.olalı çok hızlı ilerlediğini sanmıyorum..
canm fikrin çok hoşuma gitti, bunu duymak istiyordum zaten) raporumu alayım dediğin gbi ilaçları atarım buzdolabına, tüp bebek doktorumdan maile gelmedi hala. belki tüpe kadar oks kullandırır ama onu bile istemiorm. belki tatilde gelir bebiş
buarda kendi derdime düştüm seni soramadım, ne durumdasın şuanda?
Bu başlığı her gördüğümde tebessüm ediyorum.
Evet umudum hiç bitmeyecek.Belki şuan sonucunu beklediğim 2.aşılamamın sonucunda,belki 4.aşılamamda,belki tüp bebek denememde Allah nasip ettiyse annelik şerefine nail olacagım.Allah güç ve imkan verdiği sürece elimden geleni yapmaktan usanmayacağım,umudumu yitirmeyeceğim.Önce Allah'a,sonra doktoruma teslimim.
hadi kızlar gelsin güzel haberler....ya ben çok kötü oldum bu ay hiç bişey anlamadım adetim geçen 25.inde oldu(olmadı sayılır)dr. iki kocaman kist var o yüzden dedi ..her tarafım şiş olarak kaldı..doğum kntrol içiyorum soğan içiyorum yumurtalıklarım hep ağrıyo.. bu sabah bi damla leke vardı çamaşırımda ..e bu ne şimdi pöfffffffff olamadığım adeti yeni mi oluyorum kistler eriyince kanama olmaz dimi ...
canım rapor ilaç raporunmu? tedaviye başlamayacaksa neden ilaç raporu veriyor? ben ameliyat raporundan bahsetmiştim,ne yapıldı,sonuç ne falan..sen aşılamalarında rapor kullandınmı? bahsettiğin tüp bebek raporuysa dediğin mantıklı ama süresi kısıtlı..en güzeli merkezle görüş,ne yapılacağına karar verildikten sonra fakültedeki doktorundna rica edersin verir..ha bide adam bende yaptırmadı diye zora sokmasın işi?
oleyyyy sende hamilesinnnnnyerleşme kanamasına çok benziyor söylediğin şey. damla gibi kanama oluyormuş ve gerisi gelmiyormuş hadi bakalm inşallah. perşembe sabahın akadar beklmene gerek yok, ne kadar erken öğrenirsen o kadar iyi. hadi koşşş eczaneye
ayyyy çok heycanlıyımevde kutu kutu testler var canım, alıp alıp koymuşum yapamadan adet olmuşum :18::18: ayyy yarın sabah mı baksam acaba ilk idrarda daha net çıkıyomuş...
walla çalışamıyorum şu anda beklemek ne kadar zormuş yaaa, bi de bu kadar heycan yaptıktan sonra regli olursam perişan olurum gibi geliyo.Allahım, güldür yüzümüzü
canm endometriosis diye bir hastalık bu. üreme çağında kadınlarda görülüyor. şiddetli adet sancısı, ilişki sırasında ağrı, bağırsak sorunları gibi belirtileri var ( bende hiçbiri yoktu bu arada). en büyük etkisi aslında ağrı ve gebe kalamama yada zor gebe kalma. menepozda ve hamilelik bu hastalığı baskılıyor. o yüzden benimle aynı hastalığa sahip gülem, bubuş arkadaşımız ve benn acile hamile kalmamız lazım :))
endo olan bir arkadaşım vardı ona anlattım durumu, kendisi iki kez ameliyat oldu ikinci ameliyatından beri oks kullanıyor. ewlenene kadar kullanıcak.. onda ara lekelenmeleri oluyormuş o şekilde farketmiş ve doktora gitmiş. ve adet başlarken kahverengi çukulata rengi kan geliyormuş ilk gün. arkdşmın bahsettiği belirtiler de yoktu bende. elle muane de belli edermiş kendini.. ama bende buda olmadı. Resmen prof un içine doğdu herhalde..
kızlar ben bu profun tüp bebek ünitesini açmasını beklemiim tatil dönüşü yaani ağustos gibi ikinci denemeye start vereyim diyourm, sizce nasıl fikir?
canım evet haklısın ama benimki meselea tüplere yada yumurtalıklara yayılan değil rahim dışına çıkıp,rahim dışına ve bağırsaklara yapışan şekliydi..zaten çikolata tarzı kanamayla kendini belli edenler rahim içinde oluşmuş olanlar,ağrıyla kendini belli edenler benimki gibi..ikiside kısırlıkta etken zaten..önemli olan kadının adet görmesi adet varsa endo tekrarlayacak ama panik yok,çok kısa zamanda olmaz inşallah..benim durumum temmuzda belli olacak,inşallah yine bi ameliyat gerekmez...
neyseee canım gelelim sana:))) ya bubuşşşş bencede gebesinnn..noluur test yapppp noluuurr..şu ameliyatın ilk meyvesini ver artık:))
canm yarın sabah ilk idrarınla yap mutlaka. akşam ewde kendini oyala, dizi izle falan sakın akşam yapma testi. bende çok heyecanlandım sabah llk işim tpice bakmak olacak mutlaka haber ver tamam mı?
bubuş ta müjdeyi verir çifte bayram yaşarız
meldiiiiii ayaklarınını sürüdün galibaaaa
bende bu haftayı bitirene kadar beklerim diye kendime söz vermiştim ama bakalım yarın belki yaparım evde.
hiç umudum yok nedense. negetife çok alıştıkya ondan sanırım.pozitif olması hayal bile edemiyorum.
eşimde bu sabah şehir dışına gitti. artık varsada yoksada o gelene kadar belli olur.
2-3 gün gecikmeli olursam diye bekliyorum. belirti sayabileceğim bişeyde yaşamaıyorum pek. kondurmakda istemiyorum. offf yine kafam cok karıstı. hayırlısı canlarım.
bende bu haftayı bitirene kadar beklerim diye kendime söz vermiştim ama bakalım yarın belki yaparım evde.
hiç umudum yok nedense. negetife çok alıştıkya ondan sanırım.pozitif olması hayal bile edemiyorum.
eşimde bu sabah şehir dışına gitti. artık varsada yoksada o gelene kadar belli olur.
2-3 gün gecikmeli olursam diye bekliyorum. belirti sayabileceğim bişeyde yaşamaıyorum pek. kondurmakda istemiyorum. offf yine kafam cok karıstı. hayırlısı canlarım.
insan ne kadar bekleyeceğim desede bekliyemiyor. benim dün çok kötü ağrım vardı. ama bugün o da gitti, sadece ara ara regli sancısı gibi sancı geliyor, sanki akıyor gibi oluyor, birde sizde olurmu bilmiyorum sanki regli kokusu geliyor gibi hissediyorum. benim arada böyle sapıtıyor ama şimdiye kadar regli takvimime baktım en fazla geciktiğinde 31 günde olmuşum.kist olduğum zaman hariç tabii. o zaman ilaçla regli olmuştum. tüp bebek sonrası kist olanda oluyormuş inşallah öyle birşey olmamışımdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?