Evet uzun zaman oldu tam 1 yıl.geçen yıl aşılama yapıp tutmadiktan sonra tamamen kestim attım.finaller staj derken giremedim,bugünde girdim tlfdan olduğu için msjı yazamadım.
neyse ben hala aynıyım.sizde maşallah darısı hepimize güzel ilerlemeler olmuş,Allah tamamına erdirir inşallah.benimde okul bitti yine çırpınmaya başladım...ne yapacağımıda bilemiyorum...
canm demek sende aynı şeyi düşündün.. :) ben istiyorum ki biz sadece üzüntülerimizi paylaşan birbirine teselli de bulunan arkadaşlar olmayalım, mutluluğu da paylaşalım, sadece doktor kontrollerini, tedavileri değil hayatımızda olup biten güzel anları da paylaşalım.
geçen ay kiste bağladı ..bu ay dkh.ı kullandım soğan suyu içtim artık kist kalmamıştır şimdi niye böyle olduki.. hayatımda ilk defa 3 ay arka arkaya az adet oluyorum ve cidden korkmaya başladım .dr.a bişey sorulmuyoki artık bu defada bişey yok derse başka dr. bakıcam ....öff yine bir sürü zaman kaybı..
burda okuyorum benle beraber tedaviye başlayanlar aşılma tüp bebek yaptılar kimileri sonuçlarını aldı ya ben daha hiç birşeye başlayamıyorum bile.
bugun esimin abisinin bebegi oluyor, hastanedeler sezeryan olacakmis. bizden 2 yil sonra evlendiler; o ara hemen dogurayim , bu kiz beklemez hemen yapar diye gulustugumuzu hatirliyorum. hic de hemen yapmadi, neredeyse 3 sene sonra yapti. ogleden sonra ziyarete gideriz, hicbir terslik olmaz insallah, saglikla kucagina alir.
icim buruk ama. ne cabuk gecti 9 ay, hamileyim dedigini hatirliyorum dun gibi. pek gorusmedik, esim pek sevmez gelin hanimi. kiz surekli ıvır zıvıra para harcar, borca sokar kocasini. calisirken maasindan evin hicbir ihtiyacini gormezmis, duyunca cok sasirmistim. simdi de ozel hastanede dogum yapiyor; kocasi bir suru borcun altinda, kiz kavga kıyamet ozelde yaptiricam demis. en sevmedigim seydir boyle suursuzca kapris yapanlar. biz oderiz yani dogumunu da, her basi sikisinca biz kostururuz maddi olarak, baska zaman gorusmeyiz. isin bir de bu boyutu olunca doguma ne gotureyim onu bile dusunur oldum. altin yapsam annesi bozduracak, yaptirmasam cok yakin, kimlere yapiliyor, icime sinmez.
bakayim bugun bebek kurabiyesi filan alayim da hallerine, tavirlarina gore karar veririrm.
kızlar yarın dr .a gidicem..mantar için kullandığım fitil yüzünden erken adet oldum ve bu ay da doğru düzgün kanamam yok.. çok kafaya takıyorum ya menapoza felanmı giriyorum acaba...moralim çok bozuldu..
Badezuzum canim bak eger doktorunla en ufak suphen varsa kesin baska bir doktor arastir beni biseyin yok biseyin yok deyip oyaladir,sonra basladilar AMH dusuk ama onemli degil falan filan yani anlayacagin oyalandim cok seninde yok kist yok o yok bu demesine izin verme kesin net teshis koyacak cozume yinelik davranan doktora gitmek lazim...
Merhaba canlarım
kaçgündür evde misafirimiz vardı yatılı bugün gitti, akşam üzeride işyerinden arkadaşalrım gelmişti yeni gittiler. bir bakayım szilere dedim.
gelen misafirde hamile olduğumu bilmiyordu çok yatamadım, neyse gitti:) kızlar benim hiç mi hiç bir belirti namına birşeyim yok. sinirim bozuluyor. ilk hamileliğimde yine vücutsal olarak aynıydım farklı birşey hiçsetmemiştim ama korkunç mide bulantıları çekmiştim, kokulardan özellikle acayip rahatsız oluyordum. şimdi hiç olmuyorum sinir oluyorum. acaba dedim ters giden birşey mi var. LANDARCH canım güzel demişsin ama iki tane olumsuzluk yaşayınca insan çok rahat olamıyor işte. ama 2. hamileliğime göre çok daha rahatım. onda çok strestim sürekli doktora gidiyordum. ondan sonra kendi kendime söz vermiştim inşallah eğer bir daha hamile kalırsam sürekli doktora gitmeyeceğim ve stres yapmayacağım diye.
kızlar benim geçen 2 hamileliğimde de hiç ama hiç belirtim yoktu regli belirtim bile yoktu ikisinde de sadece günüm geçince şüphelenmiştim. bunda ise regli belirtilerimin hemen hepsi oldu, midem bulandı, beyaz sulu akıntım oldu, regliye yakın olan sarımsı akıntım oldu. tek olmayan reglime yakın göğüslerim hassaslaşırdı regli olacağım gün birden geçerdi bu sefer tek o olmadı. dieğr belirtiler olunca hatta erken regli olacağım diye düşündüm. ama tam regli günüm geldi geçti tüm o belirtilerim yok oldu. ne akıntım oldu ne karın ağrıalrım hatta kuruydum hala da öyleyim. sadece geçtikten 1 hafta onra karnıma ağrılar girmeye başladı özellikle sağ tarafım kesintisiz bir şekilde ağrıyordu. bebeğin yerleştiği yer mi bilmiyorum. ama o ağrıalrımda 5 gün falan sürdü hamileliğimi öğrendikten bir gün sonra birden kesildi. açıkçası ağrıda beni korkutuyordu ama takacak birşey arıyorsunya böyle birden kesilmeside beni korkutuyor. çarşambayı iple çekiyorum inşallah herşey yolundadır. usg de de hesabıma göre 5 gün geri görünüyorya bir kalp atışını duyayım çok daha huzurlu olacağım. hergün dua ediyorum midem bulansın diye bulansınki hamileliğimin devam ettiğini bileyim. halbuki ilkinde çok bulantı yaşayıp birşey yiyemeyip 5 kilo vermiştim buna rağmen bulantılarımın olmasını istiyorum. insan işte psikopatlaşıyor malesef.
aksi birşey olursa eşim çok üzülür, fark ediyorum belli etmiyor ama çok mutlu, bana karşı daha ilgili oldu, arıyor şunu aypıyormusun, bunu yiyormusun diye soruyor. çocuklarıda çok sever. buraya geldiğimde yiğenlerimle saatlerce bıkmadan oynar, babaları o kadar ilgilenmez.
reglim gecikmişti öğrenmeden önceki haftasonu ankaradaydım eşim nöbetçi eczaneye gideilim test alalım, yada doktora gidelim diye 2 gün beni sıkıştırdı, bende olmadığına o kadar eminimki dediğini yaptığımda alacağımız negatif karşısında onu düşünüyordum geriliyordum beynime ağrı giriyordu hadi öyle dediği zaman. önceden telefonda olmadı diyorsun ama şimdi onun onegatif karşısında halini görmek istemedim. söz verdim p.teside olmazsam gideceğim diye. öğrendiğimde hemen aradım onu, hamile değilmişim dedim. test sonucu hemen çıktı mı dedi. bende test yapmaya gerek duyamdı usg den baktı zaten olsaydı görünürdü dedim. hiç mi yok diyor gülesim geldi bunun azı çoğu olmaz yoksa yoktur dedim. sonra dayanamadım hamileyim dedim. baktım hemen talimatlaar geçti, açık giyiniyorsun hasta oluyorsun sürekli, doğru düzgün beslenmiyorsun falan filan hemen talimat moduna girdi yani.
çok uzun oldu dimi.
sizleri seviyorum. öpüldünüz.
canm benm ben lap. olduktan sonra bize misafir gelmek istedi ben kimseye söylemediğim için kabul etmek istemedim hatta kayınvalidem çok ısrar etti bak sen uzanırsın iş yapmazsın herşeyi ben yaparım diye.. ama olmazz dedim, eskiden hayır demekte zorlanıyordum ama artık biraz bencilleştim. canm çarşamba günü bebeğinin kalp atışlarını duy için rahatlasın güzelce ama sonra midem bulansın istiyorum düşüncesini sil kafandan :) biliyormusun benm şu hayatta dayanamadığım şeylerden biridir mide bulantısı. midem bulanınca hayat benm için cok cekilmez olur, ole hemen istifra edebilenlerden de değilim. çok çok berbat bir durum benm için, inşallah hamileliğimde bulantısı olmayanlardan olurum.
canım inşalah bulantısız bir hamilelik ansip eder Allah sana. aslımda bulantı çok kötü ilk hamileliğimde ekmek ve peynir çeşitleriyle idare ediyordum başka birşey yiyemiyordum, bir peynirden tiksiniyordum başka birini alıyordum ekmekten bile yiyemiyordum. senin gşbi o kadar bulantım olmasına rağmen kusamazdımda çok nadir çıkartmışımdır.
Landarch sen dhea kullanıyordun dimi. onun şimdi türkiyede eczanelerde satılanı çıkmış doktorlar artık onu veriyor
dhea biesteron, daha güvenli diyorlar aklıma geldi bilgin olsun. birde selenyum kullansana, ya eczanelerde ACE plus selenyum var, yada gnc nin sadece selenyum hapı var. selenyum ve evitaminin iyi bir antioksidan olduğu söylenir.
ben dew e de yazmıştım, ozon terapisini bir araştırsana. ben başlamıştım ama hamile kalınca tamamlayamadım. ozona inananlardanım, kana oksijen veriyor ve hücreleri yeniliyor. bizimde tüp bebek sonrası hücrelerimizin yenilemmesi lazım, o kadar ilaç aldık.
kızlar merhaba;
Adetten hemen sonra hamile kalabilirmiyiz acaba, yani ben pko lu olduğumdan yumurtlamamı takip edemiyorum, dr umda beni kendi halime bıraktı 3 ayşimdi benim SAT. 8 hazirandı ben 11-16 ve 19 haziranda çalışma yaptım şimdi de acayip bi akıntım ve sağ kasığımda batmalar oluyo, yumurtluyomuyum yoksa bebek mi geliyo geçen haftada kasık ağrım ve akıntım olmuştu, bi de çok sıcak basıya bana yaaaa...Offff hamilelikle bozdum kafayı iice
canm akıntın nasıl? çiğ yumurta akı gibi yaani uzayan bir akıntı ise yumurtlama öncesi veya yumurtluyorsun, çalışmaya devam ozaman
kızlarrr oh sonunda bugünü bitirdim ve izne bugün itibari ile başladım.
ayyy cok yorulmuştumm. şöyle güzel bir tatile çok ihtiyacım var.
artık hazırlık zamanı bir sürü ütüm var.daha bavulda hazır değil. ama güzel telaş bunlar.
dönünce de bütün moralimle dr a koşacağım hemen.
landarch bende senin gibi herşeyi tatilden sonraya bıraktım. önce depo lazım dimi??
helsa ne güzel anlatmışsın oh be şöyle yazın ayrıntıları nasıl bişeymiş bu hamilelik bizde öğrenelim dimi ama:)))
gulemmm nerelerdesin. eşinmi geldi yoksa hı bizi unuttun
deww çalış güzelim çalış bu zıpırların ne zaman geleceği belli olmuyor.
hepinizi öpüyorum. gitmeden yazarım yine.allaha emanet olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?