canm farkettim seninle cok benzer dusunceler geciyor kafamızda :)) ben tup bebek merkezine ik görüşmemize gittiğimde doktorla konuşurken doktora dedim ki; benm bağışıklık sistemim çok guclu, hatta o kadar guclu ki bazen kafası karışıp abuk sabuk şeylere karşı tepki gösterio. yaani bazı maddelere karşı bazen allerji oluyorum. türlü türlü testler yapıldı fakat belirli bir maddeye karşı allerjim bulunmadı. vucud neyi, ne zaman tehlike olarak gorecegini belirleyemiyoruz. acaba spermleri de böle görüyor olmasın dedim, adam yüzüme bakıp güldü-siz bunları kafanıza takmayın dedi geçti :) ama böle bir şey varsa bile yapacak tek bir şey var. beynimizdeki hatalı kodlamayı düzeltmek.. ben yıllarca bebek fikrinden korktum, ödüm patladı gebe kalıcam die. beynim bedenime sanırım emir verdi bebek olması diye, artık iki yıl olacak beynim yeni komutları bedenime iletsin ama ..
yani yuh diyebiliyorum bitek..ve kadın olmasına hiç şaşırmadım.maalesef bu bakış açısı kadınlarımızda var.doktor olacak bide..kadın doğumcu!
ben de iste gebeleri cok cirkin bulurdum. hatta ben cocukken kiralik annelik ilk cikmisti da, o cocuk aklimla, oh cocugumu baskasi dogurur, ben hic oyle sismanlayamam, sarkamam diye dusunmustum. yani ben de gebe kalmamaya programladim kendimi galiba, bilincaltima gebeligin kotu birsey oldugunu mu yazdim nedir.
gel gor ki bunu birine soylesem delirmis gozuyle bakacaklar, korkuyorum. bunun terapisini kim yapiyor, yok oyle birisi. daha once baska konular icin psikologa ve aile terapistine gitmis biri olarak bu tur adamlarin da cozum olamayacagini biliyorum.
ama sorun buradan kaynaklaniyor sanki.
gebelik fikrine de yakin bir arkadasim hamile kaldi, dogurdu, ondan sonra olabilir diye bakmaya basladim. yoksa ciddi korkuyordum.
bir arkadas burada akupunkturdan bahsetmisti, acaba faydasi olur mu ?
bu arada ben de 29u bitiriyorum. 30uma gelmeden cocugum olsun diye cok istedim, o da mesela cocuklugumdan beri kafamdaydi; biryerlerde de 30 oncesi gebe kalmak kadinin vucudunu yeniliyormus tarzi birsey okumustum, bu 30u da dert ettim. 2 senedir calisiyoruz ama evdeki plan program uymuyor iste.
ben sormuştum cnm ...çok şaşırdım..bu dr.ların her telden çalmasına alışıyorum artık ... hiç unutmuyorum ilk gittiğim dr.kimyasal gebeliğimi ve düşüğümü takip etmişti işte bekle felan demişti ben kadına eşimde bir sorun yoktur demi sorun bende diye sormuştum ..o da hiçbir tahlil yapmadan evet erkeğin görevi kadını hamile bırakmaktır kadının görevi hamileliği devam ettirmektir ..kocan görevini yerine getiriyor sen düşürüyosun demişti...ahhhhhhh o kadına giden hastaları tek tek dolaşıp gitmeyin diyesim geliyor (yapmıyor değilim ama daha fzlası lazım):))))
ben de iste gebeleri cok cirkin bulurdum. hatta ben cocukken kiralik annelik ilk cikmisti da, o cocuk aklimla, oh cocugumu baskasi dogurur, ben hic oyle sismanlayamam, sarkamam diye dusunmustum. yani ben de gebe kalmamaya programladim kendimi galiba, bilincaltima gebeligin kotu birsey oldugunu mu yazdim nedir.
gel gor ki bunu birine soylesem delirmis gozuyle bakacaklar, korkuyorum. bunun terapisini kim yapiyor, yok oyle birisi. daha once baska konular icin psikologa ve aile terapistine gitmis biri olarak bu tur adamlarin da cozum olamayacagini biliyorum.
ama sorun buradan kaynaklaniyor sanki.
gebelik fikrine de yakin bir arkadasim hamile kaldi, dogurdu, ondan sonra olabilir diye bakmaya basladim. yoksa ciddi korkuyordum.
bir arkadas burada akupunkturdan bahsetmisti, acaba faydasi olur mu ?
bu arada ben de 29u bitiriyorum. 30uma gelmeden cocugum olsun diye cok istedim, o da mesela cocuklugumdan beri kafamdaydi; biryerlerde de 30 oncesi gebe kalmak kadinin vucudunu yeniliyormus tarzi birsey okumustum, bu 30u da dert ettim. 2 senedir calisiyoruz ama evdeki plan program uymuyor iste.
Kizlar nasil keyifler?Bugun sizleri ihmal ettim gelemedim bir turlu...umarim herkesin keyfi yerindedir...cuma gunu moralim bozuktu ama sanirim cumayi cumada biraktim bugun cok moralli basladim haftaya icim cok rahat ....biliyorum iyi olacak hersey hepimiz icin....
bugun Elif Safak'in Ask adli romanini bitirdim nefis bir kitap mevlana'nin gonlumde yeri hep ayriydi cok defa kabrini ziyaret ettim ve bugun bir daha analdim ki cok farkli bir insanmis...izmire gelir gelmez Mevlananin mesnevisini alacagim buyuk gonlunu humanistligini,esitligini sevgisini biraz daha yakindan tanimam gerektigini dusunuyorum....sizede tavsiye ederim....
opuldunuz sekerler...
Landarch ve senin bahsettiginiz kodlama olayi NLP (Neuro Linguisting Programming)yani kafaya kodlanan bizim farkinda olmadigimiz komutlar...ben semirlerine katilmistim bu tedavi yonteminin...
ornek vermek gerekirse bir adam cok hzili yasarmis hizli yemek yermis,hizli araba kullanirmis hizli calisirmis ve bir gun cok buyuk bir trafik kazasi yapmis olumden donmus sonra adamda acayip bir yavaslama baslamis ama herseyi yavas ve bakmiski basarisilzik getirmeye basliyor bu durum ona psikologa gitmis ve NLP yontemi ile tespit etmisler adamin durumunu kafasina soyle kodlanmis ''hizli gidersen olursun'' olum korkusu yuzunden adam yavaslamis iste bizde farkinda olmadan belki birseyleri kodladik mesela senin dedigin gibi ''hamile kalirsam sismanlarim',cirkinlesirim v.s.'' o yuzden ya yardim almak lazim bu konuda yada bu yontemle ilgili okuyarak kendimizde olabilecek kodlalamari kaldirabiliriz....tavsiye ederim superdir NLP.
canm o doktorun ruh sağlığından süphe duymak lazım, nasıl bir mantıktır yaaa heyy allahım.. canm benm kimyasal gebeliğim tüp bebek tedavisinde oldu, aslında tam anlamıyla bir gebelikten bile saymıyorlar. belki bu yüzden önemsemediler. ama doktorum genetik test istedi hala yaptırmadım o ayrı mesele
moralli olmana sevindim canım. Aşk ı bende okumuştum geçen yaz. dew canım sana bir kitap tavsiye edeceğim bende okumadım bir türlü alamadım bana meldi bahsetmişti evrenden torpilim var aykut öğüt'ün. geçen tv ye de çıkmıştı. bu dönem ruhuna iyi geleceğini düşünüyorum. istersen bir bak internetten kitapla ilgili şeylere.
canım birde ben tüp bebek sonrası akupunktur düşündüm ama burada iyi bir akupunkturcu bulamadım. sonra ozon tedavisini duydum. araştırdım. aşılama tüp bebek derken bir yığın hormon ilacı yükleniyoruz. hücrelerimizin yenilenmesi lazım. ozon tedaviside tamamen zararsız vücudu hücreleri yenileyen birşey. başlamıştım ama hamile olunca bıraktım. kan lıyorlar içine oksijen ekleyip tekrardan sana geri veriyorlar. birçok hastalıkta da yardımcı tedavide olarak uygulanıyor. ben ozona çok inandım. istersen bunuda bir araştır.
benim yarım kaldı hamilelik nednei ile ama ben sonradan tekrardan gitmeyi düşünüyorum.
bşu anlık bir durum yok iyiyim. ama hiç belirtimde yok biraz buna taktım şimdi de.takacak birşey buluyorum. çok korkuyorum ne yapayım. kontrolüm haftaya çarşamba. hayırlısı artık.
Landarch ve senin bahsettiginiz kodlama olayi NLP (Neuro Linguisting Programming)yani kafaya kodlanan bizim farkinda olmadigimiz komutlar...ben semirlerine katilmistim bu tedavi yonteminin...
ornek vermek gerekirse bir adam cok hzili yasarmis hizli yemek yermis,hizli araba kullanirmis hizli calisirmis ve bir gun cok buyuk bir trafik kazasi yapmis olumden donmus sonra adamda acayip bir yavaslama baslamis ama herseyi yavas ve bakmiski basarisilzik getirmeye basliyor bu durum ona psikologa gitmis ve NLP yontemi ile tespit etmisler adamin durumunu kafasina soyle kodlanmis ''hizli gidersen olursun'' olum korkusu yuzunden adam yavaslamis iste bizde farkinda olmadan belki birseyleri kodladik mesela senin dedigin gibi ''hamile kalirsam sismanlarim',cirkinlesirim v.s.'' o yuzden ya yardim almak lazim bu konuda yada bu yontemle ilgili okuyarak kendimizde olabilecek kodlalamari kaldirabiliriz....tavsiye ederim superdir NLP.
kızlar yarın dr .a gidicem..mantar için kullandığım fitil yüzünden erken adet oldum ve bu ay da doğru düzgün kanamam yok.. çok kafaya takıyorum ya menapoza felanmı giriyorum acaba...moralim çok bozuldu..
yok be guzelim ne erken menapozu sakin oyle seyler dusunme....kontrol ettir bakalim ne diyecek doktor...ama endiselenme...
canm belirti kimi kadınlarda bebek rahme yerşeştiği andan itibaren olur, kimilerinde hiç olmaz. endişelenme demicem çünkü biliyorum ki çok boş geliyordur sana, ama en azından şunu söyleyebilirim ki endişe hayat boyu duyacağımız bir duygu olacak. sen en azından bir level atladın, acaba hamile kalamayacakmıyım endişesinden kurtuldungeriye acaba kollarıma alabilecekmiyim, doğumum rahat mı gececek, sütüm yetecek mi, ilk adımlarını ne zaman atacak, gibi çooooooook tatlı endişeler kaldı. içini ferah tut, hamileliğinin tadını çıkar
kızlar topicimiz uğurlu geldi sırayla göbüşlerimiz doluyor ama aklıma dün bir kurt düştü. hamileler çok hassas oluyor ya acaba aşırı hassas düşünüp, biz etkileniriz diye hamileliklerinden bahsetmeye çekinirler mi die aklıma geldi.. ben mesela ne zaman tüp bebekle ilgili karamsarlığa kapılsam aklıma meldiyi getiriyorum, içime ferahlık geliyor.. ohhhh bi anda rahatlıyorum.. biz aslında birbirimizin umudu oluyoruz farkına varmasak ta. o yüzden özellikle hamile arkadaşalrımıza sesleniyorum, nasıl üzüntülerimizi paylaşıyorsak mutluluğunuzu da paylaşın.. sizi düşünürken benm karnımda kelebekler uçuşurken sizin neler hisettiğinizi çoook merak ediyorum.
kızlar ben bugün adet oldum :) dünkü aşırı duygusallığımdan sonra bu sabah uyandığımda gece regl olduğumu gördüm, o melankoliden eser kalmamış birşekilde kalktım hazırlanıyor ama bende bir tuhaflık var :) aynadaki halim gayet normal hatta kendimi beyeniyorum, eee ağrım da yok.. tam sökülemedim heralde deyip geçiyorum.. klasik ilk gün yoğunluğunda kanamam var ama ağrı hala yok.. kızlar resmen ilk ergenliğe girdiğim zamanlardaki gibiyim, hafif hafif bir bel ağrısı arada kasıklarda yumuşak hareketler.. böle adete can kurbann
hamelnanur seni aşağıda görüyorum uzun zaman oldu nereelrdesin sen. hiç sesin çıkmadı merak ettik.
landarch resmen benimde düşüncelerime tercüman olmussun. çok haklısın galiba arkadaslar bizleri üzmemek yada hava atarmıs gibi olmamak için ayrıntılra girmiyorlar. ama biz kötü gün dostuyuz. biz birbirimizin iyi günlerinide cok büyük sevinçle ve güzel duygularla paylaşacağımıza inanıyorum.
normal hayatımızda bize tüm ayrıntılarla karşımıza geçip konuşan bebeklerini anlatan hamileliğini anlatan kişilere gıcık oluyoruz ama onlar farklı onlar hangi gün tüm kalbiyle oturup bizi dinlemiş yeri geldiğinde bizimle beraber ağlamış insanlar ki.
o yüzden cnm bende seninle birlikte sesleniyorm.lütfen ilk belirtileri nasıl sonucu aldığınızı eşlerinizin tepkilerini bizimle paylaşın ki bizlere umut, tecrübe olsun.
cnm adet olmussun. rahat geçirmen de güzel demekki için temiz. olumlu düşünüyoruz sakın kendini eksi elektrikle yükleme.
öptm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?