İşte bizde çıldıran taraf ben oluyorum..eşim kendi dalgasinda takılıyor beklesem gelecek eminim ama ben bekleyemiyorum...3 gün bekleyebilsem yeter bana.Ben çok güzel yapıyorum ehe... Bir şeye takıyor bazen neden olduğunu anlıyorum bazen anlamıyorum. Ama bozuntuya da vermiyorum. Normal işlerimi yaparım yemek hazırlar bir kez seslenirim gelir gelmez kendi bilir. Çocukla ilgili bir şey yoksa muhatap olmuyorum kendi haline bırakıyorum. Ya çocukla oynarım ya da telde takilirim. Kitap okumayı severim de bu aralar okumuyorum. Neyse eşim duruyor duruyor bakıyor ki tribin sonu yok kafasını toplayinca gelip benimle konuşuyor. Bir de diyor ki ya farkındasın bir sorun olduğunu neden hiçbir şey yokmuş gibi davranıyorsun. Ben de benim açımdan bir sorun yok. Trip atan sensin. Benim için her şey normal diyorum çıldırıyor.
Ay yok ben trip atarsam da eşim bekler. Benim öfkeli halim ateş gibidir yaklaşanı yakarım. Bir kez nasibini aldı. Eğer tavirliysam o da sogumami bekler. Gerçi ben epeydir trip atmıyorum düşündüm de. Şöyle ozetleyim ben en iyisi küsen birinin yanına gidip konuşmaya çalışmak özür dilemek vs o kusmeyi ödüllendirmek ve pekiştirmektir. Bu şu demek: ben hosuma gitmeyen her durumda küserim sen de bana gelir istediğimi yaparsın. Sen ne kadar yaparsan ben o kadar küserim. Bu yüzden küsmeyi görmezden gelmek lazım.İşte bizde çıldıran taraf ben oluyorum..eşim kendi dalgasinda takılıyor beklesem gelecek eminim ama ben bekleyemiyorum...3 gün bekleyebilsem yeter bana.
Kesinlikle çok doğru bir tespit...Ay yok ben trip atarsam da eşim bekler. Benim öfkeli halim ateş gibidir yaklaşanı yakarım. Bir kez nasibini aldı. Eğer tavirliysam o da sogumami bekler. Gerçi ben epeydir trip atmıyorum düşündüm de. Şöyle ozetleyim ben en iyisi küsen birinin yanına gidip konuşmaya çalışmak özür dilemek vs o kusmeyi ödüllendirmek ve pekiştirmektir. Bu şu demek: ben hosuma gitmeyen her durumda küserim sen de bana gelir istediğimi yaparsın. Sen ne kadar yaparsan ben o kadar küserim. Bu yüzden küsmeyi görmezden gelmek lazım.
İste nasıl yapacağim onu istediğim o zaten..ama ben neşeli umursamaz olamiyorum takıyorum modum düşüyor sokaktaki insan bile bi sıkintim olduğunu anlar o an..Bende hic umursamam (yani oylemis gibi harika rol yaparim)
Bide benim esim oyle surat sallarki kustugunde amanin evlere senlik:)
Ama ben hicc takmam,aksine daha neseli davranirim gunluk islerimi aksatmam,cocuklarla guler eglenirim arkadaslarla cikarim yani kafami dagitmayi basariyorum cok sukur:)
En fazla 3 gun surer bizde 4.gun etrafimda dolanmaya baslarhaa derim zafer yakindir o zaman
Esim der katır inadi var sende:)ben yanasmasam hic umrunda degil der..uygulamaya calis sende bu taktigi cok etkili oluyor
Iste sorunda burda,senin o suratin duserse esin havalara girer o zaman ve istedigini elde etmis olur..İste nasıl yapacağim onu istediğim o zaten..ama ben neşeli umursamaz olamiyorum takıyorum modum düşüyor sokaktaki insan bile bi sıkintim olduğunu anlar o an..
İnşallah ya bu sefer kesin kararliyım zaten bakalım insallah başaririm..:)Iste sorunda burda,senin o suratin duserse esin havalara girer o zaman ve istedigini elde etmis olur..
Bak ne diyecem,biz ilk evlendigimiz siralarda tartisdigimiz zaman dunyam basima yikilirdi sanki ayni senin gibiydim bende,goren depresyondayim saniyordu ama esim oylemi?yoookk adamin umrunda degildi,eve keyifli gelmeler,islik calmalar sarki soylemeler salonda yayilip ohhh pasa rahat!olan bana oluyordu,bu durum boyle 1 sene falan surdu, en sonunda dedim kendime yeteer!icin kan aglasada guleceksin kizim,o bir guluyosa sen bin guleceksin zor oldu ama aynen oylede yaptim burnundan getirdim valla:))sefam olsun..
Demem o ki hepimiz ayni yollardan geciyoruz ama zamanla ogrenilmeyen sey yoktur sadece biraz caba ve sabir emin ol basaricaksin:)
Yaparsin yaparsin:)İnşallah ya bu sefer kesin kararliyım zaten bakalım insallah başaririm..:)
Rol yapmaktan kastimiz aslinda daha az yipranmak adina atilmasi gereken bir adim..Ben hiç rol Yapmıyorum doğrudan kızıp içimdekileri döküyorum . Mutluysan mutluyum mutsuzsan mutsuzum zaten Duygularını saklamayı pek beceremem.
Ben genelde kızgınlık olduğunda bir süre ayrı odada vs oturmayı tercih ediyorum . Sonrasında da biraz sakinleşince adım atıp konuşuyorum eğer o adım atmıyorsa . Eğer o mesele bir şekilde konuşup çözülemiyorsa daha sonrasında yine farklı bir konuda ortaya çıkıyor çünküRol yapmaktan kastimiz aslinda daha az yipranmak adina atilmasi gereken bir adim..
Bizde icimizi dokuyoruz saklamiyoruzki,sadece tartisma sonrasi asilan suratlara karsi bir taktik uyguluyorum kendine adima diyeyim..bazi erkekler kustuklerinde pekala surat asabiliyor trip atabiliyorlar cok ta guzel beceriyolar sinir bozmayi,benim degindim konuysa asik surata karsi asik bir suratla karsilik vermemek,yoksa meseleler uzaar gider ve sogukluk girer araya.o yuzden gururumuzu ayaklar altina almadan kendimizce surat asmadan boyle ufak tefek taktiklerle daha da yasanilir hale getirebiliriz diye dusunuyorum sahsi fikrim..
Bizde genelde tartismalari sonuca bagladimizda sorun yok,sonuca baglanmayan sen haklisin ben hakliyim mevzularina girince boyle oluyor malesef o yuzden bu sekilde uzatmalara gidiyoruz:))Ben genelde kızgınlık olduğunda bir süre ayrı odada vs oturmayı tercih ediyorum . Sonrasında da biraz sakinleşince adım atıp konuşuyorum eğer o adım atmıyorsa . Eğer o mesele bir şekilde konuşup çözülemiyorsa daha sonrasında yine farklı bir konuda ortaya çıkıyor çünkü
Sakinleşip konuşunca sonuca bağlanıyor ancak :))Bizde genelde tartismalari sonuca bagladimizda sorun yok,sonuca baglanmayan sen haklisin ben hakliyim mevzularina girince boyle oluyor malesef o yuzden bu sekilde uzatmalara gidiyoruz:))
Tabiki oyle:)Sakinleşip konuşunca sonuca bağlanıyor ancak :))
Her ilişkide kurallar değişik tabi :))Tabiki oyle:)
Ama karsindaki uslanmaz bir inatciysa,oyun oynamayi seviyorsa sende oyunu kuralina gore oynuyorsun iste butun mesele bu:))
Kisiden kisiye degisiyor..
Kesinlikle oyle:)iliskilerde karakterlerde farkli oluyor..Her ilişkide kurallar değişik tabi :))
Özür dilemek değil de hep ben gidiyorum bu küslük bitsin diye haklı ya da haksiz olmam.bi seyi değistirmiyor küs kalmaya dayanamiyorum çunkü ama artık dayanacağim..Bilmiyorum ama ben sizler gibj dusunmuyorum trip atma veya adim atma olayi taraflarin haklilik payina gore degsir, yani tartismadan sonra ya o ya ben gideriz baska odalara dusunurum sonra ne gecri hakli miyim haksiz oldugum konu var mi sesimi yukseltme, kirici bir soz fln. Eger hakli oldugumu dusunyorsam geri adim atmam o gelir mutlaka ozur diler ben de kirici konistuysam ozur dilerim ama haksizligimi fark ettiysem de ben giderim ozur dilerim o da kirdim seni ozur dilerim der gecer biz de kacan kovalanir degilde ozur dilemenjn erdemini bulmak onemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?