- 27 Kasım 2017
- 1.309
- 2.413
- 133
Peki ekonomik özgürlüğü elinde olan üreten, çalışan bir kadin da şiddet görüyor hatta hem psikolojik hem de fiziki bu konuda yorumunuz nedir? Yani sadece iş kadının çalışmasiyla halledilebirse neden çalışan kadinlarimiz da şiddet görüyor?Neden üzüldünüz acaba merak ettim adam sabahtan akşama kadar dışarıda ve akşam eve gelince dinlenmek isteyecek haliyle kadında evde bebek bakıyor maalesef bu şekilde aralarında sessiz bir anlaşma olmuş kadının bu döngüyü kırması gerekiyor konuyu açan hanımefendi eşinden yardım istemiş yardım etmeyince de kocasından şiddet gördüğünü yazmış ben başta da yazdım şiddet kesinlikle tasvip edilmemesi gereken bişeydir. konu sahibi hanımefendinin de ev dışında bir ortamda kendini var etmesi lazım yoksa bu döngüyü kıramaz maalesef gerçekler böyle. Bende kendisine tavsiye verdim eğer bu şekilde ev içinde yaşamaktan ve bu döngüden sıkıldıysa çalışmaya başlasın çocuğunu da bakıcıya versin bunda üzülecek bir durum göremiyorum . Tarihten beri bu şekilde oluşturulan ve bize dayatılan düzen kadın içerde erkek dışarda çalışır şeklinde ve bu düzen içinde kadın çok edilgen kalıyor erkekten bişeyler bekliyor ama adam yorgun yapmıyor anlayışsız veya kaba yapmıyor kadının bu döngüden sıyrılmasının işçi sınıfı veya orta gelir düzeyli ailerde tek yolu kadının çalışması üretime girmesi ve ona yüklenen kadın içerde çalışır misyonunu üstünden atmasıdır. Ben konuya kendi fikrimle yaklaşmadım daha sosyolojik bir tespit ortaya koymaya çalıştım üzülecek bişey Yok okuyun araştırın geleceğiniz sonuç hemen hemen bu yazdığım gibidir. Şiddeti tasvip etmiyorum kesinlikle yaşanılan durum onları buraya getirmiş bir olaya sebep olan nedenle değişmedikçe sonuçta değişmeyecektir nedenlerin değişmesi de kadının ekonomik hayata girmesiyle olur .