Umut ile başlar,yürek ile beslenir, 9 ay sonra "anne" diye seslenir...

Yâ Rabbi!

Dile getirdiğimiz her türlü eşsiz hamd ve sena ancak Sana mahsusdur. Bütün salat ü selamlar rahmet ve selametlikler iki cihan güneşi baslarımızın tacı Rahmeten lil'âlemin ResûI i Ekrem ve Nebiyy i Muhterem Seyyidina Ebe'l Kaasım Muhammed Mustafa sallallahü aleyhi ve sellem Efendimiz ve O'nun bütün âl ve ashabına olsun.

Ya Rabbî ya Rabbenâ ve ya Rabbe’l âlemîn! Sana yine Senin ilmin ve ma’lûmâtın adedince hamd ve şükür Peygamber Efendimiz Hazreti Ahmed ü Mahmûd u Muhammed Mustafa’ya kutlu yuvasının kudsî fertlerine yıldızlar gibi kendilerine uymakla doğru izler bulunabilecek ve yürüdükleri yoldan gidilebilecek sâdık vefalı ashâb ı güzînine de salât ü selam ediyor yüce huzurunda bir kez daha el açıp “Amin!” diyoruz:

Ey hiç açılmaz gibi görünen kapıları bile ardına kadar açmaya muktedir olan Ulu Rabbimiz! Senden arkasında hayır ve güzellik olan bütün kapıları en kısa zamanda bizim için de açmanı diliyoruz.

Ey bütün sebepleri yaratan ve onlara hükmeden Yüce Sultanımız! Nezdinden göndereceğin inayet sürprizleriyle bize de ümitlerimizin ve hayallerimizin ötesinde maksûdumuza matlûbumuza mahbûbumuza ulaşacağımız imkanlar lutfet!

Nezdinde makbul ve mukarreb kullar gibi bizleri de emredilen hususlarla meşgul olup tamamını bihakkın yerine getiren.. nehyedilen hususlardan yüz çevirip hepsinden içtinab eden.. hedefinde hep Senin hoşnutluğun olan.

insanların ellerindeki şeylere tamah etmeyen.. peygamberâne bir iffet peygamberâne bir ismet ve peygamberâne bir fetanet peşinde olup her zaman Senin sâdık u masdûk elçilerinin yürüdükleri şehrahlardan yürüme gayreti içinde bulunan.. gözü gönlü sürekli Sana müteveccih ve hiç ara vermeden hep ölüm ötesi hayat için hazırlık yapan salih kimselerden eyle!

Ya Rab! Bizi dünyada da ukbâda da utanılacak başımızı aşağıya eğdirecek ve rezil rüsva hale düşürecek işlerden uzak tut ve öyle fecî bir durumla karşı karşıya bırakma
Senden dostlarının yüzüne baktığın ellerinden tutup kaldırdığın gibi bizim yüzümüze de bakmanı bizi de tutup kaldırmanı istirham ediyoruz. Sana düşmanlıkta bulunanların düştükleri insanı yerin dibine batıracak utanılası bir hale düşmekten de yine Senin hıfz u sıyanetine sığınıyoruz.

Ya Rabbenâ ve ya İlâhenâ! Sen de biliyorsun ki bilerek hiçbir zaman Senden başkasına kullukta bulunmadık bulunmayız da. Biz sadece ve sadece Senin kullarınız. Senden başka hiçbir Rabb tanımadık zaten Senden başka hiçbir Rabb da tur. İşte onun için huzuruna geldik kapının eşiğine başımızı koyduk ulûhiyetinin ve rubûbiyetinin ululuğu karşısında boyunlarımızı büküp yüz yere sürdük.
Her zaman el pençe divan durmaya da âmâde bulunuyoruz ne olur biz âciz zayıf garip ve muhtaç kullarından merhametini esirgeme ve bizi haybet ve hüsrana maruz bırakma!…

Ya Rab! En son ve en büyük elçin hürmetine bizim takdir ölçülerimizle ölçülemeyecek kadar kıymeti haiz aile fertleri ve yol arkadaşları hakkı için ne olur niyazımıza cevap ver hayır istikametindeki dileklerimizi gerçekleştir ve bizi bir an olsun nefsimizle başbaşa bırakma

Ya Rabbi. Bilirm Sen Yarabbi diye seni çağıran kulun a hemen icabet edersin ve Buyur Kulum dersin. Allahım bu günümüzü ve yarınımızı dünden daha hayırlı kıl Allahım

Ey gökleri ve yeri ve içindekileri tan yaratan Rabbim!Ben bir hiçtim.Beni sen kudretinle yarattın.Bana Sen vücut verdin.Bunları Sen bağışlamasaydın eğer hiç kimse beni
hiçlikten ve luktan çıkarıp bu dünyaya gönderemezdi

Eriştiğim her nimet Senin ihsanındandır.
Neş'emsevincim mutluluk ve huzurum Sendendir. üzerimdeki en büyük nimetini bilirim:
Bana şükretmeyi öğretende SENSİN YÜCE RABBİM
ŞÜKRÜNE ŞÜKÜRLER SENİN YA RABBİ!

her halimiz için elhamdülillah ala külli hal rabbim

Yâ Rabbi! Görüşümüz kıt gücümüz çok az bu yüzden rahmetine ta'rifsiz derecede muhtacız. Ey her şeye Kadir gönüllere şifa veren Allah’ım! Sen'den rahmetini dileriz. Duâmızı kabul eyle.

Yâ Rabbi! Bizleri iyilik yaptığında sevinen kötülük yaptığında hemen pişman olup Sen’den afv dileyen seç kiin kullarından eyle. Allah’ım! Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz bütün günahlarımızı bağışla çok bol olan rahmetini bizlerden esirgeme.

Allah'ım! Bizi dirlik ve doğruluk üzere yaşat aramızdaki sevgi bağlarını güçlendir kalblerimizi ayni görüş ve düşünüş halkası içinde birleştir. Dinden imandan doğruluktan Sana ibadet ve taatdan ayırma Yâ Rabbi!

Ey rabbim Yüceliğin adına seni anmama yardım et
Boş emellerim günahlarım aşırılıklarım bilgisizliğim ve gafletimden dolayı senin af kapını gözyaşımla çalıyorum.
Biliyorum ki derdimin ilacı sensin
Yalnız sana sığınıyor özrümün kabulü için af diliyoruz bizi affet rabbim

allaHÜMMe İNNEKE AFÜVVÜN KERİMUN TUHİBBUN AF VE FAFÜANNİ

Allah’ım Son nefesde ölümün aklı baştan gideren acılarından bizi koru. La ilahe illâllah Muhammedün Resûlüllah Ve Eşhedü en la ilahe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh diyerek ruhumuzu teslim etmemizi nasib eyle Yâ Rabbi!

rabbim okumuş olduğmuz enbiya surelerinden salavatlardan zikirlerden hasıl olan sevabı sen kabul eyle rabbim

huzurunda tam ve eksiz olarak okunmuş gibi kabul eyle

kalplerimizden geçeni en iyi bilen sensin rabbim hakkımızda hayırlı olnı kalbimizde razı kalbimizde razı olduğumuzuda hakkımızda hayırlı eyle

nihal arkadaşımızın dayısını cennet bahçelerinden bi bahçede konaklamayı nasip eyle ve kabrini gül bahçesi eyle rabbim anneannesine hayırlı şifalar nasip eyle annesininde o güzel yerlerde yaptığuı tüm dualarını kabule eyle ibadetini mebrur eyle allahım

rabbim fatoş şeyma nihal selda tuba hamile arkadaşlarımıza sağlıklı bi gebelik hayırlı evlatlar nasip eyle

tuba sebahat serpil dilek nihal hayat yeter ve isteyen tüm arkadaşlarımızada hayırlı evlatlar nasip eyle

Yâ Rabbi!

Habib'in Muhammed Mustafa Kitab’ların bütün sevdiklerin yüzü hürmetine bizleri dergah i bârigâh ı ulûhiyyetinden bos çevirme duâlarımızı kabul eyle yâ Gafur u yâ Gaffâr.Amin Amin Amin… Bi hürmeti seyyidi'l mürselin ve'l hâmdülillahi Rabbi'l Alemin.

Sübhâne rabbike rabbi'l izzeti amma yasifûn ve selâm ün ale'l mürselin ve'l hamdü lillahi Rabbi'l Alemin ..

Hayırların fethi şerlerin def'i ehl i imânın selameti insanlığın kurtuluşu memleketimizin her türlü kötülüklerden korunması Ümmet i Muhammed'in selameti için EL FATIHA.
rabbim kabul etsin

amin....

aminnnnnnnnnnnnnnn

aminnnnnnn ağzına sağlık canım

kızlar ben geldim .............

keseciğimizi gördük 5 haftalık minnacık bi böceğimiz var bizim :)))

2 hafta sonrada kalp atışını duyacaz inş.....

darısı isteyen herkese inş......

gözün aydın canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallahh

rabbim kabul etsin.. amin.

amiiiiiin........

kızlar bu haftaki dualarımızı açıklıyorum :)))))))

41 şems
41 duha
41 inşirah

kimler kaçar tane okur :))))

hepsi kısa ondan 3 dua :))))

Duha Suresi Oku, Meali

Duha Suresi Okunuşu

1 Vedduha

2 Velleyli iza seca

3 Ma vedde'ake rabbüke ve ma kala

4 Ve lel'ahıretü hayrün leke minel'ula

5 Ve lesevfe yu'tıyke rabbüke feterda

6 Elem yecidke yetiymen feava

7 Ve vecedeke dallen feheda

8 Ve vecedeke 'ailen feağna

9 Femmel yetiyme fela takher

10 Ve emmessaile fela tenher

11 Ve emma binı'meti rabbike fehaddis

Şems Suresi
Bismillahirrahmanirrahim

1. Veşşemsi ve duhaha.
2. Velkameri iza telaha.
3. Vennehari iza cellaha.
4. Velleyli iza yağşaha.
5. Vessmai ve ma benaha.
6. Vel'ardı ve ma tahaha.
7. Ve nefsin ve ma sevvaha.
8. Feelhemeha fücureha ve takvaha.
9. Kad efleha men zekkaha.
10. Ve kad habe men dessaha.
11. Kezzebet semudü bitağvaha.
12. İzinbe'ase eşkaha.
13. Fekale lehüm resulullahi nakatallahi ve sukyaha.
14. Fekezzebuhü fe'akaruha fedemdeme 'aleyhim rabbühüm bizenbihim fesevvaha.
15. Ve la yehafi 'ukbaha.

İNŞİRAH
Bismillahirrahmanirrahim,

1. Elemneşrahleke sadrek
2. Ve vedağna anke vizrek
3. Ellezi engada zahrek
4. Ve refağna leke zikrek
5. Feinne meal usri yüsra
6. Inne meal üsri yüsra
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab

41 şems
41 duha
41 inşirah

ben 5 er tane okurum şimdi okuyacam çünkü adetim eli kulağında heran gelebilir

41 şems
41 duha
41 inşirah

cimcimeeee duha la duhan aynı sure değil değilmi
şimdi baktım hepsi çok kısalar

ne bileyim çok kısaya duhan sandım.. ve dün akşam duhan suresini aklımdan geçirmiştim... ondan herhalde...
oğlum olursa eğer adı duhan olacakta DD

benimde yeğenimin adı duha duhan ın anlamı ne bakayım ben

sure ismi ve arapcada yanardagdan cikan duman demek Kuran-ı kerimdeki anlamı kıyamet günü çıkacak duman 1. Kuşluk vakti. 2. Kur'an-ı Kerim'de 93. surenin ismi. duhan ın anlamı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…