evet masraflı canım ama ne yapalım bu son olsun, sonu güzel olsun daHerseyguzelolcak Allah yardımcın olsun canım. Senin imtihanların daha da türlü türlüymüş. Annene babana Allah şifalar nasip etsin canım.
Ben sana daha önce de yazmıştım canım. 1550 gerçekten çok masraflı Allah yardımcınız olsun. Ama burada da vardı ismini hatırlamıyorum ama pgt yapılıp hamile olan. Bu topikte bu kadar eski olunca aklıma geliverdi. Hayırlı olsun tedavin.
Bizim sorunlarımız benzer canım. Korkutmak istemem ama işimiz zorrrrrrrrrrrrr.
hiç heyecanım yok eşim 3 aydır maaş almıo allahtan borcu kapadık sonradan cıktı bu drum benm durumum cok karısık artık kendime dua bile etmiorum sadece hakkımda hayırlısı neyse o kolaylıkla olsun diorum varsa nasipte ya tüp ya normal olur zatngöreceğiz tabi canım..gör bak neler olcak inşh allahın izniyle....
Ramazan geldi ya ne güzel...sonra tedavin inşh...
Sağol canım çok naziksin incesin....söylücem ve gözleri dolacak....
Ameliyat gireceği zaman azospermi topiğindeki arkadaşlar annem için dua başlattılar ameliyata girmeden de bitirdiler sağolsunlar.
Bunları onla da paylaşmıştım...hepinizi anlatıyorum..arada karıştırıyor ama.. Ana işte yüreği işte duada zikirmatik aldım ona tesbih zor oluyordu ordan okuyup duruyor...sana da dua ettim arkadaşlarınada diyor bana...
Tekrar çok sağol canım.
sende bendensin desene,bakalım sonunda ne olucaz,senin ilk tedavide kaç yumurta toplanıp kaçı döllenmişti?burada ki önemli nokta ilk öncelikle 5.güne gelmesi gereken embriyolar,ne kadar çok 5.gün embriyosu o kadar şans.benim kromozomlarda problem yok şükür ama eşimin 12.kromozomun başı tersmişCanım Allah sanada kolaylık versin tez zamanda senide yavruna kavuştursun bugün bende ulun beyle görüşmem vardı sana söylenen banda söyledi banda pgt yapılacakmış ve senin gîbi bir kaç kez opu banada yapılacakmış biliniyorum ne yapcam ve benim kromozom lardada sorun çıktı 9 kromozonun başı tersmiş ve bu pgt inin garantiside yok rabül alemin yardım etsin
iyi yapmışsın canım girmemekle,tedavi sürecinde bi derece ama hamilelikte olumsuz etkiler topik,şöyle ki kanaması olan vsss,olsun bebişin yanında ya önemli olan buuiyi akşamlar kızlar
bazılarınız beni tanısada çoğunuz tanımaz.Hamile kaldıktan sonra her okuduğum olumsuzluk benimde başıma gelecek diye evham yapmaya başlayınca kk dan bi süre uzak kaldım.ama ara ara burayı okumadan da edemiyorum.insan merak ediyor nede olsa.
Demaycım ve Duygucum yeniden tedaviye başlıyorlarmış.Allah bahtlarını açık etsin.Bu defa sonu mutlu bitsin inşallah.Pilise ve ayşecikiminde doğumları yaklaşmıs maşallah.Neyse lafı uzatmayayım yazdıklarınızı okuyunca bende yazma ihtiyacı hissettim.
Burda olan tüm arkadaşlarım gibi bizde zor zamanlar geçirdik.Önce korunduk.korunmayı bıraktıktan 5,5 yıl sonra ilk kez hamile kalabildim.bu süreçte 3 kez yumurta takibi,4 rahim filmi,bir ameliyat geçirdim.aşılamaya hiç gerek yok dedi dr(tüpler tıkalı olduğundan) 5 kez tüp bebek denemesine başladık.2si iptal edildi.biri dondurulmuşlarla 3 transfer yapıldı.Şuan ikizlerime hamleyim şükürler olsun.
Diyeceğim şu belki benden çok daha kötüsünü çeken,çok daha uzun bekleyenler var ama hepimiz için çoook zor.Rabbim düşmanıma vermesin.Bunca tedavi koşturma yannda bide etraftakilerin lafı sözü...İnsan tükeniyor bazen.Ama umudu kaybetmemek lazım.İnanın en samimi şekilde tüm bekleyen arkadşlarıma dua ediyorum.Bizlere sağlıkla kucaklarımıza almayı,onlarada bu güzel duyguları en kısa zamanda tatmayı nasip etsin.
Eşler konusuna gelince bu yaşadıklarımız gerçekten sınav.Bizi birbirimize yaklaştırıyor,daha çok kenetlenmemizi,birbirimize olan sevgimizin artmasını sağlıyorsa ne mutlu bizlere.Rabbim su mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine herşeyi o güzel gönlünüze göre versin inşallah
hiç heyecanım yok eşim 3 aydır maaş almıo allahtan borcu kapadık sonradan cıktı bu drum benm durumum cok karısık artık kendime dua bile etmiorum sadece hakkımda hayırlısı neyse o kolaylıkla olsun diorum varsa nasipte ya tüp ya normal olur zatn
senle çok benziyoruz canım bizimde aynıydı biliyormusun azospermiydi eşim. 5 ay Kocaelide yanlış tedaviler ilaçlar Eşim dediki boğulcaksan büyük denizde boğul araştırdı Emre bey i buldu ben buraya gidicem dedim.Kocaelide bizi direkt tete ameliyatına alacaklardı.çok şükür ki Emre bey i bulduk.
o ilk günkü test sonucu var ya nasıl bekledik anlatamam.Emre Bey teste bakıyor bize bakıyor...bizde de sperm buldular ilk proexd plusla çoğalttı az klomen verdi.3milyona çıktı.
Siz azospermi diye geldiniz dimi aradı labratuvarı bir daha sordu.
varikosel var dedi ameliyat edelim daha iyi olur dedi...sonrasını biliyorusun işte canım.
inşh canım normal yollada gelirde sizede süpriz olur...
maddiyat tabi ki zor hepimizin ama genede şükür borçlarınızı kapayabilmişiz.
canım geçmiş olsun bende çektirdim ama hiç böyle ağırmadı neden acaba?
nerde çektirdin hala devem ediyormu canım?
Canım ben bunada şükrediyorum çünkü benim eşimin ilk teşhisi azospermi idi. Şokk olmuştuk boşuna para harcamayın diyen bile oldu kahrolmuştum .artık tüp bebek araştırmaya başlamıştım Emre beyle tanıştık o son olarak bide burda test yapalım dedi bide ne görelim 2 tane sperm çıktı hamile kalmış kadar sevinmiştim sonra ilaçla biraz daha çoğaldı dondurttuk ama onlar kullanılmadı. Belki bu tedavimde kullanılacak ama Emre bey pek sıcak bakmıyor taze sperm daha iyi diyo ama ulun beyde dondurulanlar kaliteli ise farketmez taze spermle dedi valla opu günü testte sperm çıkmazsa mecbur onlar çözülecek . Ben umudumu kaybetmiyorum ya canım o ilk zamankardaki gibi karamsar değilim Allah isterse olur. En son Emre beyde bazı şeyler şans dedi sizden daha iyi durumdakiler hamile kalamıyor ama tese sperm bulduklarım hamile kalıyo o yüzden kesin bişey diyemiyorum dedi
Maşallah canım. Hayırlı olsun tedavin.Canlarim, aradilar sonunda13 yumostan 9u olgunmus islem yapilmis, 6si dollenmis
Bakalim transfer ne zaman olacak
Allah yardımcın olsun canım.evet masraflı canım ama ne yapalım bu son olsun, sonu güzel olsun dabende hayal meyal hatırlıyorum pgt ile hamile kalanları amaaaaa
Kolay gelsin canım ama yorma kendini .. Heyecan var mı Heyecan
gerçi kendi başımıza gelse bizde yaparızda karşı tarafa söylemek daha kolay ama banyolara dikkat et ha kayma falan Allah korusuninsan iş güç kalmasın istiyor gelince tek onla ilgilen inşh.
Evet yaa pilise insanın aklına kazınıyor o sahne dimi bak sende o kızda kalmışın ben buldum ayşecinimi yaa
eşimin yok artık demesini duymanızı isterdim çok güldüm
Aynen bizim de azosperm di. Denemediğin kür bal vs kaldı mı acaba. 3dk kaynak 20 dk beklet hayatımın son 4 yılı böyle geçti. İnan bunları yazarken gülüyorum artık. Ama kaliteli 5. gün embriyolarımız oldu yine de ki dış gebelik geçirdim. Tabii ki şansımız var. Kimlerin çocukları oluyo. Hatta ben bu forumda 1 spermle bile normal yoldan çocuğu olanı gördüm. Hakkımızda hayırlısı canım.
Maşallah canım. Hayırlı olsun tedavin.
Allah yardımcın olsun canım.
Bu arada bir sürü hamişler gelmiş. Hepinizi biliyorum kızlar. Bizlere de dua edin: İnşşallah bizlere de nasip olur bu güzel günleri görmek.
Dış gebelikte olsa hamile kalkışsın ne güzel ben daha onuda göremedimCanım peki sperm ameliyatlamı bulundu şimdiki tedavinde nasıl bir yol izlenecek ?
Normal çıkışla canım az sayıdaydı ama kaliteli embriyolar olmuştu. Benim histeroskopi yapıldı canım. bir öncekinde kaliteli embriyo tutmayınca doktor bişey var sandı ama rahmin pırıl pırıldedi. Rahme çizikler atıldı. Yine normal çıkışla olmasını bekliycez çıkış olmazsa ne olur bilemiyorum. Bunları tedaviye başlayınca konuşuruz bide spermiyogram yaparlar ilk gün zaten onun sonucuna göre devam ederiz. Hayırlısı.
Siz vitamin bitkisel olarak ne kullanıyorsunuz?
Sıkıntı olmazsa bi 13-14 güne başlayacağız hayırlısıyla. Yine Ramazan'a denk geliyor ama biz sadece yazları bu işe bakabiliyoruz. Üzülüyorum ama buda bi özür hali. Başka çıkış yolu yok. Bide rahme çizik atıldığı için mecburen takip eden ay olması gerekiyor.
Ben rahim filmi çektirmedim bide 4. denemem o yüzden histeroskopi yapıldı benim. İkimiz içinde hayırlısı olsun canım. Ben tedavideyken pek yazmıyorum stres oluyorum. Ama özelden görüşürüz canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?