- 6 Ağustos 2011
- 1.723
- 112
- 88
ilk denemen sanırım.
Gonal f ile adetin ikinci günü başlıyorsun.
4-5 gün sonra kontrole gidiyorsun. gonal f in yanında birde çatlatna önleyici 2. iğne alıyorsun. günde 2 iğne oluyorsun.
3 gün sonra tekrar kontrole gidiyorsun yumurtalarına bakılıyor. gelişimlerine göre gonal f ile yine çatlama önleyici devam ediyorsun.
3 gün sonra tekrar gidiyorsun gonal f - çatlama önleyici ve çatlama iğnelerini alıyorsun.
bu şekilde 12-14 gün sonunda opu yani yumurta toplama gününü karar veriyor doktorun.
En son 36 saat önce çatlatma iğnesini oluyorsun. opu ya Son 24 saat kala yemek yemiyorsun, su içmiyorsun.
Opu günü sabah erkenden kliniğine gidiyorsun. (bu aşamada eşinle gidiyorsun o da sperm veriyor) yatağına geçiyorsun, önlüğünü, terliğini, boneni giyiyorsun.
Koluna bir serum bağlanıyor bir ağrı kesici birde antibiyotik iğne oluyor ve operasyona gidiyorsun.
Sakın korkma anlattıklarım sana can yakıcı gelmesin. Operasyondaki doktor ve hemşireler çok tatlılar moralini yüksek tut. Seni uyutuyorlar bir uyanıyorsun ki herşey bitmiş
uyuman uyanman 20 dakika sürüyor. Operasyondan sonra cok hafif bir adet ağrısı gibi bir ağrın oluyor. onuda ağrı kesici iğne yapıyolar kesiyor ağrını. Kanama olmasın diye kalçandan bir iğne yapıyolar. yeni bir reçete yazıp eve yolluyolar. bu yeni reçete de kalçadan iğnelerin başlıyor. kortizon ve bir sürü hap veriyolar.
Ertesi gün seni arayıp kaç yumurtan döllenmiş haber veriyolar ve transfer gününü belirliyorlar. Transfer gününe kadar ilaçlarını kullanıyorsun. Transferin olunca doktorun tekrar ilaç verecek gebelik testi gününe (10-12 gün sonra) kadar da o ilaçlara devam ediyorsun. Transferde bayıltmıyorlar bende ilk defa olacağım ama daha önce aşılama oldum du bu transfer aşılama gibiymiş :) Son derece acısız ve ağrısız.
Tedavin şimdiden hayırlı olsun. Doktoruna güven gerisi çok kolay. Hiiiiiç kendini üzme sıkma Allah ne yazdıysa o olacak. Tevekkül et ve bekle. Allah yardımcın olsun.
ewt iik denemem canımm.saolasın allah hepmzn yardımcısı olsunnn sennn doktorun kimmmm bu aradaa.bizim spermlerle alakalı problem sizin neydi sorunn..
Nbr canım nasılsın aay inanmıyorum demek transferin olcak cok sewindim dualarm seninle
Nurdahcım nasılsın? Doğum yaptın mı? Benimde aşılamam tutmadı bak kendi kendime de kalamadım en sonunda bende girdim tüp bebek olayına :)
Allah'ım nerede varsa isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.
ewet dogurdum tatlm 2 ay önce cok sewindim tüp bebege geçmene insallah ilk denemede hamile kalırsn cnm
Bende senin bebeğine kavuşmana sevindim.
Kısmete bak ya gecen sene, sen yazıyordun burada adım adım tüp bebeğini, seninki tuttu da dünyaya geldi bile.
Şimdi ben yazıyorum. Darısı bana :)
yaa dimi zaman su gibi akıyo walla insallah seninde olcak e ulun beyi nasl ikna ettin tüp yapmaya :)
günaydın arkadaşlar bugün transferimin 4. günü belirti yok daha erken mi belirti aramam için........
günaydın arkadaşlar bugün transferimin 4. günü belirti yok daha erken mi belirti aramam için........
Gunaydınnn canım
Bnmde 4gunu ama bn cok kötüyüm 2gundur hem isal hem mide bulantısı kusma dün serum yedımmmmmm cok zor geldı bu sefer bana ve devamlı uyuyorummmmm 
Beyaz_gül cüm kafam çok karışık sana da sorayım
Transferden sonra kimisi dinlen diyor kimisi normal yaşantına dön diyor. Ne yapacağız? Zaten jel olayı var transferden sonra da devam edecekmişiz. Jeli sıkınca 45-60 dakika yürüyüş veriyorlar mecburi bir yürüyüş bu. Ayrıca iğnelere devam mecbur yine kalkacam iğne olmaya gidecem. Eeee nasıl yatacaz dinleneceğiz? Transferden sonraki 12 günlük süreç nasıl ilerliyor? Sen neler yapıyorsun anlatır mısın?
hayırlı olsun darısı başımıza....
Tekrar tebrık ederım canım sagolasın bızede bır Umıt oldunnb allahım kucağına almayıda nasıp etsın ınsalaalllahhhh bızlerede dua ettt
Tebrik ederim. Allah tamamına erdirsin. İnşallah sağlıcakla kucağına almayı da nasip eder Rabbim.
Darısı bizlere inşallah.
canım hayırlı uğurlu olsun ,rabbim hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin inşallah..artık hamilesin bizler içinde dua et olurmuu..
bende en kısa zamanda 5. denememi gerçekleştirecem kısmetse...
Bugün kontrolüm vardı yumurta gelişimim iyi olmadığı için tedavi iptal edildi doktor iptal edelim deyine sinirlerime hakim olamadım ve ağlamaya başladım sağolsun benimle konuşarak beni rahatlatmaya çalıştı ama elimde değildi ağlamaktan kendimi alıkoyamadım Adet gördüğümde tekrar tedaviye başlayacağım sonuna kadar uğraşacağım
Bencede harıka bır yer merkez küçük marıfetlerı buyuk:))) allah onlardan razı olsun ben cok memnunum orda 3.cu denemem ve transferım 6.cı gunu ıns tutunmustur:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?