Tüp Bebek Merkezleri Umut Tüp Bebek Merkezinde Tüp Bebek Tedavisi Görenler

özel olcak ama peki öyle bir girişimde bulundunuzmu yayanlış anlama cnm sunun için soruyorum biz öyle bi girişimde bulunduk ama sonra pisman olduk bebise bişey oldumu şimdi içim icimi yiyor:-(

Vallahi bizde öyle bir girişim olmadı canım.
Sen de istersen doktoruna sor ben bilmem ki. ne diyeyim şimdi sana.

herkesin kandili mübarek olsun .......şeymacım bnde 11.gün sabah yaptım 2dakikada beya kalın çizgiyi gördüm şükür...12.gün değerimde 332 di....inşlh aynı değerler sana nasip olsun inşlhh.

Allahım İnşallah sizede bütün hamişlere de sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin.. burda hamişler çoğaldıkça bizimde ümidimiz artıyo :)))

Bebeğin zeka gelişiminde hamileliğin ilk 3 ayı çok önemli

Demir
Demir, kırmızı kan hücrelerinin oluşmasında rol oynar ve demir eksikliği anemiye yol açar. Bunun sonucunda ise konsantrasyon bozuklukları, zeka seviyesinde düşüklük ve algısal bozukluklar görülür. Demir en çok et, yumurta sarısı, irmik, pekmez, kuru üzüm, kuru fasulye, böbrek, kuzu karaciğeri, kabuklu deniz ürünleri, soya unu, ayçiçeği çekirdeği, tere ve buğday özünde bulunur.

Zeka için iyot
İyot, beyin gelişimi ve sinir sistemi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. İyot eksikliği, zeka geriliklerinin önemli bir nedenidir. İyot eksikliğine bağlı olarak oluşan birçok hastalık, iyot eksikliği bozuklukları adı altında toplanır. İyot eksikliğinde; beyin zedelenmesi, duyma fonksiyonlarında bozukluklar, konuşma problemleri ve motor gerilikleri görülür. Günümüzde iyot eksikliği, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından en yaygın önlenebilir beyin zedelenmesi nedeni olarak kabul edilir. İyot en çok deniz yosunu, deniz ürünleri, deniz tuzu ve iyotlu tuzda bulunur.

Çinko
Sinir sisteminin gelişiminde etkilidir. Çinko beyinde yapısal, düzenleyici ve katalitik pek çok proteinin yapısında kritik rol üstlenir. Hamilelik döneminde çinko takviyesi erken doğum riskini azaltır ve bebeklerin daha yüksek ağırlıkta doğmasını sağlar. Çinko, bebek ve çocuklarda bedensel gelişimi artırır. En çok yeşil sebzelerde, ette, su ürünlerinde, tahıllarda, kepek, yumurta, kuzu karaciğeri, fındık, fıstık, ceviz, badem, soğan, kabuklu deniz ürünleri, ayçiçeği çekirdeği, buğday özü, rafine edilmemiş buğday unu ve suda bulunur.

Dikkat sorunlarına B vitamini
B vitamini, bilişsel gelişim üzerinde etkilidir. B12 vitamini eksikliğinin çocuklarda algı, düşünme ve dikkat sorunlarına neden olduğu bilinir. B12 vitamini; dana eti, dana karaciğeri, böbrek, süt ve süt ürünleri, peynir, yumurta, midye, dil balığı, ringa balığı, uskumru ve sardalya gibi hayvansal besinlerde bol miktarda bulunur.

Folik asit
Folik asit, DNA sentezinde ve merkezi sinir sistemiyle omurilik sıvısı üzerinde etkilidir. Folik asit eksikliği, demir eksikliğinden sonra en sık görülen anemi nedenidir. Anemi, çocuklarda yorgunluk, dikkat süresinde azalma, huzursuzluk ve baş ağrısına yol açar. En çok yapraklı yeşil sebzeler, bira mayası, karaciğer, böbrek, yumurta, zarı alınmamış tahıllar, ceviz, badem, fındık, fıstık, mercimek, ıspanak, maydanoz, nane, kuru baklagiller ve tohumlu gıdalarda bulunur. Ancak bu besinlerden alınan folik asit yetersiz olacağından hamilelikten 3 ay önce folik asit desteğine başlanmalı ve hamileliğin 3. ayına kadar devam edilmelidir.

Güçlü hafıza için: Kolin!
Bir çeşit B vitamini olan kolin, çocukların beyin gelişimi açısından oldukça önemli bir besin öğesidir. Kolin, beyindeki hafıza hücrelerinde bulunur ve hücreler ne kadar çok kolin içerirse hafıza o denli iyi olur. Beyin gelişiminde ve beyin işlevleri üzerinde kalıcı etkisi vardır. Beyin gelişimi yaşamın ilk yıllarında olduğu için hamile ve emziren kadınlar kolin içeren besin tüketimine önem vermelidir. Ayrıca doğal olarak anne sütünde bulunduğu için bebeklere yeterli düzeyde anne sütü verilmelidir. Kolinden çok zengin olan yumurta sarısı, bebeklere 6-7. aydan itibaren her gün bir adet verilmelidir. Kolinilesitin içeren yiyeceklerden alırız. Lesitin, vücutta parçalanarak koline ayrılır. Pirinç, yumurta, kırmızı et, karaciğer, lahana, karnabahar, soya fasulyesi, nohut,

Sağlıklı bir hamilelik için: Yağ asitleri
Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerinin insan sağlığı üzerindeki etkilerini inceleyen pek çok araştırmada, sağlıklı ve uzun bir yaşam için yağ asitlerine gereksinim olduğu ortaya çıkmıştır. Balık ve keten tohumu gibi çeşitli besin maddesinde bulunan Omega-3’le bitkisel yağlarda bulunan Omega-6 yağ asitleri, anne karnından itibaren yaşam boyunca vücudumuzdaki doku hücrelerinin önemli yapı taşlarını oluşturur. Beyin gelişiminde ve sinir hücresi yenilenmesinde büyük rol oynar.

özel olcak ama peki öyle bir girişimde bulundunuzmu yayanlış anlama cnm sunun için soruyorum biz öyle bi girişimde bulunduk ama sonra pisman olduk bebise bişey oldumu şimdi içim icimi yiyor:-(

GH43 ben evde test yapıp pozitifi görünce hemen en yakındaki hastaneye gittim. ilk kez gördüğüm doktor durumu anlatınca ilişkiden uzak dur dedi.istirahat et falan dedi. neden riskli bir durum mu var diye sordum. hayır yok ama madem zor olmuş dikkatli ol dedi. ama ertesi gün ulun beye gittim o da hiç bir şey yasak değil. istediğini ye istediğini yap keyfine bak dedi. eğer doktor özellikle kaçınmanı söylemediyse korkulacak bir durumun yoktur. bos yere yıpratma kendini.

herkesin kandili mübarek olsun.Allah herkes için hayırlara vesile kılsın.hepimize bugünün hakkını vermeyi,bugünden hakkıyla faydalanmayı nasip etsin inşallah

cevabın için çok teşekkür edrim canım.ben umutta raporlu yaptıran varmı diye kastedmiştim.ilk denememi bende Kocaeli umuttepe de raporlu yaptırdım.bunları biliyorum.şimdi raporu Zeynep kamilden alıp tedaviyi umutta olucam.onun için bazı endişelerim var.onları sorucaktım.

ben daha önce raporlu yaptırdım umutta 2000 tl verdim kliniğe ilaçlarımda 1000 civarı tuttu hala raporlu fiyat aynıymış

tedavi sırasında nerde kalacaksın peki canım?ben kocaeliden günü birlik gidip gelicem ama yol korkutmuyorda değil

ben daha önce raporlu yaptırdım umutta 2000 tl verdim kliniğe ilaçlarımda 1000 civarı tuttu hala raporlu fiyat aynıymış

canım o zaman aradığım kişi sensin.biraz önce sorduklarımı cevaplayabilir misin acaba?buarada sanırım olmamış.Allah 3. de muvaffak eylesin inşallah

Merhaba arkadaşlar,

Hamile kalan arkadaşları tekrar tebrik ediyorum darısı bizlerin başına:) Sizlere birşey sormak istiyorum, CD56nk testini yaptıran var mı? nerelerde yapılıyor? Teşekkürler...

saol canım ya içim rahaladi bidaha yspmm zatenn korktumm

canım o zaman aradığım kişi sensin.biraz önce sorduklarımı cevaplayabilir misin acaba?buarada sanırım olmamış.Allah 3. de muvaffak eylesin inşallah

tabi cnm ne sormak istiyorsan bildiğim kadarıyla cevaplarım

ben ilk tüp bebeğimi süleyman tosunla umut tüp bebekte yaptırdım 17 yumurta toplandı sonuç 5 e giderken sorun oldu tek embriyom kalmıştı oda 4.-5. gün arası birşeydi kaliteli değildi olmadı.. ikinci başka bir merkezde az ilaç 5 yumurta toplandı 3. gün transferi ben hamile kaldım ama kaybettim çok yeni
şimdi 3. için araştırma halindeyim aslında umut tüp bebekten memnundum ama embriyorlar sorunlu olunca 5. gün konusunda acaba gene aynısı olur mu diye endişeliyim yani ya umutta devam edicem yada diğer merkezimde ama nerde biran önce karar verip başlamak istiyorum

arkadaşlar merhaba,bildiğiniz gibi geçen cuma ulun beyin yanındaydım,benden bir takım testler istemişti prolaktin vs...AMH TESTİNİ ANCA BU GÜN YAPTIRABİLDİM.Her yerde yapılmıyor,merkeze sordum sadece o test 200 tl,bana biraz fazla geldi,diğer testlerimle 400ü bulurmuş,yeni başlayan arkadaşlara söylüyorum,AMH TESTİ ÇAPADA YAPILABİLİYOR,DİĞER TESTELERİMLE TOPLAM 98 TL ÖDEDİM.BENİM GİBİ ARAMAYIN DİYE YAZMAK İSTEDİM.hamile arkadaşların bu mübarek regaib kandilinde bebişlerini sağ salim kucaklarına almalarını,benim gibi yeni başlayan arkadaşlarımın da bebişlerine en yakın zaman da kavuşmalarını dilerim,kandiliniz mübarek olsun,selam ve dua ile...

Son düzenleme:
Kızlar ne alemsiniz?

Benim çok ağrım var. Adet sancısı gibi ama arada sırada bir de keskin saniyelik bir sancı yokluyor. Bu sancıların yoğunluğuna göre de akıntılarım var. Karnımın alt tarafı rahim olan yer yani sertleşti, çok sert ani bir hareket yapınca saniyelik sancı giriyor. Bu sancılar normal mi sizlerde de var mı? Beni korkutuyor bu sancılar. Şu kalp atışlarını duysaydık hayırlısıyla.

Çok uyku hali, baş dönmesi ve halsizlik var.

Çok şükür bulantılarım başlamadı.

Aşermem de başlamadı.

Sizler ne alemsiniz?

arkadaşlar ya ben daha doktora gitmedim o yüzden giden arkadaslara sorum olacak doktorunuz gebelikte cinsel ilişki hakkında bişey soyledimi test tarihine kdr yasakti zeten ama sonrası ilk günler ilk aylarr

selam canım ben süleyman beye kese görmek için gittim orada 10 gün sonra istediğin doktorla devam et dedi.edirnede berna hanıma gittim o zmaan bana 7 haftalıksın dedi ve sizin durumunuz özel ama normal gebelerde son 3 aya kadar cinsel ilşkiyi yasaklamıyorum dedi ama sizin için bişey diyemem dedi.ben sakıncalı bir durum varmı düşük riski falan dedim şuan için bir sorun gözükmüyor dedi.ben 10 haftalıkken falan ilk girdim ilşkiye.ama oda çok dikkat ederek eskisi gibi her istediğimzide olmuyor canım çok seyrek ve çok çok dikkat ederek canım.keşke biraz daha bekleseydiniz çünkü daha çok yeni hamilesin yeni tutunmaya çalışıyor canım

canım benim hiç öyle sancılarım olmadı.uyku halim oldu.aşermemde 4 aylıkken oldu birkez oldu.şuan iyiyim mide bulantılarım geçti.ama midemin kötü olduğu zamanlarda tiksindiğim yiyeceklerden hala tiksiniyorum bulantın olduğunda o yiyeceği yemeye sakın zorlama kendini ben zorladım ve yinede çıkardım şimdi zorla yediğim yiyecekelrden tiksiniyorum canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…