- 6 Ağustos 2011
- 1.723
- 112
- 88
Arkadaşlar ağustos adetim ile tedaviye başlayacağım, adetim bayrama denk gelecek, merkezi aradım, hasta durumuna göre çalışma oluyormuş, oda bayramdan birkaç gün önce belli olurmuş acaba benden başka bu durumda olanlar var mı? Yoksa eylüle ertelenecek, ertelemek istemiyorum artık((
kızlar yazamadım kusura bakmayın,transferim iyi geçti elhamdülilllah,minişimizi aldık geldik,geriye kalan 5 minişi p.tesi salıya kadar bekletip duruma göre donduracaklar inşallahbu arada jeli kullanıp bi 15-20dk dışarı çıktık ilk üç gün bu kadarı kafiymiş,3.günden sonra yine 45dk 1 saat yürüyüşe devam,iğnelerden biraz totom ağrıyo biraz da kasıklarım ama herşey küçücük bir can için,ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN MERAKLANIP SORDUĞUNUZ İÇİN
Öncelikle hayırlı olsun
Tedavini de erteleme canım, bayram seyran yılbaşı pazar günü tatil falan farketmez.
Transfer günün ne güne denk gelirse gelsin Doktorun sabah kliniğe geliyor transfer işlemini hallediyor.
Benimki de pazar sabahı yapıldı.
o kadar güzel şeyler yazmışsın ki dünden beri ne yazacağımı bilemedim,10 gün kaldı bu aradaMaşallah güzel geçmiş transferin, geriye kaldı 11 gün, inşallah pozitif haberlerini duyacağız, inan o zaman tüm ağrıların geçecek, iğneye güle oynaya gideceksin :)
5 minişinin gelişimi de güzel gider inşallah da onları da dondururlar, daha sonra kardeş için lazım olur belki :)
Rahat olmaya çalışıyorsun bu güzel, inan herşey olacağına varıyor.
Bol bol dua et bu arada elini karnına koyarak.
inşallah canım dedikleri gibi herşey çabuk geçti de bu bekleme süresi yok mu ah ahhh...güzel dileklerin için de ayrıca teşşekkürler,Allah razı olsunmaşalllahhhhh)).. canım inşallah bebişin sana sıkı sıkı tutunur.. ve 9 ay boyunca seninle olur.. sonra zaten istesende seni bırakmayacak....
arkadaşlar bir sorum var sizlere, pek önemli değil olan olmuş biten bitmiş ama yine de aklım da hep,duyuyorum ki transferden sonra bir kağıt veriyorlarmış kaçıncı kalite,kaç hücreli vss... size böyle bir kağıt yada bu tip bilgiler verdiler mi? transferden önce arayıp sadece bi embriyonuz öne çıktı gelin transfere dediler tüm bildiğim bu...
arkadaşlar bir sorum var sizlere, pek önemli değil olan olmuş biten bitmiş ama yine de aklım da hep,duyuyorum ki transferden sonra bir kağıt veriyorlarmış kaçıncı kalite,kaç hücreli vss... size böyle bir kağıt yada bu tip bilgiler verdiler mi? transferden önce arayıp sadece bi embriyonuz öne çıktı gelin transfere dediler tüm bildiğim bu...
merhaba arkadaşlar ben de bu ay ki sanırım haftaya adet olacağım , tüp bebek tedavisine başlayacağım ama çok heyecanlanıorum zaman yaklaştıkça ve herşeyi merak ediorum genel anlamda bilgim var ama hem sabırsızlanıorum hem detayları merak ediyorum... içimi rahatlatan sizlersiniz, mesajlarınızı okurken sizleri tanımasam bile sizleri anlıor ve sizleri çok seviyorum ve hep sizlere dua ediorum... burda olmak dertleşmek bilgi alışverişinde olmak çok güzel ve rahatlatıcı... iyi ki varsınız..
Merhaba bayanlar oncelikle hepinizi hayirli ramazanlar...
Esim azosperm. 3 yillik evliyiz esim bayramdan sonra 2 haftalik taile ayrilacak. O surede tup bebek yaptirmak istiyoruz. Rapor cikarma hakkimiz var. Devletten rapor cikartanlar nasil bir yol izledi ve ne kadar surede cikarttilar. Biz emre beye gidiyoruz. Tedavi raporlu olunca ne kadar tutuyor. Raporsuz olursa ne kadar tutar. Yardimci olursaniz cooop sevinirim.
Benim transfer günüm olmayacak ama adetin ikinci günü ilk tedaviye başlanıyor ya o gün işte merkez hasta sayısına göre açık olur muş, nasıl olacak bilmiyorum:(
Günaydın kızlar,
Sizlerden bir ricam olacak lütfen bana özelden mesaj atarak cevabını bilemeyeceğim tuhaf sorular sormayın.
Bu forma yazın, kim ne biliyorsa cevaba yazsın.
Çok değişik sorularla karşılaşıyorum ben doktor değilim ki bilemem ki, Kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş o soruların cevaplarını bilseydim kendimi tedavi eder doktora gitmezdim.
Öyle tıbbı sorular soruluyor ki doktora sormak lazım ben ne bileyim.
Ben burada defalarca tüp bebek deneyimimi paylaştım bunun dışındaki soruları bilemem.
Yani senin bebeğin tutmuş benimkisi neden acaba tutmadı Sen ne yaptın da ben yapmadım gibi soruları sormayın lütfen.
Allah'ın verdiği can ben ne bileyim. Özel bir şey yapmadım doktorum ne dediyse onu yaptım. Hepimizin ki kısmet Allah bana bugün verdi belki size yarın verecektir.
Kendinizi kimse ile kıyaslamayın lütfen. Hepimizin tedavisi aynı, doktoru aynı ama maalesef hepimizin bir de kaderi var ki o aynı değil.
Allah'ım kime ne zaman ol derse o zaman olacak.
Bundan sonra özelden yazılan saçma sorulara cevap vermeyeceğim haberiniz olsun.
Kızlar bu yazımı alakasız kişiler üstüne almış
Allah aşkına ben bana her mesaj atanı ima etmedim
O kadar absurt sorular soranlar var ki. Şimdi kimseyi deşifre etmek istemiyorum ama çocuğum şu sebepte dolayı mı olmuyor acaba, böyle yapsam olur mu, şöyle yapsam olur mu? Ben ne yapılması gerektiğini bilmiyorum ki zamanında bilseydim kendim tüp bebek yaptırmazdım o tedavileri uygulardım.
Senin ki tutmuş benimkisi tutmadı sen ne yedin ne içtin ben napim nasıl yatim vb....
Ne bilim ne yiyince tutuyor ki bu çocuk Bilseydim zamanında onları da yerdim yine tüp yaptırmazdım.
Lafım bu soruları soranlara.
Asla cevabını veremeyeceğim doktora sorulması gereken saçma sapan sorular için dedim ben.
Aksine tecrübelerimi yaşadıklarımı başıma gelenleri zaten paylaşıyorum buradan. Onları anlatmıyor değilim ki.
napıyım canım yaa yatıyorum desem yalan olur,eskisi gibiyim. her gün öğleden sonra iğne, akşam jel için dışarı çıkma, gün içinde de evde dolanıp duruyorum,yatmak bana göre değil,ama tabii kendimi yormamaya çalışıyorum, yemek düzenim de idare eder yoğurt, süt ,yumurta fındık ceviz badem her gün yiyiyorum bu kadar işteBen de bilmiyorum ilk defa duydum.
Bana kimse kağıt mağıt vermedi. Sadece dediğin gibi telefonda söylediler 3 embriyon var en kalitesini sana transfer edeceğiz şu günü gel dediler. Sonrada diğer ikisini dondurduk dediler o kadar.
Bu arada sen nasılsın ne alemsin yatıyorsun değil mi?
Bol bol et yemekleri ye.
Hımmm anladım canım e olsun napalım her işte bir hayır vardır.
Bu kadar bekledin 1 ay daha beklersin ne olacak ki?
Yeter ki Rabbim hayırlısıyla bebeğine kavuşmanı nasip etsin.
Hiç üzülme düşünüp kendine de stres yapma bu ay mı öbür ay mı diye ne yazıldıysa onu yaşıyoruz hepimiz.
Bak ben de geçen sene istedim tüp bebeği doktorum yapmadı, 1 sene bekledim nasip böyleymiş.
1 ay dediğin ne ki çabucak geçiverir.
Tedavi günün de geliverir, transfer günün de, bir bakmışsın gebesin, bi bakmışsın bebeğini kucağına almışsın.
Yeter ki Allah'ım güzel yazılar yazsın bizlere.
yok canım yaa aramadılar, inşallah Allahın izniyle iyiler demek kicanım kalan emriyolarla ilgili aradılarmı merkezden?dondurmuşlarmı? merak ettim.Hakkında hayırlısı olur bebeğin sıkı sıkı tutunur inşallah
açıklaman için tşk :) bişey sorucam senin bidaha kanaman olmadı dimi?hala devam ediyomusun iğnelere?ne zaman gideceksin bidaha kontrole?
napıyım canım yaa yatıyorum desem yalan olur,eskisi gibiyim. her gün öğleden sonra iğne, akşam jel için dışarı çıkma, gün içinde de evde dolanıp duruyorum,yatmak bana göre değil,ama tabii kendimi yormamaya çalışıyorum, yemek düzenim de idare eder yoğurt, süt ,yumurta fındık ceviz badem her gün yiyiyorum bu kadar işte
Yaaa ne kadar güzel şeyler yazmışsın arkadaşım inş, takip ediyorum da herkese yardımcı olmaya çalışıyorsun, allahım o güzel gönlüne göre versin bebeğini sağlıcakla al kucağına inş. bekleyeceğim ve hayırlısı buymuş diyeceğim, tekrar teşekkür ederim.
4. aya girince kesildi çok şükür
iğneleri kesti doktorum çok şükür 3 haftadır iğne olmuyorum ama iğne yerlerim fena acıyor. Oturamıyorum bile totomun üstüne.
22 sinde Medipol den randevu aldım Artık Medipol Hastanesinde devam edeceğim.
Malum Ulun beyin muayene ücreti 4 defa gittim 900 TL ödedim.
ilk 3 gün yatıp dinlenseydin iyi olurdu.
Normalde bende acaip hareketli hiperaktif birisiyimdir. Kaynanam bana pire der. pire gibiymişim onun gözünde.
Ama maalesef bu kanamalar falan filan 4 aydır yatıyorum içim şişti.
Güzel besleniyorsun maşallah devam et yiyebildiğin kadar ye.
Et yemeğide ihmal etme. Protein ağırlıklı beslenmenin de bebeğin tutunması için önemli olduğunu söylemişlerdi bana.
Amin canım cümlemizin gönlüne göre versin.
Beklemek çok zor ben de çocuk için çırpındım durdum. Millete laf anlatmak vb...
Ben 2.5 sene zor dayandım vallahi burada okuyorum 5-10-15 yıl bebek bekleyenleri okudukça nasıl sabırmış diyorum.
Çok üzülüyorum Allah'ım herkese tez elden evlat nasip etsin. Düşmanıma bile aratmasın vallahi.
O yüzden sürekli dua ediyorum tüm isteyenlere. Sürekli dilimde dualarımda evlat isteyenler var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?