CANIM OPUN HAYIRLI OLSUN,UMARIM KALİTELİ BİSSÜRÜ YUMOŞUN OLURçiğdemcim inan senle birlikte hepimiz bekliyoruz heyecanla.her pozitif bizim içinde umut oluyr.bugün benim opum yapıldı.ben odadayken hemşire telefonla konuşuyor banada ses geliyor.ulun hcanın hastalarından biri test yaptırmış negatif çıkmışokadar üzüldüm ki.sanki oraya gelen herkes pzitif olacakmış/olmalıymış gibi o kadar içerledimki.nerdeyse ağlayacağım,sırf moralimi yüksek tutmam lazım diye tuttum kendimi.Rabbim hepimizin tedavisinin sonucunu hayırlısı ile bebiş etsin inşallah.inşallah bize sıkı sıkı tutunsunlar,bunca eziyetin,sıkıntının,sabrın yüzü suyu hürmetine hayırlı evlatlar olsunlar bizi hiç üzmesinler
buarada benide yarın arayacaklar.bakalım kaç yumurta döllenecek?inşallah hepsi sağlıklı olurlar canlarım benim
ayyyyy canım benim yaaaa ağzın bal yesin emiGünaydın canım,
İçimden dünden beri diyorum Demay'da hamileyim diye haber verecek. İnşallah hislerim doğru çıkar.
Benim tüp bebek yaptığımda da hiç bir belirtim yoktu. Sadece bir kaç gündür öğleden sonraları çok uyku basıyordu, birde kasıklarımda bir basınç hissediyordum o kadar.
Test yapmadan bir gece önce de rüyamda idrar testi yaptığımı ve pozitif çıktığını gördüm. Ertesi gün sabah da test yaptım.
Darısı başına canım benim. Bende 30 Temmuz'u bekliyorum şimdi. Doktordan randevu aldım. İnşallah keseyi de kalp atışını da duyarım. Beklemek hiç bitmiyor anlayacağın.
anladım canım peki ön görüşmeyemi gittin yoksa muayene oldunmu?
Merhaba sadecik, nasılsın nasıl gidiyor, pek uğramıyorsun artık topiğe, bebişi buldun bizi unuttun :)
Ben de gonal f 150 ile başladım yanında 5 gün femara diye bir hap kullandım, sonrasında yine gonal f 150 ile devam ettim bu defa da yanında merional 75 ile devam ettim, toplamda 9 gün sürdü iğneler, 12 yumurta toplandı.
Tedavi kişinin durumuna göre belirleniyor. Peki muayenelerde süleyman bey kaç yumurtanın oluştuğunu söylemedi mi sana, duruma göre ilaç dozunu ayarlıyorlar ya.
Sen şimdi takılma buna sonuca bak :)
Sizinki baya kosusturmacali olmus :)) sen izmite gittigine gore ben sakaryadayim evine gelirim insallah. Esi insanin eli kolu gibi cok sukur bende esimi yanimda isterim banane) insallah bende sana yazarim burdan esim ben bebegimiz eve gidiyoruz diye dua etmeyi unutma bize
Allah razi olsun ne guzel bilgileniyorum sayende,sayenizde gectiginiz yollardan gecicem bende hayirlisi ile..Canim biz giderken on gorusme ya da muayene diye gitmedik randevu aldik biz tup bebege baslamak istiyoruz diye zaten once konustuk nedir ne degildir diye sonra bi de muayene edelim dedi oyle olunca muayenede oldum sonra receteyi yazdik bitti :) ilac olarak da efa daily ve coenz kullaniyo esim bende folbiol ve beneksol
canım benim ilk 2 aşılama klomen ile olduğu için sağlık raporuna etkisi yokmuş. sağlık raporunda 23 yaş üstü olmak gerektiği gibi aşılamanın 2 gonal f ile olması ve negatif olması sartı vardı. yani kullandığın ilaç ne idi bilemiorum ama 4 e değil 2 ye tamamlamak istiyorlar zaten. neslihan hanımın dediğine göre en zor da zeynep kamil veriyormuş sağlık raporunu.. en rahat şuan GATA veriyomuş. geç öğrendikbenim korktuğumda 2 defa aşılama yaptırdıgım için çapa 4 e tamamlamak lazım derse rapor vermezlerse okadar tahlil orda sil baştan yaptırdıklarım boşa gidicek die
canım benim Allah razı olsun,senin şu pozitif durumun hepimize yansıyo sanırım,yani en azından kendi adıma bu böyle,sen doktordun değil mi,ne doktoru?belki de psikolojimizi ondan bu kadar iyi bilebiliyosun,seninde gönlüne göre versin Rabbim,çok teşekkürler o güzel dualarında bana da yer verdiğin için
canım ben diş hekimiyim, pek çok arkadaşım sağlık çalışanı olduğu için hekim tarafından da bakıp ona göre de bazı şeyleri eleştirebiliyorum ama sonuçta şuan ben de hastayım ve bu psikolojiyi bilmiorum direk yaşıorum.
lakin sonuçta en önemlisi kul olmak ve teslimiyetin özünü kavramak öyle olunca olumsuzluğa yer yok zaten ama sonuçta bu da bir imtihan o yüzden üzülmemek bazen elde değil, bu hissi de RABBİM vermiş ve belki bu sebep sayesinde hem kendimize hem de birbirimize dua edebiliyoruz yoksa nerden aklımıza gelirdik. sıkıntı olmayınca insan kendine bile dua etmeyi unutuyo.
ama şu süreçte en önemlisi sabır sabır sabır... bu da inançsız olmaz
Allah razi olsun ne guzel bilgileniyorum sayende,sayenizde gectiginiz yollardan gecicem bende hayirlisi ile..
canım benim ilk 2 aşılama klomen ile olduğu için sağlık raporuna etkisi yokmuş. sağlık raporunda 23 yaş üstü olmak gerektiği gibi aşılamanın 2 gonal f ile olması ve negatif olması sartı vardı. yani kullandığın ilaç ne idi bilemiorum ama 4 e değil 2 ye tamamlamak istiyorlar zaten. neslihan hanımın dediğine göre en zor da zeynep kamil veriyormuş sağlık raporunu.. en rahat şuan GATA veriyomuş. Ogeç öğrendik
lalecim mesaj kutun dolu oldugundan soruna cevap verdim ama gelmedi.
canım en fazla 2 saat yolculuğa izin veriyolar eğer 2 saatte evine gidebiliyorsan tabi gidersin evine.evet bizimki bayağı koşuşturmalı oldu birz zorlandım ama değdi bebeğim için katlandım canım.inş.yazarsın canım inş.ben burda herkese dua ediyorum çünkü herkesi çok iyi anlıyorum o duyguyu acıyı biliyorum.o stres heyecan..rabbim herkese evlat nasip etsin o karnında kıpırdadıkça yeniden doğuyorsun sanki...bebek eşinizle aranızdaki sevgiyide kuvvetlendiriyor..en basiti gece ben yatmıştım eşim işten geldi yattı direk eli göbişimde ne yapıyorsun diyorum kızımla oynuyorum diyor bekliyor kızı eline vursun diye..tabi baba kız uyutmadılar gece kızımda coştu babasınla oynarken..nereye vuracağını nerde duracağını şaşırdı..maşallah yavruma benim
Cok ii ozaman benim ilki gonal f ikincisi ise yine igne ile oldu onuda ekleyeyim dosyaya canim cok tesekkur ederim.capada. Tedavideki bayanlara 4 den sonra gecmisler tup bebege artik kismet bakalim.evet cnm dedigin gb bayramdan sonrasi icin randevu alacagim o ara benimde 20 dis problemim var onuda cozerim umarim.
canım en fazla 2 saat yolculuğa izin veriyolar eğer 2 saatte evine gidebiliyorsan tabi gidersin evine.evet bizimki bayağı koşuşturmalı oldu birz zorlandım ama değdi bebeğim için katlandım canım.inş.yazarsın canım inş.ben burda herkese dua ediyorum çünkü herkesi çok iyi anlıyorum o duyguyu acıyı biliyorum.o stres heyecan..rabbim herkese evlat nasip etsin o karnında kıpırdadıkça yeniden doğuyorsun sanki...bebek eşinizle aranızdaki sevgiyide kuvvetlendiriyor..en basiti gece ben yatmıştım eşim işten geldi yattı direk eli göbişimde ne yapıyorsun diyorum kızımla oynuyorum diyor bekliyor kızı eline vursun diye..tabi baba kız uyutmadılar gece kızımda coştu babasınla oynarken..nereye vuracağını nerde duracağını şaşırdı..maşallah yavruma benim
canım ben diş hekimiyim, pek çok arkadaşım sağlık çalışanı olduğu için hekim tarafından da bakıp ona göre de bazı şeyleri eleştirebiliyorum ama sonuçta şuan ben de hastayım ve bu psikolojiyi bilmiorum direk yaşıorum.
lakin sonuçta en önemlisi kul olmak ve teslimiyetin özünü kavramak öyle olunca olumsuzluğa yer yok zaten ama sonuçta bu da bir imtihan o yüzden üzülmemek bazen elde değil, bu hissi de RABBİM vermiş ve belki bu sebep sayesinde hem kendimize hem de birbirimize dua edebiliyoruz yoksa nerden aklımıza gelirdik. sıkıntı olmayınca insan kendine bile dua etmeyi unutuyo.
ama şu süreçte en önemlisi sabır sabır sabır... bu da inançsız olmaz
Ay ne güzel bir haber bu Ben de kendime diş hekimi arıyordum.
İyi olacak hastanın doktor gelirmiş ayağına.
Hangi şehirdesin? Hangi ilçedesin?
Ben güya tüp bebeğe başlamadan önce gittim bütün dişlerimi yaptırdım ama nanay.
Şuan berbatım bütün diş etlerim çekildi. sürekli kanıyor. Birde köprüm var ki altından şişti beze yaptı dişçiye gideceğim.
Kime gideceğimi bilmiyorum ama. Benim burada bir diş kliniği var bana yakında dedim acaba oraya mı başlasam. Ama özele gidince güvenemiyorum. Para için olmadık işler yaparlar mı?
Bulunduğum yere de yeni taşındım. Çevreyi bilmiyorum bana yakın bir dişçi bulabilsem keşke.
teşekkür ederim canım iyiyim sen nasılsın?aşk olsun uğruyorum hiç sizi buralarını unuturmuyum bende bu yollardan geçtim burdaki arkadaşlarımı çok iyi anlıyorum.süleyman bey çok güzel çok güzel diyordu hep mükemmel böyle sonuçları çok ender görüyoruz deyip resmen yumurtalarımı seviyordufakat nedense opuda sadece 1 yumurta bulundu.o zaman çok şaşırmıştım üzülmüştüm ama neyseki bebeğim annesini bırakmadı
canım, evet eğer ağız içi bir şikayetin varsa hele ki 20 yaş dişinin çekimi gerçekten gerekli ise mutlaka tüm işlemlerini yaptır tüp bebek tedavisi ve gebelik öncesinde. sonrasında problem çıkarsa ilk ve son 3 aylık dönemde için rahat bir şekilde işlem yaptıramazsın. :)
Ay ne güzel bir haber bu Ben de kendime diş hekimi arıyordum.
İyi olacak hastanın doktor gelirmiş ayağına.
Hangi şehirdesin? Hangi ilçedesin?
Ben güya tüp bebeğe başlamadan önce gittim bütün dişlerimi yaptırdım ama nanay.
Şuan berbatım bütün diş etlerim çekildi. sürekli kanıyor. Birde köprüm var ki altından şişti beze yaptı dişçiye gideceğim.
Kime gideceğimi bilmiyorum ama. Benim burada bir diş kliniği var bana yakında dedim acaba oraya mı başlasam. Ama özele gidince güvenemiyorum. Para için olmadık işler yaparlar mı?
Bulunduğum yere de yeni taşındım. Çevreyi bilmiyorum bana yakın bir dişçi bulabilsem keşke.
canım ben de sana yardımcı olmak isterim ama en güzeli sana en yakın ve mutlaka çevrende komşun olur eş dost olur tavsiye edilen bir hekime gitmen . çok işlem yapılacaksa yada dişetleri için sık kontrole çağırılacaksan yakınlık en önemli kriterlerden biri olacaktır. sen dişlerini mutlaka güzel fırçala ve diş ipi kullan ki dişetleri için tek ilaç bu. hamilelikte değişen kan elemanları nedeniyle bakımsızla olan dişeti kanamaları daha da şiddetlenir ama dişetin kolay kolay çekilmez. sen bakımı ihmal etme lütfen.
ancak köprü altındaki dişinin beze yapmış olması önemli bir şikayet mutlaka kontrol edilmeli, alttan diş çürümüş en iyi ihtimalle kanal tedavisi ki çekime de gidebilr. beze orada uzun zamanlı bir iltihab olduğunun göstergesi.
şimdi gebelikte ana kural ; ilk ve son 3 ay işlem yaptıramazsın ama dişeti tedavisi buna dahil değil. 2. trimestır da ( 4.5.6. aylar içinde ) beze yapan köprü altına müdahale yapılabilir ki zaten erteleme doğum öncesi doğum hemen sonrası şikayetine ihtimal bırakmamak lazım. ancak o diş için rötgen çektirmek lazım normalde. lakin hamileliğin ilk 6 ayı röntgen kesinlikle çekilmez. bu durumda demek oluyor ki röntgen çektirmeden tedavi olman lazım.
çok geçmiş olsun canım..
ayy ne güzel diş hekimiymişsin canım benim durumum farklı çok gezdim fikir almak için ama en son hekimim olarak seni dinleyeceğim :)ben aslında aşılama öncesi ağrı olmayan dişime çürük diye dolgu yaptırdım üst gömülünün yanındaki ni ve 4 ay oldu ama o üst taraflardan agrım oluyor zaman zaman sol tarafımı etkiliyor 20liktenmi yoksa dolgu olan dişimin kanala çevrilmesi gerektigindenmi oldugu muamma o yüzden önce gömülü 20 dişini alalım eğer sonra ağrın geçmez ise kanal tedavisi uygulanır dendi geçmeyen ağrım yok ne yapmalıyım ara ara agrı oldugu için tedavimi yaptırsammı tüp bebek öncesi.altta iki tane daha var onlar baya zor dediler ve onlarda agrım yok yardım et ne olurr baya kurcalıyor kafamı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?