- 6 Ağustos 2011
- 1.723
- 112
- 88
canım ben de sana yardımcı olmak isterim ama en güzeli sana en yakın ve mutlaka çevrende komşun olur eş dost olur tavsiye edilen bir hekime gitmen . çok işlem yapılacaksa yada dişetleri için sık kontrole çağırılacaksan yakınlık en önemli kriterlerden biri olacaktır. sen dişlerini mutlaka güzel fırçala ve diş ipi kullan ki dişetleri için tek ilaç bu. hamilelikte değişen kan elemanları nedeniyle bakımsızla olan dişeti kanamaları daha da şiddetlenir ama dişetin kolay kolay çekilmez. sen bakımı ihmal etme lütfen.
ancak köprü altındaki dişinin beze yapmış olması önemli bir şikayet mutlaka kontrol edilmeli, alttan diş çürümüş en iyi ihtimalle kanal tedavisi ki çekime de gidebilr. beze orada uzun zamanlı bir iltihab olduğunun göstergesi.
şimdi gebelikte ana kural ; ilk ve son 3 ay işlem yaptıramazsın ama dişeti tedavisi buna dahil değil. 2. trimestır da ( 4.5.6. aylar içinde ) beze yapan köprü altına müdahale yapılabilir ki zaten erteleme doğum öncesi doğum hemen sonrası şikayetine ihtimal bırakmamak lazım. ancak o diş için rötgen çektirmek lazım normalde. lakin hamileliğin ilk 6 ayı röntgen kesinlikle çekilmez. bu durumda demek oluyor ki röntgen çektirmeden tedavi olman lazım.
çok geçmiş olsun canım..
Ah işte korktuğum başıma geldi.
Zamanında hamile kalmadan önce Başkent ünv. hastanesinde bütün dişlerimi hallettimdi.
Sonra da Ümraniye'ye taşındım burada kimsem yok konum komşum yani kimseleri tanımıyorum.
Başkentten tekrar randevu alsam ölme eşşeğim ölme 3 ay sonrasına veriyorlar randevuyu o zamanda kaç ay bekledim sıram gelsin diye. Dişlerimin yapılması 1 sene sürdü çünkü çok yoğun olduğu için içeri kapağı atsan bile randevu alman çok zor.
Başkent ünv den önce ailecek gittiğimiz bir diş hekimi vardı özel muayehanesi vardı ama dişçi amca yaşlıydı kendini emekliye ayırdı kapattı gitti. zaten o kapatınca başkent ünv. gittim.
Şimdi yeniden dişçi bulmam lazım. Olmazsa ssk ya mı gitsem? Göztepe ssk da diş var oraya randevu alsam.
Hem devletin öyle maddi kaygısı da olmaz.
Ah işte korktuğum başıma geldi.
Zamanında hamile kalmadan önce Başkent ünv. hastanesinde bütün dişlerimi hallettimdi.
Sonra da Ümraniye'ye taşındım burada kimsem yok konum komşum yani kimseleri tanımıyorum.
Başkentten tekrar randevu alsam ölme eşşeğim ölme 3 ay sonrasına veriyorlar randevuyu o zamanda kaç ay bekledim sıram gelsin diye. Dişlerimin yapılması 1 sene sürdü çünkü çok yoğun olduğu için içeri kapağı atsan bile randevu alman çok zor.
Başkent ünv den önce ailecek gittiğimiz bir diş hekimi vardı özel muayehanesi vardı ama dişçi amca yaşlıydı kendini emekliye ayırdı kapattı gitti. zaten o kapatınca başkent ünv. gittim.
Şimdi yeniden dişçi bulmam lazım. Olmazsa ssk ya mı gitsem? Göztepe ssk da diş var oraya randevu alsam.
Hem devletin öyle maddi kaygısı da olmaz.
canım devlet düşünüyorsan göztepe değil, ataşehir adsm yada kavacıkta bulunan beykoz adsm yi tercih et hem cihazlar malzemeler hem de hekimler açısındazn tavsiye ederim her birinde çalışan hekim tanıyorum hatta sancaktepe bile mükemmel bir diş hastanesi olmuş orda çok çalışan arkadaş var tavsiye ederim. ancak başkent üni. hastanesi zaten özel, altunizadedeki kliniklerinde ücret ödeyeceksin. eğer maddi kaygı olmadan özel diş hekimi tavsiyesi istersen, Fatma MÜRTEZAOĞLUnu kesinlikle tavsiye ederim ümraniye çarşıda muayehanesi, hem sadece bayanlara bakıyor hem de hekimliği kadar şahsiyeti de etkiler seni. en azından bir muayene olursun seni gerçekten bilgilendirir.
Canim 4 ve 5 diyebilirim solunum testi yaptirdigimda fis fis sıkıldigi an o agrim basladi o gun gun boyu devam etti onunla alakalimi bilemiyorum ogunden sonrada araliklarla devam etti.cekim sonrasi olan agridan cok urkuyorum duyduklarim icin ama cerrahlik sonuctacanım sana da geçmiş olsun, aslında doğru bir yol izlenmiş, dişler biz farketmeden çürüyebiliyor ve çok ilerleseler bile bazen ağrı eşiğimizi geçmediklerinden ancak hekim muayenesinde anlaşılıor çok daha ilerlemeden dolgu yaptırmış olman çok güzel. ancak o bölgedeki ağrı şikayeti evet hem o dişten hem de gömülü 20 yaş dişinden olabilir. en önemli kıstas ağrının tipi,
1) ara ara gelen soğuk hassasiyetimi, ( dolaptan çıkartılan karpuzu saymayız :) )
2) yoksa her su-ağız çalkalamada hissettiğin soğuk ağrısı m?ısıcakta herhangi bir şekilde ( ara ara olur, devamlı olur farketmez) ağrı oluyor mu?
3) hiç gece ağrısı oldu mu yada üzerine basınca ağrı var mı, gece uykudan ağrı ile uyandın mı?
4)yoksa başının sol tarafından şakaklara ordan kafa üstüne tek taraflı yayılan ağrı mı oluyor ?
5) sol bölgede genel kemik ve dişleri etkileyen tam yerini anlayamadığın yaygın ağrı
eğer 1. durumda ağrın varsa dolgudan ama hala kanala gitmeisne gerek yok sadece biraz daha sabır,
2. durum ve 3. durum dolgu yaptırdığın dişin kanal tedavisi istiyor demektir evet bekletmeden yaptırmalısın.
4. 5. durum ise işte bu 20 yaş dişinin üst çenede tipik ağrısı , bekleyip beklememek biraz ağrının şiddeti biraz ağıziçi ve röntgenle karar verilir.
çok geçmiş olsun canım ama sen bana yarıntı yaz ben sana en azından anlatırım
Canim 4 ve 5 diyebilirim solunum testi yaptirdigimda fis fis sıkıldigi an o agrim basladi o gun gun boyu devam etti onunla alakalimi bilemiyorum ogunden sonrada araliklarla devam etti.cekim sonrasi olan agridan cok urkuyorum duyduklarim icin ama cerrahlik sonuctadiyorum kurtulus yok sadece 1 tanesi kendiliginden cikti ama ciktigi zaman agrimi anlatamam agri kesici igneler bayilmama sebep olmustu cok korkuyorummmm.
sabah 9-11 arası kontrole gelmemi istemişlerdi yarın o saatlerde benim gibi gidecek başka arkadaş var mı? birbirimizden habersiz dua arkadaşlarımız orada bulunur muyuz acaba
canım devlet düşünüyorsan göztepe değil, ataşehir adsm yada kavacıkta bulunan beykoz adsm yi tercih et hem cihazlar malzemeler hem de hekimler açısındazn tavsiye ederim her birinde çalışan hekim tanıyorum hatta sancaktepe bile mükemmel bir diş hastanesi olmuş orda çok çalışan arkadaş var tavsiye ederim. ancak başkent üni. hastanesi zaten özel, altunizadedeki kliniklerinde ücret ödeyeceksin. eğer maddi kaygı olmadan özel diş hekimi tavsiyesi istersen, Fatma MÜRTEZAOĞLUnu kesinlikle tavsiye ederim ümraniye çarşıda muayehanesi, hem sadece bayanlara bakıyor hem de hekimliği kadar şahsiyeti de etkiler seni. en azından bir muayene olursun seni gerçekten bilgilendirir.
canım bende ataşehirdeki diş hastanesine gittim 8 ay önce doktor salih gündoğduya gerçekten işinin ehli bir doktor beni Periodontoloji ye yönlendirdi 7 aydır hastaneden randevu almaya çalışıyorum koca hastanede 1 doktor var oda günde 15 hastaya bakıyo neyse ramazanın ilk günü denk geldi randevu aldım hastaneye gittim bu sefer doktorun sağlık sorunu çıkmış izne ayrılmış yani anlıyacağın ben hala tedavi olamadım şimdide özel bir doktor arıyorum fatma mürtezaoğlu tavsiye etmişsiniz peki peki diş etleri hastalığıyla ilgileniyormu.bilgilendirirsen sevinirim
canım bende ataşehirdeki diş hastanesine gittim 8 ay önce doktor salih gündoğduya gerçekten işinin ehli bir doktor beni Periodontoloji ye yönlendirdi 7 aydır hastaneden randevu almaya çalışıyorum koca hastanede 1 doktor var oda günde 15 hastaya bakıyo neyse ramazanın ilk günü denk geldi randevu aldım hastaneye gittim bu sefer doktorun sağlık sorunu çıkmış izne ayrılmış yani anlıyacağın ben hala tedavi olamadım şimdide özel bir doktor arıyorum fatma mürtezaoğlu tavsiye etmişsiniz peki peki diş etleri hastalığıyla ilgileniyormu.bilgilendirirsen sevinirim
canım şuan sanırım kendisi umrede olmalı ama bayram sonrası ( nette ismiyle aratırsan iletişim numarasını bulabilirsin) bir arayıp randevu almak mantıklı, ağız diş sağlığı merkezleri çok yoğun hasta baktıkları için kanal tedavisi, cerrahi çekimler ya da dişeti hastalıkları gibi tedavilerde bazen uzun tedavi süresinden dolayı, kendileri ilgilecek vakit ayıramayacaklarından uzmana yönlendiriyorlar. zannedersem fatma hanım perio ile alakalı sana yardımcı olacaktır.
Kizlar ben tup bebek oncesi rapor alamaya karar vermistim. Bugun reglimin 2.gunuydu. Esimi de aldim zeynep kamile gittik. Daha once hic gitmemistim. Neyse hastanenin bahcesinden giriyorsun. Sgdaki ilk bina tup bebek diye yaziyor zaten. Sabah saat 07:30 gibi hastanedeydik. Birde baktik bir suru sira var.sira da yavas ilerliyor. Giriste tek bir sekreter oldugu icin cok yogundu. Kiz bana bir kagit verdi. Hic bir evrak istemedi. İlk olarak orda ultrasona girdim.(usg) sonra diger binada kan verdim.kanin sonucunu haftaya sali alacagim. Ekg cektirdim.sonucunu hemen verdiler.akciger filmi cektirdim. Onunda sonucunu yarin alicam. Yarina troid us icin randevu verdiler. Hsg icin 26 temmuza randevu verdiler. Esim icinde urolojiden randevu alMamiz gerekiyormus. Buraya kadar tamam da bundan sonra daha neler var bilmiyorum. Zeynep kamil cok geri kalmis bir hastane. Personel sayisi cok yetersiz. Personel insanlari yeteri kadar bilgilendirmiyor. Kizlar bundan sonra hangi islemleri yaptirdiniz. Esinizin islemleri ne kadar surdu. Paylasirsaniz sevinirim
şimdi geldim kontrolden. çok şükür herşey yolundaymış. iki gün daha gonal f ve ilaveten cetrotide kullanıpçarşamba kontrole gideceğim. daha önce çok ilgilenmedi sanki demiştim süleyman bey için ama bugün ilgi alaka , kontrol kısa süreli de olsa güzeldi. bilgi verdi en öenmsediğim şeylerden biri bu. güzel gittim güzel geldim çok şükür darısı çarşambanın başına :)
Demaydemay dualarımız ve kalbimiz seninle inan sonucu sabırsızlıkla dualarımla bekliyorum.Bu arada bende anca 2 gündür ayaklandım.İğne yerlerim yumru oldu ama ateşim geçtikızlar yaaaaaavvvv bu günü saymazsak kaldı 2 gün:18: perşembe günü erkenden kan vericem dua edin bana ne olurrrrr:18:
kızlar yaaaaaavvvv bu günü saymazsak kaldı 2 gün:18: perşembe günü erkenden kan vericem dua edin bana ne olurrrrr:18:
Canim nasil oldun merak ettim seni insallah daha iyisindir.
kızlar yaaaaaavvvv bu günü saymazsak kaldı 2 gün:18: perşembe günü erkenden kan vericem dua edin bana ne olurrrrr:18:
kızlar yaaaaaavvvv bu günü saymazsak kaldı 2 gün:18: perşembe günü erkenden kan vericem dua edin
Allah gonlune gore versin arkadasim bugun yazacaktim hatta test yapmadan durabildinmi acaba diye :) valla seninle beraber gun sayiyorum insallah hamileyim yazacaksin canim bekliyoruz dort gozle :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?