- 6 Ağustos 2011
- 1.723
- 112
- 88
Demay gelene kadar bari ben derdimi yazayim kızlar;
Ulun bey bebeğim için 12. ve 13. haftalarda erkeğe benziyor demişti
14. hafta tekrar muayene olurken baktı ama göstermiyor bebeğin bir sonraki muayene de söylerim demişti.
Şimdi 16. haftadayım dün Medipol de muayene oldum kadın doktor ısrarla kız dedi. Baktı baktı hayır kesinlikle kız bu bacak arası boş dedi.
Şimdi kafam bir dünya oldu.
Ulun beyle randevum 12 Ağustosta ama gidecek miyim bilmiyorum malum muayene ücreti yüzünden Ulun beyi bırakmayı düşünüyorum.
Medipol deki bir sonraki muayenem 22 ağustosta 1 ay daha mı bekleyeceğim ben şimdi kız mı erkek mi öğrenmek için.
Ay kızlar çatlamak üzereyim şimdi bu kız mı erkek mi?
Ulun bey erkek diyince bir kaç cici almıştım maviş maviş.
Şimdi elim pembelere mi mavilere mi gidecek?
demaydemay seni merak ettim, bugün test yapacakmışsın, inşallah güzel haberlerini bekliyoruz ama sonuç ne olursa olsun hakkında hayırlısı olsun cnm.
zakkumx senin de opun olmuştu geçen hafta, transferin yapıldı mı, nasıl gidiyor embriyoların gelişimi, bir daha yazmadın.
tuğbacandemir tedavin başlamış, güzel güzel gelişsin yumoşlar inşallah embriyoların da güzel gelişir, sıkı sıkı tutunurlar, hakkında hayırlısı olsun.
molifera iyileşmeye başlamışsın, sevindim, transferini biz de heyecanla bekliyoruz.
Tedaviye başlamak için raporla uğraşan, adet olmayı bekleyen arkadaşlar sizlere de kolay gelsin.
Rabbim herkesin kucağını hayırlı sağlıklı evlatlarla doldursun inşallah.
Cimcimexxx canım kız erkek farketmez diyoruz da insan kendini ona göre hazırlıyor değil mi, olsun sağlıklı olsunlar da. Biz de 13.hafta da gittiğimizde bu haftalarda yanıltıcı olmakla beraber erkek gibi duruyor ama kesin değil demişti süleyman bey. Medipolden memnun kaldıysan ve senin için riskli durum bittiyse ki öyle gözüküyor içinin rahat edeceği zamanda merkezi bırakabilirsin. Ben geçen ay değiştirdim doktorumu, artık umuta gitmiyorum, dediğin gibi ücret çok yüksek, daha bunun doğumu var.
sabah bende sizler gibi koşturarak geldim demay ne yaptı acaba diye ama haber yk.hayırlı haberlerle döner inşallah.bende kahvaltımı yaptım,ilaçlarımı aldım,tv keyfi yaptım gene döndüm belki yazmıştır diye hala ses yksonu iyi olsunda biz bekleriz nolcak :)
benimde yarın yapılacak transferim.şu bikaç güne kadar rahattım ama huzurum kalmadı resmen.Allah ım hepimize hayırlı evlatlar versin çektiklerimizi unuttursun inşallah.nasıl geçecek 12 gün bilmiyrum.opu öncesi hep gezdim kafa dağıttım.transferden sonra onuda yapamıcam....neyse baş ağrıtmıyayım şimdi.zaten herkesin derdi başını aşmış.hepiniz Allah a emanet olun.hepinizin Allah yardımcısı olsun.buarada Tuğba yarın ikimizde merkezde olucaz ama ben gittiğimde sen çıkmış olursun muhtemelen :) herşey güzel olur inşallah.
rapor çıkaran arkadaşında Allah yardımcısı olsun.inan aşamayı bi atlat gerisi kolay ,bikaç iğne ilaç o kadar
herkeslerin diş problemi varmış buarada.ben dişlerime çok güvenirdim ama sizi kuyunca kendimden şüphe ettim.süt içemem ama dayandım yğurt,peynire :)
altın yumurtanın sevgili anneside iyileşmiş çok şükür.sizin kavuşmanızda yaklaşıyr çok şükür.inşallah hayırlısı ile bebiş olarak döner sana
kızlar geciktim kusura bakmayın, bildiğiniz gibi bu gün 10.günüm,1 saat önce falan yaptım testi zaten - (yani negatif) daha 2 günüm var kanda belli olacak nasılsa,benimkisi sadece meraktı zaten bildiğiniz üzere,bütün merak edip soran arkadaşlarımdan Allah razı olsun
canım çok sıkkın yaa,adet ağrısı gibi ağrım var öğleden beri,iyiye yormak istiyorum ama ne biliim.karnımın şişi de indi birazbu teste sakın güvenme arkadaşım zaten merakdan yaptım demişsin.sakın ola canını sıkma tamam mı
ben o testlerden 2.tüp bebek denemem de yapmıştım 5 dk bekledikten sonra testte pembe çizgi çıktı Allah bende bir sevinç
bir mutluluk sonra kanda baktırdığımda da negatifi olduğunu gördüm dünya başıma yıkıldı sandım kolay atlamadım ama çok şükür geçti gitti.Anlayacağın o testlerin hiçbirine güven olmaz canım
canım çok sıkkın yaa,adet ağrısı gibi ağrım var öğleden beri,iyiye yormak istiyorum ama ne biliim.karnımın şişi de indi birazeşim 2-3 ay ay sonra tekrar deneriz diyo ama bunu bile ne şartlarda yaptık Allah biliyo,beni üzmemek için borç harç ne biliim bi şekilde halletmeye çalışır ama bu sıkışıklıkta napıcaz bilmiyorum,başını ağrıttım kusura bakma canım yaa,Allah yardım etsin hepimize yapacak ta diyecek te başka bişey yok sanırım
canım çok sıkkın yaa,adet ağrısı gibi ağrım var öğleden beri,iyiye yormak istiyorum ama ne biliim.karnımın şişi de indi birazeşim 2-3 ay ay sonra tekrar deneriz diyo ama bunu bile ne şartlarda yaptık Allah biliyo,beni üzmemek için borç harç ne biliim bi şekilde halletmeye çalışır ama bu sıkışıklıkta napıcaz bilmiyorum,başını ağrıttım kusura bakma canım yaa,Allah yardım etsin hepimize yapacak ta diyecek te başka bişey yok sanırım
evett başlayalım rapor mevzuuna ;
1. gidiş)evet adetin 2. günü ultrason ile yumurta sayısı poliskistik over kontrolü, endometrium kalınlığı kontrol ediliyor ve 9 tüp kan veriyoorsun hem tam kan sayımı hem hormonlar hem tüp bebekte olmazsa olmaz rubella antikoru, aids hepapatit gibi bulaşıcı hastalıklar. akciğer grafisini ve ekgyi aynı gün yaptırmanda fayda var.bunlar ilerleyen günlerde çıkıyor. tüm hepsini adet bittikten sonra geldiğinde alırsın.
2. gidiş )adetin geçtikten sonra 3 günlük cinsel perhizle beraber jinekoloji kliniğinden smear kültür için randevu alıyorsun. adetin bittiği gün randevu almanda fayda var. jinekoloji 1-2-3 vs. klinik seçeneklerin var illa bayan hekim diye arama yapmana gerek yok erkek hekim yazan yerde bile bayan asistanlar bakıyorlar. verdiğin numunelerden birini kan verdiğin yere diğerini biyopsiye bırakıyorsun. sonrasında akciğer grafin ve kan tahlil sonuçlarınla tüp bebeğe uğra onlarda seni sağlık kuruluna yönlendirip sana bir kağıt verecekler o kağıt ve tetkiklerinle dahiliye, psikiyatri bölülerine gidip imza alıosun toplamda 5 dk sürmez bile. böylece 2. gelmende hem smear - kültürü hemde tüm klinikleri gezme işine halletmiş olursun.
aynı gün eşin de hem kan hem sperm testi için numune verdi ise sıkıntı yok ama ürolojiden randevu almadı ise seninle 2. gidişin için aynı güne denk getirsin ve randevu alsın. onun hem kan (eşim perşembe vermişti çarşamba günü çıktı)hem sperm testi ( ertesi gün çıktı)çıkınca tekrar ürolojiye gidip doktor rapor verecek. o da senin üçüncü gidişine denk gelir.
biyopsi kültür çıkma döneminde de eşin yada senin üzerine 900 prim günü yatmış olan sosyal güvenceniz var ise en yakın SGK binasına gidip 3 dakikada hizmet dökümünü alıosun. evlilik cüzdanının kimliklerinizin fotokopisini çektir. en yakın nüfus müd. den hem senin hem eşinin nüfus cüzdan suretini al. senin ve eşinin fotoğraflarını hazırla.
3. gidiş) öğleden sonra git , smear -kültür sonuçarınıda biyopsi ve tüp bebek sekreteryasından al ve girişteki ilk sol odada hekim ve hemşireyle dosyanı doldur. sekretaryadan dosya numarası al ve sağlık kuruluna teslim et.
dosyan önce konseye birkaç gün sonra heyete ( her p.tesi perşembe toplanıyor) girecek , birkaç gün sonrada sağlık kurulundan dosyan çıkacak. o dosyayı aldığında neslihan hanımla görüşüp kullanılacak ilaçları reçeye yazdırman gerekiyor ve mutlaka rapor aslını yanına almalısın umut tüp bebek merkezi aslını istiyor.
en önemlisi tüm tetkiklerinin, nüs cüzdan suretlerinin, evlilik cüzdanının fotokopisinin , yani tüm herşeyin fotokopisini çektir. çünkü umut tüp bebek merkezinde neslihan hanım da , tüp bebek dosyan için hemşire de onları isteyecek.
zakkumx canım tedavin hayırlı olsun inşallah güzel olur olumsuz düşünme
transferinde yarınmış senin için dua edecem inşallah tutunur bebişin sana ve bidaha bırakmaz
12 gün sonunda sonra güzel haber almayı bekliyoruz
aynı anda yazmışız canım.dün aradılar.6 yumurta döllenmişti.5 i 3. gün seviyesinde.onun için çarşambaya kadar gözlemlicez.transferi çarşamba yapıcaz dediler.yalnız ben 2 embriyo istiyrdum yaştan dolayı 1 transfer edecklermiş.2 olması için ya 35 yaş üstü olman gerekiyormuş yada en az 3 deneme.benim 2. deneme tabi.devlette böyle olduğunu biliyordum ama özelde 2transfer edilenleri duymuştum.ben raprlu yaptığım içinmi böyle acaba bilemedim.aman neyse ne işte.inşallah o biriciğim sıkı sıkı tutunurda gerisi boşsen nasılsın?bi sıkıntın yk demi?yaklaşmış maşallah artık kavuşmanız deneyimli bi anne adayı olarak biz anne aday adaylarına verceğin öğüt falan varsa seve seve dinleriz :)
Cok sagol canim kanun hukmunde kararname degerinde oldu benim icin. Smear testi hsg mi oluyor.
5.gün transferi olacak, şimdiden hayırlı olsun transferin sıkı sıkı tutunsun inşallah.
Canını sıkacak bişey yok, transferde de rahat olmaya çalış. Yine dışarı çıkıp dolaşabilirsin, zaten günlük jel sonrası yürüyüşler rahatlatacaktır seni. İlk 3 gün dikkat et kendine sonrasında yavaş yavaş dolaşmaya çıkabilirsin.
Bizde de tam tersi oldu, yaşımdan dolayı 2 embriyo hazırladılar, biz özellikle tek istedik, ikiz gebeliğin hem annede hem bebeklerde yaratacağı riskler yüzünden. Ben hep şuna inandım, eğer Allah bana o çocuğu nasip etmeyecekse 4 embriyo transfer edilse bile olmayacaksa olmaz, nasip edecekse de tek bile yeter. O yüzden sayıya takılma, inşallah hayırlısı olur hakkında, bu denemende kavuşursun yavruna. Hep yazdığımız şeyler ama pozitif ol, bol bol dua et, belirti arama çünkü herkes aynı belirtileri yaşamıyor.
Biz de iyiyiz çok şükür, artık büyüdüğü ve kuvvetlendiği için hareketleri bazen çok ani olunca rahatsızlık verebiliyor, sıkıştırıyor falan ama tabiki şikayetçi değilim. Yaklaştıkça heyecan ve stres daha da artıyor. Rabbim inşallah hepinize bu mutluluğu bu hisleri yaşatsın, hepimiz sağlıcakla kucağımıza alalım inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?