- 11 Şubat 2015
- 794
- 155
- 103
- Konu Sahibi umutlugirl
-
Ananas bebeğin tutunmasını kolaylaştırıyor diye duymuştum. Araştırabilirsiniz. Ve bol bol uzanıp dinlenmek. Tabi yaşayan daha iyi bilir. Benm haziranda tüp bebek denemem oldu 18 yumurtamın hiçbiri gelişmedi transfer yapılmadı. Şu an kendiliğimden hamileyim beta değerim 689 du dün. Allah isteyen herkese versin inşallah. Olmasında sebep farklı olan ne bilmiyorım ama diğer aylardan farklı olarak rahim filmi çekildi, 41 gün boyunca meryem suresi okudum, eşime havuc kürü ve proceed içirdim. Kendim kestane balı tarçın zencefil polen çörek otu karışımı yedim. Arı sütü kullandım. Koenzim q10 a başlamıştım. Bir hafta kullandım hamile olduğumu öğrendim.
ben katılmıyorum eğer benim yorumlarımsa dediğin öyle düşünüyorum iyi olursa ALLAH DAN KÖTÜ OLURSA DOKTOR DAN yok öyle birşey UNUTMAMALIYIZ HERŞEY NASİP İŞTE olacağı varmış arkadaşın kendiliğinden olmuş! bizimde başarısız olabilirdi hatta çok umutsuz dedi bize birçok prof doktor bak üzerine basa basa diyorum tüp bebekte şansınız az dediler eşim e kesin ameliyat belki öyle bile çıkmaz dediler yaşadık ya bunları TANSEL BEY VE SELEN HANIMA biz hemen başlayalım dedik bize kesinlikle olmaz dediler 3 ay hazırlık dönemi ilaç vs yani biz yakınları değiliz ki ayırsınlar bize söylediler şans bu kadar şu kadar diye birçok hasta ile tanıştım orada konuştum benimle birlikte birçok kişi hamile ayrıldı tabii olmayan da oldu ama işte nasip yani kısmet tabii bak haklısın doktor çok önemli ama kötüde olsa ne diyecek git olmaz mı nerden bilsin ki şimdi benim embriyolar iyidi çözüldü kalanların beklendiği gibi olunmadığı söylendi tranfer günü ne yapsın ya bunlar tutmaz ama çok istersen verim mi diyecek ben düşündüm ikiz gebelik zor gibi dedim ama Selen hanım ve Embrıyolog bize bırak dedi iyi ki bırakmışım. Dilerim en yakın zamanda hayırlısıyla iyi haber alırsın inşallah olur.
Bende basliycam onumuzdeki ay.insallah senin gibi hayirli haberler aliriz cnm.sendede varmi sikinti?sadece esindemi vardi? 3 ay nedn hazirlik donemi oldu.vitamin flnmi kullandn.rahim filmi flnda istedimi?
Tskler cvbn icin.ben butn tahlillerimi fln yaptrdm.kromozom analizinden pihtilasmaya rahim filmidir hepsi var.okadar uzun surmez ins.raporlami yaptirdn.normalmi?kacinci denemenizdi?benim esimdede ciddi sikinti var.tup bebek raporu aldkbende çok şükür yok ama kansızlık vitamin destegi yapıldı. Eşim de evet ciddi sıkıntımız vardı ona ilaç verdiler üç ay kadar çünkü hücreleri birkaç ayın öncesinden geliyormuş Tansel bey öyle açıklama yaptı eşim den kromozom testleri vs hepsi yapıldı orada yaptırdık bende rahim filmi çekildi ben istemedim ama olmaz dediler riski kabul etmeyiz Selen Hanım bir yer önerdi çok memnun kaldım benden tsh ve birkaç test istedi devlet hastanesinde yaptırdım kabul etti ve regl döneminde tekrar muayene etti öyle başladık tedaviye uzun sürdü hazırlık ama sonucı şükür iyi oldu inan okadar umutsuzduk ki anlatamam bu yüzden iki yıl erteledik biranda başladık ve geçti. Hep eşimle gittim ne dedilerse yaptık iğne ilaç hiç kaçmadık bu iş manevi yanı zor maddi yanı agır herkezin inşallah emekleri boş çıkmaz hayırlı olur.
Canım, Mustafa Bahçeci ile görüşmen oldu mu ? Herhangi bir tedaviye başladın mı ? Tedaviye başladıktan sonra mı kendiliğinden hamile kaldın ? Bende ikinci tüp bebek denemesini düşünüyorum. Selen Hn. 'ın başarısız tedavisinden sonra çok araştırıyorum. Bu arada hamileliğin hayırlı olsun.
Sitede doktor önemsiz diyorlar. Her şey Allah 'tan diyorlar, kesinlikle öyle. Doktora yardımcı olunması lazım diyorlar. Doktor çok ama çok önemli. Tedaviyi yöneten kişi o. Önemli olmasa neden herkes doktor arayışına giriyor. O halde herkes sokağındaki doktora tedavi için gitsin. Başarıda başarısızlıkta elbette doktorla ilgilidir. Başarı olunca bu doktor iyi diyorsak başarısız olursa da tabi ki bu doktor kötü diyebileceğiz. Bu unutulmamalı. Yeni başlamayı düşünenlere eksi yada artı her bilgi verilmeli ki doğru doktoru bulup tedaviye başlasınlar. Hayal kırıklığına uğramasınlar.
Bir arkadaşımız daha Selen Hn. için çok ilgili demiş. Aynı durumları bende yaşadım. Evet başlangıçta çok ilgili ama malesef sonu öyle bitmiyor. Sanırım başarısız olacağı hastalara karşı ilgisiz kalıyor Selen Hn. Buradan bu sonuç ortaya çıkıyor. Ama başarısız olacağını malesef (ihtimali dahi olsa) tedavi esasında farketsede söylemiyor. Herşey mükemmel diyor. Tedavi olumsuz oluncada ben size neden olduğunu anlatacağım diye görüşmeye çağrıyor. Bu görüşmeyi tedavi sürecinde yapması gerekmiyor mu ? Lütfen Selen Hn. da başlayan yeni arkadaşımız tedavi sürecini burada yazsın. Darkdu samimi yorumların için teşekkür ederim.
Tskler cvbn icin.ben butn tahlillerimi fln yaptrdm.kromozom analizinden pihtilasmaya rahim filmidir hepsi var.okadar uzun surmez ins.raporlami yaptirdn.normalmi?kacinci denemenizdi?benim esimdede ciddi sikinti var.tup bebek raporu aldk
Merhaba angel80 sanirim yaşadigin olumsuzluktan ötürü selen hanima kötü bir doktor diyecek kadar kizginsin . Biz doktor önemli deil demedik . Sadece onlar da bir yere kadar birseyleri yapabilir diyoruz. Ben selen hanimin cok saglikli hic bir sorunu olmayan bir hastasiyim . sorun benim esimin spermlerinde , morfoloji cok dusuk ve hareketlilik düsuk.
Benim Yumurta rezervim çok yüksek, hormonlarim son derece normal rahim kalinligi,ilaclara verdigim cevap hersey cok guzel 22 tane yumurtam toplandi 16 tisi olgundu dollendi 13 tanesiyle yola devam ettik 3. gun 11 tane donduruldu. Selen hanim donmus transfer yapmak istedi eger ilgisiz olsa parayi dusunen bir doktor olsa yinede koyalim bu ay derdi , ama demedi. Blastokist transferim oldu. hem suan da iki adet daha blastokistim var gelicek seferde onlari koyucaz . Olmayinca olmuyor arkadasim . Bak benim yumurtalarim cok kaliteliydi. Ama yumurtasinin kalitesi dusuk olan bir arkadasa umut verilmemesine ragmen hamile kaldi. Ben kalamadim burdan pay biç. Bu iş Hem sans hemde kader işi. Ayni zamanda embriyoloji hemsireler ve kadin dogumcu bir ekip olarak calisiyorlar. Bu arada simdi sen bu denemenin sonucu ile hangi doktora gidersen tedavin yeniden sekillenicek belki kullandigin vitaminwlre antioksidanlar eklenicek. Ilk tup benek sonucu herzaman ikinci tedavinin yönünu belirler o nedenle üzülme hirslanip doktora kizma. Biz selen hanimin avukati deiliz sadece ona da haksizlik olmasin. Herseyden önce oda bir anne .
ben katılmıyorum eğer benim yorumlarımsa dediğin öyle düşünüyorum iyi olursa ALLAH DAN KÖTÜ OLURSA DOKTOR DAN yok öyle birşey UNUTMAMALIYIZ HERŞEY NASİP İŞTE .
Canım, Mustafa Bahçeci ile görüşmen oldu mu ? Herhangi bir tedaviye başladın mı ? Tedaviye başladıktan sonra mı kendiliğinden hamile kaldın ? Bende ikinci tüp bebek denemesini düşünüyorum. Selen Hn. 'ın başarısız tedavisinden sonra çok araştırıyorum. Bu arada hamileliğin hayırlı olsun.
Sitede doktor önemsiz diyorlar. Her şey Allah 'tan diyorlar, kesinlikle öyle. Doktora yardımcı olunması lazım diyorlar. Doktor çok ama çok önemli. Tedaviyi yöneten kişi o. Önemli olmasa neden herkes doktor arayışına giriyor. O halde herkes sokağındaki doktora tedavi için gitsin. Başarıda başarısızlıkta elbette doktorla ilgilidir. Başarı olunca bu doktor iyi diyorsak başarısız olursa da tabi ki bu doktor kötü diyebileceğiz. Bu unutulmamalı. Yeni başlamayı düşünenlere eksi yada artı her bilgi verilmeli ki doğru doktoru bulup tedaviye başlasınlar. Hayal kırıklığına uğramasınlar.
Bir arkadaşımız daha Selen Hn. için çok ilgili demiş. Aynı durumları bende yaşadım. Evet başlangıçta çok ilgili ama malesef sonu öyle bitmiyor. Sanırım başarısız olacağı hastalara karşı ilgisiz kalıyor Selen Hn. Buradan bu sonuç ortaya çıkıyor. Ama başarısız olacağını malesef (ihtimali dahi olsa) tedavi esasında farketsede söylemiyor. Herşey mükemmel diyor. Tedavi olumsuz oluncada ben size neden olduğunu anlatacağım diye görüşmeye çağrıyor. Bu görüşmeyi tedavi sürecinde yapması gerekmiyor mu ? Lütfen Selen Hn. da başlayan yeni arkadaşımız tedavi sürecini burada yazsın. Darkdu samimi yorumların için teşekkür ederim.
Merhaba angel80 sanirim yaşadigin olumsuzluktan ötürü selen hanima kötü bir doktor diyecek kadar kizginsin . Biz doktor önemli deil demedik . Sadece onlar da bir yere kadar birseyleri yapabilir diyoruz. Ben selen hanimin cok saglikli hic bir sorunu olmayan bir hastasiyim . sorun benim esimin spermlerinde , morfoloji cok dusuk ve hareketlilik düsuk.
Benim Yumurta rezervim çok yüksek, hormonlarim son derece normal rahim kalinligi,ilaclara verdigim cevap hersey cok guzel 22 tane yumurtam toplandi 16 tisi olgundu dollendi 13 tanesiyle yola devam ettik 3. gun 11 tane donduruldu. Selen hanim donmus transfer yapmak istedi eger ilgisiz olsa parayi dusunen bir doktor olsa yinede koyalim bu ay derdi , ama demedi. Blastokist transferim oldu. hem suan da iki adet daha blastokistim var gelicek seferde onlari koyucaz . Olmayinca olmuyor arkadasim . Bak benim yumurtalarim cok kaliteliydi. Ama yumurtasinin kalitesi dusuk olan bir arkadasa umut verilmemesine ragmen hamile kaldi. Ben kalamadim burdan pay biç. Bu iş Hem sans hemde kader işi. Ayni zamanda embriyoloji hemsireler ve kadin dogumcu bir ekip olarak calisiyorlar. Bu arada simdi sen bu denemenin sonucu ile hangi doktora gidersen tedavin yeniden sekillenicek belki kullandigin vitaminwlre antioksidanlar eklenicek. Ilk tup benek sonucu herzaman ikinci tedavinin yönünu belirler o nedenle üzülme hirslanip doktora kizma. Biz selen hanimin avukati deiliz sadece ona da haksizlik olmasin. Herseyden önce oda bir anne .
Arkadaşım beni yanlış anladın sanırım. Herşey Allah 'tan dedim. Tekrar yazımı okumanı rica ediyorum. Ben bu işin TIP çapındaki kısmı için doktor başarılı olursa iyidir başarısız olursa kötüdür diyorum. Yoksa iyi olunca Allah'tan kötü olunca doktordan diye bir şey demedim. Tekrar mesajımı oku.
Merhabalar, önceki sayfalarda yapılan yorumlara baktığımda hem üzüntü hemde şaşkınlık yaşadım... Ben 36 yaşındayım. İlk tecrübem Zeynep Kamil de gerçekleşti ve OPU işlemi yapıldı ve iptal oldu çünkü hiç yumurtam oluşmadı. AMH değerim yani rezervim 0.50, yaşıma göre epey azalmış. Çok araştırdık eşimle beraber, eşimin iş çevresinden, referanslardan ve yorumlardan Umut Tüp Bebek Merkezinin konusunda uzman ve başarılı olduğunu öğrendik. Ayrıca arkadaşımın da, Dr. SELEN SEZGİNSOY ile adım attığı ilk denemesinde başarılı sonuç alması son nokta oldu benim için. İyki de onu hastası olmuşum, hem güler yüzü hem hastanın ruh halinden anlayan, moral veren nazik yaklaşımı herşeyi kolaylaştırdı. En uygun dönemi yakalamak için sürekli takip etti ve birkaç ay sonra tedaviye başladı, 4 yumurtam toplandı ve 3 ü döllendi. Ayrıca transfer sırasında hiçbir şey hissedilmiyor. Bazı arkadaşlar farklı yorumlar yapmış inanamadım.İlk transferde tutması için canı gönülden ,elinden geleni yaptı Selen hanım, bunu hissettiriyor . İlk transferimde de tuttu çok şükür. Şuan 9 haftalık hamileyim. Önce Allah sonra Dr.SELEN SEZGİNSOY un sayesinde… Daha sonra da sormak istediğim herhangi bir soruda, her defasında kısa sürede yanıt aldım mesajlarıma.
Bir iki yorum hariç bir tane olumsuz yorum yok kendisine ait. %100 başarı Allah’a aittir. Hepimiz insanız. Selen hnm da bir insan sonuçta, buradan şahsi olarak eleştiri yapmak, suratsız vs. gibi- çok yersiz, hiç hoş ve olgun bir davranış olarak görünmüyor. Gerçekten işini titizlikle yapan bir Dr .kendisi .Belki o gün bir problemi vardır, sorunu vardır, ön yargılı değil, biraz yapıcı düşünelim. Önce kendimizi eleştirelim belki o gün biz negatiftik, bize öyle geldi… Ayrıca herkesin aynı zamanda çözüm alması imkansız, biri ilkte tutar diğeri 5.de belki daha uzun… Allah ne zaman yazdıysa o zaman olur, tüm faturayı ona çıkartmak, psikolojimizi ona yansıtmak hoş bir tavır değil. .
Başarısız demek, bugüne kadar olumlu deneyim yaşamış ve burada paylaşmış bir sürü insana saygısızlık olur, o nedenle genelleme yapmayınız. Bu kadar insan sonuç almış ve memnun ise o, Dr.un başarısını gösterir. Madem olumsuzluk yaşadınız kendisiyle paylaşıp, çözüm üretmeye çalışalım. Buradan karalama yapmayalım lütfen arkadaşlar.
Umarım olumsuzluk yaşayan arkadaşlar çözüme kavuşurlar. Allah isteyen herkese versin.
çok teşekkür ederim canım. benimde biraz oldu midemde sorunlar ama şükürler olsun halime...şimdi düzeliyor gibi:) seninde hayırlı uğurlu olsun canım, inşallah sağlıkla doğarlar, Allah yardımcımız olsun.isteyenlere de nasip etsin...Hayırlı olsun canım öncelikle aynıyız bende 9 hafalık biraz sıkıntım var ama düzeliyor inşallah ALLAH IN İZNİYLE dünyaya gelirler. Kesinlikle sana katılıyorum çok iyi açıklamışsın SELEN HANIM için burada karalama yapsalarda başarılı olamazlar canım onun ne kadar iyi bir Doktor olduğunu herkes biliyor ve seviyor.. ALLAH yardımcımız olsun.
Malesef Selen Hn. bende " dondurmayalım hemen transfer yapalım" dedi. Halbuki bir çok hastada dondurduktan sonra daha fazla başarı elde edilebiliyormuş. Parayı düşünen veya düşünmeyen demiyorum. Ama hastasını pekte düşünen bir doktor olmadığı konusunda fikrimin değişeceğini sanmıyorum. Herkes yaşadığını bilir. Sizler gibi. Onun doktorluk başarısında ben başarısız olduğuna kanıtlardan birisiyim. Siz (yani sonuca ulaşmışlar için diyorum) başarılı olduğuna kanıtlarsınız. Bu değişmez. Selen Hn. hakikaten hastasına karşı ilgisiz bir doktor. Ezber bir tedavi uygulayan birisi.
arkadaşım ben iyi okudum mesajını sadece sana yazmadım genel konuştum sende tekrar okursan kendi yaşadıklarımıdan yola çıktım. senin düşüncen öyledir saygı duyuyorum.
çok teşekkür ederim canım. benimde biraz oldu midemde sorunlar ama şükürler olsun halime...şimdi düzeliyor gibi:) seninde hayırlı uğurlu olsun canım, inşallah sağlıkla doğarlar, Allah yardımcımız olsun.isteyenlere de nasip etsin...
çok teşekkür ederim canım. benimde biraz oldu midemde sorunlar ama şükürler olsun halime...şimdi düzeliyor gibi:) seninde hayırlı uğurlu olsun canım, inşallah sağlıkla doğarlar, Allah yardımcımız olsun.isteyenlere de nasip etsin...
Aminnnnn:)) insallah bende araniza katilirim en kisa zamanda. Bu arada crocus79 arkadaşım çok güzel bir yazı paylaşmiş. Okuyunca çok mutlu oldum. Bu arada angel80 arkadasimiza sunu söyliyeyim. Benim opu sonrasi yada oncesiydi tam hatirlamiyorjm östorojen 4000 lerde çikti. Bu nedenle dondurulmus yapmak durumunda kaldik. Ayni zamanda rahim kalinligi ostrojen nedeniyle çok fazla kalinlasti. O nedenle sansim yoktu. Sizin kalinlik ve ostorojen miktari transfere uygun olduğundan yapmis olabilir. Belkide yumurtanizin kalitesi dondurulup çözulmeye musait deildi yada gelisimleri yavasti . Onlari riske atmak istememis olabilir. Yani mutlaka bir sebebi vardir, yanlış düsünme . Seninde benim de bebegimiz olucak insallah.kimisi 1. De kimisi 2. De kimisi 4. De hamile kaliyor. Sabirla beklicez ve sağlıgimiz icin ne gerekiyorsa yapicaz . olumsuzluga kapilmak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?