Tüp Bebek Merkezleri umut tup bebek selen sezginsoy hastalari

Arkadaşım ben merkeze bir şey demiyorum. Doktora diyorum. Doktor hakikaten başarısız. Bak şimdi başarıyı %100 olarak puanla. 1 emb var ve hamile kaldıysan %100 başarı demektir. 10 embriyon varsa ve hamile kalmışsan bu %10 başarıdır. Başarı değildir yani. Sen az olanla hedefi buluyor musun ? Bana o zaman başarılı diyeceksin. Benim demek istediğim bu. Tek embriyo sen hamile sonucu yakalyamıyorsan. 7 - 8 - 9 - 10 ...vb. embriyolarda bana başarıdan bahsetmeyeceksin. Hiç üzülme Selen Hn. hakikaten başarısız. Çoklu emrbiyoda herkes bence tutturabilir. Ama bizim gibi az embriyolu hastalar neden Selen Hn. 'a gittik. Yok o çok iyi doktor yok o başarılı dediler sizi gibi. Ama yok hakikaten değil. 1 embriyolu deneme = %100 ise 10 embriyolu bir deneme de başarı 100 / 100 = 10% dedir. (Her transferde 2 emrbiyo kullanılmak üzere) daha nasıl izah edeyim.

Selen hanımı asla ve asla tavsiye etmiyorum. Arkadaşın yazdığı gibi hiçbir açıklama yapılmadı bana da. Hatta imzaladığımız kapıtta yazan adetin 3. Gün yapılacak e2 vs hiçbiri bakılmadı. Gerek görmemiş. Yüzde seksen diye başladığı bir hastaydım lafta transfer aşamasına bile gelemedik. Telefonla bir kez ulaştıysam üç kez ulaşamadım. 18 iyi yumurtan var 14 ü döllendi dediler sonra hiçbiri gelişmedi dediler. Bu böyle de olabilir elimizden bir şey gelmeyebilir dedi. Bidaha denemeden anlayamazsın dedi. E nasıl deniycez? Aynı protokol aynı ilaç hiçbir şey değiştirmeden aynı hatayı tekrarlamam için aklımı peynir ekmekle yemiş olmam gerek. Mustafa bahçeciden randevu aldım. Ona gideceğim. ne umuttan ne selen hanımdan zerre kadar memnun kalmadım. Benim yumurtalarım embriyoskopla mı takip edildi diyorum o dönemde çok kişiyi öyle takip ettim muhtemelen öyledir diyor. Eşimin spermlerine ımsı uygulandımı diyorum gerek görmedim diyor. Önce yumurta mı sperm kaynaklı mı belli değil diyor. Sonra spreme ımsı gerek görmedim yumurta kaybaklı diye düşünüyorum diyor. E peki o zaman adetin 3. Günü yapılacak tahliller yapılmadı, embriyoskop mu değil mi belli değil, ımsıye gerek duyulmadı... E biz neden çocuk sahibi olamadık. Dr elinden gelen her şeyi yapar da olmaz imkanın varsa on kere daha denersin verecek olan Allah. Ama yok biz havaya para saçtık. Transfer yapılamazsa paranın bir kısmı iade ediliyor onu bile söylediklerinden farklı daha azını iade etmeye kalktılar. Eşim çıldırdıktan sonra tamam tamam 200 300 daha yatıracagız dediler. Bu nasıl bir sağlık kuruluşu neyi emanet ettik onlara? Sırf bu yüzden fulya bahçeciye gitmek de istemiyorum sadece ve sadece Mustafa bahçeci adı için gideceğim, iyi bir dr olduğunu düşündüğüm için.

Yaşadıklarımdan sonra gidip görüşmediğim muayene olmadığım dr kalmadı. Emsey hastanesi (Nesrin Baştuğ), Tayfun bağış (kadıkoy acıbadem) , engin enginsu( kadıkoy şifa) cem fıcıcıoğlu(yeditepe) , aret kamar (ist. Tüp bebek) görüştüklerim. Çarşamba aydın arıcı (john hopkınse), sonrasında da Mustafa bahçeci ve Bülen tıraş ile görüşüp kararımı vereceğim. Su an için Aret Kamar olabilir diyorum ya da görüşmemize bağlı olarak birçok kişinin memnun olması nedeniyle Mustafa Bahçeci? Kararsızım. Sizin de varsa öneriniz gerçekten sevinirim amaç kesin hanile kalmam gerek değil Allah ol derse ol dediği zaman olacak herkes vesile. Ama doktorumun elinden geleni yaptığına ve yapacağına emin olmalıyım. Ben böyle düşünüyorum. Ve selen hanımın elinden geleni yaptığına inanmıyorum çünkü yeterince ilgilenmedi benimle bu açık ve net. Sizinle ilgilenmiş olabilir siz memnun kalabilirsiniz bu çok ayrı. Ama ben memnun kalmadım

Arkadaşım ben merkeze bir şey demiyorum. Doktora diyorum. Doktor hakikaten başarısız. Bak şimdi başarıyı %100 olarak puanla. 1 emb var ve hamile kaldıysan %100 başarı demektir. 10 embriyon varsa ve hamile kalmışsan bu %10 başarıdır. Başarı değildir yani. Sen az olanla hedefi buluyor musun ? Bana o zaman başarılı diyeceksin. Benim demek istediğim bu. Tek embriyo sen hamile sonucu yakalyamıyorsan. 7 - 8 - 9 - 10 ...vb. embriyolarda bana başarıdan bahsetmeyeceksin. Hiç üzülme Selen Hn. hakikaten başarısız. Çoklu emrbiyoda herkes bence tutturabilir. Ama bizim gibi az embriyolu hastalar neden Selen Hn. 'a gittik. Yok o çok iyi doktor yok o başarılı dediler sizi gibi. Ama yok hakikaten değil. 1 embriyolu deneme = %100 ise 10 embriyolu bir deneme de başarı 100 / 100 = 10% dedir. (Her transferde 2 emrbiyo kullanılmak üzere) daha nasıl izah edeyim.
Arkadaşım merhaba bende yazmak istedim belki okumussunsur bilmiyorum. Bende selen hanımın hastasıyım ve böyle yazılar okuyunca gerçekten üzülüyorum benim Kocam azospermi hastası umut tüp bebek merkezinde ameliyat oldu zar zor allah razı olsun hepsinden sperm bulundu 80 tanecik. Biz ümitli değildik o kadar az ve cok kaliteli olmayan spermlerle hamile kalmam çok kolay değildi. Selen hanim hep güç verdi destek oldu ki biz tedavideyken merkez çok kalabalıktı ilk başlarda başka doktor yoktu tek çalışıyordu ona rağmen hiç ilgisini kaybetmedi. Ama bizde ona göre davrandık bizde ona yardımcı olmaya çalıştık. Sıkıntımızda merkezi aradık ama hep aynı gün geri dönüş yaptı bize sağolsun. Neyse en önemlisi yumurtalarım toplandı transferim oldu yaşım itibariyle 1 embriyo verdiler zaman geçti test yaptım değer çok yüksek çıktı selen hanıma gittiğimde kese görmeye 2 tane kese gördü embriyo bölünmüş ikiz olmuş allahıma çok şükür hala bebeklerim benimle birlikte. Siz başarısızlık diyorsunuz ama bu bir başarı. bizde baslamadan önce burası ve bir sürü merkezle ilgiliyimdir kötü şeyler duyduk yorumlar okuduk ama iyiki selen hanımı tercih etmisim iyiki Tansel beyi tercih etmişim. Benim gibi bizim gibi güzel sonuçlarda var ve benim gördüğüm kadarıyla oldukça fazla. Kimsenin aklını karıştırmayın derim ben sıkıntınızıda gidin doktorla merkezin yönetimiyle konuşun.

Arkadaşım bir embriyo ile %100 basari oranı hicbir merkez vermiyor zaten boyle biseyde imkansin çünkü senin yumurta kaliten eşinin sperm kalitesi hepsi önemli oluşan embriyo kaçıncı gj embriyosu kalitesi bunlarda önemli yoksa tek embriyoyla olacak olsa BN kac defa doğum yapmaliydim onlar seçip en kaliteli embriyoyu köyün gerisi allahimn elinde

kızlar ben yokken neler olmuş burda, güzel haberler güzel sohbetler olurdu hep çok şaşırdım

bende selen hanımın hastasıyım 41 yaşındayım ayrıca. 2. denememde allahın izni selen hanımın başarısıyla hamile kaldım. ilk denememde yumurtalarım döllenmedi zaten çok azdı. ikinci denememde 3 yumurta toplandı 2 tane döllendi ki beklediğimiz birşey değildi ben kesin iptal olur diyodum yine. allahın izniyle transferimde oldu selen hanım ikisini birden verdi allahıma çok şükür tuttu şimdi 4,5 aylık hamileyim bu yaştada çok zor oluyormuş ama bu yaştada oluyormuş buda hem umut tüp bebek merkezinin hemde selen hanımın başarısıdır. kimse hakkını yemesin biz kolay hasta değildik çok merkezde çocuğunuz olmaz başka yöntemler deneyin dedi amh değerim çok düşüktü ona rağmen selen hanım o 3 yumurtayı yaptı bende. iyikide gitmişim kızımın adınıda selen koyuyorum allahıın izniyle

Herkes aynı ilgiyi görmeyebiliyor. Ben öğretmenim sorsanız 15 öğrencim ve velim memnundur ama 5 i değildir o beş öğrenciye ulaşamadım demektir. Gönlünü okşayamadım yeterince ilgilenemedim demektir. Ben hatayı kendimde de ararım. Benimle ilgilenilmedi açık ve net. Yoksa illa hamile kalacağım diye bir beklentim yoktu. Merkezden de selen hanımdan da memnun kalsaydım 2. Yi de imkanım olduktan sonra 12. Yi de denerdim. İllaki memnun kalan vardır. Ama ben kalmadım

Herkes aynı ilgiyi görmeyebiliyor. Ben öğretmenim sorsanız 15 öğrencim ve velim memnundur ama 5 i değildir o beş öğrenciye ulaşamadım demektir. Gönlünü okşayamadım yeterince ilgilenemedim demektir. Ben hatayı kendimde de ararım. Benimle ilgilenilmedi açık ve net. Yoksa illa hamile kalacağım diye bir beklentim yoktu. Merkezden de selen hanımdan da memnun kalsaydım 2. Yi de imkanım olduktan sonra 12. Yi de denerdim. İllaki memnun kalan vardır. Ama ben kalmadım
Senide anlıyorum cnm çok geçmiş olsun BN fulya merkezindeyim çok çok memnunum mustafa hocaya gitmeyi düşünuyordun git görüş derim anne olmak için bi yola cikmisdin pes etme devam et fulya da ücretsiz grusmede var bütün doktorlarca vrmi bilmiyorum ama bnce bi ara konus

Bende buraya yazmak istedim kisaca ozetlersek 11 Sene icinde 5 asilama 5 Tup bebek tedavisi yurtdisinda yapıldı, 4 Tup bebek umutta yani toplam 9 defa Tup bebek yaptırdım, 3 defa Ulun beyin yaninda son 4. Denemem selen hanimin yaninda oldu Allah a sukur suan hamileyim once Allah'a sonrada Selen Hanıma borçluyuz, kendisi bizimle cok alakadar oldu sagolsun elinden geleni yapti kendisinden cok memnun kaldık..

Umutlugirl Selen hanımla ilgili yorumuna çok şaşırdım ve cevap vermek istedim. Ben 39 yaşındayım. Selen hanım ilk denememde güzel kızımı kucağıma verdi Şu an iki buçuk aylık. Doğumu da Selen hanım yaptırdı. Kendisinden çok ama çok memnunum. Her zaman ilgili ve güleryüzlüdür olumlu düşünmeni sağlar. Tüp bebek de normal de biraz kısmet işi. Sen moral bozukluğuyla haksızlık ediyorsun diye düşünüyorum. Belki şanssızlık olmuş Selen hanıma her istediğinde ulaşamamış da olabilirsin bunu anlarım çünkü çok tercih edilen ve çok hastası olan bir doktor. Ama bunca kişiyi bebek sahibi yapmış bir doktora başarısız demen çok büyük haksızlık. Tüp bebek yapan herkes bilir nereye gidersen git olmayacaksa olmuyor. ben kendi adıma Selen Hanımı çok seviyorum o kızımın ikinci annesi. İnşallah darısı başına umarım sen de sonraki sefere bebişine kavuşursun.

Dediklerine kesinlikle katılıyorum. Herkes aynı memnuniyeti alamayabilir. X kişi memnun kalmıştır. X kişi memnun kalmamıştır. Buna göre başarılı yada başarısız diyebiliriz . Kimseninde kafasını karıştırmıyoruz. Ben kendi denememe bakarım. sen kendi demene diğeri de kendi denemesine bakar. Kimse başkasının denemesiyle başarılı yada başarısız demez. Çünkü tedavide olanları ben yaşıyorum. Başarılı olan arkadaşlarda kendi denemesine bakarlar ve başarılı derler doktorları için. Haksız mıyım ? Bence haklıyım. Her hastayı kendisine göre değerlendirmek gerekir. Bende başarısız olmuştur. Neden ? Eşimde herşey normal bende herşey normal. Kendisi testler sonucu söyledi. " Siz normal yoldan çok rahat hamile olursunuz " diye. Ama biz kısa zamanda olsun diye tüp bebeke gittik. Bizde normalde olacak gebeliği onca hormonal tedavilerle mikroenjeksiyonlarla yapamıyorsa (tabiki Allah 'ın izni ile olacak. Ben tıp kısmı kadarında başarısız diyorum o hanımefendiye) başarıdan kimse bahsetmesin bana. Sonuç olarak Selen Hn. sizlerde (hamile kalmış olanlarda) başarılı olduğu kadar benim yada bu arkadaş gibi benzer örneklerde de BAŞARISIZ olmuştur. Ben bunu da kabul etmek gerekir diye düşünüyorum. Bence o da sıradan bir doktor. Ya tutarsa hesabı ezbere bir tedavi uyguluyor. Yaş, yumurta sayısına bakmazsızın. Biliyorsan konuş alim sansınlar, bilmiyorsan sus arif sansınlar demişler. Ama sanırım Selen Hn. ne alim ne de arif ...

Dediklerine kesinlikle katılıyorum. Herkes aynı memnuniyeti alamayabilir. X kişi memnun kalmıştır. X kişi memnun kalmamıştır. Buna göre başarılı yada başarısız diyebiliriz . Kimseninde kafasını karıştırmıyoruz. Ben kendi denememe bakarım. sen kendi demene diğeri de kendi denemesine bakar. Kimse başkasının denemesiyle başarılı yada başarısız demez. Çünkü tedavide olanları ben yaşıyorum. Başarılı olan arkadaşlarda kendi denemesine bakarlar ve başarılı derler doktorları için. Haksız mıyım ? Bence haklıyım. Her hastayı kendisine göre değerlendirmek gerekir. Bende başarısız olmuştur. Neden ? Eşimde herşey normal bende herşey normal. Kendisi testler sonucu söyledi. " Siz normal yoldan çok rahat hamile olursunuz " diye. Ama biz kısa zamanda olsun diye tüp bebeke gittik. Bizde normalde olacak gebeliği onca hormonal tedavilerle mikroenjeksiyonlarla yapamıyorsa (tabiki Allah 'ın izni ile olacak. Ben tıp kısmı kadarında başarısız diyorum o hanımefendiye) başarıdan kimse bahsetmesin bana. Sonuç olarak Selen Hn. sizlerde (hamile kalmış olanlarda) başarılı olduğu kadar benim yada bu arkadaş gibi benzer örneklerde de BAŞARISIZ olmuştur. Ben bunu da kabul etmek gerekir diye düşünüyorum. Bence o da sıradan bir doktor. Ya tutarsa hesabı ezbere bir tedavi uyguluyor. Yaş, yumurta sayısına bakmazsızın. Biliyorsan konuş alim sansınlar, bilmiyorsan sus arif sansınlar demişler. Ama sanırım Selen Hn. ne alim ne de arif ...

Taze transfermi yapıldı peki?geriye başka embriyo kalmadımı?

Bizim de aynı şekilde normal yoldan kalabilirsiniz dedi ama beklemek istemedik. Selen hanımdan sonra gitmediğim prf. Gitmediğim dr kalmadı. Kime gittiysem bu doz sana çok dedi dozu söyledikten sonra zaten dünya kadar yumurtan var bu dozla yumurta kalitesi düşme ihtimali çok yüksek dendi nitekim de öyle oldu. Embriyoların gelişiminin hepsi durdu. Eşimin morfolojisinde %2 yazıyor. Bunu bana selen hanımdan sonra gittiğim dr lar söyledi. Selen hanım spermiyogramı yeterince incelememiş olmalı ki ımsı bile uygulamaya gerek görmedi. Oysa ortada normalin altında bir şeyler söz konusu. Evet ezbere uygulanan tedavi, siz normal yolla bile bebek sahibi olursunuzlar, yapılmayan "Selen hanımca yapılmasına gerek görülmeyen" tetkikler , boşa harcanan milyarlar ve Koca bir "sıfır" !

Back
X