"Umutla meleklerini bekleyenler yola burdan devam ediyoruz..."

kızlar ben geldim pc im yapıldı kociş anca kalktı başından ama kimsler yok
güzel dilekleriniz için sagolun allah razı olsun geçen komşuma gitim yanında kk yı açamadım ögrenmesin die o yüzden ebroşa yazdım bide bu pıhtılaşma çıktı sonum hayır olsun diyorum rabbim dermansız dertler vermesin inşş hayırlıssı ile anne olmak naip olsun inş ilaç verdi dr iki ay sonra tekrar gel dedi bakalım neler yapıcak tedavi ile ilgli .
derinim bayagı belirtilerin varmış hadi inş sende hamişsindir canım rabbim yüzünü güldürsünn inşşşşşş
semoşum delüm bende seni özledim bende seni çok sefiyommm

canım benim iyi etmişsin herkesin bilmesi şart degil..bende manyak gibi önüme gelene söylüyorum:)
pıhtılaşma konusunda da üzülme canım dedigin gibi rabbim dermensızını vermesin:Saruboceqnun çaresi var en azından...
ay valla bilmiyom kuşum yaa belirti çokkk...ama bakalım hayırlısı..test alıcaktım bugün vazgeçtim ya...bekliyim daha.biliyosun benim uzun süre gelmiyor.9 gün geçti bugün..hayırlısı rabbimden.
iyi geceler kizlar opuyorumnanaktan

iyi geceler ablacım bizde seni öpüyoruzzzzŞeniz

canim insallah bize mutlu haberi verirsin bir test alda yapsana simdi aklim hep sende kalicak fazla bekletme bizi hadi hadi hadiolumunekankayizsmileolumunekankayizsmileopuyorumnanaktan

canim insallah bize mutlu haberi verirsin bir test alda yapsana simdi aklim hep sende kalicak fazla bekletme bizi hadi hadi hadiolumunekankayizsmileolumunekankayizsmileopuyorumnanaktan

canım yaaaaŞenizvalla bende istiyorum yapmayı hemde çokk ama az daha bekliyim diyorum..bişey varsada erkendir belki diyorum...sen nasılsın zeynim?adet falan ne alemde?

Herkese günaydınnnnnnnnopuyorumnanaktan
hepinize güzelliklerle dolu süper bir gün diliyorum kızlar.
keşke bari 1 kişi olsaydı işe gitmeden konuşsaydım azıcık:çok üzgünüm:ama yokkk.
makbuş beni ara bitanem merak ettim ne konusacagını.dün telefonum potmantonun içinde cebimde kalmış bakmak aklıma gelmedi hiç kısma tamam mı.

ebroşşş uyuyonmu hayyylaaaa kısss:)))
dün bersum da gelmişş çok özledim onu yafff canım bersumŞeniz

kızlar bakın birazdan gidiyorum döndügümde sayfalar ilerlemiş olmazsaaaaaalmaz:kaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile kaydirigubbakcemile kaydirigubbakcemile

bu arada sabah kalktım kocişin gömlegini ütüledim bi daha uzandım o giyinenen kadar..neyse kalkayım dedim gitmeden anammmmm sol kasıgıma bi bıçakkk:çok üzgünüm:dogrulamadım yerimden iki büklüm geziyom şimdi.otururkende batıyo offf..hastalanacaksam olayım artıkın yaffff bu sefer agrılı mı olcam nedir..kociş de diyo beibş yapmasınbilmiyorumkismile
bugün de amcamın kızının nişanı var..işten izin alıp oraya gidicem 2 gibi...kaytarmış olcam azıcıkkaydirigubbakcemile3

datlumm ohh yaa sonunda yapıldı pc .özledim seni delümmm .hadi gelde azcık kaynatalım..öptümm

cano yaa gerçekten bugün çok uyudum .karşılaşamadık üzüldüm .neyse görüşürüz datlum.
buarada nişan varmış çok oynama haa belki miniş var .dikkatli ol.amcanın kızınada hayırlı olsun allah tamamına erdirsin bitanem..
belirtilerin hayır olcak inşallah inan bende çok heyecanlıyım .

Çocuğu olamayan çiftler birbirine daha çok bağlanmalı

Çocuk sahibi olamayan çiftler bu hali kabullenip birbiriyle mutlu olarak birlikte yaşasa bile, aile çevresi ve toplumdan gelen olumsuz tepkiler ilişkilerini bozabiliyor. Psikolog Ayşe Özden, çiftlere, birbirlerine daha çok bağlanarak çevreye karşı dik durmalarını tavsiye ediyor.

Mutlu bir yuva, düzenli bir hayat kurmak niyetiyle evlenen çiftlerin en büyük hayallerinden biri de bu mutluluğu pekiştirecek evlatların olmasıdır. Çocuk sahibi olmayı istemek, insanoğluna yaratılıştan verilmiş bir duygu. Ancak bazı sağlık sorunları sebebiyle her çift bu isteğine kavuşamayabiliyor. Karı koca, bu hali kabullenip birbiriyle mutlu olarak hayatını sürdürmeye karar verse bile, çoğu zaman aile çevresi ve toplumdan gelen olumsuz tepkiler, sürekli yöneltilen meraklı sorular, acıyan bakışlar, ilişkilerini bozuyor. Psikolog Ayşe Özden, çocuğu olmayan çiftlere, sosyal ortamlardan kaçmamalarını, birbirlerine daha çok bağlanarak çevreye karşı dik durmalarını tavsiye ediyor.

Ayşe Özden'e göre, çocuk sahibi olamama durumunda bireylerin tepkisi, ekonomik ve sosyo-kültürel durumlarına göre fazla değişmiyor. Eşler çok büyük beklentiye sahipse büyük bir yıkım yaşayabiliyorlar. Ait oldukları kültürün ve çevrenin çocuk beklentisi de bu durumu tetikleyebiliyor. ınfertil (kısır) bireylerin psikolojik sorun yaşamasıyla birlikte, psikolojik sorunların da dolaylı olarak hamile kalmayı engellemesi bir kısırdöngü haline gelebiliyor. Bu yüzden çiftlerin rahat olması, stres yaşamaması gerekiyor.

durumu kabullenin ama pes etmeyin

Psikolog Özden, çocuğu olmayan tarafın karşılaşacağı psikolojik problemleri şu şekilde sıralıyor: "Kişi, yetersizlik, değersizlik duygusuna girebilir. Özgüveni düşebilir. Eşi tarafından terk edilme korkusu yaşayabilir. Suçluluk ve cezalandırılma psikolojisi, eşini suçlama tepkisi oluşabilir. ınfertil kişilerde, kolay incinme, kendini diğerlerinden aşağı görme, diğer insanlarla iletişimleri sırasında olumsuz beklentileri olma, daha fazla yalnız kalma eğilimi ve daha çok bedensel yakınma ortaya çıkabilir. Bu kişilerde geleceğe güvensizlik, karamsarlık daha sık görülür."

Ayrıca çiftlerin, acınmaktan kaçmak, ayrım yaşamamak için kendilerini sosyal hayattan soyutlayabildiğini söyleyen Özden, bu durumun yalnızlık, yetersizlik, değersizlik durumuyla baş başa kalındığı için depresyona girme olasılığını artırdığına dikkat çekiyor. Bu durumda çözümün sosyal ortamdan kaçmak değil, sosyalleşmek olduğunu vurguluyor. Psikolog Özden, çocuğu olamayan ailelere, karşılaşacakları psikolojik sorunlara karşı şu tavsiyelerde bulunuyor:

Durumu kabullenin ama pes etmeyin: Gerekli olan bütün tıbbi yollara başvurun. Böylelikle "Ben sebepleri oluşturma noktasında elimden geleni yaptım, Allah nasip ederse olur" anlayışıyla hareket ederseniz durumu kabullenme daha kolay olur. Bununla birlikte çözüm bulma noktasında pes etmeyin.

Birbirinizi koşulsuz sevin: Kişi zaten durumun ezikliğini yaşadığı için, eşler birbirini suçlamamalı. Durumu kabullenmeli ve eşe destek olmalı. Bu, ilişkilerini besleyecektir. "Gözünün rengi, boyunun uzunluğu gibi çocuk sahibi olamama da senin elinde olan bir durum değil. Ben seni her halinle seviyorum. Bizim kaderimiz budur. Üzerimize düşeni yapmaya çalışırız. Senin çocuğunun olmaması, benim çocuğumun olmaması demek. Kendini suçlamanı gerektirecek bir şey yok." deyip eşi koşulsuz bir şekilde sevmeli. Hem kendini hem de eşini rahatlatmalı.

Ortak paydanız çocuk değilse başka ortak paydalar bulun: Evlilikleri besleyen ortak payda çocuktur ve bunun olmaması baş edilmesi kolay bir problem değildir. Bu durumda kendini mutlu edecek, yeterlilik psikolojisine sokacak etkinlikler yapılabilir. Birlikte vakit geçirme, tatiller, sportif faaliyetler, hobi gibi alternatif ortak payda bulunabilir. Üretkensizlik psikolojisini aşmak için birlikte ya da ayrı olarak başka şeyler üretilebilir.

Kimsesiz çocuklarla ilgilenin: Kimsesiz çocuğa sahip çıkma durumunda ise çift taraflı avantaj sağlanmış olur. Anne-baba sevgisinden mahrum, aile sıcaklığını hissedemeyen, ileride iyi aile kurması zor, psikolojik olarak da geleceği parlak olmayan kimsesiz çocuklara sahip çıkıp ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz.

Müdahalelere karşı dik durun: Dışarıdan müdahale etme durumlarında çiftler dik ve net durabilmeli, hallerinden şikâyetçi olmadıklarını göstermeliler. Böylelikle karşı taraf da sınırını bilecektir. Sosyal ortamlarda bulunun. Tedavi boyunca kendinizi karamsarlığa kaptıracak şeylerden uzak durun.

Olumlu ve umutlu olun: Çiftler, hırslı olmamalı, nasip anlayışıyla olaya bakmalı. Evliliklerini besleyecek ortak faaliyetlerle meşgul olmalı. Olumlu ve umutlu olmalı. Çok büyük beklentiye girmemeli. "Doğuşu mutluluk kaynağı olacak ama yaşayışı büyük sıkıntı doğurabilir. Her şeyde hayır vardır" anlayışıyla bakmalı. Atlatamayacakları bir durumda psikoterapi almaktan çekinmemeli.

arkadaşlar yukardaki yazıyı okumanızı tavsiye ederim .bugün birgazetede çıkan yazıdır .benim çok hoşuma gitti paylaşmak istedim.umarım sizin içinde etkili olur..

günaydın güzeller herkese iyi pazarlar diliyorum..
dün gelemedim kusura bakmayın yine moralim bozuktu kızıcaksınız banada bu kız ne sorunlu diye ama sizlerle de paylaşmak istiyorum.dün akşam kocişin toplantısı vardı bizi eve bıakıp gitti kii eve girmek istemedim hiç.sonra gün boyu gezdiğimiz için hem başım ağrıyordu hemde yorgundum çocuklarda evde ses yapınca ufaklığı yukarı yolladım yiğenleride ordaymış diye yarım saat sonra aşağıya geri yollandı neymiş küçük halası demiş yukarda çocuk kalmadı sende evine öyle olunca tepem attı feyzayla geri yolladım dedim ki ben yolladıysam alıcağım zamanıda biliyorum de.neymiş ben öyle dedirtince halası o çok biliyor diye feyzanın suratına kapı kapatmış.feyza bana bunu söyleyince aradım yukarsını insan dedimki anne o tubaya söyle yaşını bilsin bugüne kadar ne dediyse sustum ama yeter artık ben o çocuğu yukarı yolluyorsam mecbursunuz bakmaya bunlar onun yiğeni seninde torunun dedim neymiş efendim bi başladı bağrınmaya onlar oğlunun çocuklarıymışta vs vs..sonrasında orası benim evim sen s..git ordan anandan çık... yere git diye.tabi ben suratına kapatıp sinir krizleri geçirdim selim eve gelince anlattım sonra yukarı gitti neymiş anası yemin etmiş kuran üstüne bana küfür etmemiş ya ben doğmamış çocuğumun üstüne yemin ediyorum ama geçip karşıma diyorki annem yalan söylemez yanlış anlaşılma var.dah ne yapıyım kızlar Allaha havale ettim yaşından başından kıldığı namazdan utansın.bundan sonra evde mümkün olduğunca durmayacağım gerekirse sokakta otururum yinede bu eve girmem. selimede dedim ailendir saygı duyarım sana ama benim için hepsi bitti cenazelerine dahi gitmem..
kusura bakmayın başınızı ağrıttım yine ama anlatmak istedim..

ebroşum elektrik gitmişti kusura bakma canom yaa yazımı okuda kaçıyım ben selim arkadaşına gidicek bende anneme evde oturmucam artık

ebroşum elektrik gitmişti kusura bakma canom yaa yazımı okuda kaçıyım ben selim arkadaşına gidicek bende anneme evde oturmucam artık

datlum yaa önemli değil .valla yazdıklarına moralim bozuldu nasıl insan bunlar yaa .hayret bişey sıkma canını sen eşinle iyi ol onlarıda salla aman birahat vermiyolr yaa.buarada başınızı ağrıttım f,lan nedemek yaa .biz burda neiçin varız birbirimize destek olmak için.sen canını sıkma eşinde anlayışla karılamış gerisi boş.umursama canom yaa.

ben geldim güzeller hayırlı pazarlarrr olsun inşş
makbuşum bence kafaya takmaya degmez yeterince üzdüler seni git dolaş hayat senin yani canını sıkma annene gitmen en iyisi keyfin yerine gelir canım
ebroşuum çagırdın geldim sesini duydum datlum

ebroş yazını okudum canım aslında burda hepimizin yapmaya çalıştıgını kadın yazmış bi yerde dogru umutllu olmak pes etmemek kimseye aldırmamak ama insan bi yerde unutamıyorum yada istekler bitmiyor neyse paylaştıgın için sagol cano

makbuşum güle güle canım.üzülme lütfen oda evlenicek ozaman seni anlıycak cano .pişman olucaktır.onada aynı muamele yapılsa neyapar acaba.neyse sen eşinle iyi ol gerisi tınnnnnnnnnnnnn

kı zzz delü var bişe sende haaa o batmalar hayır olsun inşş haa bide akşama nişanda oynama varsa fazla zıplama sakınkaydirigubbakcemile3 iyi eglenceler şimdiden canım kib görüşürüz
sevoş gelmedi bugün açmıyomu dükkanı yada dükkanı devretti mi epeydir görmedim de..Şeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…