Üni arkadaşımdan Gösterilmeyen misafir perverlik yanlışmı anladım

İlk defa mı gidiyorsunuz onun evine? Daha önce nasıldı tavrı? Birde arkadaşınıza mı gidiyorsunuz kek yemeye mi? Yemek yemişsiniz işte. Niye herşeyi bu kadar detaylı bekliyorsunuz ki? Benimde kaç yıllık arkadaşlarım var böyle beklentilerle değil arkadaşınızla vakit geçirmek için gidince bunlar batmıyor göze.

anlattıklarınızda bişey göremedim.

yer bulamamış banyoya koymuştur. saçma ama artniyet aramaya gerek yok.

kek börek belki yapamadı, belki yaptı yandı, belki bilmiyor. bu yemek konusuna takık olanları hiç anlamam. misafir umduğunu değil bulduğunu yer derler. aç bırakmamış ya.

2+1 ev ve onunda cocugu var galıba, sizdede ıkı tane varmış zaten.
akşam nerde yattınız, yada yatabıldınızmı?
bende 2+1 evde oturdum uzunca bır sure gelenımız gıdenımız coktu aksam kalanda oldu bıkacbun kalanda ama bende esımde mısafır olayını severız, ıkram kısını abartmayız, evet cayın yanına (helede onden yemek varsa) aburcubur yedıgımızde olmustur. mısafırlerımızın bızı kınamadıgını umıt edıyorum :)
kendı ıstese bıle sı ıstemıyordu belkı ıkı cocuklu aıleyı gecelık mısafırlıge.
bılemıyorum hos bır durum olmamıs ama uzun zmndır belkıde gorumsedıgınız arkadasınızla aynı samımıyette degılsınız artık saırım.

Cnm ilk defa evine misafir oldum insan ister istemez belikliyor

Valla benimde geçen aylarda üniden arkadaşım geldi eşi ve çocuğuyla hem de 5 6 saatlik yoldan. 3 senedir görmüyordum nasıl sevindik. Hemen bir tepsi börek yaptım bir patates salatası yanına da tatlı yaptım bir güzel ağırladım. Okadar yoldan gelmiş bisküvi ile nasıl ağırlarım. Kendime yakıştıramam. Banyoya konur mu çantalar, kirlidir diye mi öyle yaptı acaba. Ayıp etmiş.

Ben kabalıkları çok iyi anlayamadım aslında. Çok yakın arkadaşmışsınız, arkadaşlığınızın kaldıramayacağı şeyler mi bunlar? Bu kadar mı yani, başka size itici gelen şeyler yaptılar mı? Hepsinin izahati var gibi çünkü. Çayın yanına bir şey yapmaya vakti olmamış olabilir, yemek hazırlamayı pek sevmiyor olabilir, eşi masaya kadar yürümeye üşenip o an olduğu yerden olabilir, eşyalarınızı banyoya koyma kısmını anlamadım bir tek ama bu da kültür meselesi olabilir. Yani eve gelip elinizi yüzünüzü yıkayıp eşyalarınızı alıp istediğiniz yere koyacağınızı düşünmüş, ya da diğer odayı hazırlarken eline geçince atıyorum nevresimi değiştirene kadar oraya koyup unutmuş olabilir.

Cnm ilk defa evine misafir oldum insan ister istemez belikliyor

Neden bekliyor işte onu anlamıyorum. İlk defa değil kaçıncı defa olursa olsun. Birde ilk defa gidiyorsam bir yere yatılı kalmaya yemek yapıp yoruyorum karşımdakini diye ben tatlımı alır giderim. Belki ilk defa gittiğiniz evde arkadaşınızda eliniz boş gitmenizi yadırgamıştır.

Misafirperverlikten ziyade, biraz yönsüz gibi geldi arkadaşınız. Yani evinde yatılı misafir ağırlamadıysa, bavullu gelenleri nasıl yerleştirip yol göstereceğini bilmiyor olabilir.

Mesela ben dışarıdan gelen bavulları kesinlikle odaya öyle laap diye koymam, altı pistir yani illa.
Bu yüzden bu tip şeyler için kullandığım bir örtüm var; onu sererim, odaya alır bavulları üzerine koyarım.
Bunu annemde görmesem sanırım, banyoya koysam mı, halıyı nereden alsam filan saçmalayabilirdim.

Kek konusu ise, bilmiyorum vakti olmamıştır, ya da beslenme-çay alışkanlığı öyledir.
Mesela ben çay yanında hiçbir şey yiyemem, bu yüzden başlarda öyle tuzlu fıstık, kabak çekirdeği vb. tarzı yaşanırdı bizim evde çay saatleri. Herkes sevdiğinden-alıştığından ikram eder misali... Sonra sonra kek vb. bir şeylere evrildi. Ama hala daha hazır şeyler sokarım araya, N**** (Siyahi) filan :)

Bilmiyorum bana hususi yapılan bir şey gibi gelmedi üstünden okuyunca.
Bunlar basit şeyler yav.

Herkese toplu cevap olsun arkadasım ısrar etti geldi ye yoksa bana gelmiyordu kackere İstanbul’a geldi bana uğramadı ben Sivas’a gittim elimi boş gitmedim sen tatlı alsaydın diyen arkadaş evine çocuğuna bide tatlı alıp gittim o evlendiğinde ben hamıleydim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…