Univ mezunuyum ev hanimiyim omrum bosa geciyor sanki

Kadınların çocuk için kendi hayatlarından vazgeçmelerini hiç ama hiç doğru bulmuyorum ben. Siz bu dünyaya sadece çocuk yetiştirmek için mi geldiniz hanımlar? Hem çocuk hem de kendini yetiştirme aynı anda olabilir bence.

Evet, ben de bebeğimi çok seviyorum, inşallah iyi bir anne de olurum ama hayatıma onun için ipotek koymayı asla düşünmüyorum. Ben de benim için önemliyim. Çocuğum için ne yıllarca verdiğim emekten ne kariyer hedeflerimden ne de emeklilik hakkımdan vazgeçmek istemiyorum. Hele ki oğlum olacağı için asla kafasında “kadın çocuk bakar, evle ilgilenir.” bilincini kafasına somut idol olarak yerleştirmek istemiyorum.

Evde oturan hanımların kesinlikle en azından sigortalarını ödetmeleri gerektiğini düşünüyorum. Çalışmasanız bile sigortalarınızı yatırtın, “aman boşver” demeyin. Yaşlılık için çok çok önemli emeklilik.

Bugüne kadar neden çalışmadınız.Konunuzda öyle yazmışsınız ben 20 yaşında filan sandım sizi.Bende 28 yaşındayım bende üniversite mezunuyum kızım 2. Sınıfa gidiyor. Birde 2.5 yaşında oğlum var.Evin cio suyum diyorum ben.En önemli görevim evlatlarımı yetiştirmek.Evde olduğum için kızımın dersleriyle çok güzel ilgileniyorum çok şükür kızım sınıf birincisi.Bunun mutluluğu bile yetiyor bana.Okuldan gelince kapıyı ben açıyorum herşeyleriyle ilgileniyorum.Hayat sadece para kazanmak değil.Annelik en önemli meslek.

Ya olayi neden para kazanmak olarak algiliyo bazilari bugune kadar neden calismadim egitimle ugrastim emek verdim 24 yasmda mezun oldum sonra kpssye calistm dersaneye gittm daha sonra aof okudm 27yasnda evlendm doguya geldm daha snra zaten hamilelik bebek yas oldu 30 okumak cokta onemli bu devirde sanki bosa gecen zaman bu yasima kadar kendimi belli bi alanda yetistirseydm suan cok farkli bi konmdaydm belkide

Cocugmdan arta kalan zamanlarda kitapta okumaya calisiyorm kahvemide yapiyorm bebegimle disarida cikiyorz hobi olarak orgude yapiyorm bicok seyi yapiyorm ama benm korkm gelecek 3 sene belki 5 sene sonra cocugum buyuynce benm o zaman yasim 35ustu olacak ve ne eski cesaretm ne eski ozguvenm olacak ve hicbir is gecmism yok bolumm evlilik icin cok uygun bi bolm degil bu blmde zaten calismayi dusunmyrm ama omrm boyunca evhanimida olmak istiyorm

Çocuklarımın bebeklik dönemlerinde sıkılacak kendimi boş hissedecek zamanım hiç olmadı,olsaydı keşke :/
Artık büyüdüler zamanım var ama boş vaktim yine pek yok.
Elinizin boş durmasına izin vermeyin. Ya kitap okuyun ya da el sanatlarına yönelin.
İlla kursa gitmenize gerek yok. Her türlü eğitim videosu zaten var nette.
Bir el sanatı belirleyip en kolayından başlayın. Hobi sitelerinden envai çeşit malzeme satın alabilirsiniz.

Bazi insanlar cok cok gecerli bir meslegi birakip (ogretmenlik saglikcilik gibi).cafe acmaya karar veriyor.etrafimda ornegi var.yada kadin anaokulu ogeretmenligini birakip butik pastacilik yapiyor.okudugunuz alanda is bulacaksiniz diye bisey yok.cesaretini varsa az bir sermaye ile internet uzerinden satis yapin.ben basiretsizim biraz kalkisnadim ama siz belki yaparsiniz.internetten catir catir sacma sapan cantalari yapip face de satiyorlar.mesela sadece tasarim tisort satiyorlar.bir tanesi de skulent abajur yapiyor kisiye ozel.geliri 4000 tl imis aylok .tv de cikmisti.

Benim harcim degil.yeteneksizim ama agdacilar koseyi donmus durumda
Birde evde dogumgunu pastasi yapan tanidik ile.disari dolma yapan tanidik köseyi donduler.ilkokul mezunu ustelik (asla kucumsemiyorum.tam tersi okulda basarisiz ama hayatta basarili olmuslar).
Yani okudugu meslegi birakip cani istedigini yapan cok.ben bir isin ucundan tutamadim.size tavsiyem bir liste yapin ve begendiginiz işe asilip interneti kullanin

1 aylık bebeği olan annenin işe başlaması ilginç gelmedi mi size gerçekten

40 günlük bebeğini memleketine halasına bırakıp (kayın valide bakmaktan vazgeçtiği için) işe dönen çalışmak zorunda olan birini tanıyorum o geldi aklıma. O zaman doğum izni bu şekilde değilmiş. Eşinin sabit, sigortalı bir işi olmadığı için kadın mecburen çalışmak zorunda kalmış. Bir tane de başka çocuğu varmış o dönem 3-4 yaşındaymış o. Bahsettiğim kişi hala çalışıyor aynı yerde çocukları boyu kadar oldu tabii şuan.. Bu şekilde ki mecburiyetler gerçekten çok zor, yıpratıcı..

Benimde oğlum 23 aylık maalesef tek maaş, kirada geçinmeye hele ki İstanbul şartlarında yeterli değil. Herkesin düşüncesi farklı, ben hem kendime, hemde ona iyi bir gelecek sunma peşindeyim. Benim için bu daha ağır basıyor. Şimdi küçük, bana ihtiyacı var ama ilerisi de önemli, sürekli benim yanımda olmayacak büyüyünce kendine ait bir sosyal çevresi olacak, istekleri olacak, eğitim hayatı var. Darlandım yine

Son düzenleme:
Hiç calismadoginiz için içinizde kalmış olabilir ama çocuk benim kırmızı çizgim. Ben de uluslararası ilişkiler mezunuyum öğrenciyken bilfiil çalıştım. Evlendikten sonra da 1 yıl çalıştım çocuk olunca bıraktım hiç pişman değilim umarım mecbur kalmam çalışmaya. Çocuklar büyüyünce duruma göre bakacağım.

Eskiden öyleymiş dogum izni çok kısıtlıymış, yani ben bu konudaki farklı görüşlere saygi duyuyorum, herkes evladı için en güzelini ister,ben çalışmamayı. tercih ediyorum.en iyi.anne benim kafasında degilim, tüm gün evde olup çocuğuna hiçbir şey katmayan bir anne de olabilir, hepsi sevgiyle,sağlıkla büyüsünler inşallah..

Bende tabii, kişinin durumu vardır çalışmaz, çocuğunu büyütür ne güzel.. Açıkçası maddi durum yeterli olsa bende çalışmamayı tercih ederdim, en azından çocuğum büyüyene kadar çalışacaksam bile kaldı ki çok matah bir işte yapmıyorum (özellikle iş sebebiyle yaşadığım sorunlar bana illallah dedirtti) Ha güzel ve saygın bir mesleğim olur, yıllarca emek vermişsem karşılığını almak isterdim durumum iyi bile olsa orası ayrı..

2. Cocukta istiyorm doguda gorevimizi yaparken ama ikisi buyuyene kadar benm yasim 35ustu olacak o zamanda nereye girerm kim beni ise alir bir is deneyimi gecmisimde yok bilmiyorm omir bosa geciyor sanki
35 inden sonra ünv.okuyup 40 yaşında öğretmen olan var, umidinizi yitirmeyin.
kendinize bir hedef belirleyin.
uzaktan ogretimle çocuk gelişimi, aile danışmanlığı vs okuyup belki kamuda uygun bir iş bulabilirsiniz
(arkadaşların dediği gibi özel sektör tecrübe arıyor)

Ikinci univ olarak iktisat okdum ama artik oku oku buda bir kayip gibi geliyo biyerden baslamadikca kamuya girmekte cok zor artik herkes bunu biliyordr bir dayin olmadikca hep torpile dondu maaleswf

Merhaba.. muhendislik fakultesi bitirdim. Ustune tezli yuksek lisansi da bitirdim..
2yasinda kizim var ve ben de calismiyorum. Lisanstan mezun olali 5yil oluyor. Hic calismadim..
Ayni seyleri ben de hissediyorum. Su an kizim icin calismuorum onu buyutuyorum. Ama kizim icin de calismak zorundayim iste... ilerde de mi evde oturucam. Bi yandan da beceremiycekmisim gibi geliyor. Nasil ayak uydurucam nasil kizimi birakip gidicem.. bilmiyorum..

Evvela ilgi ve şefkat .. Sonrasında o dedikleriniz Allahın izni ile olur. Rızkı veren Allah hanım efendi.
Nice kolejlerde okuyan ama ilgisizlikten psikolojik travmalar geçiren çocuk var...
benim de anaları bakamadığı için okul ihtiyacını karşıladığım çocuklar var siz hayallerde yaşamaya devam edin

Ya her yazdiginiza katiliyirm ayni seyleri dusunuyorm bnde cocuklar buyuynce neolacak bnde hadi simdi calisaym demiyorm ama ilerde calsmak istyrm bu seferde deneyim yok yas ilerlems olcak bilemedm

benim de anaları bakamadığı için okul ihtiyacını karşıladığım çocuklar var siz hayallerde yaşamaya devam edin
Tam gercek hayattan ornekler esmle sukur iyiyiz ama Allah korusun hersey olabilr yafa baska biseyde olablr hastalik vs illa maddide degil kndini gelistrmek uretmrk vsvs

Tek yapman gereken sınavlara hazırlanmak.oyle oturup ahlanmakla olmaz.ne güzel ilvedesin ve evresinde.bu süreçte kpssye hazırlanabilir.ki bu şekilde hazırlanıp atananlar çok

evet hayat sartlari zor maalesef.
benim annem de beni 40 günlükken teyzeme bırakmış ( hemsireydi ve ozaman doğum izni o kadarmış) ve 3 yaşından 6 yaşıma kadar da anneannem bakmış. ilkokula başlayınca bir annem babam ve abim olduğunu öğrendim.
bu beni çok derinden etkileyen bir konu. ben de çalışan anneyim, önümüzdeki ay oğlum 10 aylık olduğunda işe döneceğim, kullanabilecegim tüm izin haklarımı kullandım. maddi imkanlar yeterli olsa biraz daha kendim bakardım.
keşke annemlerin de imkanı olsaymış beni birakmasalarmis ama çalışan bir annem olduğu için hep gurur duydum. umarım oğlum da benimle gurur duyar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…