Univ mezunuyum ev hanimiyim omrum bosa geciyor sanki

Maddi durumunuz iyiyse eşinle de aran iyiyse yani boşanma durumu için para vs ihtiyacın yoksa esas sen benim hayal ettiğim hayatı yaşıyorsun. Sadece çalışıyorum. Çalışmaktan kalan zamanda malesef ya dinleniyorum ya iş yetiştiriyorum. Hasta olunca o halde gidiyorum hamileyim kusuyorum sürüne sürüne gidiyorum. Ayrılsam işten geçinemeyiz. Esas benim ömrüm boşuna geçiyor

Bence çocuğunuz için bu kararı almanız çok çok güzel. Ben de çalışmıyorum. Önceleri sıkılıyordum sizi anlıyorum. Fakat bebeğinizin sizinle geçirdiği her an öyle kıymetli ki.. Şu an çalışmasanız da istediğiniz zaman değerlendirme fırsatına sahip olduğunuz bir mesleki ünvanınız var. Bir de şöyle düşünün.. Hiç çalışmasanız bile siz eğitimli bir annesiniz. Çocuğunuzla paylaşabileceğiniz büyük bir bilgi birikiminiz, tecrübeleriniz var.

3 yıl çalıştıktan sonra hamile kaldım oğlum 2 yaşındayken çalışmak istedim ama birgün oğlumu bırakıp akşama doğru eve gelmiştim iş için.. beni öylesine özlemişti ki bütün gün sarılıp öpmüştü hiç unutamam.. buyüzden iş hayatına dönmedim maddiyat nolursa olsun hiçbirşey ondan kıymetli olamaz derken ikinciyi öğrendik zaten.. benim iş hayal oldu olsun çocuklarımın canı sağolsun da diplomam köşede dursun.. Belki birgün iş olur ama o gün bugün değil malesef.....

Bu öz güveni zamanla kazanırsınız. Yani benim anladığım kadarıyla siz biraz tek olup kendi kendinize zaman geçirmeyi özlemişsiniz. Böyle hissetmeniz de çok doğal. Öncelikle ülkemizde alanında çok başarılı pedagoglar var. Onlardan birinin bir kaç kitabını alıp okuyun. Biraz çevre edinin, küçük bir çevre. Belki bir arkadaş, belki bir komşu.. Bu aralar havalar soğuk ama, uygun gördüğünüz havalarda kısa yürüyüşler yapın bebeğinizle birlikte veya markete filan gidin. Bebeğiniz 1 yaşında ise belki yürümeye başlamıştır. Onu da yürütün biraz yormadan. Birlikte eğlenebildiğinizin farkına varın. Sizin sosyalliğiniz, mutluluğunuz, öz güveniniz hepsi bebeğiniz olsun. Arada bi uyuttuğunuzda kendinize bi kahve yapın, size özel küçuk birşeyler.. Yapabiliyorsanız örgü örmeyi deneyin. Bu şekilde mutlu hissedip, öz güveninizi yeniden kazandığınızda, çalışma konusunu daha sağlıklı bir kafayla o zaman düşünürsünüz.

Herkesin keşkeleri farklı oluyor

Cok ilginc cocuk yyapan bütün kadinlar neden evde oturuyor ki? Yani cocuklara ebeveynler bakar ya da bakıcı tutulur. Ozel mmerkezlere belki basvurulur . bilemiyorum .Hepimizin annesi calisti da hic ise ara verildigini hatırlamıyorum. Sanki keyfi bir durum gibi. Simdi 2 tane arkadasim emzirme doneminde 2 si de calisiyor. Hatta biri cocuk dogduktam 1 ay sonra ise basladi. Oglen eve geliyorlar emzirmeye. İlginc.

1 aylık bebeği olan annenin işe başlaması ilginç gelmedi mi size gerçekten

Son düzenleme:
Mecbur, gitmezse stajini yakacakti mali müşavir. Vermedi izin. Ne yapsin kiz.
Kendince gecerli bir sebebi olabilir evet ama çocuğu olup çalışmayan anneyi ilginç bulup 1 aylik bebeği olan annenin bir şekilde calismasini örnek göstermeniz bana ilginç geldi..

Kendince gecerli bir sebebi olabilir evet ama çocuğu olup çalışmayan anneyi ilginç bulup 1 aylik bebeği olan annenin bir şekilde calismasini örnek göstermeniz bana ilginç geldi..
Sadece o değil ki benim annemde benim 40 im cikinca işe geri donmus. Kardeslerimde de oyle uuzun uzadiya hic aara vermemis. Hatta sulalemde cocuk yapinca isini gücünü birakan 1 tane kadin kadin ornegi yok. Bana da is bbbirakmak garip geliyor.

Gariplik anlayışımız farklıysa demek

o çocuklara zor zamanlar geldiğinde tek başına bakabilmek aç açıkta bırakmamak
Evvela ilgi ve şefkat .. Sonrasında o dedikleriniz Allahın izni ile olur. Rızkı veren Allah hanım efendi.
Nice kolejlerde okuyan ama ilgisizlikten psikolojik travmalar geçiren çocuk var...

Evvela ilgi ve şefkat .. Sonrasında o dedikleriniz Allahın izni ile olur. Rızkı veren Allah hanım efendi.
Nice kolejlerde okuyan ama ilgisizlikten psikolojik travmalar geçiren çocuk var...
Rızkı allah vermiyor ana baba eşek gibi çalışıp veriyor. Açlıktan olen çocukları Allah niye es geçmiş...bu rızık muhabbeti çok boş, 10 tane yaparlar nasılsa gokten et falan yağıyor. Bu fedakar anneyim çalışan annelerin çocukları eksik büyüyor diyen kadınların açtığı nafaka yetmiyor iş bulamıyorum kocam çalıştırmadı eski kocam başka kadına para yediriyor konularını okusun herkes. Kimse boşanma niyetiyle evlenmiyor, herkesin eşi evlenirken melek ama dünya hali o çocuklarla işsiz parasız ortada kalan kadınlarla dolu forum. Anası babası sahip çıkmadığı için daha geçen birisi çaresizce konu açtı.

Konu sahibesi keşke çalışsaydın max 1 sene ara vermek ok, ama sonrası artık iş hayatından kaçmak için çocuğu bahane etmek benim gözümde. 3e 5e bakmadan bir yerden başlamanı tavsiye ederim.

Gerçekten aynı inılmaz cahillik ama herşeyi çok bilmişlik her şeyden korkan oğullarına hiçbir özgüven aşılamayan topluluk benim karşımda da var.. Aynı şwyler ya ne deyim.. Ben de kendime bakıp o eğitim aşkı o zeka o pırıltı o sorgulayan zeka nerede diyorum. Gözlerimin feri sönmüş..

Bende 4 yillim unv mezunuyum.evleneli 15 yil oldu.bu yıllara 2 evlat sigdirdim Allaha şükür:)
Simdi okuyorlar vogen evde tekim vede artik sunu cok iyi biliyorum
Nasil olduda isime devam etmedim
Cocuklar buyudu masraflarda tabi
Maddi durumumuz genislikten ,is krizinden dolayi daralirken
Esim bile ahh keske isinden cikmasaydin dedi
Yani ne ben nede o pek aklimizdan gecirmemistik benim calismami
Ama zaman sunu ogretttii
Bir kadin mutlak suretle isini bırakmamalı
Birde eminimki basarabilirsek emeklilik caglarina ermeyi
Ahh calismadim emekliligim yandi muhabbeti olucak bunuda etrafimdski ornrklerden goruyorum
Zira daha hamileyken vede kucukken tecrubeli anneler bunlad iyi zamanlarim zorluklari buyuyunce buyuyor diyorlardi haklilarmis

anneden başka hiç kimse kendi evladını bir anne gibi yetiştiremez. evladınıza bakmak zamanın boş gecmesı demek degıl nice anne var çalışmak zorunda olup bebeğini kreşe bırakan başkasına baktıran. Onlar da tam tersi evladımıni kendim Yetiştirebilirsem diyor maddi durumunuz elveriyorsa zaten Olması gereken de bu.. Ben de çalışmıyorum evladımı kendimi büyütmek istiyorum ona en iyi eğitimi anne baba verir belli bir yaştan sonra da çalışmak istersem geç kalmış olmam asla 30yasında olmeyecegım ya yada 70de olmeyecegım ne malum kıme neye göre gec kalınıyor. Anladığım kadarıyla başka uğraşlarınız yok çocuk bakarken de birçok aktivite yapılabilir ama geçen zamanınızı Asla boş değil boşsa Bugüne dek annelerimiz boş yaşamış ozaman...

Candan cigerden ev hanimi oldum artik calismayacagim neyin kafasi acaba?? O sevgili kocis tabirli kisi bir gun ansizin bir kadin bulursa oyle ortada kalirsiniz. Benim ilk esim calisma diye tutturmustu ki zerre paraya ihtiyacim olmazdi oyle iyiydi durumu ama ne oldu yillar sonra aldatildim bosandim. Isimi biraksaydim acilarin kadini konumunda rezil olmustum. Hem maddi olarak hem sosyal statu olarak calisin kardesim millete de ohhh candan yurekten ev kadiniyim demeyin!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…