- 20 Ağustos 2015
- 6.549
- 15.774
- 448
- Konu Sahibi misss_girl
-
Muhtemelen ayni medlektendit esinzleEşiniz ne iş yapıyor ? Biz de görev nedeniyle Van dayız. Sizin gibi düşündüm ve ikinci bebeğim geldi... artık nasip kısmet kadın isterse isterse 40 yaşın da olsun yine bişeyler yapar
Yani muhtemelen... bir de insan sıkılıyor evde çevre edinmek zor. Biz bu sene gidiyoruz kısmetse ama benim planlarım arasın da kendime küçük bir yer açmak varMuhtemelen ayni medlektendit esinzle
Size tavsiyem sosyal kıyas yapmayın..( Eğer yapıyorsanız)
Herkesin hayattaki imkanları aynı olmuyor.
Fakat şöyle bir durum var insan sahip olmadığı şeylerin süper olduğunu düşünür.
Mesela özelde 9-6 çalışıp yorgun argın eve gelen anne de belki size özeniyor. Evde oturmak istiyor ama yapamıyor.
Veya sizin gibi evde olan biri de çalışmak istiyor.
Devlette sürekli şef baskısı ile çalışan biri de keşke daha rahat bir işim olsaydı kendi işimi kursaydım diyor.
Kendi işi olan biri de keşke kurumsal bir yapıda çalışıp belirsizlikle uğraşmasaydım diyor.
Kurumsal yapıdaki biri de keşke ego manyağı yöneticilerle çalışmak zorunda olmasaydım diyor.
...
Bu liste uzar gider..
İlk önce öğrenilmiş çaresizlikten çıkın.
Maalesef zaman makinesi yok, geçmişe gidemezsiniz, şimdi şu an ne yapacağınıza bakın.
Bence önce moralinizi yükseltmekle başlayın.
Önce her gün yürüyüşe çıkın, bir kafeye gidin bir çay, kahve için kitap okuyun.
Bir süre böyle devam edin..
Moraliniz yüksek olunca da ne yapmak istediğinizi düşünün ve o konuda ne yapabileceğinizi araştırın..
Ama önce düşük moralinizden çıkın, ev hanımlığı da çok zor ve kıymetli bir iş..
Kimse sizi üzüp küçümseyemez (siz izin vermedikçe) öyle kişiler etrafınızda var ise uzaklaşın görüşmeyin..
Önce moralinizi yükseltin sonra da ne yapacağınıza karar verin..
Hakkınızda güzel şeyler olsun..
"Orada bir köy var uzakta,ancak o köyde mutlu olabilirim" demek yerine "bulunduğum köyde mutluluğu nasıl oluşturabilirim,imkanlarım nedir"diye sormak lazım sanırım...
Size tavsiyem sosyal kıyas yapmayın..( Eğer yapıyorsanız)
Herkesin hayattaki imkanları aynı olmuyor.
Fakat şöyle bir durum var insan sahip olmadığı şeylerin süper olduğunu düşünür.
Mesela özelde 9-6 çalışıp yorgun argın eve gelen anne de belki size özeniyor. Evde oturmak istiyor ama yapamıyor.
Veya sizin gibi evde olan biri de çalışmak istiyor.
Devlette sürekli şef baskısı ile çalışan biri de keşke daha rahat bir işim olsaydı kendi işimi kursaydım diyor.
Kendi işi olan biri de keşke kurumsal bir yapıda çalışıp belirsizlikle uğraşmasaydım diyor.
Kurumsal yapıdaki biri de keşke ego manyağı yöneticilerle çalışmak zorunda olmasaydım diyor.
...
Bu liste uzar gider..
İlk önce öğrenilmiş çaresizlikten çıkın.
Maalesef zaman makinesi yok, geçmişe gidemezsiniz, şimdi şu an ne yapacağınıza bakın.
Bence önce moralinizi yükseltmekle başlayın.
Önce her gün yürüyüşe çıkın, bir kafeye gidin bir çay, kahve için kitap okuyun.
Bir süre böyle devam edin..
Moraliniz yüksek olunca da ne yapmak istediğinizi düşünün ve o konuda ne yapabileceğinizi araştırın..
Ama önce düşük moralinizden çıkın, ev hanımlığı da çok zor ve kıymetli bir iş..
Kimse sizi üzüp küçümseyemez (siz izin vermedikçe) öyle kişiler etrafınızda var ise uzaklaşın görüşmeyin..
Önce moralinizi yükseltin sonra da ne yapacağınıza karar verin..
Hakkınızda güzel şeyler olsun..[/QUO
Kesinlikle katiliyorum annem lise mezunu ev hanimiydi, bize okuyun calisin ele bakmak cok zor derdi surekli. Okumamiz icin herseyi yapti. Cok iyi okullarda kendi cabamla okudum. Cok iyi bir devlet universitesini bitirdim. Cok iyi yerlerde calistim. Anne oldum, ikisinde de bir kac ay ara verip sonra isime dondum. Yukseldim yonetici oldum. Yaklasik 16 yildir calismahayatindayim yasim 40. Cocuklar buyuyor birsekilde. Standartlarimiz cok iyi. Ama hep bir yanim cocuklarimi kendim buyutseydim yillar gecince keske diyecek miyim diye sayikliyor icimde. Isimde bu noktaya gelince isi birakmam cok sacma ama sorumluluklarim agir. Hedefler butceler calisanlar ust yonetim... bir calisan hata yapar aciklamasi sana duser. Mesaiye kalirsin. Yurtici yurtdisi is seyahatleri. Hem is hem ev, evde hicbirsey yapmasan dusunup organize etmesi bile dert. Bakiciyla yardimci ile ugrasirsin. Sirf calisiyorsun diye evine giren cikan duzenini degistiren kisilerin sayisina sasarsin. Bazen diyorum tek derdim aksam ne pisirecegim olsaydi. Bastan boyle bir standartla hayatima baslasaydim simdiki standartlarimi hic bilmeyecegim icin belki de daha mutlu olacaktim. Belki de okuyamadim calisamadim diyecektim. Yani hep bizde olmayan cazip gelir. Yasamadigimizi bilemeyiz sadece yasadigimiz hayattan sikayet ederiz. Insanoglu iste. Memnun olmaz hic bir seyden.
Ilcede oturuyoruuz merkeze 40dakika kurslara katilma sansim yok ki suanda bebegim zaten kucuk hergun sorguluyorm kendimi neyapabilirm diye dedgm gibi bi meziyetmde yok bi cikar yolu bulamiyorum gelecegi dusundukcede batiyorum careszge dusuyorum genc yasimdaki ne cesaretm ne ozguvenm var suanda dahada kotuye gidiyo sanki durum
Kesinlikle katiliyorum annem lise mezunu ev hanimiydi, bize okuyun calisin ele bakmak cok zor derdi surekli. Okumamiz icin herseyi yapti. Cok iyi okullarda kendi cabamla okudum. Cok iyi bir devlet universitesini bitirdim. Cok iyi yerlerde calistim. Anne oldum, ikisinde de bir kac ay ara verip sonra isime dondum. Yukseldim yonetici oldum. Yaklasik 16 yildir calismahayatindayim yasim 40. Cocuklar buyuyor birsekilde. Standartlarimiz cok iyi. Ama hep bir yanim cocuklarimi kendim buyutseydim yillar gecince keske diyecek miyim diye sayikliyor icimde. Isimde bu noktaya gelince isi birakmam cok sacma ama sorumluluklarim agir. Hedefler butceler calisanlar ust yonetim... bir calisan hata yapar aciklamasi sana duser. Mesaiye kalirsin. Yurtici yurtdisi is seyahatleri. Hem is hem ev, evde hicbirsey yapmasan dusunup organize etmesi bile dert. Bakiciyla yardimci ile ugrasirsin. Sirf calisiyorsun diye evine giren cikan duzenini degistiren kisilerin sayisina sasarsin. Bazen diyorum tek derdim aksam ne pisirecegim olsaydi. Bastan boyle bir standartla hayatima baslasaydim simdiki standartlarimi hic bilmeyecegim icin belki de daha mutlu olacaktim. Belki de okuyamadim calisamadim diyecektim. Yani hep bizde olmayan cazip gelir. Yasamadigimizi bilemeyiz sadece yasadigimiz hayattan sikayet ederiz. Insanoglu iste. Memnun olmaz hic bir seyden.
Bende vandayım. Daha önce calışıp evlendikten sonra ev hanimi olmanın me demek oldugunu tum bayanlar daha iyi anlarız. Benimde 10 aylık oglum var ve kimse olmadığı ıcın ben büyütüyorum. Benimde mesleğim bankacılık. Dogu gorevimiz bitmek üzere. Batıya gecerken calışmayı cok istiyorum ama kısmet. Bende yalnızım aynı yerdeymişiz Van in hangi ilçesindesin bilmiyorum ama tanışmak nasip olur belki tanışmak isterim neden olmasın :) bende yalnızlığımı komsularla veya arkadaslar la görüşerek kafa dagıtıyorum. Van gibi bi yerde iş olanakların cok oldugu soylenemez..Merhaba arkadaslar turizm 4 yillik universite mezunuyum ayni zamanda aof iktisat mezunuym esimin isi dolayisiyla vanda gurbetteyiz suanda 1 yasinda cocugm var calismiyorm bugune kadarda calismadm hic suan cocugumdan dolayida calisma sansim yok ama omrum bosa geciyor sanki canim cok sklıyor bu duruma evhanimi olanlar sizde ayni seyi hissediyormsnz calismayi bir isimin olmasini cok istiyorm cocugum buyuyncede yasim gececkms hep evde bosa gececkms omrum gibi geliyor bu beni cok urkutuyo bosluktaym cok uzuluyorm gunlerimn bos gecmesine elimde bir meziyetmde yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?