Universite, formasyon, is guc...

vargasabreu

mutedil
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2013
8.314
6.281
448
Merhabalar. Ben turizm bolumu 4.sinif ogrencisiyim. Bu sene mezun oluyorum. Ancak son zamanlarda fikrim tamamen degisti ve karambole sectigim turizm bolumunden tumden nefret ettim. Turizm sektorunde calismak istemiyorum. Zaten okulum da turizm egitimi konusunda yetersiz oldugu icin ne yabanci dil ne de mesleki egitim acisindan yeterli donanima sahip degilim. Her neyse. Bu durumda hayalim olan baska bir iki yillik bolumu okumak istedigime karar verdim. Bu okulu bitirip sinava girip onlisans programina orgun bir sekilde devam edecektim. Ancak...
Okulumuz turizm bolumunden formasyon acmis. Atamalari elbette dusuk. Ancak umut fakirin ekmegi iste. Ben de bir umut alsam mi acaba??? dedim.
Formasyon almam demek, hayalim olan o ikinci universite bolumunden vazgecmem demek. Cunku formasyonumuz iki donem. Mezuniyetimden sonra da devam edecek.

Kisaca siz olsaniz ne yapardiniz boyle bir durumda? Yardimlarinizi bekliyorum.

Yaşınız daha genç. Hem formasyon alıp bittikten sonra 2. Üniv ye başlayabilirsiniz. Atamalar malesef çok az

formasyon alınca iş bulma olanagın vs daha uygun olacaksa eger bence formasyon al sonra iki yıllık okursun. ömür uzun bi şekilde ugraş arayacaksın kendine okul okursun.

Nedir o hayal

Bitirince ne olacak atama mi özel sektör mü

Formasyon alıp da 1000 mezun a 10 kadro açacaklarsa da çok anlamı yok gibi

Bir de turizm garip bir sektör kuzenim Boğaziçi turizm işletmeciliği mezun eşi de ve tamamen farklı alanlarda çalışıyorlar

Yani çalışmadan ne olabileceğini de bilemezsin

herkes okuduğu bölümle ilgili iş yapmıyor
ben olsam diplomamı alırdım başka alana yönelirdim başka alanda iş arardım elbet bulrusun
şimdilerde diploma değil okuduğun bölüm değil kendini ne derece geliştirdiğin önem taşıyor örneğin yabancı dil vs.

yüksek lisansını başka bi alanda yapabilirsin mesela

Hayalim ozel sektorde bir alan. Atama falan olmayacak. Turizm epey genis bir sektor ama benim zerre tecrubem yok.
Turizm isletmeciligi ogretmenligi atamasi asiri dusuk hani bir matematik, turkce, ingilizce degil nihayetinde. Kafam cok karisik.

Liseden sozel cikisliyim. Mat2 hic gormedim. Ama turizme esit agirlik puaniyla geldim. Simdi alese girsem esit agirlik cozmem gerekiyor. Sozel1, mat1, mat2 seklinde. Sozel bir bolumde yuksek lisans yapabiliyor muyum?

Liseden sozel cikisliyim. Mat2 hic gormedim. Ama turizme esit agirlik puaniyla geldim. Simdi alese girsem esit agirlik cozmem gerekiyor. Sozel1, mat1, mat2 seklinde. Sozel bir bolumde yuksek lisans yapabiliyor muyum?
mezun olduğun bölümlere göre girebilirsin yüksek lisansa. onu da g ireceğin üniversite belirliyor.
üniversitelerin sitelerinden takip edebilirsin

Ya bu bölümün de son aylarında aslında mezunu olmak istediğiniz bölümün bu olmadığını fark ederseniz ne olacak?
Bu bolum lisede de hayalimdi. Turizme gelirken de oyleydi. Ancak turizme yerlestim ve o sene tekrar hazirlanma olasiligim yoktu. Karambole geldim acikcasi ama pisman oldum.

2 yıl önce seninle aynı durumu yaşamış biri olarak söylüyorum adımlarını hayallerini gerçekleştirmek için at zira en iyi ihtimalle formasyon alıp atansan dahi sevmediğin bi alanın öğretmenliğide seni mutlu etmeyecek...

Tesekkur ederim. :) siz hayallerinizin pesinden mi gitmistiniz?

Tesekkur ederim. :) siz hayallerinizin pesinden mi gitmistiniz?
Aile çevre herkez formasyon almamdan yanaydı..Benimle aynı durumda olan arkadaşlarımın neredeyse hepsi aldılar şuan içlerinden sadece bir tanesi öğretmenliğe devam etmekte..Ben yüksek lisansı seçtim hayallerimin peşinden gittim
Formasyon seçeneğine göre daha zor tabi ara ara bırakma isteği geliyor sonra kendime geliyorum ve devam diyorum insan sevince kendinde güç buluyor sevmediğin işin hayatının büyük bir bölümünü kaplaması daha zor olur diye düşünüyorum

Hayalim ozel sektorde bir alan. Atama falan olmayacak. Turizm epey genis bir sektor ama benim zerre tecrubem yok.
Turizm isletmeciligi ogretmenligi atamasi asiri dusuk hani bir matematik, turkce, ingilizce degil nihayetinde. Kafam cok karisik.
Hayatin gerceklerine hosgeldin oncelikle.
Formasyon alirsan seni dag gibi bir kpss sinavi bekliyor.son iki yildir eskisi gibi kolayda degil.sistemli bir calisma gerektiriyor.siralamaya girmen gerekiyor.en onemlisi kadro acildi acilacakti sancili donemler gecirmenizi gerektiriyor.

Belki ilk yil belki 2_3 yilda atanirsiniz belkide hic.
Yani kendinize guveniyorsaniz ben kpss yi gayetde asarim diyorsaniz formasyon alin.
Ama yok ugrasamam diyorsaniz b secenegine yonelin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…