Üniversite meselesi

Ceylinimdeceylinim

Soran olursa geziyor dersiniz, hic durmadan :)
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
12.835
17.406
498
Merhabalar.
Gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var.
Şöyle ki zor bir dönem atlattım ve hayatımı değiştirmeye karar verdim.
Bir şeylere yeniden baslamak istedim. Çok şükür yaptım da. İkinci bir üniversite okumak adına sınava girmiştim, istediğim bölümün ikinci ogretimi neredeyse garanti geliyordu. Puan olarak 2 puan dusuktum ve riske atmiyim dedim ilk tercih olarak ikinci öğretimi yazdım. Dün açıklandı yerleşmişim.
Bir arkadaşım puanimiz aynı olmasına rağmen birinci öğretim yazmış ve gelmiş. Ben gelmez diye dusunmustum ve hiç yazmamistim bile. Üzüldüm açıkçası keşke yazsaydim dedim. Şimdi ek tercihlerde yazsam mi birinci öğretimi yoksa gidip kaydolsam mı?
İkinci öğretimin avantajlarını dezavantajlarını bana anlatır mısınız rica etsem?
Gece gözüme uyku girmedi pişmanlıktan, pişman olduğum kadar var mı ?
Fikirlerinizi, düşüncelerinizi bekliyorum..

2. öğretimin dezavantajı harç yatırıyor olmanız. Bir de dersler örgünlere göre daha çabuk bitiyor yani biz iki buçuk saat ders işliyoruz bizim ikinci öğretimler bazı dersleri bir saat işleyip gidiyormuş. Benim anlamadığım hangisi daha verimli hangimiz enayiyiz bu durumda?

merhaba hayırlı uğurlu olsun bölümü merak ettim onun dışında senin yerinde olsam risk almaz ve ikinci öğretime devam ederdim tüm işin sadece okul mu olacak yoksa başka bir sorumluluğun var mı iş eş vb gibi

Aynı bölümün öğretim farkı olmaz ki. Çalışanlar genelde ikinci öğretimi tercih ediyor. Saat konusu sizin için sorun değilse ve ortada risk varsa(ek tercihin tutmayıp açıkta kalman gibi) hiç heyecan arama derim.

Hangisi daha iyi dusunulur. Bilemiyorum ya o kadar karışık ki kafam. Aynı puanla gelmiş öyle pişman oldum ki anlatamam.

Kesinlikle 2. öğretim olması daha iyi.
Gündüz part-time işte rahatlıkla çalışabilirsiniz.
1. öğretimler gibi derslerin arasında boşluklar olmaz.
1. öğretimler genelde sınavlara önce girerler ve 2. öğretime genel bilgileri verirler:)
Ve en güzeli, gece geç saatlere kadar ders de çalışsanız, gezseniz de sabah istediğiniz saatte uyanırsın:)

İşten ayrılacağım, hayalimde ki bölümdü çünkü :) sorumluluğum yok başka okula vereceğim kendimi yani :)

Tesekkur ederim ama bir miktar üzüldüm açıkçası gelme ihtimali varken yazmadım bile

Oyle hakikaten ama ne bileyim :) Hayal kırıklığı oldu biraz aynı puanla birinci öğretim gelmesi, hayırlı olan bu demek ki

İşten ayrılacağım, hayalimde ki bölümdü çünkü :) sorumluluğum yok başka okula vereceğim kendimi yani :)
bence pişman olma ve bunu kafana takma sadece harç yatırırsın o olur rahat ol allahım ne güzel istediğin bölüm olmuş canım şuan mutluluktan ölüyor olman lazımdı

İkinci öğretim okudum ve iyi ki öyle okumuşum
Çok tesekkur ederim, sizin adınıza artıları nelerdi?
2.öğretim candir.bence ruh haliniz şöyle olmalı şuançok ciddiyim bu konuda 2.öğretim olduğuna sevinmelisin
Çok tesekkur ederim umarım öyle olur :)

Tecrübesizce tercih yapmıssınız, insanlar 300bininci oluyor yine gidip tıp ı yazıyorlar bir ihtimal diye :)
Biraz öyle oldu galiba :)
Riske atamazdim açıkçası, o bölüm gelmezse daha seneye falan girmezdim çünkü. Ahh ah geliyormus

Aradaki saatlerden tasarruf

Birinci öğretim 8.50 de ders başlıyor örneğin 10.30 da bitiyor

Diğer ders 15 civarı mesela

Arada eve gitsen olmuyor okulda kalsan takılsan olmuyor kışı var bunun vs vs

İkinci öğretimde direkt ders var boşluk yok

Bir de bölüm kitleselse birinci öğretimlerle de gidip ders dinleyebilirsin

Tabii okuluna göre değişir bir de hocalar da değişebilir yani sabah hoca kendi girip akşama asistan gönderebilir ya da dr olabilir hocası

Çoğu bölme resmi hoca ile derse giren tutmuyor artık gitti eğitim sistemimiz zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…