Üniversite mezunu olup evde oturmak :(

Afrozist

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2018
271
150
53
36
Üniversite mezunuyum öğretmenim zor atanan bir bölümde okudum. Denedim atanamadim.Evliyim.. sanki hiç okumamış gbi hissediyorum kendimi hayallerim yarım kalmış gb hissediyorum. özel sektörde de biraz kismetsizim kısa bi süre çalışıp ayrılmak zorunda kaldım .Şuan özel ders sadece veriyorum. Evde çok sklıyorum okul dönemimde yoğundum günler nasıl geçiyor anlamiyordum..Şimdi sanatsal bi iki kursa gidiyorum ve dil çalışıyorum (fransızca). kendi başıma öğrenmem uzun zaman alır mı eşimle yurtdisina temelli yerlesme fikrimiz var.. o zamana kadar öğrenip yurtdisinda 2.üniversite okumak istiyorum..hayatımı manasız ve bos gecirmek istemiyorum..Unv mezunu olup evde olan hanımlar neler yapıyorsunum hayatınıza anlam katmak adına ??

Son düzenleme:
Özel ders veriyorsanız iyi gene, yani boş oturmuyorsunuz aslında. Bir yandan da dil öğreniyormuşsunuz, yatkınlığınız varsa kolay öğrenirsiniz kişiden kişiye değişir. Zaten elinizden geleni yapıyormuşsunuz, anlam katmak derken nasıl bir anlam katmak istediğinizi anlayamadım. Şu an boş oturmuyorsunuz zira.

Sizi öncelikle tebrik etmek istiyorum. Sisteme boyun egmeyip hayalleriniz hedefleriniz pesinde kosuyorsunuz
Sorunuza gelince okumus meslek edinmis birinin evde oturmasi cok zor oluyor.
Kendi alaninizla alakali ya da hedeflediginiz seylerle alakali sosyal mecralarda cesitli gruplara uye olarak fikir paylasimlarinda bulunabilirsiniz. Aklima baska bisey gelmedi. Dil ogrenmeye gelince kendiniz ogrenirsiniz tabiki ama konusmaniz da lazim. Sonucta bu ulkede kore dizileri izleyerek korece ogrenmis azimsanmayacak bir kitle varHoppa
Basarilar dilerim.

Özel sektörde az paraya cok çalışmak istedim. Onun bile kapısından kovuldum. Ücretli çıkmadı. Kpss çok denedim olmadı. Bir ara intihar etmek düşündüm. Onu da başaramadım
Kanaviçe işliyorum. Kitap okuyorum. Bh kadar. Delirmemeye çalışyorum .en büyük aktivitem bu.

Hiç de hayalleriniz yarım kalmış gibi hissetmeyin kendinizi..
Evde oturuyor olmanız; sizi niteliksiz yapmaz. Siz yeter ki; umutsuzluğa düşmeyin, vazgeçmeyin.. Çünkü bu eğitim sistemimizin; sistemsizliği..

Evde olduğunuz günlerinizi fırsata çevirin; farklı uğraşlar bulun, kurslara katılın, gezilere katılın vs. Yarın bir bakmışsınız atanmışsınız, çocuk da olmuş.. :)
O yoğun tempoda; bugünleri özlersiniz bile..

Özel sektörde az paraya cok çalışmak istedim. Onun bile kapısından kovuldum. Ücretli çıkmadı. Kpss çok denedim olmadı. Bir ara intihar etmek düşündüm. Onu da başaramadım
Kanaviçe işliyorum. Kitap okuyorum. Bh kadar. Delirmemeye çalışyorum .en büyük aktivitem bu.
Sabret ya ne intiharı Allah aşkına sacmalasa canım!

Özel ders veriyorsanız iyi gene, yani boş oturmuyorsunuz aslında. Bir yandan da dil öğreniyormuşsunuz, yatkınlığınız varsa kolay öğrenirsiniz kişiden kişiye değişir. Zaten elinizden geleni yapıyormuşsunuz, anlam katmak derken nasıl bir anlam katmak istediğinizi anlayamadım. Şu an boş oturmuyorsunuz zira.
Özel ders vaktimi almıyor sadece 1 öğrenciye ders veriyorum. Sanırım kendimi biturlu yeterli hissedemiyorum ondan kaynaklı. Verimli yaşlarımız boş geçiyormuş gb geliyor.

Hiç de hayalleriniz yarım kalmış gibi hissetmeyin kendinizi..
Evde oturuyor olmanız; sizi niteliksiz yapmaz. Siz yeter ki; umutsuzluğa düşmeyin, vazgeçmeyin.. Çünkü bu eğitim sistemimizin; sistemsizliği..

Evde olduğunuz günlerinizi fırsata çevirin; farklı uğraşlar bulun, kurslara katılın, gezilere katılın vs. Yarın bir bakmışsınız atanmışsınız, çocuk da olmuş.. :)
O yoğun tempoda; bugünleri özlersiniz bile..
Şuan öyle yapıyorum geleneksel el sanatlarından birine gidiyorum o konuda ilerleme katedersem çalışma sahası olarak farklı bi yol çıkmış olucak karşıma. Birde dil öğrenirsem şahane olucak..atanmayı çıkardım aklımdan. Ciddi hazırlanıp yaklastigim dönem kaçırdım zaten sonra iyice yükseldi puanlar emeklerim boşa gitti.özelde iş bulamadım vekil öğretmenlikte bile koca şube müdürü yerlestirilmem için talimat verdi ona rağmen yine yerleştirilmedim. Bende kendi yolumu çizmeye çalışıyorum artık :)

Sizi öncelikle tebrik etmek istiyorum. Sisteme boyun egmeyip hayalleriniz hedefleriniz pesinde kosuyorsunuz
Sorunuza gelince okumus meslek edinmis birinin evde oturmasi cok zor oluyor.
Kendi alaninizla alakali ya da hedeflediginiz seylerle alakali sosyal mecralarda cesitli gruplara uye olarak fikir paylasimlarinda bulunabilirsiniz. Aklima baska bisey gelmedi. Dil ogrenmeye gelince kendiniz ogrenirsiniz tabiki ama konusmaniz da lazim. Sonucta bu ulkede kore dizileri izleyerek korece ogrenmis azimsanmayacak bir kitle varHoppa
Basarilar dilerim.

Teşekkür ederim inşallah öğrenirim eşim 1 yılda rahat ogrenilir diyor.Zaten seviyorum öğrenmek keyifli oluyor yeni birşey öğrenmeyi seviyorum galiba :) yıllar önce Arnavut bi öğrenci grubuyla tanışmıştım türkçe konuşuyorlardı nerden öğrendikerini sormuştum türk dizilerinden demişti :) etkisi var demek :)

Bölümünüz nedir merak ettim? Farklı sektörlere yönelin bence. Yaşadığınız yer küçük bir yer mi?

Üniversite mezunuyum öğretmenim zor atanan bir bölümde okudum. Denedim atanamadim.Evliyim.. sanki hiç okumamış gbi hissediyorum kendimi hayallerim yarım kalmış gb hissediyorum. özel sektörde de biraz kismetsizim kısa bi süre çalışıp ayrılmak zorunda kaldım .Şuan özel ders sadece veriyorum. Evde çok sklıyorum okul dönemimde yoğundum günler nasıl geçiyor anlamiyordum..Şimdi sanatsal bi iki kursa gidiyorum ve dil çalışıyorum (fransızca). kendi başıma öğrenmem uzun zaman alır mı eşimle yurtdisina temelli yerlesme fikrimiz var.. o zamana kadar öğrenip yurtdisinda 2.üniversite okumak istiyorum..hayatımı manasız ve bos gecirmek istemiyorum..Unv mezunu olup evde olan hanımlar neler yapıyorsunum hayatınıza anlam katmak adına ??
Sağlıklı yaşama yönelip ilginç şeyler deneyebilirsin, hem spor hem de ilginç beslenme çeşitleri.. Kendinle ilgilenmek baya iyi gelecektir..
Dil ogreniyormuşsun zaten, bi kursa giderek yapsan daha iyi olur gibi geldi..

Bölümünüz nedir merak ettim? Farklı sektörlere yönelin bence. Yaşadığınız yer küçük bir yer mi?
Tarihciyim.Anaokulunda çalıştım farklı bi alan olarak. İstanbulda yaşıyorum o yönden şanslıyım kurslar vs yönünden. Geleneksel sanat kurslarından birine gidiyorum. Dil öğreniyorum bide piyano öğrenmeye çalışıyorum bunlar birbirlerine uç olarak algılanabilir ama binevi sentez yapıyorum kendi dünyamda

KPSS için çalışsanız? İyi bir puan alırsanız atanmanız daha kolay olur. Kadrosuz öğretmenlik zor ve düzensiz...
Kpss olayını kapattım canım. Alımlar bi ingilizce dinkukturu vs olmadıkça boşa kürek çekmekten başka bişey yaramıyor. Yaklasmistim 7 8 netle kaçırdım. Bidaha da hazirlanmadim

Yalnız değilsin canım, bende mühendisim ve evdeyim kendimi kötü hissediyorum,iş yok yok yok
Şu an piyasa cok kötü. Is bulamamaniz dogal. Kurumsal firmalarda bile toplu isten cikarmalar var.
Kendinizi kotu hissetmeyin. Bir muhendis heryerde is bulur. Ben sizi tanimiyorum ama aniden pat diye guzel bir firmadan is teklifi alacaginiza inaniyorum

Back
X