• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite okumak istiyorum

pardon konuyu biraz daha açabilmen mümkün mü acaba? :26: gerçekten çok bi bilgim yok bu konularda, yardım alabileceğim kimsede yok, öss' ye şuan girme imkanım var mı? veya nasıl girebilirim? şuan okusam anca 2 senelik okumak istiyorum, önlisans mezunuyum zaten, ve staj yaptığım 3 firmadada karşılaştığım bir sorun var, işe alırken örgün öğretimde okuyanlara öncelik tanıyorlar, açıköğretimde okuyanları tercih etmiyorlar 3 firmadada aynısıyla karşılaştım ve zaten ben bu kadar sorun içinde dışardan asla okuyamam bu konuda kendime güvenmiyorum, öss durumunu biraz açıklayabilirmisin:26:

canım dgs ile okumak istiyorum demişsin ya ondan bahsediyorum ben.
artık dgs ile 2 3 değil tam 4 yıl okuyorsun. birinci sınıftan başlatıyorlar lisansların ve bide okuduğun önlisans diplomasının hiçbir geçerliliği olmayacak.
çoğu üniversite hazırlık istiyor böylece ediyor 5 yıl. bunları göz önüne alırsan hazırlan o sınava.
ama bana kalırsa açıktan tamamla 2 yıl istediğin her sınava gir.
lys ye girme hakkın var tabiki neden olmasın. dgs de boş boşuna 5 yıl kaybetme gir 2 yıl kazan oku. ama tekrar önlisans da intihar olur sırf okumak için.
şimdiki aklım olsa önlisans okumazdım..

canım dgs ile okumak istiyorum demişsin ya ondan bahsediyorum ben.
artık dgs ile 2 3 değil tam 4 yıl okuyorsun. birinci sınıftan başlatıyorlar lisansların ve bide okuduğun önlisans diplomasının hiçbir geçerliliği olmayacak.
çoğu üniversite hazırlık istiyor böylece ediyor 5 yıl. bunları göz önüne alırsan hazırlan o sınava.
ama bana kalırsa açıktan tamamla 2 yıl istediğin her sınava gir.
lys ye girme hakkın var tabiki neden olmasın. dgs de boş boşuna 5 yıl kaybetme gir 2 yıl kazan oku. ama tekrar önlisans da intihar olur sırf okumak için.
şimdiki aklım olsa önlisans okumazdım..

4 yıla tamamlamak dedikleri, 2 yıl daha okumak olmuyor mu ?:26: 2 yıl okudum zaten, 2 yıl daha istiyorum bunun için dgs harici ne yapabilirim, içerden okumak için tabi

bıktım ya bıktım işe gir diyo pazarda limon satıcam sanki 2 sene okudum kimim ben ya kimim:43:

Benim anlamadığım; daha doğrusu annenizin anlayamadığı nokta şu galiba...

Üniversite mezunu olursanız daha iyi koşullarda,daha iyi maaşlarda ve en önemlisi kariyer yapabileceğiniz bir mesleği icra etmiş olacaksınız.

Kusura bakmayın ama; artık üni. mezunu olmayı bırakın; yüksek lisans yapmak bile yetmiyor artık.

Çünkü ortalık master yapmış kişilerden geçilmiyor.

Sizin eğitiminize yaptığınız zaman/maddi yatırım;sizin geleceğinize yapılan yatırımdır.

Ev alınır...Varsın 3-5 sene geç olsun.

Ama eğitim/kariyer/statü ha diyince parayla alınmıyor ne yazık ki...

Siz siz olun; eğitiminize devam edin.

İlla çalışmayı düşünüyorsanız açıköğretim/ lisans tamamlama/ örgün ikinci öğretim gibi seçenekler var. Onları değerlendirin...

Benim anlamadığım; daha doğrusu annenizin anlayamadığı nokta şu galiba...

Üniversite mezunu olursanız daha iyi koşullarda,daha iyi maaşlarda ve en önemlisi kariyer yapabileceğiniz bir mesleği icra etmiş olacaksınız.

Kusura bakmayın ama; artık üni. mezunu olmayı bırakın; yüksek lisans yapmak bile yetmiyor artık.

Çünkü ortalık master yapmış kişilerden geçilmiyor.

Sizin eğitiminize yaptığınız zaman/maddi yatırım;sizin geleceğinize yapılan yatırımdır.

Ev alınır...Varsın 3-5 sene geç olsun.

Ama eğitim/kariyer/statü ha diyince parayla alınmıyor ne yazık ki...

Siz siz olun; eğitiminize devam edin.

İlla çalışmayı düşünüyorsanız açıköğretim/ lisans tamamlama/ örgün ikinci öğretim gibi seçenekler var. Onları değerlendirin...

lüffen yardımcı olun bayanlar :(

açıköğretim değil, içerden 4 seneye olsun tamamlamak istiyorum, önlisans mezunu kalmak istemiyorum 2 senecik daha bu kadar zor olmasa gerek, öss'ye mi girmem gerek ne yapmalıyım? dgs'de kontenjan az oluyormuş sanırım hemde bayağı az, içerden 2 sene daha okumak için ne yapmalıyım ?

Bu sene dgs ye gırmıs ve açıkta kalmıs bırı olarak ben anlatayım cnm ..
Yök dgs hakkında bır degısıklıge gıttı : dgs ile sıfırdan uni. baslarmıs gb 1.seneden baslıyorsun ama bu tercıh ettıgın okulun kosullarına gore degıskenlık gosterıyor .. son durum bu .. bu karar suan işlenıyormu işlenmıyormu bılemıyorum
2011 dgs. arkadaslarım daha baslamadılar kayıt aşamasındalar ..

Bende bu sene mezun oldum onlısanstan bende evde oturmus iş bakıyorum kendıme ..
kısaca buhranlardayım ..
Ben eğer dgs gercekten alınan karardakı gb 4 sene okutulacaksa dgs yı es gecmeyı dusunuyorum ..
Direk öss sınavına gırıp Bu sefer ıstedıgım hayalım olan bolumu yazıcam .. lisans ..

Sana da tavsıyem : bu yıl zaten geçti , bir iş bul ( inş bulursun ) çalış aynı zamanda yarım zamanlı dersaneden yada ozel olarak ders egıtımlerınden destek al .. tekrar sınavlara hazırlan ..
Dgs zaten dığer sınavlara oranla daha kolay .. ciddi bir şekilde hazırlanırsan lys ve dgs dener ıstedıgın yere gore tercıhını yaparsın , Bol şanslar ..

Bu sene dgs ye gırmıs ve açıkta kalmıs bırı olarak ben anlatayım cnm ..
Yök dgs hakkında bır degısıklıge gıttı : dgs ile sıfırdan uni. baslarmıs gb 1.seneden baslıyorsun ama bu tercıh ettıgın okulun kosullarına gore degıskenlık gosterıyor .. son durum bu .. bu karar suan işlenıyormu işlenmıyormu bılemıyorum
2011 dgs. arkadaslarım daha baslamadılar kayıt aşamasındalar ..

Bende bu sene mezun oldum onlısanstan bende evde oturmus iş bakıyorum kendıme ..
kısaca buhranlardayım ..
Ben eğer dgs gercekten alınan karardakı gb 4 sene okutulacaksa dgs yı es gecmeyı dusunuyorum ..
Direk öss sınavına gırıp Bu sefer ıstedıgım hayalım olan bolumu yazıcam .. lisans ..

Sana da tavsıyem : bu yıl zaten geçti , bir iş bul ( inş bulursun ) çalış aynı zamanda yarım zamanlı dersaneden yada ozel olarak ders egıtımlerınden destek al .. tekrar sınavlara hazırlan ..
Dgs zaten dığer sınavlara oranla daha kolay .. ciddi bir şekilde hazırlanırsan lys ve dgs dener ıstedıgın yere gore tercıhını yaparsın , Bol şanslar ..

çok teşekkür ederim, öss'nin ismi değişip lys mi oldu acaba? bahsettiğiniz lys bu liseden sonraki üniversiteye girmek için girilen sınavmı:26: tüm sınavlar öyle bi hale geldiki, isimlerde değişti herşey karmakarışık çünki

dgs yönetmeliği değişmeden öncede zaten 3 yıldı. şimdi intibak kalktı 4 yıl oldu. örgün okumak istiyosan tekrar sınava girmelisin yani (lys)

Kızlar ön lisans mezunuyum bu yıl işletme bitirdim şimdi 3.sınıftan açıktan tamamlamaya başlıyorum ekimde kayıtlarım falan başlıycak . Dgs düşünmedim çünkü gelecek yaz düğünüm var hem ev hem ünv benim için çok zor olurdu. Bakalım hayırlısı. 4 yıla tamamlamadan önce gelecek yaz kpss ye gırıcem 4 yıl bıtdıkten sonrada ales bakalım hangisi olucak

dgs yönetmeliği değişmeden öncede zaten 3 yıldı. şimdi intibak kalktı 4 yıl oldu. örgün okumak istiyosan tekrar sınava girmelisin yani (lys)

anladım, dgs'yi kaçırdığma üzülmedim bu durumda. lys ile 2 yıl okuyabilirim dimi bayanlar?:26:

2 senelik dış ticaret mezunuyum, bu sene mezun oldum, annem dgs'ye girmeme izin vermedi okuyucaksan dışardan oku açıktan oku dedi, ama ben bunu istemiyorum, 2 senecik okudum, öyle çabuk geçtiki, içimde bi burukluk var, kendimi çabucak büyümüş gibi hissediyorum, iş arıyorum, okul dönemi bitti iş hayatına atılmak üzereyim ben bunu istemiyorum, ben içerden okumak istiyorum, aklımda bu sene çalışıp 2012 de dgs'ye girip üniversite kumak var, hem okuyup hem çalışabilirmiyim mümkün mü? annemi nasıl ikna etmeliyim içerden okumak için kafam çok karışık bi fikir verebilir misiniz<ben içerden okumak istiyorum, doğrudüzgün arkadaşım bile olmadı 2 senecik:50:

Dgs ile ikinci öğretime girip gündüzleri de pekala çalışabilirsin.
Hatta Kpss önlisansa çok asılmanı tavsiye ederim ben.Giriş saatin belli çıkış saatin belli.
Arkadaşım gündüz okuyor gece part time çalışacak.Tabii her aile farklı.Seninkiler izin verir mi bilmiyorum.
+Dgs de Öss gibi oldu.1'den başlatıyor artık.Hem lys hem dgs'ye girersin sen de.

lütfen anlamıyo felan diye kusura bakmayın, tüm sınavlar öyle bi hale gelmişki, isimleri istekleri değişmiş, karmakarışık, ve yardım isteyebiliceğim kimsede yok, hepinize yorumlarınız için teşekkürler bayanlar:16:

çok teşekkür ederim, öss'nin ismi değişip lys mi oldu acaba? bahsettiğiniz lys bu liseden sonraki üniversiteye girmek için girilen sınavmı:26: tüm sınavlar öyle bi hale geldiki, isimlerde değişti herşey karmakarışık çünki

Evet eski adıyla ÖSS oldu LYS ( lisans yerleştirme sınavı )
Yani dgs'ye girip adece kendı bolumunuzle alakalı sıkışık kontenjanlarla tercıh hakkınızı azaltacagınıza
Lys 'ye girip istediğiniz lisas eğitiminizi alabilrisinz..

her iki durumda da 4 yıl okuyacaksınız ..

lütfen anlamıyo felan diye kusura bakmayın, tüm sınavlar öyle bi hale gelmişki, isimleri istekleri değişmiş, karmakarışık, ve yardım isteyebiliceğim kimsede yok, hepinize yorumlarınız için teşekkürler bayanlar:16:

Dgs'ye bu sene girmiş biri olarak..
Sınav öncesi:
_Annea intibaktan atılma kaldırılmış.
Sınav sonrası:
_Annea intibak kaldırılmış.N'olacak bilmiyoruz.
İki gün sonra:
_Anne 1'den başlayacakmışız...

3 ayda o kadar şey değişti ki...:)

anladım, dgs'yi kaçırdığma üzülmedim bu durumda. lys ile 2 yıl okuyabilirim dimi bayanlar?:26:

ya şakamı yapıyorsunuz ?

lisans ne demek
ön lisans ne demek ? okudugunuz eğitim çeşidini bilmeden mi okudunuz siz ?

lsy ile ancak 4 yıllık uni. tercıh edebılırsınız
sızın ıstedıgınız daha doğrusu kulaktan duydugunuz DGS yok ..
Dgs ilede 4 yıl okuycaksınız ..

yani 2 yıl daha okuyayım 4 yıla tamamlansın gb bır sıstem yok ..
ya ön lisans dıplamanızla kalıcaksınız ya Acık öğretim tercıh edıp acıktan 4'yıla tamamlıycaksınız ..
yada lys yada dgs ıle bir 4 yıl okuyup lisans dıplaması alıcaksınız ..

Evet eski adıyla ÖSS oldu LYS ( lisans yerleştirme sınavı )
Yani dgs'ye girip adece kendı bolumunuzle alakalı sıkışık kontenjanlarla tercıh hakkınızı azaltacagınıza
Lys 'ye girip istediğiniz lisas eğitiminizi alabilrisinz..

her iki durumda da 4 yıl okuyacaksınız ..

lys ile 4 sene mi okunuyor, kazanmaya göre olmuyormu? 2 sene daha okusam yeterli bana, annemi daha fazla sıkmıyım,

ya şakamı yapıyorsunuz ?

lisans ne demek
ön lisans ne demek ? okudugunuz eğitim çeşidini bilmeden mi okudunuz siz ?

lsy ile ancak 4 yıllık uni. tercıh edebılırsınız
sızın ıstedıgınız daha doğrusu kulaktan duydugunuz DGS yok ..
Dgs ilede 4 yıl okuycaksınız ..

yani 2 yıl daha okuyayım 4 yıla tamamlansın gb bır sıstem yok ..
ya ön lisans dıplamanızla kalıcaksınız ya Acık öğretim tercıh edıp acıktan 4'yıla tamamlıycaksınız ..
yada lys yada dgs ıle bir 4 yıl okuyup lisans dıplaması alıcaksınız ..

tamam........................

lys ile 4 sene mi okunuyor, kazanmaya göre olmuyormu? 2 sene daha okusam yeterli bana, annemi daha fazla sıkmıyım,

yumu : LYS 'yi kazanman için öncesinde 2 yıllık taban puanını gecmiş olman lazım ..
Ön lisans için aldıgın bir puan vardıya mesela 250 sımdı o puanla 4 yıllık üni. tercıh edemıyorsun Tekrar sınava gırıyorsun ( lys işte bu ) sınavdan aldıgın puana gore LİSANS yapıyorsun ..
yanı lisans demek 4 yıllık üniversite demek FAKULTE demek ..
mesela : ben peyzaj teknıkerıyım : eger dgs ye girersem Mimar olucam .. yani Lisans yapmış olucam

yani senin yapacagın iş : Açıköğretime kayıt yaptırmak ve 4 yıllık fakulteyı dışardan okumak ..
2 yıl daha okumak ıstıyorsan tekrar 2 yıllık bır bolum okuyabılırsın ki bu zaman kaybından baska bır işe yaramaz

yumu : LYS 'yi kazanman için öncesinde 2 yıllık taban puanını gecmiş olman lazım ..
Ön lisans için aldıgın bir puan vardıya mesela 250 sımdı o puanla 4 yıllık üni. tercıh edemıyorsun Tekrar sınava gırıyorsun ( lys işte bu ) sınavdan aldıgın puana gore LİSANS yapıyorsun ..
yanı lisans demek 4 yıllık üniversite demek FAKULTE demek ..
mesela : ben peyzaj teknıkerıyım : eger dgs ye girersem Mimar olucam .. yani Lisans yapmış olucam

yani senin yapacagın iş : Açıköğretime kayıt yaptırmak ve 4 yıllık fakulteyı dışardan okumak ..
2 yıl daha okumak ıstıyorsan tekrar 2 yıllık bır bolum okuyabılırsın ki bu zaman kaybından baska bır işe yaramaz

peki anladım çok teşekkür ederim yorumlarınız için sağolun

Ygs: Önlisans
Lys: Lisans

Benim sana tavsiyem okumakla vakit kaybetme.
Sırf okulda geçirdiğin zamanlar güzeldi diye değmez. Çünkü inan ikinci defa oraya gittiğinde heyecanlı ve pekde güzel olmayacak. Herşeyin ilki güzeldir.
Sen gel şimdi yolunu çizmeye bak.
Ailene de yazık...
Ölisans vakit kaybı. bundan emin olabilirsin. Tabi 2.si için söylüyorum.

Bana maddi yönden bir sıkıntın yokmuş gibi geldi eğer öyleysse fakülte için uğraş.
Maddi açıdan hayatını kazanmak zorundaysan kpss..
Seçim senin.

Back
X