- 2 Ağustos 2013
- 37.474
- 122.182
- 798
- Konu Sahibi yarimelmagonulalma
-
Bizim gibi vizyonsuzlar arasına en kısa zamanda katılman dileğimle bekleniyorsunPlanım gidip vizyonsuzluğuma vizyonsuzluk katmak
Siz mümkünse okumayın nolur(!)Akademik çalışmalar literatürde yer alıyor demek. Hangi literatür pardon? Uluslararası hakemli bir dergide akademik çalışması yayınlanan Türk akademisyenlerin sayısı iki elin parmağını geçmez, gerisi de boş kusura bakmayın. Kimsenin takmadığı ulusal dergilerde makale olmasının hiçbir faydası yok, anca prim kasarlar kendilerince.
Her üniversite yapan akademik kariyer yapmıyor ayrıca. Çoğunluk üniversite bitirip KPSS kovalıyor.
TUS'ta cerrahi branşlara olan tercihin azalmasının nedeni doktorların kolaya kaçmak istemesi değil. Yerli yersiz açılan malpraktis davaları, doktoru tanrı sanan hastası ölürse doktoru öldürecek olan hasta yakınları, özellikle asistanlık dönemindeki insanlık dışı çalışma saatleri, ücretini alamadıkları ek mesailer nöbetler gibi birçok haklı sebep var. Herkesin söylediği bazı klişe muhabbetleri doğru kabul etmişsiniz ve tekrarlayıp duruyorsunuz ama söylediğiniz şeylerin ne anlama geldiği konusunda çok bir fikrinizin olmadığı da anlaşılıyor.Tıp fakültesi okuyanlardan bir tane bile kalp damar cerrahisi, beyin cerrahisi, çocuk cerrahisi isteyeni görmedim. Hemen hepsi ya cildiye, ya ortopedi, ya da aile hekimliği peşinde. Herkes kolaycılığa kaçıyor. Tıp fakültelerinin de kıymeti azalıyor çünkü öğrenci kalitesi düşüyor.
Peki üniversite okumaz iseniz yol haritası nedir?Hayır öyle bir derdim yok. Okumak da zor gelmiyor. Sadece kaliteli bir eğitim almak istiyorum, sadece kağıttan bir diplomaya sahip işsiz olmak istemiyorum.
Şu an Eğitim Fakülteleri kapansa, formasyon dağıtımı durdurulsa, Türkiye'nin 5 yıllık öğretmen ihtiyacını karşılayacak kadar öğretmen mezunu var, biliyor musunuz bunu? O yüzden evet, öğretmenlik okumasa keşke kimse.Siz şimdiden bahane aramaya başlamışsınız öğretmen ataması yok bilmem ne diye zaten gönülsüz çalışmışsınız ne kadar verimli çalıştınız tartışılır belki yerleşme umudunuz yok ama o zaman kimse öğretmenlik okumasın atanma yok diye memlekette öğretmen yetişmesin napacaksınız peki lise mezunu halinizle herhangi bir iş bulmanız zaten zor ev hanımı olacaksınız bir güvencenizde olmadan
Bence siz zaten egitim fakultesini de kazanamazsınız öyle hissettim.Ayrica üniversite okumayın bence deTürkiye'deki üniversitelerin %90'ı vasat zaten. Geri kalan %10'luk dilimi de kazanamayacağımın farkındayım.
Akademik çalışmalar literatürde yer alıyor demek. Hangi literatür pardon? Uluslararası hakemli bir dergide akademik çalışması yayınlanan Türk akademisyenlerin sayısı iki elin parmağını geçmez, gerisi de boş kusura bakmayın. Kimsenin takmadığı ulusal dergilerde makale olmasının hiçbir faydası yok, anca prim kasarlar kendilerince.
Her üniversite yapan akademik kariyer yapmıyor ayrıca. Çoğunluk üniversite bitirip KPSS kovalıyor.
Bu muhabbet ben 12 yıl önce sınava girerken de vardı...Güzel bir bölüm yok açıkçası. Her bölümün önü ben bu sene başlayıp mezun olana kadar kapanacak ki buna Tıp Fakültesi de dahil. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum gelecekten çok umutsuzum.
Ah canım...Akademik çalışmalar literatürde yer alıyor demek. Hangi literatür pardon? Uluslararası hakemli bir dergide akademik çalışması yayınlanan Türk akademisyenlerin sayısı iki elin parmağını geçmez, gerisi de boş kusura bakmayın. Kimsenin takmadığı ulusal dergilerde makale olmasının hiçbir faydası yok, anca prim kasarlar kendilerince.
Ah canım...
Bir tek uluslararası dergiler mi cool zannediyorsun.
Yabancıların yayın yapmak için 2 3 yıl sıra beklediği ulusal dergilerimiz var..
Parayla basılan istilacı diye tabir edilen çöp uluslararası dergiler var
Üstelik benim tanıdığım tüm hocaların hem ulusal hem uluslararası impact faktörü yüksek dergilerde yayınları var
Olmaz zorunda
Çünkü bknz. "YÖK Atama Kriterleri"
Sen bence de okuma
Tezgahtarlıktan mağaza müdürlüğüne doğru uzanan bir kariyer inşa et kendine
SanmamBizim bolumde de vardi boyle 2-3 kisi, yaaa neden yazdik bu bolumu yaaa, ne is bulacagiz sanki bitirince, aman da cok gereksiz diye aglayip dersleri ite - kaka gecenler, hic teknik ogrenmeyip, staj yapmayip, kendini gelistirmeden onune is dusecek zannedip, olmayinca da sistemi suclayanlar.
O 2-3 kisi hala bos bos oturuyor, geri kalan herkes tirnaklarimizla kaziyip kariyerimizi yaptik. Muhendisim ben yurtdisina onu cok acik bir bolum oldugu icin cogumuz yurtdisinda kariyerimize devam etmeyi tercih ettik. Geldigimiz konumlari gorunce o 2-3 buyuk resmi goren, cabasiz arkadaslar kendi dertlerine yaniyor mudur bilmem:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?