- 10 Nisan 2014
- 42.726
- 114.250
- 798
- Konu Sahibi yarimelmagonulalma
-
ortaokul mezunu akrabam devlet bankasında çalışıyordu.babam da lise mezunu olarak iş ...b .....ndaydı.annem lise mezunu olarak atanmış öğretmendi öğretmen okulunu bitirerek.o yıllarla karşılaştırmak zaten normal olamaz kuzum.şimdi lise mezunu ilkokul mezunuyla eşit düz liseye gittiysen hele45 yıl önce bu kadar üniversite ve mezunu da yoktu. Şimdi olsaydı bu kadar başarı göstermenize fırsat da vermezlerdi. Eskinin lise mezunuyla bugün lise mezunu da şartlar anlamında denk değil ne yazık ki
Sanırsın konuyu biz açtıkOkumayın o zaman, neden bizi ikna etmeye çalışıyorsunuz ki.
aynen öyle kendi mezun olduğumuz sektör olmazsa başka sektörde de ilerleyebiliriz.ama ne sektöre geçersek geçelim bir üniversite diploması soruyorlar direkt nereden mezunsun diyorlar.ben ev kadını olarak veli olarak bile üniversite diplomalarımla normal ev kadınlarından farklı bir yerdeyim.bu bile yetiyor para kazanmasam da şu an.iş sahibi kariyerli insanların arasına rahatça girebiliyorum sohbet edebiliyoruz beni dinliyorlar .Bizim ilkokul öğretmenimiz derdi çalışanın elması kızarır diye, konu sahibi de mandıra filozofu gibi oturduğu yerden sistem eleştirisi yaparak çok Zeki, herkesten farklı olduğunu sanıyor.
Benim arkadaşım Anadolu iletişim fakültesini kazandı, çok da yüksekti o zamanlar puanı. Okulda kameramanlık da yaptı part time çalıştı da. Ama ne yazık ki televizyondaki kadrolaşma döneminde işsiz kaldı pek çok muhabir gibi. Pes etmedi, işkurun grafik kursuna girdi şimdi mezuniyet artı sınavla torpilsiz giremediği bir kuruma grafiker olarak girdi.
Pes etmeyen deneyen başarır. Oturup sızlanan da oblomovluk yapar anca
Özür dilerim 45 değil 20 sene önce diyecektim.ATTRAENTE
Aynen öyle. Bomboş, muhtemelen belli sosyal mecralardaki kalıp cümleleri kendine rehber edinmiş. aslında çalışmayı sevmeyen istemeyen ve kapasitesi de olmayan biri, sınava girse o beğenmediği üniversiteleri bile kazanacak bilgisi yok ama yapamıyorum demek yerine kendini haklı çıkarmak için çabalıyor. Meslek sahibi olmayı devlete atanmakla eş değer tutan bir zihniyet. Mandıra filozofu da boş bir insandı mesela. Cennet gibi bir Ege köyünde kurmuş düzeni konuşuyor, sıkıysa Anadolu'da, doğuda, dağda mezrada yaşasın bakalım, felsefe yapabilecek miydi?Bizim ilkokul öğretmenimiz derdi çalışanın elması kızarır diye, konu sahibi de mandıra filozofu gibi oturduğu yerden sistem eleştirisi yaparak çok Zeki, herkesten farklı olduğunu sanıyor.
Benim arkadaşım Anadolu iletişim fakültesini kazandı, çok da yüksekti o zamanlar puanı. Okulda kameramanlık da yaptı part time çalıştı da. Ama ne yazık ki televizyondaki kadrolaşma döneminde işsiz kaldı pek çok muhabir gibi. Pes etmedi, işkurun grafik kursuna girdi şimdi mezuniyet artı sınavla torpilsiz giremediği bir kuruma grafiker olarak girdi.
Pes etmeyen deneyen başarır. Oturup sızlanan da oblomovluk yapar anca
Ben herkesten biraz farklı görüş belirterek konu sahibine katılıyorum bu konuda.Bir kardeşi doktor, bir kardeşi ve 2 kuzeni tıp fakültesinde okuyan biri olarak , evet tıp fakültesinin de önü kapanıyor, 10-15 yılı var sadece.Bu bir devlet politikası zaten, ne kadar çok tıp fakültesi açar , vasıfsız doktor yetiştirirsek, o kadar yerini doldurabiliriz diye düşünüyorlar.Böylece doktorlar yüksek ücret istediğinde , ha çalışmıyor musun ? O zaman şu yeni mezun senin yerine çalışır diyecek.tıp fakültesi de dahil mi?hiç güleceğim yoktu gece gece
sitede en sevdiğim üyelerden birisin.nedeni kiap okuman hayatı güzel anlaman empati yeteneğinin olması.bunlar kendini geliştirerek olmuş işte zamanla.okuyamadım diye pes etmemişsin ilerlemişsinnnn .sitede avukatından öğretmenine dr una kadar herkesle rahatlıkla sohbet edip fikir bildirecek seviyedesin.sırf bunlar için bile çok tebrik edilesi bir kadınsın benim gözümdeTopluma faydalı olmak her yönden mümkün, çalışınca otomatik olarak bu faydaya ortak oluyorsun zaten en başta vergi ödeyerek. Bunca yıl çalışmamın sonucu olarak yüzlerce sokak hayvanının barınma,tedavi ve kısırlaştırma masraflarını karşıladım, barınaklara destek oldum, öğretim hayatına destek olduğum üniversite bitiren üç öğrencim ve yeğenlerim de oldu, darda zorda olana hep koştum bunlar çalışarak oluyor, şu an doğu da ki okullarda öğretmenlik yapan beş öğretmenle iletişim halindeyim, çocuklara kitap yardımı yapıyoruz bunlar hep çalışarak oluyor. Evimde 800 den fazla kitap barındıran bir kütüphanem var, okumaktan hiç vazgeçmedim ve çevremi de teşvik ettim, konu sahibesi gibi çok genç var, hayattan, okuldan , çalışmaktan her şeyden umutsuzlar, oysa ki cidden her şey değişebiliyor, İşin özü çalışmak, gayret etmek sevmiyorlarsa üniversiteye de gitmesinler ama hayata bir yerden tutunmak gerek, şartlara sızlanmak ömürlerinden kaybettiriyor sadece. Senin gibi gençler bana umut oluyor, bak diyorum gümbür gümbür bir nesil var, hepsi yitik değil, yolun bahtın açık olsun inş
Topluma faydalı olmak her yönden mümkün, çalışınca otomatik olarak bu faydaya ortak oluyorsun zaten en başta vergi ödeyerek. Bunca yıl çalışmamın sonucu olarak yüzlerce sokak hayvanının barınma,tedavi ve kısırlaştırma masraflarını karşıladım, barınaklara destek oldum, öğretim hayatına destek olduğum üniversite bitiren üç öğrencim ve yeğenlerim de oldu, darda zorda olana hep koştum bunlar çalışarak oluyor, şu an doğu da ki okullarda öğretmenlik yapan beş öğretmenle iletişim halindeyim, çocuklara kitap yardımı yapıyoruz bunlar hep çalışarak oluyor. Evimde 800 den fazla kitap barındıran bir kütüphanem var, okumaktan hiç vazgeçmedim ve çevremi de teşvik ettim, konu sahibesi gibi çok genç var, hayattan, okuldan , çalışmaktan her şeyden umutsuzlar, oysa ki cidden her şey değişebiliyor, İşin özü çalışmak, gayret etmek sevmiyorlarsa üniversiteye de gitmesinler ama hayata bir yerden tutunmak gerek, şartlara sızlanmak ömürlerinden kaybettiriyor sadece. Senin gibi gençler bana umut oluyor, bak diyorum gümbür gümbür bir nesil var, hepsi yitik değil, yolun bahtın açık olsun inş
Annem derdi ki ben üniversite okutacağım ister çalışın ister çalışmayın kolunuzda altın bilezik olsun derdi.iki univ mezunuyum 38yasindayim ev hanımıyım çalışmıyorum.ama hem çocuğuma faydam dokunuyor hem toplum farkli bir gözle bakıyor yani saygı duyuyorlar . ayrıca istediğin zaman bir yere girip çalışabilirsin.okulun asla zarari yoktur aksine faydasi vardir konusman hareketlerin mimiklerin değişir olgunlasirsin.dedigim gibi insanlarda size herkes gibi davranmaz saygi duyarlar .Sınava da az bir zaman kaldı, çok kararsızım bu konuda. Eşit ağırlık kısmından gireceğim sınava, yapabileceğim vasat bir üniversitenin Eğitim Fakültesine girebilmek olacak büyük ihtimalle. Öğretmenlik atamaları da malum, çok sıkıntılı. Ekonomik olarak her şey daha kötüye gideceği için atamaların sayısı daha da düşecek gibi. Hayatın 4 yılını boşa heba edecekmiş gibi hissediyorum. Üniversiteli işsiz de çok malum, ayrı bir psikolojik travma olur o da. Sizce ne yapmalıyım?
bu yıl kapanır gelecek yıl açılır önü nedenini buraya yazamam herkes anladı zatenn.bunun için tıp okumasın mı gençler?Ben herkesten biraz farklı görüş belirterek konu sahibine katılıyorum bu konuda.Bir kardeşi doktor, bir kardeşi ve 2 kuzeni tıp fakültesinde okuyan biri olarak , evet tıp fakültesinin de önü kapanıyor, 10-15 yılı var sadece.Bu bir devlet politikası zaten, ne kadar çok tıp fakültesi açar , vasıfsız doktor yetiştirirsek, o kadar yerini doldurabiliriz diye düşünüyorlar.Böylece doktorlar yüksek ücret istediğinde , ha çalışmıyor musun ? O zaman şu yeni mezun senin yerine çalışır diyecek.
Bu geleceği diş ve eczacılık atamalarının son 10 yılına bakarak net bir şekilde görebilirsiniz.Maalesef asgari ücrete çalışan diş hekimi var bu ülkede.
Kendine güvendiğin ben bunu yaparım buradan alır yürürüm Bi hayat kurarım dedigin başka bir iş dalı yoksa okunmalı ama okumadan ben kendimi bu alanda geliştirip bu işi yapıcam diyorsan öyle bişey de olabilir bana zaten okumak için ne istegin ne de kendine inancın varmış gibi gelmedi böyle düşünerek başlarsan zaten başaramazsımSınava da az bir zaman kaldı, çok kararsızım bu konuda. Eşit ağırlık kısmından gireceğim sınava, yapabileceğim vasat bir üniversitenin Eğitim Fakültesine girebilmek olacak büyük ihtimalle. Öğretmenlik atamaları da malum, çok sıkıntılı. Ekonomik olarak her şey daha kötüye gideceği için atamaların sayısı daha da düşecek gibi. Hayatın 4 yılını boşa heba edecekmiş gibi hissediyorum. Üniversiteli işsiz de çok malum, ayrı bir psikolojik travma olur o da. Sizce ne yapmalıyım?
Çok teşekkür ederim, senin güzel görüşün ositede en sevdiğim üyelerden birisin.nedeni kiap okuman hayatı güzel anlaman empati yeteneğinin olması.bunlar kendini geliştirerek olmuş işte zamanla.okuyamadım diye pes etmemişsin ilerlemişsinnnn .sitede avukatından öğretmenine dr una kadar herkesle rahatlıkla sohbet edip fikir bildirecek seviyedesin.sırf bunlar için bile çok tebrik edilesi bir kadınsın benim gözümde
O kadar bile yok emin olun. Bu ülke battı. Doktorunun, memurunun maaşını ödeyemeyecek bir devlet haline geleceğiz yakında. Şimdi akıllarınca dalga geçenler o zaman anlarlar neyin ne olduğunu, kağıt diploma parçasını yerler artık.Ben herkesten biraz farklı görüş belirterek konu sahibine katılıyorum bu konuda.Bir kardeşi doktor, bir kardeşi ve 2 kuzeni tıp fakültesinde okuyan biri olarak , evet tıp fakültesinin de önü kapanıyor, 10-15 yılı var sadece.Bu bir devlet politikası zaten, ne kadar çok tıp fakültesi açar , vasıfsız doktor yetiştirirsek, o kadar yerini doldurabiliriz diye düşünüyorlar.Böylece doktorlar yüksek ücret istediğinde , ha çalışmıyor musun ? O zaman şu yeni mezun senin yerine çalışır diyecek.
Bu geleceği diş ve eczacılık atamalarının son 10 yılına bakarak net bir şekilde görebilirsiniz.Maalesef asgari ücrete çalışan diş hekimi var bu ülkede.
Maalesef çoğu kişi dışında bende konu sahibine katılıyorum aynı şeyi yıllarca mühendislik fakülteleri için yaptılar her yere açtılar . Şu an çok iyi üniversite mezunları bile asgari ücrete tabi işleri kabul ediyor. Hukuk fakültesi bile asgari ücretin altında fiyatlarla sözde staj görüyorlar . Bir gencin bu kadar umutsuz olmasına ben kızamıyorum . Çünkü günümüz gerçeği kabul etsek de bu etmesek de. Okumamak çözüm mü asla değil . Artık insanlar master soruyor ikinci bir yabancı dil soruyor . Okumak gereksiz değil insana vizyon katar en başta ama böyle düşünen bir gence yüklenmek de doğru değil . Onların gözünden baktığımda bu hayat bana da göz korkutucu geliyor .Ben herkesten biraz farklı görüş belirterek konu sahibine katılıyorum bu konuda.Bir kardeşi doktor, bir kardeşi ve 2 kuzeni tıp fakültesinde okuyan biri olarak , evet tıp fakültesinin de önü kapanıyor, 10-15 yılı var sadece.Bu bir devlet politikası zaten, ne kadar çok tıp fakültesi açar , vasıfsız doktor yetiştirirsek, o kadar yerini doldurabiliriz diye düşünüyorlar.Böylece doktorlar yüksek ücret istediğinde , ha çalışmıyor musun ? O zaman şu yeni mezun senin yerine çalışır diyecek.
Ben okumasınlar demiyorum ki zaten, gerçekten isteyen tabiki okusun.Tabiki her an değişebilir şartlar ama şu an ülkenin koşullarına göre şu bölümün önü açık diye, tıpta dahil olmak üzere, hiçbirine diyemeyiz.bu yıl kapanır gelecek yıl açılır önü nedenini buraya yazamam herkes anladı zatenn.bunun için tıp okumasın mı gençler?
Tıp fakültesi de dahil mi?! Dur şurada bi güleyim.Güzel bir bölüm yok açıkçası. Her bölümün önü ben bu sene başlayıp mezun olana kadar kapanacak ki buna Tıp Fakültesi de dahil. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum gelecekten çok umutsuzum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?