Üniversite okunmalı mı sizce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
45 yıl önce bu kadar üniversite ve mezunu da yoktu. Şimdi olsaydı bu kadar başarı göstermenize fırsat da vermezlerdi. Eskinin lise mezunuyla bugün lise mezunu da şartlar anlamında denk değil ne yazık ki
ortaokul mezunu akrabam devlet bankasında çalışıyordu.babam da lise mezunu olarak iş ...b .....ndaydı.annem lise mezunu olarak atanmış öğretmendi öğretmen okulunu bitirerek.o yıllarla karşılaştırmak zaten normal olamaz kuzum.şimdi lise mezunu ilkokul mezunuyla eşit düz liseye gittiysen hele

Bizim ilkokul öğretmenimiz derdi çalışanın elması kızarır diye, konu sahibi de mandıra filozofu gibi oturduğu yerden sistem eleştirisi yaparak çok Zeki, herkesten farklı olduğunu sanıyor.
Benim arkadaşım Anadolu iletişim fakültesini kazandı, çok da yüksekti o zamanlar puanı. Okulda kameramanlık da yaptı part time çalıştı da. Ama ne yazık ki televizyondaki kadrolaşma döneminde işsiz kaldı pek çok muhabir gibi. Pes etmedi, işkurun grafik kursuna girdi şimdi mezuniyet artı sınavla torpilsiz giremediği bir kuruma grafiker olarak girdi.
Pes etmeyen deneyen başarır. Oturup sızlanan da oblomovluk yapar anca

aynen öyle kendi mezun olduğumuz sektör olmazsa başka sektörde de ilerleyebiliriz.ama ne sektöre geçersek geçelim bir üniversite diploması soruyorlar direkt nereden mezunsun diyorlar.ben ev kadını olarak veli olarak bile üniversite diplomalarımla normal ev kadınlarından farklı bir yerdeyim.bu bile yetiyor para kazanmasam da şu an.iş sahibi kariyerli insanların arasına rahatça girebiliyorum sohbet edebiliyoruz beni dinliyorlar .

Özür dilerim 45 değil 20 sene önce diyecektim. ATTRAENTE

Sorun değil anladım ben :)) çokta haklısın, bizim zamanımızda üniversite sadece doktorluk, mühendislik gibi mesleklerde aranıyordu. Ben özel sektörde işe başlarken kuzenim de lise mezunu olarak İş Bankasına girdi o zamanlar, imkan vardı yani, çok çalıştı, açık öğretimden üniversiteyi bitirdi ve ancak 20 sonra şef olabildi. Bizim zamanımızda meslek lisesi mezunları da çok iyi işler bulabiliyordu ama şimdi mümkün değil lakin başarmak isteyen bir yerden tutuyor. 22 yaşında üvey kızım, meslek lisesi okudu halkla ilişkiler, gitmeyeceğim üniversiteye dedi zorlamadı babası, işe başladı baktı ki kazın ayağı öyle değil, geçen yıl çalıştı ve kazandı sınavı, şimdi hem çalışıp hem okuyor ikinci öğretim olarak, sağolsunlar çalıştığı yerde kurumsal bir firma stajda işe almışlardı şimdi okul saatleri konusunda yardımcı oluyorlar, benim düşündüğüm gibi değilmiş sen haklıymışsın dedi sonunda, okumak artık zorunluluk. 45 yaşındayım ama iş güç bitti, dertler geride kaldı kafam dingin bu sene bende gireceğim sınava var öyle bir hayalim, bakalım :)))

Aynen öyle. Bomboş, muhtemelen belli sosyal mecralardaki kalıp cümleleri kendine rehber edinmiş. aslında çalışmayı sevmeyen istemeyen ve kapasitesi de olmayan biri, sınava girse o beğenmediği üniversiteleri bile kazanacak bilgisi yok ama yapamıyorum demek yerine kendini haklı çıkarmak için çabalıyor. Meslek sahibi olmayı devlete atanmakla eş değer tutan bir zihniyet. Mandıra filozofu da boş bir insandı mesela. Cennet gibi bir Ege köyünde kurmuş düzeni konuşuyor, sıkıysa Anadolu'da, doğuda, dağda mezrada yaşasın bakalım, felsefe yapabilecek miydi?

tıp fakültesi de dahil mi?hiç güleceğim yoktu gece gece
Ben herkesten biraz farklı görüş belirterek konu sahibine katılıyorum bu konuda.Bir kardeşi doktor, bir kardeşi ve 2 kuzeni tıp fakültesinde okuyan biri olarak , evet tıp fakültesinin de önü kapanıyor, 10-15 yılı var sadece.Bu bir devlet politikası zaten, ne kadar çok tıp fakültesi açar , vasıfsız doktor yetiştirirsek, o kadar yerini doldurabiliriz diye düşünüyorlar.Böylece doktorlar yüksek ücret istediğinde , ha çalışmıyor musun ? O zaman şu yeni mezun senin yerine çalışır diyecek.
Bu geleceği diş ve eczacılık atamalarının son 10 yılına bakarak net bir şekilde görebilirsiniz.Maalesef asgari ücrete çalışan diş hekimi var bu ülkede.

sitede en sevdiğim üyelerden birisin.nedeni kiap okuman hayatı güzel anlaman empati yeteneğinin olması.bunlar kendini geliştirerek olmuş işte zamanla.okuyamadım diye pes etmemişsin ilerlemişsinnnn .sitede avukatından öğretmenine dr una kadar herkesle rahatlıkla sohbet edip fikir bildirecek seviyedesin.sırf bunlar için bile çok tebrik edilesi bir kadınsın benim gözümde

%100 katılıyorum. Vergilerimizle pekçok çalışamayacak durumda insan sosyal yardım alıyor, insanlarımız sağlık hizmetlerine ulaşıyor. Vergi candır

Annem derdi ki ben üniversite okutacağım ister çalışın ister çalışmayın kolunuzda altın bilezik olsun derdi.iki univ mezunuyum 38yasindayim ev hanımıyım çalışmıyorum.ama hem çocuğuma faydam dokunuyor hem toplum farkli bir gözle bakıyor yani saygı duyuyorlar . ayrıca istediğin zaman bir yere girip çalışabilirsin.okulun asla zarari yoktur aksine faydasi vardir konusman hareketlerin mimiklerin değişir olgunlasirsin.dedigim gibi insanlarda size herkes gibi davranmaz saygi duyarlar .

bu yıl kapanır gelecek yıl açılır önü nedenini buraya yazamam herkes anladı zatenn.bunun için tıp okumasın mı gençler?

Kendine güvendiğin ben bunu yaparım buradan alır yürürüm Bi hayat kurarım dedigin başka bir iş dalı yoksa okunmalı ama okumadan ben kendimi bu alanda geliştirip bu işi yapıcam diyorsan öyle bişey de olabilir bana zaten okumak için ne istegin ne de kendine inancın varmış gibi gelmedi böyle düşünerek başlarsan zaten başaramazsım

Çok teşekkür ederim, senin güzel görüşün o, daha gidecek çok yol, öğrenilecek çok şey var, insan son nefesine kadar öğrenebilen bir varlık, gayret ediyorum sadece

O kadar bile yok emin olun. Bu ülke battı. Doktorunun, memurunun maaşını ödeyemeyecek bir devlet haline geleceğiz yakında. Şimdi akıllarınca dalga geçenler o zaman anlarlar neyin ne olduğunu, kağıt diploma parçasını yerler artık.

Maalesef çoğu kişi dışında bende konu sahibine katılıyorum aynı şeyi yıllarca mühendislik fakülteleri için yaptılar her yere açtılar . Şu an çok iyi üniversite mezunları bile asgari ücrete tabi işleri kabul ediyor. Hukuk fakültesi bile asgari ücretin altında fiyatlarla sözde staj görüyorlar . Bir gencin bu kadar umutsuz olmasına ben kızamıyorum . Çünkü günümüz gerçeği kabul etsek de bu etmesek de. Okumamak çözüm mü asla değil . Artık insanlar master soruyor ikinci bir yabancı dil soruyor . Okumak gereksiz değil insana vizyon katar en başta ama böyle düşünen bir gence yüklenmek de doğru değil . Onların gözünden baktığımda bu hayat bana da göz korkutucu geliyor .

Yıl 2012. Sayısal bölümden tercih yapıyorum. Puanımda fena değil ama ben ilköğretim mat. öğretmenliği istiyordum ona yetmedi ailemde tekrar sınava hazırlanmama sıcak bakmadığı için fen bilgisi öğretmenliği yazdım. O dönem çevrem öğretmen olup ne yapacaksın git hemşirelik veya mühendislik oku dedi. Ama ben inatla öğretmenliği seçtim. İşim çok zordu bölümün atama sayısı çok azdı çünkü. Kpssye çok sıkı hazırlandım ve iyi bir dereceylede atandım. Yani şöyle bir şey var evet öğretmenlik mezunu çok kişi var ve atama sayısı az ama biz istedikten sonra olmayacak şey yok.

bu yıl kapanır gelecek yıl açılır önü nedenini buraya yazamam herkes anladı zatenn.bunun için tıp okumasın mı gençler?
Ben okumasınlar demiyorum ki zaten, gerçekten isteyen tabiki okusun.Tabiki her an değişebilir şartlar ama şu an ülkenin koşullarına göre şu bölümün önü açık diye, tıpta dahil olmak üzere, hiçbirine diyemeyiz.

Güzel bir bölüm yok açıkçası. Her bölümün önü ben bu sene başlayıp mezun olana kadar kapanacak ki buna Tıp Fakültesi de dahil. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum gelecekten çok umutsuzum.
Tıp fakültesi de dahil mi?! Dur şurada bi güleyim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…