- 10 Nisan 2014
- 42.854
- 114.435
- 798
- Konu Sahibi yarimelmagonulalma
-
e siz ne yaptınız peki iyi üniversite kazanmak için?burada küçük arkadaşlarım var gecelerini gündüzlerine katıp hazırlanıyorlar.manevi destek veriyoruz onlara.en baştann aa ben anca küçük şehirde eğitim fakültesi kazanırım deyip çıkmışsınız.dil öğrendiniz mi bu yaşa dek.netten bile öğreniliyor artık kolayca.kurslara hiç gittiniz mi?bir spor da uzmanlaştınız mı?ne yaptınız?Türkiye'deki üniversitelerin hiçbirinde dünyayı tanıyabilme imkanı yok ki. Gerçekten hemen hepsi boş, kurulmuş olmak için kurulan üniversiteler. Özellikle 2000'den sonra kurulanlar. Akademisyen diye siyasi çevresi olan kişileri doldurmuşlar, onlardan ders alsak ne olur, almasak ne olur? Arkadaş çevresi desen, illa üniversite okumaya gerek var mı insan tanımak için?
Bu yuzde 90 kimin uydurmasiTürkiye'deki üniversitelerin %90'ı vasat zaten. Geri kalan %10'luk dilimi de kazanamayacağımın farkındayım.
Suriye'li doktorlar ne güne duruyorAksine tıpta alımlar artacak hatta belki de puanlar (hem bölüme girerken hem de atanırken) düşecek. Çünkü kafası çalışanlar ülkeyi terk etti. Yurt dışında, hiç olmadığı kadar Türk doktorlara oturum için yardım eden şirketler var. Biz bile sürekli reklamlarını görüyoruz. Yakında ortalıkta doğru düzgün doktor bulamayacağız.
Tıp fakültesi okuyanlardan bir tane bile kalp damar cerrahisi, beyin cerrahisi, çocuk cerrahisi isteyeni görmedim. Hemen hepsi ya cildiye, ya ortopedi, ya da aile hekimliği peşinde. Herkes kolaycılığa kaçıyor. Tıp fakültelerinin de kıymeti azalıyor çünkü öğrenci kalitesi düşüyor.Aksine tıpta alımlar artacak hatta belki de puanlar (hem bölüme girerken hem de atanırken) düşecek. Çünkü kafası çalışanlar ülkeyi terk etti. Yurt dışında, hiç olmadığı kadar Türk doktorlara oturum için yardım eden şirketler var. Biz bile sürekli reklamlarını görüyoruz. Yakında ortalıkta doğru düzgün doktor bulamayacağız.
İyi sen okuma. Zorla oku diyen mi var. İllaki iyi okula gideceğim dersen de kır dizini dersine çalış hey Allah'ım yarabbim. Gece gece zorla söyletiyorsun. Ders çalışmaktansa serzenişte bulunmak daha tatlı geliyor tabii. Evde otururken çok arkadaş edinip dünyayı tanırsın zaten.Türkiye'deki üniversitelerin hiçbirinde dünyayı tanıyabilme imkanı yok ki. Gerçekten hemen hepsi boş, kurulmuş olmak için kurulan üniversiteler. Özellikle 2000'den sonra kurulanlar. Akademisyen diye siyasi çevresi olan kişileri doldurmuşlar, onlardan ders alsak ne olur, almasak ne olur? Arkadaş çevresi desen, illa üniversite okumaya gerek var mı insan tanımak için?
Geleceği bu kadar kesin ve net bilemezsin ki. İş hayatı biraz şans ve karakterinle de ilgili. Öğretmenliği beğenmiyoruz atama sıkıntısı var diyoruz ama özel dersle ayda 20-30 bin kazanan arkadaşlarım var.. bir sürü arkadaşım yurt dışına gitti. Evet okul bitince de mücadele devam edecek.. ama benim gücüm yok dersen oturur hayatı seyredersin..Sırf bu sebepten okumak ağır geliyor işte. "Okumayıp ne yapacağım, mecburum" diye düşünmek istemiyorum. Okul bittikten sonra ne yapacağım o zaman? O zaman ne mecburiyetim olacak peki? Bundan daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağım. Keşke yurtdışına çıkma imkanım olsa ama o da yok.
ömründe kaç tane dr tanıdınnn sen?aile hekimi olmanın ne kadar zor olduğundan bile haberin yok.kazan hadi de göreyim.sen okulları meslekleri kedi ulaşamadığı ciğere mundar der hesabı kötülüyorsun sadece.iyiki gençlerin çoğunluğu böyle düşünmüyorlar amaçlarının peşindelerTıp fakültesi okuyanlardan bir tane bile kalp damar cerrahisi, beyin cerrahisi, çocuk cerrahisi isteyeni görmedim. Hemen hepsi ya cildiye, ya ortopedi, ya da aile hekimliği peşinde. Herkes kolaycılığa kaçıyor. Tıp fakültelerinin de kıymeti azalıyor çünkü öğrenci kalitesi düşüyor.
Ya of her yorumunda sana bir şey anlatamayacağımızı idrak ediyor ama yine de vazgeçmiyorum.Tıp fakültesi okuyanlardan bir tane bile kalp damar cerrahisi, beyin cerrahisi, çocuk cerrahisi isteyeni görmedim. Hemen hepsi ya cildiye, ya ortopedi, ya da aile hekimliği peşinde. Herkes kolaycılığa kaçıyor. Tıp fakültelerinin de kıymeti azalıyor çünkü öğrenci kalitesi düşüyor.
E o öğrenci sensin ya?Tıp fakültesi okuyanlardan bir tane bile kalp damar cerrahisi, beyin cerrahisi, çocuk cerrahisi isteyeni görmedim. Hemen hepsi ya cildiye, ya ortopedi, ya da aile hekimliği peşinde. Herkes kolaycılığa kaçıyor. Tıp fakültelerinin de kıymeti azalıyor çünkü öğrenci kalitesi düşüyor.
Bak genç kardeşim,sen önce bir oku altın bileziğini koluna tak.Ne yapacağına sonra karar verirsin.Bu yaşta ne bu karamsarlık ya,içimi daralttın resmen.Hee üniversiteye gitmek istemiyorsan git PMYO ve ya askeri okula kayıt ol,mezun olur olmaz işin hazır.Daha ne istiyorsun anlamıyorum.Bu yaşların bir daha geri gelmeyecek.Tıp fakültesi okuyanlardan bir tane bile kalp damar cerrahisi, beyin cerrahisi, çocuk cerrahisi isteyeni görmedim. Hemen hepsi ya cildiye, ya ortopedi, ya da aile hekimliği peşinde. Herkes kolaycılığa kaçıyor. Tıp fakültelerinin de kıymeti azalıyor çünkü öğrenci kalitesi düşüyor.
Sen tıp kazanıp, cerrah ol o zaman.Tıp fakültesi okuyanlardan bir tane bile kalp damar cerrahisi, beyin cerrahisi, çocuk cerrahisi isteyeni görmedim. Hemen hepsi ya cildiye, ya ortopedi, ya da aile hekimliği peşinde. Herkes kolaycılığa kaçıyor. Tıp fakültelerinin de kıymeti azalıyor çünkü öğrenci kalitesi düşüyor.
Türkiye'de her şey murdar. Gençler amaçlarının peşinde ama, çoğu o amaca ulaşamıyor ki. Hemen herkes boşa okuyor. Kendim görüyorum bunu.ömründe kaç tane dr tanıdınnn sen?aile hekimi olmanın ne kadar zor olduğundan bile haberin yok.kazan hadi de göreyim.sen okulları meslekleri kedi ulaşamadığı ciğere mundar der hesabı kötülüyorsun sadece.iyiki gençlerin çoğunluğu böyle düşünmüyorlar amaçlarının peşindeler
daha universitenin kapisindan girmeyi birak onunden gecmemissin, sinava girmemissin, orada neler yasayacagini hayatinin nasil sekillenecegini bilmiyorsun. sen pardon da bunca calisip bir seyler kazanmaya calisan insana ne hakla bosa okuyorlarmis muamelesi yapiyorsun? egitim sistemi coktu mu bilmem ama senin gibilerin okumamasi daha hayirli olur. bosver herkes okumasin.Binlerce yıldır var olan mı? Siz şu anki üniversitelerin çok köklü, eğitimlerinin çok kaliteli olduğunu falan mı zannediyorsunuz? Evet eğitim sistemi çöktü.
Aaa Shirley vizyonsuz insan doluymuş üniversite sen ne diyorsunYani ticarete atılacak imkanınız, çok başka bir el beceriniz, tutunacağınız başka bir dal yoksa okuyacaksınız. Üniversiteler sadece meslek sahibi yapan yerler değil. Belli bir vizyon, hayat tecrübesi de kazandırıyor. Türkiye hiçbir zaman öğrenci dostu bir ülke, istihdam oranlarının şahane olduğu bir rüya ülkesi olmadı. İnsanlar canını dişine takarak sınavlara giriyor ve meslek sahibi oluyorlar buna rağmen. Bunun yolu bu
bir yakınım çocuk ekonomi son sınıfta yıllardır da kendi çabasıyla yazılım öğrendi.2 dili ana dili gibi konuşuyor neredeyse.öğrenciyken taa almanyadan yazılım işleri alıyor .aylık geliri şu an bile 15 20 bin öğrencinin.sadece yalandan okul okuyana ekmek devri kapandı.gençler bunu bilerek donanımlanmalı.Pek çok bölümde artık iş bulma sorunu var ve önümüzdeki senelerde de katlarsak artacak gibi duruyor.
Vasat Ünv dediğinize göre dersler çok parlak değil
Ama zaten artık iyi bir okuldan mezun olunca da iş garantisi yok , eğitim sistemi çöp
Bence bir yandan okul okuyun diğer yandan da dilinizi geliştirin ve bir işe girerek bir sektörde iş öğrenin.
İlerde kendi işinizi kurabilme potansiyeli olan bir sektöre yoğunlaşın.
Misal yazılım öğrenirsiniz, lojistik öğrenirsiniz vs
Veya iki senelik ataması iyi olan bölümleri değerlendirin
Ben hastaneye ocaga en ufak bi ayagımı basmamda hepsine sabır diliyorum. Günde milyonlarca insanın sikayetini dinle, kostur, yardım et ilac yaz. Cesit cesit kisiliklerin tribini cek. Ee bunun siddetide çogaldı doktora vur, uzmana vur ona vur buna vur saatlerce nöbet tut. Üstüne birde telefondan yardımcı ol. Yazarken bile sabır diledim. Yazık gerçekten.ömründe kaç tane dr tanıdınnn sen?aile hekimi olmanın ne kadar zor olduğundan bile haberin yok.kazan hadi de göreyim.sen okulları meslekleri kedi ulaşamadığı ciğere mundar der hesabı kötülüyorsun sadece.iyiki gençlerin çoğunluğu böyle düşünmüyorlar amaçlarının peşindeler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?