Üniversite sınavı sorunsalı. Önerilerinizi bekliyorum

Nee sosyal hizmet mi. Yanından bile geçmesin. Ataması hiç olmayan bölümlerin basında geliyor.

Akademik kariyer mi? Ay sakın konu sahibi oku 2 yıllık fakülteyi geç konum Türkiye okudukça iş bulma olasılığın ve aldığın maaş düşer. 4 5 milyar maaşa mis gibi başlarsın işe 2 seneye pdr, sosyal hizmet okuyanlar daha okulda dirsek çürütürken. Akademik kadın olmaya kendini parçalamaya hiç gerek yok valla. Zavallı bir akademik kadın bildirdi

Merhabaaa sağlık bölümleri okumak en iyisi. Ben çocuk gelişimi mezunuyum liseden. Ünv başka bir bolum seçtim. 2 yıllık okusam devlette yardımcı öğretmen olarak çalışacaktım. Bazı arkadaşlar 2 yıllık çocuk gelişimi önermiş ben önermiyorum. Is imkanın özellerde var. Ve çoğu köklü adı duyulmuş kurum 4 yıllık bölüm mezunu ve tecrübe istiyor. Yani 2 yıllık okuduğunda bir kreşte başlasan tecrübe isteyecek. Çoğu yer asgari ücret bile vermiyor. Veriyor gösteriyor ama vermiyor. Çok fazla kreş var ancak işler böyle yürüyor. Laborantlik vardı sanırım o güzel bir de diş protezi ile ilgili bir bolum vardı. Ayrıca fizyoterapi de guzel hatta en mantiklisi diyebilirim. Bir kaç yerde çalışabilirsin ıyi de para alırsın. Engelli çocukların aileleri tarafından fazla rağbet görüyor.

kpssden 92 alırım diyorsan odyometri güzel, rahat. amma o kadar alamam diyorsan güzelim haftanın 6 günü 10 saat çalışmaya razı gelmen lazım. küfre,hakarete, küçümsenmeye ve bağırmaktan ses tellerinin kısılmasına alışman gerekiyor. bitmek bilmeyen baskılara,kbb drlarının azarlarına, asgari ücrete okeyim dersen bekleriz çok sıra var şimdiden sıraya geç

Fizyoterapi 2 yillik olmuyor. Ve fizyoterapi mezunlari issiz hep. Radyoloji cok rahat çalışması. İzin günün fazla yillik tatillerin fazla. Ormancilık var gene oradan cikanlarda düşük puanlarla memur oluyor. Veteriner teknikerliği de iyidir hayvanlarla aran iyiyse. Acil tıp teknisyenligi de iyidir.

Ülkemden ben de umutlu değilim, akademik kariyer yapanlar da ülkeyi terk edip gidiyorlar:))

Akademik kariyer yapabilene saygım var ne güzel inş bende bir gün sizin gibi olurum umarım orada ironi yapmamışsınızdır işaret olmadığı için anlamadım.Ben olaya parasal açıdan bakmadığım için öyle bir yorum yaptım bazı hayallerim var

Vallaha açıkcası hangi bölümü desen atama yok
Nee sosyal hizmet mi. Yanından bile geçmesin. Ataması hiç olmayan bölümlerin basında geliyor.
İnanaın hangi bölümü deseniz atama yok diyorlar bence bu hem şans hemde çalışmayla olacak bir şey.Abimden örnek vereyim siyaset mezunu ilk senesinde atandı he çok yüksek bir puan aldı ve çok çalıştı.Torpilimizde yoktu.Onada tercih zamanı atanman imkansız vs dediler askere gel dediler eniştemler.Ama abim 10 senede olsa atanıcam ben dedi kendine çok güveniyordu.Ama bende o kapasite yok.Benze aynı bölümdeydim daha sonra öğretmenliğe geçiş yaptım.Benim çevremde atanamayan insan yok çok şanslılar sanırım çoğu sınıf ö.mezunu.Paremedik okuyanlar atanamadı.Hemşirelik okuyan arkadaşlarım anında atandı kısmet birazda

Ayriyetten sosyal hizmetler okuyan tanıdığımda var.Ataması bir kaç sen önce çok yüksekti şu an bilmiyorum bizim okul birincimi sosyal hizmetler istiyordu o kadar popüler bir bölümdü.Türkiye de her an ne olacağı belli olmaz .Ama diğerlerine göre ataması en rahat olanlar sınıf ö
Sosyal hizmetler,pdr psikoloji vs

Yok ironi yapmadım. Tabi hayattan beklentine göre değişir bu durum tabi ben de mesela hayallerim olduğu için bu yolu seçtim ama çok yıprandım, yıpranıyorum. Yine 18 yaşına dönsem yine bu yolu seçerdim belki ama değmiyor inanın. Yıprandığınızla kalıyorsunuz. O nedenle azimli çalışmayı seven gençlerimize tavsiyem bunları göze alıp yola çıksınlar.

Bi yanlışlık var. Ataması yok mezunu çok fazla . Bizim okulda vardı bu bölüm bizim hocalar bile derdi. Puanları yüksek ataması da yok diye. Pdr bi ara cok aldı şuan ondan da atama yok. Ama sosyal hizmet kadar değil. Ilgisi varsa okudun ama diğer türlü okuması saçma

Eczane Hizmetleri diye bir bölüm daha vardı .şu sıralar atama puanları düşük.Sanırım mezun az.Ama 2 yıl sonra ne olur bilemiyorum .

Tabi yıpranmadan o beyinler gelişmiyor hocam.Çok sevdiğim takdir ettiğim hocalarım var, hepsi çok değerli aslında akademik kariyer istememin tek sebebi daha fazla öğrencinin kalbine dokunabilmek.Şu an 22 yaşımdayım hala ülkemizi geliştirebileceğimize dair umutlarım bölümüm gereğide toplum ve birey üstüne düşünmeden duramıyorum.Ama siz başarmışsınız mutlaka sizi seven öğrencileriniz vardır çok şanslısınız ve değerlisiniz

Puan alırsa atanamaz diye bir şey yok ataması en kötü bölümler bile örneğin Fen edebiyat fakülteleri her sene 150 kişi alıyorr en az.Tabi ki yığılma olduğu için istikrarlı bir şekilde çalışmak gerek.Olaya atama açısından bakarsak çoğu bölüm bu şekilde, o zaman sevdiği bölümü okuyamaz insanlar.Zaten o bölümü çok seven insan milyonlarca kişinin içinden sıyrılıyor.Tabi her şeye rağmen yine de atanamama riski var.Ama ben çevremde çok uğraşıpta yapamayan bir kişi bile görmedim hepside isteği yere geldi.Kafalarında saç kalmadı o ayrı, öyle 3-4 saat çalışmayla zaten kpss kazanılmaz .Bizim ülkede çoğu kişinin tek derdi devlete kapak atmak, kimse ben kendimi geliştiriyor muyum,karşımdakine ne aktarabilirim? diye düşünmüyor malesef.Eskiden mezun sayısı olduğu için atamalar fazlaydı şu an insan sayısı fazla o kişilerden sıyrılman gerek sistem bu.Şu an bende öğrenciyim.Bölümümüz de o kadar çöp insanlar var ki...Hocalara zerre kadar saygıları yok eski öğrenciler kalmadı

Zaten bir insan bir bölümü sırf atanmak için okuyarsa o işte ona zulüm olur,o hayatı da zulüm olur.İlk önce sevmesi gerek tıpı 3.sınıfta bırakan insanlar tanıyorum.Mühendislikten felsefeye geçiş yapan arkadaşlarım da var.Bende onlardan biriyim.

Henüz ben de bu yolun çok başındayım insanın ağrına giden çok şey olsa da böyle sözler duyunca duygulanıyor insan ne yalan söyleyeyim.

Çalışmak insanı yıpratsa da ileriye atar her zaman ama adam kayırma, kağıt kürek işleriyle boş yere oyalanınca insan hem yıpranıyor hem hayal kırıklığı yaşıyor. Akademi hakikaten en çok haksızlığın olduğu yer ve derdini kimseye anlatamıyorsunUmarım bu gidişat değiştir sen de hiç böyle şeyler yaşamadan, hayallerinin bile ötesine ulaşırsın ve kendin gibi güzel öğrenciler yetiştirirsin. Bol şans

Eskiden mezun olduğu için atama fazla değildi. Ihtiyaç vardı atama yapıldı düşük puanlarla alındı öyle olunca herkes bir anda o bölümü okudu. Okulu bitirene kadar da atamalar durdu çünkü ihtiyaç karşılandı. O yüzden şuan fazla mezun var. Aynı şey pdf ve okul öncesi içinde geçerli. Istediği yere gelmek. Yani cevrenizde ıyi örnekler var diyelim çünkü malesef gerçekler acı.

Liyakatsızlık ,adam kayırma ülkemizin kanayan yarası,bu yolda gidemesem bile okulda öğrencilerime öğretebildiğim kadar giderim bende teşekkür ederim sizede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…