Üniversite sınavı sorunsalı. Önerilerinizi bekliyorum

... Anestezi oku ..paramedik oku direk atanirsin...sağlık alanında tercih yap.

Ben konu sahibin isteğine göre cevap verdim. Zaten insan sevdiği bolumu okuyacaksa sonunda işi düşünmez . Ama bu ülkede şöyle bir de gerçek var %80 i sevdiği işi yapamıyor . Çünkü hayat şartları zor ve evini geçindirmesi lazım. O yüzden insanlar artık nasıl para kazanırım diye bakiyor

Ortalık karışık sonumuz hayrola ya batıcaz ya çıkıcaz başka çare bırakmadılar bize.Geçinmek zor tabi

Evet benim de aklıma en çok fizyoterapi yatıyor teşekkür ediyorum

Radyoloji ve acil ilk yardımı listeye bile almayin, herkes yığılmış durumda. Bir de kriteriniz su olsun eğer okuyacağınız bölümün açık öğretimi varsa kesinlikle okumakla zaman kaybetmeyin orada da insanlar yigiliyor çünkü.
Başı arkadaslarin tavsiyelerini okudum, PDR 4yillik ve devlette rehber öğretmen olmak için okuyorsanız yığılma var ancak özelde danışma merkezlerinde, adliyede pedagog olarak da çalışma imkanı oluyor. Yine de bence bir an önce bitirip iş sahibi olacaksanız 2yillik bakmaya devam edin.
Diş protezi mantıklı ancak el becerisi iyi olmalı ince detaylarla uğraşmayı seven biri olmalısınız. Laborantlikta da hayvanlarla aranız iyi olmalı, mesela ben çok korkarım oyuzden yapamam

Haberden anladığıma göre sağlık meslek lisesi mezunu olup kpssye girenler için kontenjan açılmamış. Ben 2 yıllık üniversite bölümüne yeni başlayacağım. Bakalım 2 yıla yine bir şeyler değişebilir gerçekten

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. 2 yıllık tercih edeceğim bakalım bu arada hayvanlardan ben de korkuyorum veterinerlik teknikerliği gibi bir bölüm vardı onu hic yazmam

Fizyoterapi okuyan arkadaşlarımın hiçbiri işsiz değil. Diğer bölümleri bilmiyorum.

Fizyoterapi iyidir özelde maaşlarda iyidir ayrıca dışarıda özel hasta alırsın eve gidip günlük bir saat egzersiz yaptırırsın zaten onlar maaşını geçer
Yavas alsin. :) Fizik tedavi teknikeri egzersiz yaptıramaz. Sadece fizyoterapist veya fizik tedavi hekimi gozetiminde elektroterapi yapabilir. Cok cok gerekli durumlarda yine fizyoterapist veya fizik tedavi hekimi gozetiminde ve onlardan aldiklari direktiflere gore egzersiz yaptirabilir ki o da imkansiza yakin. Fizyoterapi Teknikeri 2 yillik mezundur ve sadece fizyoterapist veya fiziyatrist direktiflerine gore hareket eder ve onların gozetiminde calisabilir. Fizyoterapist lisans mezunudur ve hekim tarafından tanisi konan ve fizik tedaviye yonlendirilen hastalari degerlendirir egzersiz veya cesitli fizik tedavi modaliteleri ile tedavi eder. Fiziyatrist te fizik tedavi hekimidir. Tip egitiminden sonra fizik tedavide uzmanlik yapar ve hastaliklara tani koyup fizik tedavi veya ilac tedavisine karar verir. Yani ftr de yetkisi olmayan tek meslek 2 yillik olan fizyoterapi teknikerligidir. Tercih yaparken lisans ftr ile 2 yillik fizyoterapiyi karistirmayin sonra hayalkirikligina ugrarsiniz.

Cok tesekkurler bilgilendirme için. Peki fizyoterapi tekniterliği okusam benim için avantajı nedir nerelerde çalışabilirim. Dgs ile tamamlamk istiyorum bitince de

Cok tesekkurler bilgilendirme için. Peki fizyoterapi tekniterliği okusam benim için avantajı nedir nerelerde çalışabilirim. Dgs ile tamamlamk istiyorum bitince de
Tabiki tamamlayabilirsiniz ama atama puanlarina bakip karar verin. Yani lisans bir bolum okumak yerine 2 yillik saglik bolumlerinin atama puanlarina bakin cunku siz 2 yil okuyacaksiniz ardindan dgs ile 4 yil okuyacaksiniz diyelim 6 yil eder. 6 yilda Turkiyede cok sey degisir. O bölüm su an kralken bir bakmissiniz yerin dibine girmis. O yuzden yakin gelecege yonlenip atama puanlarina gore 2 yillik bir bolum okuyun derim sagligin icinden biri olarak.

İlk etapta şehir değiştirme durumum olmadığı için özelde de çalışabileceğim bolumlere baktım, sizin bir öneriniz var mı

İlk etapta şehir değiştirme durumum olmadığı için özelde de çalışabileceğim bolumlere baktım, sizin bir öneriniz var mı
Atama puanlarini bilmiyorum ama diger bolumlere nazaran daha rahat atandigini söyleyen arkadaslar agiz dis teknikerligi, anestezi teknikerligi, acil yardim teknikerligi ve fizyoterapi teknikerligi bir de odyometri ternikerligi var ama onun atamasi nasil bilmiyorum. Ozelde calisirim diyorsaniz ozellerde daha rahat is bulabileceginiz bolumler anestezi teknikeri ve acil yardim teknikeri cunku bu bolum mezunlari ozellerde hemsire olarak da calistiriliyor.

Arkadaşım 2 senelik fizyoterapi okudu gayet de hasta da alıyor çok güzel fiyatlarda çekiyor ilçede özel hastanede çalıyor söylerim bundan sonra yavaş alır adamın dışarıda özel olarak ne yaptığına kim karışabilir

Şimdi de sizin cevabınıza umutlandım:) kim ne dese oraya gidiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…