üniversite:(

nişanlımın diplomasının resmini çekip eklememi ister misiniz? ben hiçbiryerinde açıköğretim yazdığını görmedim.. bilmeden konuşmuyorum yani gerçekten görmek isterseniz akşama çekip eklerim hemen sorun değil...

kızım tercihlerini bir egitmenle beraber yapın hem daha gecmedi ek yerlestirmeler var bir daha tercih yap bakalım benim kizimda ek yerlestirmelere gidicek

ilk sene eğitmenlerle öğretmenlerle yaptım bi faydasını görmedim maalesef gene aynıydı durum ek tercihleri bekliyorum inşallah olur kızınız içinde hayırlısı olsun

Eğer ek yerlestirmede yerleşemezseniz 3.cü seneye gireceksiniz bu da birçok konunun unutulmaya başlanması demek.
Bence sadece ygs'ye yönelin ordan tercih yapmaya çalışın.

Son düzenleme:

Sadece işletme , iktisat gibi 4 yıllıklarda yazar. Önlisans bölümlerinde açıköğretim fakültesi yazar , Herkes işletme mi okuyor ya da okumak zorunda ? Benim babamın kadrosu aöf'de emin ol senden daha iyi biliyorum.

Gördüğün gibi önlisanslarda bu şekilde yazıyor.

Son düzenleme:

bu kadar sivri cevaplara gerek var mıydı bilmiyorum ama hiç sevmediğim durumlardır tartışmalar vs.. sizi hariç tutup(çünkü daha iyi biliyorsunuz)diğer arkadaşlar için söylüyorum kendi içinizdeki eksiklikleri yaşanmışlıkları başarısızlıkları geride bırakıp yeni bir sayfayla tüm gücünüzle saldırmanız lazım..daha önceki postlarda da belirtmiştim.. 40 puan imkansız demişlerdi ama oldu..tercihiniz durumunuz kazandığınız yer neresi olursa olsun (buna aöf de dahil) kendinize olan inancı yitirmeyin... üniversite sınavı gittiğiniz üniversite gerçekten herşey demek değil.. çok iyi puanlarla çok beğenilen ünv.lerden mezun arkadaşlarım hala iş arıyorken gittiği 2 yıllık ünv sonrası açıktan bitiren 3 arkadaşımın 2 si şuan devlet memuru ve 1 taneside özel sektörde iyi maaşlar alıyor.. bana da hazırlandığım dönem söylüyorlardı ünv sınavı ne ki kalanını gör sen diye de şimdi anlıyorum..post sahibi için son mesaj umarım herşey gönlünüzce olur...

bence 2. senemde de olmadı diye üzülmene gerek yok. ben 2. senemde üniv. kazandım. sıralamam 12 bindi. önceki yıl 8 binle kapanan bir yere girdim. amma ve lakin benim kazandığım yıl bölümüme hazırlık zorunlu oldu, hazırlığı da atlayamadım. okul 5 yıla çıktı. sonra ilk senemde bir güzel sınıfta kaldım. okul 6 yıla çıktı. bir de ikinci yıl hazırlanmam da bir kayıp, etti sana 7 yıl. ben düz lise okuduğum için bölümümün de çoğunluğu anadolu lisesi çıkışlı olduğu için bölümümdekilerden büyük değildim. hatta onların da büyük çoğunluğu ilk yılında kazanmadığı için kayıplarıma rağmen yaşıt veya küçüktüm. sadece düz lise çıkışlı olmam 7 yılı 6 yıla düşürdü yaşıtlarıma göre. şimdi 23üm seneye 24ümde mezunum ve kendimi kayıp içinde hissetmiyorum. o yüzden bunun 3. yılı da var. okulda başarılı olduktan sonra kayıplarını telafi edersin. ama kazanmak için de artık iyi bir plan program ve çaba içinde olman lazım.

merhaba öncelikle ben bu sene yanlış bi tercih sonucu mühendislik kazandım ben bütün tercihlerime eğitim fakülltesi yazdım ve en son tercihime mühendislik yazdım aılemın zoruyla ve o tercih geldi gitmek istemiyorum cunku esit agırlık öğrencisiyim bu benim zaten 2.yılımda gitmesem tekrar hazırlansam puanım düşecek çok çaresiz olduğum için buraya üye oldum bana fikir verip yardım edebiirseniz çok sevinirim
ben okul öncesi öğretmenliği yazmıstım sıralamamın cok altını yazmama rağmen gelmedi puanları çok yukselmiş gecen sene sınıf öğretmenliği gaziantepe kadar yazdım gelmedi bu senede gelmez diye yazmadım onunda puanları düştü çoğu yer geldi ama ben tercihime yazmadım böyle bi talihsizlik nasıl başıma geldi anlamıyorum çok mutsuzum

Üniversite sınavını kazanmak için akıllı/çalışkan/zeki vs.. olmaya gerek yok. Tek gereken disiplin ve düzenli çalışma. Çok örnek soru, günlük düzenli program. Belki kızacaksınız bu yazdığıma ama düzenli çalışma ile yapılamayacak hiç bir şey yok. Kendinizi bi ölçün neden kazanamadınız? Nerede eksiklikleriniz var. En çok puanı ne yaparsanız alabilirsiniz.. Ona göre de bir çalışma planı oluşturun eksik kaldığınız noktalarda da yardım almayı deneyin. Düzenli çalışma ile istediğiniz bölüme giremezseniz işte o zaman dersiniz ki ben elimden geleni yaptım ama kısmet değilmiş.

Tartışmayı bende sevmem , Ben konu sahibine kendimden örnek vererek anlattım , durumlarımız benziyordu. İstediği bölüm olmadıysa , sırf üni kazandım demek için yazmaması gerektiğini söyledim. Çünkü ben aynı şeyi yaparak pişman oldum , yaşı genç . Yeniden hazırlanma imkanı var. Sizin dediğiniz gibi iyi yerlere gelenler elbet vardır , ama geleceği düşünerek adım atılmalı. Teşekkür ediyorum size de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…