• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversitede (başkent) devamsızlık

Siyah Kugu

siyah kugu
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
6.687
6.069
198
yahu çıldırcam devamsızlıgımız kaç gün bizim.
ders ders değişiyo mu arkadaşlar ya ingilizce hocası 16 saat dedi, o zaman aklım durmuş sormayı akıl edememişim 16 saat devamsızlık hakkı mı olur yoksa sadece ingilizce dersi için mi yaa?

Yönetmeliğe göre değişir.
Mesela %70 devam zorunluluğu gibi,dersin kredisine göre de değişiyor haliyle.

dersin haftalık sayısına göre değişir hesaplamayı öğrenmeniz gerek takibi size aittir

20 sene öncesinde bizde , haftalık ders saatiyle orantılı olarak devamsızlık değişiyordu,şimdi nasıl bilemiyorum.

Haftalık ders sayın o dersin kredisindeki verir. Bölümden bölüme ders saati değişir. Eğer tamamı teorikse 1 alınır uygulama varsa yarım kredi alınır. Ve bunjn doğrultusunda devamsızlık Hakkı bulunur. Tüm hocalar tek tek söylemez. Öğrenci işlerine git hesabı öğren ve her ders için kendin uygula canım

"ders kredisi x 3+1"
3 kredilik bir ders ise 3 x 3 + 1=10 saat devamsızlık hakkı var.
en azından benim dönemimde öyleydi.

Bizde ders başı 9 saat devamsızlık, hatta bazıları 8 saat.

Yönetmeliğe göre değişir.
Mesela %70 devam zorunluluğu gibi,dersin kredisine göre de değişiyor haliyle.

dersin haftalık sayısına göre değişir hesaplamayı öğrenmeniz gerek takibi size aittir

20 sene öncesinde bizde , haftalık ders saatiyle orantılı olarak devamsızlık değişiyordu,şimdi nasıl bilemiyorum.

Haftalık ders sayın o dersin kredisindeki verir. Bölümden bölüme ders saati değişir. Eğer tamamı teorikse 1 alınır uygulama varsa yarım kredi alınır. Ve bunjn doğrultusunda devamsızlık Hakkı bulunur. Tüm hocalar tek tek söylemez. Öğrenci işlerine git hesabı öğren ve her ders için kendin uygula canım

"ders kredisi x 3+1"
3 kredilik bir ders ise 3 x 3 + 1=10 saat devamsızlık hakkı var.
en azından benim dönemimde öyleydi.
teek teek teşekkür ederim birden toplam 16 saat zannettim kafayı yiyordum :KK53:

yahu çıldırcam devamsızlıgımız kaç gün bizim.
ders ders değişiyo mu arkadaşlar ya ingilizce hocası 16 saat dedi, o zaman aklım durmuş sormayı akıl edememişim 16 saat devamsızlık hakkı mı olur yoksa sadece ingilizce dersi için mi yaa?

dersin kredisine ve dönemlik saatine göre değişir. hazırlık sınıfındaysanız ve ingilizce saatleriniz çok yoğunsa 16 saat olma ihtimali var. okulunuzun sayfasından eğitim öğretimle ilgili yönetmeliğini bulun, orada tüm devamsızlık hakkı, sınavlarda geçme notu, çan vb. ayrıntıları bulursunuz.

dersin kredisine ve dönemlik saatine göre değişir. hazırlık sınıfındaysanız ve ingilizce saatleriniz çok yoğunsa 16 saat olma ihtimali var. okulunuzun sayfasından eğitim öğretimle ilgili yönetmeliğini bulun, orada tüm devamsızlık hakkı, sınavlarda geçme notu, çan vb. ayrıntıları bulursunuz.
yok 1.sınıftayım. teşekkür ederim

ama bu şok olmanız beni biraz düşündürdü

sanki ben üniversitede gezecektim bu kadar az devamsızlık hakkı olur mu diye düşünmüşsünüz gibi geldi

umarım ben yanılırım

derslerden arta kalan zamanlarda üniversite hayatı yaşamanız sizin için daha verimli olur

ilk yılda çok bocalayan kişi oluyor

ama bu şok olmanız beni biraz düşündürdü

sanki ben üniversitede gezecektim bu kadar az devamsızlık hakkı olur mu diye düşünmüşsünüz gibi geldi

umarım ben yanılırım

derslerden arta kalan zamanlarda üniversite hayatı yaşamanız sizin için daha verimli olur

ilk yılda çok bocalayan kişi oluyor
yok yahu gezmek için demedim, fakat ben sık hasta olurum. düşünsene 2 gün hasta oldum zaten günde en az 4 saat ders var, rapor da devamsızlıktan düşmüyormuş.

Back
X