• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversitede Hiç Arkadaşım yok...

kızlar ahh kızlarr
ben de arkadaşsızlığın acısını bilirim. ünide arkadaş kavramı o kadar önemli ki. insan okumaktan ziyade sosyalliğe vermek istiyor kendini
gülen , eğlenen kişileri göünce içim kanardı
ben ailemn yanında okudum bu hiç iyi bilşey değil. çünkü sadece sınıfından arkadaş bulmak zorundasın.
ama bi yurtta kalsaydım yurttan arkadaşlarım olacaktı belki de.
bikaç kişyle yakın arkdaş olup küsüştük anlaşamayınca.
sonra 2. sınıfta az çok kafama uyan ama pek sosyal olmayan bi arkadaş edindim.
geriye dönüp baktğmda üni yıllarımı pek aramam. çünkü kafa dengi insanlar bulamadım ve ailemin yanında okuduğum için pek bişey anlamadım üni hayatından
şimdi bile daha mutlu sayılırım. çünkü atandım ve ailemden uzağım daha çok geziyorum.

sana tavsiyem her şeyi akışına bırak. arkadaş bulmak için paralama kendini

Şekerler, ben gayet sosyal imkanları bol olan bir devlet üniversitesinde okudum. Gayet şen şakrak bir insan olmama rağmen ben de 3. sınıfa kadar yalnız kaldım. Sonra şans eseri birileriyle kaynaştım. Konu sahibesi, okulunuzda spor/sanat faaliyetleri yapan klüpler var mı? Eğer varsa onlardan kafana uyanlara gidebilirsin, hoşça vakit geçirirsin. Yoksa da başka bir yerde spora yazıl, spor depresyona iyi gelir. Kendini hırpalama, söylediğin şey o kadar çok kişinin başına geliyor ki...üniversite ortamı biraz daha zorludur , olayları akışına bırak derim.

Kızlar..

Dediklerimi aynen 1-2 gün boyunca aralıkla tekrarlayın.

Kendime göre iyi niyetli arkadaşlıklar kurmaya niyet ediyorum.

Sevgi dolu bi arkadaş grubu oluşturmaya/kurmaya niyet ediyorum.

Niyetlerinizi Allahım boş çevirmez..

bende özeldeyim bursluyum bursluda burssuzda arkadaşlarım var bence insanları burslu bursuz diye değerlendirmek mantıksız oluyor açıkcası okulda var ama fakültemizde pek şımarık,abartılı tip yok yada ben fark etmedim en azından bölümümde kesin çok yok hazırlığı atladım direk okumadan arkadaş bulmakda zorlanırım diyordum bu sebepten ama hiçde öyle olmadı ilk haftadan arkadaş grubum oldu benimde alkol yok sigara yok arkadaşların çoğununda yok yani mutlaka vardır kafanıza göre birileri ygs-lys bende tekrar girebilirsin ama biyoloji içinse boşver derim endüstri daha iyi olur senin için eğer imkanın varsa devam et bence en azından yurtda kalmıyorsun ailenin yanındasın ben yurtdayım ve ne yazıkki yurtda kalan kimse yok arkadaşlarımdan seney bende eve çıkarım inşallah:)

Merhaba arkadaşlar yardımınıza ve desteğinize çok ihtiyacım var.Bu yıl üniversiteye başladım 2 yıl lys ye hazırlandım ve 1 yıl da hazırlık okudum.Hazırlıkta iyi kötü iki arakadaşım vardı tenefüslerde gezerdik.1. sınıfa başlayınca herkes dağıldı ne arıyolar ne soruyolar.Hep ben mesaj atıyorum boş dersiniz ne zaman buluşalım diye..Ama onlardan hiç ses seda yok...Ben bir özel ünide okuyorum..Paralı okuyorum ama sakın sanmayın zengin sımarık diye.Gerçekten alçakgönüllüyüm kimseyi kırmamaya çalışırım ve çok hassasım.Bu okulada aslında hiç istemeyerek geldim.Evime yakın diye seçtim daha çok çünkü ayrıca yurt parasıda ödetmek istemedim babama.Parayla okuduğum için nefret ediyorum kendimden.Hiç sevemedim okulu hazırlıktada sevmemiştim demiştim belki 1. sınıfta değişir durum ama hiç de öle olmadı..Çok yalnızım çevremde çok şımarık tipler ve kendini bişi sanan tipler var onların içinde kendimi berbat hissediyorum.Hiç arkadaşım yok bi kaç kişiyle sohbet etmeye çalıştım arkadaşlık kurmaya çalıştım ama onlarda derste konusuyolar ama ders aralarına girince kendi arkadaşlarıyla bulusuyolar ben yine yalnız kalıyorum:(.Mesafeli çünkü aslında onlar benim kafama göre diil ben biras daha sakinim sigara alkolum yok.Derslerime aileme çok önem veririm.Kafama göre kimse yok okulda böyle olunca derslerimede konsantre olamıyorum eve gelince ders çalışmıyorum sırf zaman geçmesinde okula gitme zamanı çabuk gelmesin diye.Ben napıcam bi 4 yıl daha nası mezun olucam.Tekrar lys ye mi girsem diye düşünüyorum.Siz ne dersiniz 3 yıl kayıptan sonra...Ama ben bu okulda dayanamıcam zanax kullanmaya başladım her sabah ağlaya ağlaya gidiyorum okula.Yalnız yemek yerken yemekhanede ezik gibi hissediyorum.Lys ye bir daha girersem başarılı olcağımı düşünüyorum.Devlete gitmek istiyorum hayalim benim devlet üniydi..İstanbul biyolojiye gidebilirdim ama endüstri mühendisliğini tercih ettim özel bir okulda.Mezun olunca iyi yerlere gelceğimi biliyorum...Ama okulda mutsuzum yalnızım..Ders aralarında yalnız gezmekten bıktım...Nolur akıl verin bana..

Bende özel üniversitede okuyorum canım. Bursluyum ve etrafımda çok fazla şımarık tip var. 4. yılımdayım ve ilk aylarda kendimi çok yalnız hissetmiştim. Bölüme geçtikten sonra bir müddet yalnızda kaldım çünkü kimseyle anlaşamıyordum. Dünyaları, düşünceleri, yaşam tarzları çok farklıydı. Çok zor geldi ilk başlarda. Birde ben zor biriyimdir. Kurallarım vardır. Sınırlarım vardır. Biriyle tanıştığımda ilk izlenimlerime çok güvenirim ve genelde de yanılmam. Çoğu kişiyle ilk muhabbetten sonra keserim diyaloğumu. Ama zaman içinde aştım bu durumu, nasıl oldu bilmiyorum. Çok iyi arkadaşlarım var şimdi. Sen dışadönük, kendinden emin ol. Asla ezik durma. Daha yolun başındasın. Eminim güzel arkadaşlıklar kurarsın. :)

Kızlar ya hic üzülmeyin boşverin hepsi göstermelik çıkarcı ilişkiler 1. sınıfta bende çok takıyordum kafama 2ye geçtim hala arkadaşım yok ama böle en iyisi... tabi insan istemiyor mu istiyor.
bakın ne dicem.
bende istanbul üni. de okuyorum. istanbulda okuyan yalnız arkadaşsız kızlar olarak toplaşsak, buluşsak eğlensek???
okullarımız farklı olsa da farketmez hadi bakalım ilk adımı atıyorum siz ne diyorsunuz?

Ben de özeldeyim. İlk sene bu kadar bunalımı bende yaşadım. Derslere gitmeyip öss ye tekrar mı hazırlansam diye düşüne düşüne 1.sınıfta çok bocalamıştım. Hazırlığı da atladığım için birden hiç tanımadığım kişilerin arasına düşmüştüm. Kendime uymayan bir sürü insanla arkadaş oldum. Hatta bir tanesi 6 milyarlık çanta aldı diye annesiyle kavga etmişti neden 10 milyar olandan almadın diye orada bir şeyler dank etti.:27::27: Ondan sonra tek takıldım, kendimi soyutladım. Gayet de kafa dengi arkadaşlar buldum sonradan. Bence sen de yalnızlığı dert etme canım. Nolacak tek başına yemek yesen, otursan vs. Bence bu özgüveninin tam olduğunu insanlara göstermenin en güzel yolu. :31:

Son düzenleme:
Tatlım senin bu sorununu çok kişi yaşamıştır bende yaşadım ilk bikaç ay alışma dönemi yaşarsın yeni bir ortam sonuçta hele ki biraz çekinsen , benim kuzenim okulun 2. ayında amcamı aradı ben okulu bırakıcam dedi ağlayarak devlet ünisinde okuyordu burda arkadasım yok falan filan dedi çok yalnızım dedi amcam dedi tamam gel sonra bir akrabamızı aradı o gitmiş konuşmuş aradı amcamı baba gelme tamam ben okucam dedi o gitti genede konuştular orada kalmaya karar verdi sonra benim dediğime geldi arkadaşları oldu sonra komşumuzun kızı ıspartada okudu oda yaşadı ben bırakcam okulu dedi yapma ben ikna ettim şimdi iyi ki bırakmamışım diyor sende sosyal aktiviteler katıl heleki özellerde çok olur kulüplere katıl ne bilim fotoğrafçılık gibi vs. vb öyle ortamlarda daha iyi kaynaşırsınız inan öyle yada böyle bitiyor ilaç falan içmeyide düşünme sakın!!!!

Tekrar yorum yapayım şekerim : Ben de hazırlık atlamıştım, o yüzden ben 1. sınıfa başladığımda insanlar iyice kaynaşmışlardı ve benimle hiç konuşmadılar. Herkesin arkadaş grubu vardı, ama ben saptım :) Zaten yurtta kalıp dip dibe yaşıyorlardı, ben ailemle yaşıyordum bir de. Sonra spor yaptım , başka sosyal klüplere gittim, resim , müzik vb seçmeli dersler aldım vs. bolca insanla tanıştım, dost oldum.
İllaki birilerini bulursun , hiç dert etme. Senin derdin hazırlık atlayanların genel derdi, bu konuda yalnız değilsin. Biraz sabırlı ol, okulu bırakmayı falan kesinlikle düşünme. Bu yüzden okul bırakılır mı , deli misin ? Üniversiteyi bırakıp ne yapacaksın ? Tekrar sınava girmeyi falan hiç düşünme , elindekilere bakıp mutlu ol bence. Senin o bırakmak istediğin okula girmek için bekleyen kaç kişi var , bir de bunu düşün.

Bende özel bir okulda bursluyum istanbulda.istanbulda özeldeyseniz özelden yazın aynı okuldaysak neden görüşmeyelim ki :)

Kızlar ya hic üzülmeyin boşverin hepsi göstermelik çıkarcı ilişkiler 1. sınıfta bende çok takıyordum kafama 2ye geçtim hala arkadaşım yok ama böle en iyisi... tabi insan istemiyor mu istiyor.
bakın ne dicem.
bende istanbul üni. de okuyorum. istanbulda okuyan yalnız arkadaşsız kızlar olarak toplaşsak, buluşsak eğlensek???
okullarımız farklı olsa da farketmez hadi bakalım ilk adımı atıyorum siz ne diyorsunuz?
Benimde etrafım bencil insanlardan geçilmiyor :S Canım avcılarda mısın beyazıtta mı ben beyazıttayım keşke yakın olsak da görüşsek :))

Paralı okuduğun için niye kendinden nefret ediyorsun ki onu anlamadım? Ne var bunda, imkanın varmış ki okuyorsun. Sen de derslere sınavlara girip bitireceksin, kimse sana para verdin diye diploma veremeyecek. Şartlar böyle gerektirmiş böyle olmuş bu düşünceyi at bence kafandan. Şımarık öğrenciler konusuna gelince, o tipler her yerde var ister devlet üniversitesi olsun ister vakıf. Parayla alakası yok bunun karakter meselesi. Zamanla olur arkadaşın merak etme. Az olsun öz olsun.

Arkadaşım yok diye okul mu bırakılırmış sakın böyle bir hataya düşme.
Senin oraya gitme amacın arkadaş edinmek mi yoksa derslerine çalışıp,kendini geliştirip iş hayatına mı hazırlanmak?
Hem merak etme her öyle yanyana gördüğün insanların çoğu da gerçek arkadaş değiller.Bu konuda için rahat olsun.
Çoğunun arkadaşlığı menfaat için.

Arkadaş oluncada kafa gürütüsü oluyor inanki tanıma süreci sana uygun olup olmadığını anlama derken yıpranıyorsun . Konu açabilirsin hangi ünideysen belkiburdan güzel bir arkadaşlık kurabiliceğin biri çıkar

devlet üniversitesindeki tiplerin hepsi de muazzam değil yani belirteyim özeldeki ortamı burslu okuyan arkadaşımdan biliyorum biraz o da memnun değildi pek, benim okulda arkadaşım var fakat hani kendi bölümümde bile görünce merabalaşmayan tipler var, ben ki herkese gülümserim tanımasam bile birlikte ders alıyorsak günaydın derim en azından ama öküz çok, artık aldırmıyorum şuanda samimi olduğum arkadaş sayısı 5i geçmez ama birinci sınıftayken 2ydi mesela hazırlakta da 2ydi ve her sene değişti arkadaşlarım; hazırlıktaki arkadaşla zaten bir daha görüşmüyorsun genelde başka ortak noktan yoksa :) ayrıca derler ya ünide kendi ayaklarının üstünde durmayı öğren diye, aslında öğrenilen insanın ne kadar yalnız olduğu ve bireysel çıkarları grubun çıkarlarından hep üstün tuttuğudur, canın çok sıkılıyorsa ünide alabileceğin seçmeli dersler vardır sanat veya sporla ilgili onlara yönel derim hem kendini geliştirir hem de yeni insanlar görürsün, ben mesela ikinci yabancı dil almıştım çok da güzel geçti diyebilirim, hem hepsi şımarık zengin çocuğu değildir burslu okuyan çok kişi oluyor.

böyle bir sebepten senelerini yakıp belirsiz bi yola çıkma
ne malum gideceğin diğer okulda farklı bi arkadaş ortamı bulacağın
burası üniversite arkadaşlık için gitmiyosun ki iş hayatına hazırlık için gidiyosun
burdan mezun olduğunda kazanacaklarını ayrılırsan kaybedeceklerini düşün
ona göre ver kararını

Merhaba arkadaşlar yardımınıza ve desteğinize çok ihtiyacım var.Bu yıl üniversiteye başladım 2 yıl lys ye hazırlandım ve 1 yıl da hazırlık okudum.Hazırlıkta iyi kötü iki arakadaşım vardı tenefüslerde gezerdik.1. sınıfa başlayınca herkes dağıldı ne arıyolar ne soruyolar.Hep ben mesaj atıyorum boş dersiniz ne zaman buluşalım diye..Ama onlardan hiç ses seda yok...Ben bir özel ünide okuyorum..Paralı okuyorum ama sakın sanmayın zengin sımarık diye.Gerçekten alçakgönüllüyüm kimseyi kırmamaya çalışırım ve çok hassasım.Bu okulada aslında hiç istemeyerek geldim.Evime yakın diye seçtim daha çok çünkü ayrıca yurt parasıda ödetmek istemedim babama.Parayla okuduğum için nefret ediyorum kendimden.Hiç sevemedim okulu hazırlıktada sevmemiştim demiştim belki 1. sınıfta değişir durum ama hiç de öle olmadı..Çok yalnızım çevremde çok şımarık tipler ve kendini bişi sanan tipler var onların içinde kendimi berbat hissediyorum.Hiç arkadaşım yok bi kaç kişiyle sohbet etmeye çalıştım arkadaşlık kurmaya çalıştım ama onlarda derste konusuyolar ama ders aralarına girince kendi arkadaşlarıyla bulusuyolar ben yine yalnız kalıyorum:(.Mesafeli çünkü aslında onlar benim kafama göre diil ben biras daha sakinim sigara alkolum yok.Derslerime aileme çok önem veririm.Kafama göre kimse yok okulda böyle olunca derslerimede konsantre olamıyorum eve gelince ders çalışmıyorum sırf zaman geçmesinde okula gitme zamanı çabuk gelmesin diye.Ben napıcam bi 4 yıl daha nası mezun olucam.Tekrar lys ye mi girsem diye düşünüyorum.Siz ne dersiniz 3 yıl kayıptan sonra...Ama ben bu okulda dayanamıcam zanax kullanmaya başladım her sabah ağlaya ağlaya gidiyorum okula.Yalnız yemek yerken yemekhanede ezik gibi hissediyorum.Lys ye bir daha girersem başarılı olcağımı düşünüyorum.Devlete gitmek istiyorum hayalim benim devlet üniydi..İstanbul biyolojiye gidebilirdim ama endüstri mühendisliğini tercih ettim özel bir okulda.Mezun olunca iyi yerlere gelceğimi biliyorum...Ama okulda mutsuzum yalnızım..Ders aralarında yalnız gezmekten bıktım...Nolur akıl verin bana..

Bende cok yalnz hissediyorum. Halicteyim. Ekleyin kizlar benide

Bence okul değiştircek kadar önemli bir durum değil bu. Bahsettiğin durum zamanla alışılabilir bişey sırf arkadaş yok diye ailene yazık Yıllarına yazık.. Ben geniş arkadaş çevremleyken 2 yıl sınıfta kaldım şimdi hepsini bıraktım elimi eteğimi çektim sadece merhaba merhaba deyip dersime girer çıkar evime dönerim ve emin ol çok çok daha iyi şuanki halim.

Back
X