Üniversitede olduğum halde yalnızım hiç arkadaşım yok..

Tiramisuseven

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2018
13
16
3
27
Merhabalar öncelikle 20 yaşındayım eskişehirde öğrenciyim. Bu sene başladım ve devlet yurdunda kalıyorum hiç arkadaş edinemedim.Ne yurttan ne de sınıftan kafalar da uyusmadigindan sanırım.Ben biraz daha sakin oturaklı bir kızım hani eğlenceli gelmiyor olabilirim ama birisi benimle konuşsa sohbeti ilerletirim derse gidiyorum ders bitiyor hemen geliyorum yurda yani sınıftan herhangi birisiyle sohbet olmuyor gerçi sınıfta çoğu kişi birbiriyle pek konuşmuyor.İstiyorum ki bu yıllarım böyle geçmesin kahve içebileceğim gezebileceğim bir arkadaş bulayım ve en yakınım olsun değer vereyim o kişiye ama yok çoğunun da sevgilisi var ve pek takılmıyorlar artık chat sitelerinde falan mı takılsam diye düşünüyorum çok yalnızım ya gerçekten fazla uzattım ama her öneriye açığım :)

Okuldaki kulüpler aktif mi belki üye olabilirsiniz, güzel arkadaşlıklar çıkıyor ordan. Onun dışında sınıf içi kaynaşma için birinin yanına oturum dersle ilgili soru sorun va muhabbet uzar zaten. Siz bir adım atın

Okuldaki kulüpler aktif mi belki üye olabilirsiniz, güzel arkadaşlıklar çıkıyor ordan. Onun dışında sınıf içi
Okuldaki kulüpler aktif mi belki üye olabilirsiniz, güzel arkadaşlıklar çıkıyor ordan. Onun dışında sınıf içi kaynaşma için birinin yanına oturum dersle ilgili soru sorun va muhabbet uzar zaten. Siz bir adım atın
Aktif olup olmadığını pek bilmiyorum ama edebiyat kulübüne katılmayı düşünüyorum yine de kimse çıkmaz diye korkuyorum açıkçası çünkü çoğu kişi arkadaşını bulmuş yeni birini tanımakla uğraşır mı ki

Merhabalar öncelikle 20 yaşındayım eskişehirde öğrenciyim. Bu sene başladım ve devlet yurdunda kalıyorum hiç arkadaş edinemedim.Ne yurttan ne de sınıftan kafalar da uyusmadigindan sanırım.Ben biraz daha sakin oturaklı bir kızım hani eğlenceli gelmiyor olabilirim ama birisi benimle konuşsa sohbeti ilerletirim derse gidiyorum ders bitiyor hemen geliyorum yurda yani sınıftan herhangi birisiyle sohbet olmuyor gerçi sınıfta çoğu kişi birbiriyle pek konuşmuyor.İstiyorum ki bu yıllarım böyle geçmesin kahve içebileceğim gezebileceğim bir arkadaş bulayım ve en yakınım olsun değer vereyim o kişiye ama yok çoğunun da sevgilisi var ve pek takılmıyorlar artık chat sitelerinde falan mı takılsam diye düşünüyorum çok yalnızım ya gerçekten fazla uzattım ama her öneriye açığım :)

Bende eskişehirde öğrenciyim hangi bolum:)

Daha 1.sinifsiniz ama daha yeni yeni oturacak arkadasliklar.Ders hakkinda bolum ve okul hakkinda konu acin tanisin okuldakilerle.Hic olmadi yurtta yemekhanede yan yana oturun biriyle muhabbet falan bi afiyet olsunla baslar;)

Kızkardeşim üniye başladığında çok ağlamıştı, ben soğuğum, hiç arkadaş bulamam diye. Onu zor ikna ettik.
Şimdi iki senelik mezun ve aktif görüştüğü 3-4 samimi arkadaşı var.
Çok moralini bozma, arkadaş arıyormuş gibi de davranma. Rahat ol. Eminim kısa zamanda birsürü arkadaşın olur...

Kızkardeşim üniye başladığında çok ağlamıştı, ben soğuğum, hiç arkadaş bulamam diye. Onu zor ikna ettik.
Şimdi iki senelik mezun ve aktif görüştüğü 3-4 samimi arkadaşı var.
Çok moralini bozma, arkadaş arıyormuş gibi de davranma. Rahat ol. Eminim kısa zamanda birsürü arkadaşın olur...
İşte dışarıdan havalı duruyormuşum öyle söylüyorlar hiç de öyle değilimdir ama sıradan bir insan bulmak değil amacım öyle olsa günlük takılmalık birisini bulmak kolay ben kalıcı bir arkadaşlık istiyorum bakalım ileriki zamanlarda olur mu merakla bekliyorum

Ben de üniversite yıllarında içine kapanık olmama rağmen yalnızlıktan nefret ettiğim için adım atmıştım. Hoş bizim sınıfta herkes birbiriyle konuşmaya çalışıyordu 1-2 ayda da yakın olabileceğin kişileri anlıyorsun.

Anladığım kadarıyla kimseyle konuşmaya yanaşmıyorsunuz bu tavrınızdan dolayı egoist görünüyor olabilirsiniz genelde kimseyle konuşmayan insanlar kendini beğenmiş zannedilir böyle hisler vermemek için ders sırasında hocaya sesli sorular sorabilirsiniz seni daha bilindik bir yüz yapar benim de ilk zamanlarda arkadaşlarımı seçme alışkanlığım vardı kolay kolay sohbet başlatmazdım ama sen konuşmazsın o konuşmaz böyle böyle kimsen olmuyor hele benim gibi grup çalışması bol bir bölüm okuyorsan. O yüzden konu bul dersle ilgili olabilir, hocayı çekiştirebilirsin, havadan sudan bir şey bile olur etrafına oturan insanlarla muhabbet et. Kanka olmak zorunda değilsin herkesle bir kaç sohbetin olsun seni bilsinler yeter umarım iyi arkadaşlıklar edinirsin

Daha yeni başlamışsın dershaneye gittiğimde ilk zaman bende çok yalnızdım sonra arkadaş edindim zamanla oluyor yani merak etmeyin. Ama size zarar vericek arkadaş olucaksa hoc olmasın ondan iyidir.

Haklısınız belki de benim bir konu açmam gerek grup çalışması bol bir bölüm değil ama insanla iç içe olunması gereken bir bölümde sınıfta herkes sus pus çok garipsiyorum umarım sonrasında değişir bu durum

canim benim onunu okuyunca sanki bir an kendimi gordum. bende ilk yil senin gibiydim ben boyle mi mezun olacam mezuniyet torenimde yaninda duracagim bir arkadasim bile yok diyordum kendi kendime derste ilk yil ama ikinci yildan itibaren bende arkadaslik kurmaya basladim... iknci sene ayni sinifa denk dusecegin insanlar olacaktir mutlaka zamanla meraba meraba dedigin insanla bile bir iki konusacak sey buluyorsun. dostum oyle sirrimi anlattigim turden arkdaslarim yok ama ders konusunda konustugumuz gere yarisi mesela arayabilecegim kantinde oturabilecegim arkadaslarim olmustu ...

yurtta kaç kişilik odadasınız? benim en yakın arkadaşlarımdan biri ranzadaşımdı ben soğuk görünüyorum dışarıdan ama kendisi hep benimle konuştu, bir şeyler sordu zaten sonra da iyice yakınlaştık, yemeğe giderken ben çağırırdım ya da o. bir bakmışsın en yakın arkadaşın oluvermiş o kişi. yurttakilerle kaynaşın.

yurtta kaç kişilik odadasınız? benim en yakın arkadaşlarımdan biri ranzadaşımdı ben soğuk görünüyorum dışarıdan ama kendisi hep benimle konuştu, bir şeyler sordu zaten sonra da iyice yakınlaştık, yemeğe giderken ben çağırırdım ya da o. bir bakmışsın en yakın arkadaşın oluvermiş o kişi. yurttakilerle kaynaşın.
5 kişilik odada kalıyorum fakat 3 kişi son sınıf kendi aralarında takılıyorlar diğeri de 1.sınıf fakat buraya ilk geldiginde arkadaş bulmuş yurttaki kurslara katılmayı düşünüyorum son çare olarak

5 kişilik odada kalıyorum fakat 3 kişi son sınıf kendi aralarında takılıyorlar diğeri de 1.sınıf fakat buraya ilk geldiginde arkadaş bulmuş yurttaki kurslara katılmayı düşünüyorum son çare olarak
kurslara katılın, okuldaki topluluklara katılın. sene sonunda şenliklerde görevli olun, bir arkadaşım olmuştu epey arkadaş edindi ve eğlendi ben çok pişman oldum görevli olmadığım için.

Back
X