üniversitede yalnız kalma korkum var

bu sene açılırsa üniversiteye başlayacağım ve üniversitede yalnız kalmaktan korkuyorum. aslında istediğim üniversite ve bölümü kazandım ama mutlu olmam gerekirken böyle bir endişeye kapıldım. lisedeyken çok fazla okul değiştirdiğim için sağlam arkadaşlıklar kuramadım. sınıfta kimsenin en yakını değilimdir mesela. ama hep güzel bir arkadaş grubum olur diye hayal ediyordum.

şimdi de fobi gibi bir şey oluştu resmen. mesela internetten benimle aynı sınıfta olucak kişilerle tanıştık facebook ders grubundan. 14 kişiyiz whatsappta grup kurduk ve sanki kimse bana ısınamadı gibi bir hisse kapıldım. çekingen kalmak istemedim baya aktif oldum ama itici mi gözüktüm bilmiyorum. grupta sorduğum sorulara kimse cevap vermedi arada kaynadı resmen.

toplam mevcudumuz 120 kişi bu arada, yani bakınca lise gibi olmaz illaki gruplaşmalar olur ama sanki grupta sevilmeyen kişi ben olacağım gibi bir his var içimde. nasıl bir profil çizmem gerek bilmiyorum. bu durumu hiç umursamamayı istiyorum çünkü umursamayınca daha kolay arkadaşlıklar oluşuyor ama eskiden yaşadığım kötü tecrübeler aklıma geldikçe üniversitelerin açılmasını bile istemiyorum. bu durumu nasıl yenebilirim :110:
Önlisans mezunuyum ve evimden 10 saat uzaklıkta bir şehide okudum. Yurdu beğenmedim ve ev tuttuk üç kız yaşıyorduk hiç anlaşamadık, okulda da pek çevrem yoktu genelde tek başıma takılırdım bir tane kız arkadaşım vardı halen görüşürüz konuşuruz bir tane olsun iyi olsun canım çok fazla ortama girmeni tavsiye etmem genelde çekingen isen üzülen sen olursun tecrübe ile sabit. Son senemde de şuan evli olduğum eşimle beraber takılmaya başlamıştım ve şansıma son senemde de o bana hem sevgili hem arkadaş şimdi de eş oldu. Sana kesin tavsiyem kimseye güvenme, gerekirse git kantinde tek başına otur kitap oku yine de kimseye sırrını verme. Başarılar diliyorum 😘

Üniversite menfaatler ülkesi.
Lise arkadaşlarımla aynı bölümü yazdım hep birlikte okuduk. Elbette yeni insanlarda girdi hayatımıza. Öğrenci toplulukları vs derken bir çok kişi ile tanıştım yakın da oldum. Şimdi kimle görüşüyorsun dersen en çok büte kaldığım arkadaşlarımla :D iyi gün değil kötü gün dostu olmuşuz da üniversiteden sonra haberiniz olmuş.

Niye yanlız kalasın tavsiyem ilk seneni yurtta geçir istemedigin kadar arkadaşın oluyo artık yeter diyosun:))
Yalnız kalmaktan korkarsan yalnız kalırsın. Yalnız kalmicam diye saçma sapan insanlarla takılma. Unide kimse yalnız kalmaz istemedikçe

İlk sene 8-10 kişilik gruplar olur sene sonunda 2-3 kişiye düşer. İlk senedeki o sıcakkanlılığa hiç aldanma ‘çömez’lik dönemi bitince insanlar gerçek karakterini koyuyo ortaya. Çok arkadaş edincem diye çabalama az ve öz olsun kuru kalabalık olmasın çevrende. Samimi 1-2 arkadaş yeterli ama onlara da çok çok özelini açma

Arkadaş cok nadir çıkar bir çoğu not ve senin gibi yalnız kalmamak icin gruplara dahil olmaya calisanlarla dolu. Ben ilk 1 ay gözlemledim kendileri bir gruba dahil ettiler. Caliskandim o sebeple sinav zamanlari msj atip nof isteyen okulda yavas yavas yanasmaya calisan cok olurdu genelde tersledim. Okul bitti bizim grup dağıldı baya baya diger gruplarda oyle. Maziden gelenler kaldi sadece.
Birde yurt arkadaslarim. Ayri sehirde olup msjlastgimiz. Bir gun tekrar gorusurmuyz bilmem. Yurt arkadasi onemli o an icin en cok 7\24 ; berabersin. Tek destegin onlar ailen uzakta çünkü
Okul icin deglde yurtta kalirsan umarim guzel arkadaslik kurarsın okulda bir kisiye selam vermesen de olur. Not ve imza sıkıntı olur ancak

Önlisans mezunuyum ve evimden 10 saat uzaklıkta bir şehide okudum. Yurdu beğenmedim ve ev tuttuk üç kız yaşıyorduk hiç anlaşamadık, okulda da pek çevrem yoktu genelde tek başıma takılırdım bir tane kız arkadaşım vardı halen görüşürüz konuşuruz bir tane olsun iyi olsun canım çok fazla ortama girmeni tavsiye etmem genelde çekingen isen üzülen sen olursun tecrübe ile sabit. Son senemde de şuan evli olduğum eşimle beraber takılmaya başlamıştım ve şansıma son senemde de o bana hem sevgili hem arkadaş şimdi de eş oldu. Sana kesin tavsiyem kimseye güvenme, gerekirse git kantinde tek başına otur kitap oku yine de kimseye sırrını verme. Başarılar diliyorum 😘
bu işler rastgele gelişir ama sen üstüne ne kadar gidersen o kadar zorlaşır kasma yani rahat ol ve benden bir tecrübe samimi olduğun birileri varsa ve iyi anlaşıyorsan sakın ilişkine 3. 4. kişileri ekleme ben ne olacaakk yaa takılısın bizle dediklerim sırtımdan bıçakladı sonuç olarak 3lü arkadaşlıklar milyonda birdir ve sadece dizilerde olur

bu sene açılırsa üniversiteye başlayacağım ve üniversitede yalnız kalmaktan korkuyorum. aslında istediğim üniversite ve bölümü kazandım ama mutlu olmam gerekirken böyle bir endişeye kapıldım. lisedeyken çok fazla okul değiştirdiğim için sağlam arkadaşlıklar kuramadım. sınıfta kimsenin en yakını değilimdir mesela. ama hep güzel bir arkadaş grubum olur diye hayal ediyordum.

şimdi de fobi gibi bir şey oluştu resmen. mesela internetten benimle aynı sınıfta olucak kişilerle tanıştık facebook ders grubundan. 14 kişiyiz whatsappta grup kurduk ve sanki kimse bana ısınamadı gibi bir hisse kapıldım. çekingen kalmak istemedim baya aktif oldum ama itici mi gözüktüm bilmiyorum. grupta sorduğum sorulara kimse cevap vermedi arada kaynadı resmen.

toplam mevcudumuz 120 kişi bu arada, yani bakınca lise gibi olmaz illaki gruplaşmalar olur ama sanki grupta sevilmeyen kişi ben olacağım gibi bir his var içimde. nasıl bir profil çizmem gerek bilmiyorum. bu durumu hiç umursamamayı istiyorum çünkü umursamayınca daha kolay arkadaşlıklar oluşuyor ama eskiden yaşadığım kötü tecrübeler aklıma geldikçe üniversitelerin açılmasını bile istemiyorum. bu durumu nasıl yenebilirim :110:
Bir soru sormak istiyorum anksiyeten mi var

Sinifta merhaba demekten tanismaktan cekinme kendini telkinle baslarda herkes kaynasir sonradan o arladasliklar kalmiyo ama nasil baslarsa oyle gider. Mesela bi yere gidiliyo toplu olarak sende git kendini geri cekme sinif ortaminda hoca bisey sorunca vs fikrini sesli dile getirmekten cekinme. Sadece tek arkadaslarin olmasin her yerden arkadas edin sonra biryle aran bozulunca olmuyo yani. Yurtta falanda ayni sekilde tanis merhabalas cekingen durma ama burda altin kural herkesle aranda camdanda olsa belli bir mesafe olmali herseyini anlatmamalisin. Zaten dostluga donusenler oluyo zamanla arkadaslagini kestigin oluyo. Benim arkadaslarimin bu sekilde biten cok arkadaslari oldu ama benim nadirdir vunku hembyurttan hem okuldan ayri arkadaslarm vardi kursada gitmistim falan. Herseyimi anlatmadan samimi davrandim. Bazen bende soeun yasadim gereksiz suclandim ama hep fikirlerimin arkasinda durmaya saglam durmaya ve bazen yanliz kalmaya calistim ozguvenli samimi saglam dur arkadasin cok olsun ama dostun az hatta en yakin dostum dedigine dahi sinirlari olmali insanin ben mesela saka diye herseyi cekemem uyardigim olmustur arkadaslarimdan bazen sakanin dozu artabikiyo laflarda ben cekemem oyle biseyi mesela hayirlisi olur hakkinda insallah

Hep üni arkadasliklari kotulenmis sanki. Üni arkadaslarimin hepsini severim. Okul biteli on iki yıl oldu, hala da görüşürüm. He şu da var, okul bittikten sonra sağlam iki kazık yedim bazılarından. Bunun yanında zor anlarimda hep yanımda oldular. Siz her şeyden önce iyi bir insana yakışan şekilde davranın, insanların sizi sevmesi kolay olur. Kendinizi kasmadan doğal davranın, gulumseyin, hal hatır sorun, grup etkinliklerine katılin, yardım edin, kimsenin dedikodusunu yapmayin vs.

Back
X