akıbetini merak ediyorum konu sahibesinin..
olumlu ve ya olumsuz sonuçlarını yazarsan ileride sevinirim.
şimdiden kolay gelsin...
cnm bnm verdıgın karar cok guzel bunun devamını getırmenı dılerım ben 4 yıl oldu evlenelı 1 sene sonra cocuk yaptım 2.5 yasında bır oglum var lıseyı bıtırdıgım de unıv sınavına gırdım ama ıstedıgım yerı kazanamadım tekrar denerım umıdıyle tercıh yapmadım o zmnlar tekrar sınava hazırlanırken esımle tanıstım ve evlendım tek hayalım bnm unıv gıtmek esımde cok tutucudur ama ben sınava gırdım bu yıl hıc calısmadan kendımı denemek adına fena olmayan bır puan aldım sansımı denedım ve tercıh yaptım sımdı akdenız unıv ınsaat teknıkerlıgı okuyorum derslerım cok ıyı boyle gıderse dgs ıle muhendıslıge gecmeyı dusunuyorum ben calısıyorum o yuzden 2 ogretım yazdım zor oluyor bnm de burda kımsem yok cocugum burda cok sevdıgımz bakıca ablanın yanında ınsan ısteyınce her seye yetısıyor evımede yetısıyorum yemege de esıme de cocuguma da onun kacırdıgım anları ıcın uzuluyorum ama hayat bu ne getırecegı bellı olmuyor belkı bnm su ankı halım onun gelecegıne yatırımdır dıye kendımı tesellı edıyorum aılenden bırısıne cocukların konusunda sana yardım etmesını ısteyebılırsın ya da ıyı bır bakıcı bulabılırsın cnm ben okulda neler gormedım kı bzm sınıfta 40 yasına yaklasmıs 3 bayan var bır matematık ogretmenı var bır arkadasım bıyolojı ogretmenlıgı bıtırmıs kendı alanında ıs bulamadıgı ıcın bu bolumde okuyor dıgerı felsefe ogretmenlıgını bıtırmıs ınsaat muhendısı olmak ıcın okuyor baska bolumde beledıye de calısanlar mı sırf elımde dıplomam olsun dıye kacıncı bolumu okuyanlarmı ıstersın herkes okumanın derdıne dusmus emeklı olacak ınsanlar hala okuyorlar hıc bırsey ıcın gec degıl cocuklardan yana sıkıntı olmasın onları emın ellere teslımet ve tahsıl hayatına kaldıgın yerden dvm et basarılar
içinde uhte kalmasın istediğini yap diyen arkadaş gibi düşünen cok insan var eminim burda.
sırf ıcımde kalmasın diye ömür harcanmaz yıllarca okunmaz. okunmak istendiği ıcın okunur.
bence birazda iki çocuğunuzu dusunun.. maddiyattan meslege ihtiyacınız yok ise tabi.
bir gün iki gün üç gün size cok rahat gelebilir eğlenceli üniversite ortamı vs hoşunuza gidebilir ama mesleğinizi yapmayacaksınız şuanda okuyacaksınız. yani cok zor bi süreç
Madem bu kadar okumaya istekli bir insandınız, neden İmam Hatip Lisesini tercih ettiniz? Neden Anadolu Lisesi'nde okumadınız? Sonuçta İmam Hatip Liseleri'nin amacı bellidir, ülkeye din adamları yetiştirmek ve dini BİLİMSEL düzeyde irdeleyebilecek insanlar yetiştirmek. Ve madem bunu tercih ettiniz o zaman siz baştan ne olmak istediğinizi bilememişsiniz.
İmam Hatip Lisesi'nde okuyan binlerce öğrenci hep mağdur edebiyatı yaptı da neyin mağduriyeti..Dini eğitimden geçilen bir okulda niye okuyorsun madem psikolog olmak istiyorsun?
Aile baskısı ile gittiysen saygı duyarım da ,kendi isteğinle gittiysen sen kendin kendini zora sokmuşsun.
merhaba
ben altı yıllık evliyim..biri altı yaşında biri altı aylık iki çocuğum var.Anadolu imam hatip lisesi mezunuyum.üniversite sınavına girdiğim dönemde önümde çok engel vardı.katsayı türban vs bilirsiniz...çok istedim hedeflerim büyüktü bu yuzden kapasitem varken boğaziçine yetecek puanin kırpıla kırpıla uyduruk bi bölüme ancak yetebilecek hale gelmesine göz yumamadığım için tercih yapmadım. düzelmesi umuduyla tekrar hazırlanırken eşimle görücü usülü tanıştık ve evlendim..evlendiğime asla pişman değilim dünya iyisi bi eşim çok rahat bi hayatım var..ama ne var ki hayallerimden vazgeçemiyorum hep içimde bi yerde kaldı psikoloji okumak..şimdi sınava girmek istiyorum kazanmayı hiç dert etmiyorum ama okumanın kazanmaktan zor olduğunu iddia edenler var..yok gerçekçi olmak lazımmış bilmem ne..sanki boğaziçinde odtü de okuyanlar insanüstü varlıklar:) neyseki eşim destekçim şimdilik..naptım ben demek istemiyorum sizce çok mu uçuk bi hayal bu gerçekten?
nedemek ya imam hatibe gittiysem illaki imam mı olacam. ben orda dinimi daha iyi öğrenmeye gittiysem fenni ilimleri yanında öğrenemiycekmiyim... istersem kız meslekte de okuyabilirdim istersem endüstridede okuyabilirdim. sırf imamhatiplilerin önünü kesmek için diğer çocuklarında hakkını yediler. neden çünki sınav birincileri hep imam hatipti neden çünkü hukuğu tıpı imamtahipliler doldurmuştu...
ayrıca bir kanun çıktıysa hak kazanmışların hakkı yenmemesi lazım... o kız oraya imam olacam diye gitmedi. ha kanun çıktıktan sonra gelenler imam olacağını bile bile gelir orası ayrı..
her mesleğin bir okulumu var ben hiç duymadım psikolog lisesiniişte memleket ve hali.. haklı hakkını mutlaka alıyor yani. azimli olanın önünde hiçbir engel duramaz ya. önü kesilmesine rağmen birşekilde kaymakam olanda var avukat olanda var..
Madem bu kadar okumaya istekli bir insandınız, neden İmam Hatip Lisesini tercih ettiniz? Neden Anadolu Lisesi'nde okumadınız? Sonuçta İmam Hatip Liseleri'nin amacı bellidir, ülkeye din adamları yetiştirmek ve dini BİLİMSEL düzeyde irdeleyebilecek insanlar yetiştirmek. Ve madem bunu tercih ettiniz o zaman siz baştan ne olmak istediğinizi bilememişsiniz.
İmam Hatip Lisesi'nde okuyan binlerce öğrenci hep mağdur edebiyatı yaptı da neyin mağduriyeti..Dini eğitimden geçilen bir okulda niye okuyorsun madem psikolog olmak istiyorsun?
Aile baskısı ile gittiysen saygı duyarım da ,kendi isteğinle gittiysen sen kendin kendini zora sokmuşsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?