üniversitenin yolları taştan...iki çocukla ama :)

Allah yardımcın olsun canım. Hakkında en hayırlısı neyse o olur inşallah.. Aslında çocuklar olmasa daha rahat olurdur ama çocuklar olduğu için açıkçası düşündürüyor beni.. En azından annen gibi yakın ve güvenilir birine bırakabilirsin. Kesinlikle tasvip etmiyorum ben bakıcı, kreş gibi şeyleri. Çocuklar aile ortamında büyümeli en doğrusu bu .:)

Son düzenleme:
Ben eğitimle ilgili konulara cvap vermeyi çok seviyorum :)
İnsan istedikten sonra her şeyi yapar . Evet okuması kazanmasından daha zor ama asla imkansız değil . Çünkü günde maksimum 6 7 saat okulda olacaksınız . Geri kalan vakit 2 güzel yavrunuza da yeter kendinize de eşinize de . Hele ki çocuklarınıza bakacak bir yakınınız yada baktırma imkanınız varsa . Zaten ha deyince kazanılmıyor ilk girişinizde kazansanız bile başlamanız Eylül'ü bulacak bu da demek oluyor ki çocuklarınız yaklaşık 1 yaş daha büyüyecek bu süreçte:)

Lütfen hayallerinizden vazgeçmeyin ... Lütfen

cnm bnm verdıgın karar cok guzel bunun devamını getırmenı dılerım ben 4 yıl oldu evlenelı 1 sene sonra cocuk yaptım 2.5 yasında bır oglum var lıseyı bıtırdıgım de unıv sınavına gırdım ama ıstedıgım yerı kazanamadım tekrar denerım umıdıyle tercıh yapmadım o zmnlar tekrar sınava hazırlanırken esımle tanıstım ve evlendım tek hayalım bnm unıv gıtmek esımde cok tutucudur ama ben sınava gırdım bu yıl hıc calısmadan kendımı denemek adına fena olmayan bır puan aldım sansımı denedım ve tercıh yaptım sımdı akdenız unıv ınsaat teknıkerlıgı okuyorum derslerım cok ıyı boyle gıderse dgs ıle muhendıslıge gecmeyı dusunuyorum ben calısıyorum o yuzden 2 ogretım yazdım zor oluyor bnm de burda kımsem yok cocugum burda cok sevdıgımz bakıca ablanın yanında ınsan ısteyınce her seye yetısıyor evımede yetısıyorum yemege de esıme de cocuguma da onun kacırdıgım anları ıcın uzuluyorum ama hayat bu ne getırecegı bellı olmuyor belkı bnm su ankı halım onun gelecegıne yatırımdır dıye kendımı tesellı edıyorum aılenden bırısıne cocukların konusunda sana yardım etmesını ısteyebılırsın ya da ıyı bır bakıcı bulabılırsın cnm ben okulda neler gormedım kı bzm sınıfta 40 yasına yaklasmıs 3 bayan var bır matematık ogretmenı var bır arkadasım bıyolojı ogretmenlıgı bıtırmıs kendı alanında ıs bulamadıgı ıcın bu bolumde okuyor dıgerı felsefe ogretmenlıgını bıtırmıs ınsaat muhendısı olmak ıcın okuyor baska bolumde beledıye de calısanlar mı sırf elımde dıplomam olsun dıye kacıncı bolumu okuyanlarmı ıstersın herkes okumanın derdıne dusmus emeklı olacak ınsanlar hala okuyorlar hıc bırsey ıcın gec degıl cocuklardan yana sıkıntı olmasın onları emın ellere teslımet ve tahsıl hayatına kaldıgın yerden dvm et basarılar

akıbetini merak ediyorum konu sahibesinin..
olumlu ve ya olumsuz sonuçlarını yazarsan ileride sevinirim.
şimdiden kolay gelsin...

ben de evliyim.çocuk yok.2.üniversite istiyorum.küçükken hukuk okumak hayalimdi.sonra ne olduysa lisede etkilendim galiba öğretmenlermden ve öğretmen oldum.tekrar sınava girmek istiyorum.ikinci öğretim okumak istiorum ama çok çalışmam lazım.senin çocukların var ama en azından çalışmıyorsun sanırım.bu avantajını değerlendirirsin umarım.

akıbetini merak ediyorum konu sahibesinin..
olumlu ve ya olumsuz sonuçlarını yazarsan ileride sevinirim.
şimdiden kolay gelsin...

aslında bu yükün altına girmiş ve başarmış bayanlar öykülerini yazsalar buraya ne güzel olur ama malesef çok az ve kıymetliler :)

ben de şöyle bir gelişme var daha doğrusu aldığım bir karar var.bu bu sene aralık sonuna doğru ders çalışmaya başladım güzel gidiyordu ama hem bu sene ki sınav için geç kaldığımı,hem de çocuklar ve evin düzeniyle alakalı şeyler beni engellediğinde öfkelendiğimi farkettim bunu da ister istemez dışarıya yansıtıyorum

Hem acele ediyorum hem de bebeğimin en güzel zamanlarında beynip hep meşgul...okul 2 sene bekleyebilir ama oğlum bir daha bebek olmayacak..zaten sadece o bile bütün enerjimi tüketirken ne kendime ne eşime ne de çocuklarıma haksızlık etmek istemiyorum...her türlü döküman destek herşeyim elimin altında sadece kafamdan bunu bir süreliğine uzaklastırmak beni rahatlattı...çocuklarıma konsantre olmuş durumdayım en azından küçük olan laftan sözden anlayacak yaşa geldiğinde daha huzurla yapacağım bunu...çünkü ben keyif almak istiyorum ezilmek bunalmak suçluluk duymak değil..
konu açtığım zamandan bu yana bunun kritiğini yapıyorum vardıgım sonuç bu...

içinde uhte kalmasın istediğini yap diyen arkadaş gibi düşünen cok insan var eminim burda.
sırf ıcımde kalmasın diye ömür harcanmaz yıllarca okunmaz. okunmak istendiği ıcın okunur.
bence birazda iki çocuğunuzu dusunun.. maddiyattan meslege ihtiyacınız yok ise tabi.
bir gün iki gün üç gün size cok rahat gelebilir eğlenceli üniversite ortamı vs hoşunuza gidebilir ama mesleğinizi yapmayacaksınız şuanda okuyacaksınız. yani cok zor bi süreç

2.öğretim saatleri nasıl bazı okullarda geceye doğru biten dersler varmış doğrumu bu acaba

benim anlatmak istediğim de bu işte acele etmem için hiç bir sebebim yok sürünmek değil zevk almak istiyorum açıkçası işin eğlenceli tarafında da değilim pek yani ortam,sosyalleşmek falan düşündügüm en son şeyler keyifle okumak kendimi ve kimseyi üzmeden mezun olmak istiyorum.zaten ilgi duyduğum tek alan var olursa o olur ya da hiç olmaz.olsun diye olmaz yani :) yapı olarak sıkıntıya mutsuzluğa gelemeyen biriyim kazansam da yürümezse gözden çıkarabilirim hiç bişey ailemden değerli değil... denemeden de bilemem bunu ben denemek istiyorum umutluyum....

neden egitiminize devam etmeyesiniz ki?
eger zorlanirsiniz dersleri az az alirsiniz, okulu daha uzun surede bitirirsiniz ama bir sekilde bitirirsiniz...
butun gun tv basinda pc basinda bos bos gecirdigimiz zamanlarda pekala ders calisip okula gidebilirsiniz...
bence ideallerinizden vazgecmeyin...
buarada rahat is bulabileceginiz bir bolum secin mutlaka...

Canim okumak kadar güzel bir sey yok,ben de senin gibi 6 yillik evliyim yurtdisindayim ,bende bir yandan üniversite okumak icin basvurularimi yaptim

ama seninle aramizda büyük bir fark var ,benim bebegime bakacak kisi esimin annesi

lütfen kücücük savunmasiz yavrunu bakici ellerine birakma ,ne vicdansiz insanlar var ,nasil hirpaliyorlar,nasil acimadan vuruyorlar

lütfenn cocugundan daha önemli bir sey yok suanda..ya ona aileden birini bul bakicak olan ya da hayallerini biraz daha ertele

Madem bu kadar okumaya istekli bir insandınız, neden İmam Hatip Lisesini tercih ettiniz? Neden Anadolu Lisesi'nde okumadınız? Sonuçta İmam Hatip Liseleri'nin amacı bellidir, ülkeye din adamları yetiştirmek ve dini BİLİMSEL düzeyde irdeleyebilecek insanlar yetiştirmek. Ve madem bunu tercih ettiniz o zaman siz baştan ne olmak istediğinizi bilememişsiniz.

İmam Hatip Lisesi'nde okuyan binlerce öğrenci hep mağdur edebiyatı yaptı da neyin mağduriyeti..Dini eğitimden geçilen bir okulda niye okuyorsun madem psikolog olmak istiyorsun?

Aile baskısı ile gittiysen saygı duyarım da ,kendi isteğinle gittiysen sen kendin kendini zora sokmuşsun.

nedemek ya imam hatibe gittiysem illaki imam mı olacam. ben orda dinimi daha iyi öğrenmeye gittiysem fenni ilimleri yanında öğrenemiycekmiyim... istersem kız meslekte de okuyabilirdim istersem endüstridede okuyabilirdim. sırf imamhatiplilerin önünü kesmek için diğer çocuklarında hakkını yediler. neden çünki sınav birincileri hep imam hatipti neden çünkü hukuğu tıpı imamtahipliler doldurmuştu...

ayrıca bir kanun çıktıysa hak kazanmışların hakkı yenmemesi lazım... o kız oraya imam olacam diye gitmedi. ha kanun çıktıktan sonra gelenler imam olacağını bile bile gelir orası ayrı..

her mesleğin bir okulumu var ben hiç duymadım psikolog lisesini işte memleket ve hali.. haklı hakkını mutlaka alıyor yani. azimli olanın önünde hiçbir engel duramaz ya. önü kesilmesine rağmen birşekilde kaymakam olanda var avukat olanda var..

Son düzenleme:

mezun olduğum yıl bizim üniversitenin birincisi 2 çocuklu sanırım 39 yaşında bir bayandı bölümü elektonik elektirik mühendisliğiydi tüm ders notlarının ful olması ve ortalamasıyla tüm bölümlerin okulun birincisi seçildi güzel yanıda okul ikincisi de eşiydi

sanırım sorunuza en iyi örnek bu

Siz kendinizde o gücü bulduktan sonra, kim ne demiş, ne düşünmüş hiç umurunuzda olmasın. Ben bir işe kalkışacağım zaman hep şöyle düşünürüm, şimdi bunu yapmazsam ya da en azından denemezsem, beş on yıl sonra bundan pişman olur muyum? Okumak istiyorsunuz, belli ki içinizde kalmış. Bunu yapmazsanız otuz yıl sonra da içinizde kalmaya devam edecek. O zaman boş verin herkesi. İstiyorsanız, o azme sahipseniz yaparsınız. Yapamazsınız diyenler, kendileri yapamayacağı için öyle söylerler. Sizin gücünüzü, kapasitenizi bilemezler.

Bu yaştan sonra hayat okumak için harcanmaz diyenlere de sormak istediğim bir soru var; peki hayat ne için harcanır? Bir kadın belli bir yaştan sonra kendini sadece çocuklarına ve eşine mi adamalı, isteklerini, hayallerini rafa mı kaldırmalıdır? Bir kere kadın önce kendini mutlu edip, donatmalı ki ailesi de bundan faydalansın. Okuma isteğinin çocuklarına, eşine zararı değil, yararı olur bence. Bir de unutmamak gerekir, her çocuk 24 saatini annesiyle birlikte geçirmiyor. Çalışan bir sürü kadın var.

Bakın Hanımefendi bildiğim kadarıyla bu sitede siyasetten konuşmak yasaktır, ancak konuyu açan bayan aslında üzeri kapalı zaten siyasi mesajlar vermektedir ve siz buna bir yenisini eklemişsiniz.

"sırf imamhatiplilerin önünü kesmek için diğer çocuklarında hakkını yediler. neden çünki sınav birincileri hep imam hatipti neden çünkü hukuğu tıpı imamtahipliler doldurmuştu... " bu cümlenizin nasıl bir kapıya çıktığının sanıyorum ki farkındasınızdır.

Ben sizi bilgilendirme amaçlı VİKİPEDİ'Den alıntı yapıyorum:

İmam Hatip lisesi, Türkiye'de Sünni mezhebine göre Din görevlisi yetiştirmek amacı ile kurulmuş, orta öğretim düzeyinde dini eğitim veren okul türüdür.

Diğer bir değinmek istediğim nokta ise, ülkemizin %90 civarı müslümandır. Binlerce CAMİ ve binlerce KUR-AN kursu dinini öğrenmek isteyenlerin faydalanabileceği yerlerdir. Bunun yanısıra DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI vatandaşların dini sorularını yanıtlayan bir kurumdur, televizyonlarda her gün muhakkak bir din adamı bir programa konuktur ve siz buradan da direk olarak bilgilenebilirsiniz, ayrıca internet de bulunmaz bir nimettir.
Demek istediğim, DİNİNİ ÖĞRENMEK isteyen insanlar bundan kesinlikle mahrum bırakılmamaktadır ki zaten dediğim gibi çoğunluğun müslüman olduğu bir ülkede yaşamaktayız, dinimizi öğrenemiyoruz demek biraz ABARTIDAN başka birşey değildir.

Binlerce öğrenci normal okullara giderek ve dinlerini de iyi derecede öğrenerek doktor, mühendis, avukat olabilmektedir. Benim tanıdığım yüzlerce arkadaşım vardır ki, hem dinlerini öğrenip ibadetlerini yerine getirip, hem de Türkiye'nin güzide okullarında okumuşlardır. Şu an doktoru da var avukatı da var.
Bu arkadaşlarım peki nasıl okumuşlardır? Kimse onların önlerini kesmemiştir (sizin tabirinizle) , çünkü kimse üniversiteye girerken müslüman mısın değil misin diye sormaz, böyle birşey sorulması zaten absürd olurdu.

Dolayısıyla isteyenin istediği gibi okuma hakkı mevcuttur. Hatta bu üniversite bitiren ve kapalı arkadaşlarım bitirdikten sonra çalışmamışlardır ev hanımı da olmuşlardır, bu da kendi tercihleridir, kimse onları o kadar okudun çalışıp topluma faydalı ol diye de zorlamamıştır.

Dolayısıyla herkes özgürdür, ve özgürlük de başkalarının özgürlüğünün başladığı yerle sınırlı bir kavramdır. Bilmem anlatabildim mi?

Dolayısıyla eğer siz İMAM HATİP lisesine girdiyseniz sonunda dini eğitimden geçip din adamı olacağınızı bilmeniz gerekir, bunu bile bile de hakkımız yeniyor muhalefeti gerçekten yersizdir, HELE BEN HEM DİNİMİ ÖĞRENİP HEM DOKTOR OLAMAM MI? sorusu cidden bana çok yersiz gelmektedir , nedenini de detaylı olarak açıkladığımı düşünüyorum.

Amacım kimseyle tartışmak değildir, bu mesaja da cevap verme zorunluluğu hissettim ancak daha fazla cevap vermeyeceğim.

Ben anlatmak istediklerimi anlattım, umarım bir çok insan için faydalı olmuştur, çünkü yıllarca bilgisi olmayan insanlara, imam hatiplerin önü kesiliyor, bunlar dine karşı şeklinde lanse edilmiştir, bunun önüne geçmek gerekir.

Muhasebeci, teknisyen, modelist vs. olmak için MESLEK LİSELERİ VARDIR, din adamı olmak için İMAM HATİP LİSELERİ kurulmuştur, psikolog doktor öğretmen olmak için de çeşitli fakülteler vardır, sistem aslında bu kadar kolay anlaşılır bir haldedir.

En azından bir kaç insanı aydınlatabildiysem kafalarındaki bu kargaşayı çözebildiysem ne mutlu bana...

Saygılarımla

yazdıklarını bende çok beğenmek isterdim ama maalesef beğenemiyorum
lisede okuyupta mesela teknik lisede hemen teknik adammı olunuyor?imam hatipte okurda üniversitede istediği bölümüde seçer puanı ne kadarsa,,nereyi isterse orayı okur bence..bunu ancak kendi karar verir imam hatipte okudu diye at gözlüğü takıp başka bölüme bakamama yasağını verenlere lanet olsun böyle liderlere ....
bu bence şuna benziyor okulda matematik öğretmeninin kendine hayrı yoktur ders anlatamaz ışık veremez çocuklara anlatımı yoktur sonuçta çocuk matematikten çakar....neymiş çocuğun kafası çalışmıyormuş
lisede insanların önünü kesip ders sayısını azaltıp (matematik ,fen ve ingilizce)çocukları düz mantığa sevk edip üniversiteyi kazanmasınlar diye herşeyin yapılması bu işte...
sizde okuma hevesi olana lütfen böyle davranmayın aileside gönderir kendiside gidebilir ...bence ailesinin hiç göndermemesinden çok çok iyidir...haydi kızlar okula...hangi okul olursa olsun okula...ezilmemek ve başka yollara sapmamak için ...tuhaf insanlarla evlenip sonra ah dememek için,kimseye mahkum olmamak ve kendi ekmeğini yeri geldiğinde kazanmak için okula gidilmeli..doğudaki okumak isteyen kızlarımızda inşaaallah gidebilr okula

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…