üniversiteye 3.defa hazırlanma sorunu :( ne yapacağım bilen yardım etse keşke :(

elfgbisvmk

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2014
1
0
6
İstanbul
tecrübeli ablalarımdan yardım bekliyorum ben şuan 19 yaşındayım üniversiteye hazırlanıyorum 2.senem bu. hukuk çok istiyorum ama ygs pek istediğim gibi geçmedi. özellikle istanbul ya da marmara hayalim. olmazsa yine denerim diye düşünüyorum ama çevremdeki çoğu kişi delirdin mi sen bu sene neresi gelirse gelsin git diyorlar. inanın ne yapacağımı bilmiyorum istemediğim bi bölümde okuyup da bırakmak sanki daha mı iyi olacak çok mu kötü 3.sene de hazırlanmak evde hazırlanırım zaten artık herşeyi biliyorum tek yapmam soru çözmek sürekli. ama işte yaş sorun olur diyorlar 20 yaşımda başlamış olacağım deneyimli ve bu şekilde bi hazırlanma süreci geçirmiş ablalarım lütfennn siz birşey söyleyin ( çevremde kimse yok danışabileceğim varsa yoksa boşver diyenler var çok mu kötü yani 20 yaş da üni ye başlamak 24 de 25 de mezun olmak .(

Kac yasinda insanlar okuyor yahu sen yirmi yaşında daha çok gençsin tabiki istediğin bölümü oku ben iki sene sevmediğim bir bölümü okudum inan çok zor istemediğin birseyi yapmak

tabıkı degıl arkadasım 26 sında girdi okuyor düşün.ama hedefın hukuksa çok çalışman lazım.yanı hanı başarırım dıyorsan hıç düşünme yaşı.ne var yasında yahu 20 yaş ne ki....

Madem hukuku iyi bir üniversitede okumak istiyorsun çalışma stilini falan değiştirseydin. 3.defada da iyi geçmedi diyorsan bir sıkıntı var demektir. Aynı tas aynı hamam çalışmaya devam edersen yol alamazsın. Önce nerede yanlış yaptığını bul ve ciddi anlamda hazırlan. Soruna gelecek olursak, hiçbir şey için geç değildir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ben çok iyi bir dereceyle üniversiteye girdim. Fakat ailem "puanına yazık olur" gibi mantıksız bir düşünceyle istediğim bölüme değil de puanı yüksek olan bölüme girmem konusunda ısrarcı oldular. Sonuç olarak okulu uzatıp duruyorum ve hayatımın en mutsuz dönemlerini geçiriyorum bölümümde. Gerçekten psikolojim bozulmuş durumda. Beni örnek al ve istediğin yeri kazanamazsan tercih falan yapma

ben 19 yaşıma tam girmeden gittim üniversiteye bende geç kaldım vs düşüncelerle gittim ama neredeyse sınıfın en küçüklerindendim
her yaştan her kesimden insan olur üniversitede
yaş en son düşünülecek şey

3.kez hazırlanıyorum diyosun da ilk ikisinde sonuçların nasıldı hedeflerine yakın mıydı hedefi fazla yüksek tutmuşsun çünkü

1 sene boyunca marmara hukuk okuyan 3 adet oda arkadaşım vardı yurtta. İÜ den de bir çok arkadaşım var hukukta. Ben sayısalım, ancak şunu söyleyebilirim ki çok kalabalık iki üniversiteninde hukuk fakültesi. Ve sadece adı var bu üniversitelerin. Belki de 1-2 hoca farkı, ama kesinlikle 3 değil. Bu sebeple eğer hukuk istiyorsan Ankara Üniversitesi gibi farklı tercihlere de yönelebilirsin benzer prestije sahip. Bir de ikinci öğretimlerini de yazabilirsin bu üniversitelerin.

Hayalin buysa vazgeçme derim. Bu bahsettiğim insanlar arasında 22 yaşında kazanan vardı. Hayata geç mi kalırım acaba diye hayıflanmak için daha önünde 4-5 sene var.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ne varmış daha yaşında 24-25te mezun olacaksın sanki yaşlanmış mı olacaksın o yaşta.sonuçta bizim erkekler gibi askerlik derdi yok bişi yok mezun olur olmaz işe başlayacaksın zaten.neden geç olsun ki.

Canim ben hukuku ilk yilimda kazandim. Ve dersaneye gitmedim. Oyle cok soru cozmedim. Hatta annemler baraji bile asamayacagimi dusunuyorlardi o derece rahattim aski memnu karsisinda sinava hazirlandim ) ve ben sunu tavsiye ederim sana onemli olan cok soru cozmek degil farkli soru tipinden soru cozmek. Ayni konudan bin soru cozsen ne olur sinavda beklemedigin yerden soruyorlar cunku.

Birde 2 yilda olmadiysa bence 3.ye zorlama derim. Cunku psikoloji de onemli. Illa hukuk olcak diye diretirsen olan psikolojine olur. Ailene de yazik. Git bir bolume gecis yaparsin olmadi hukuka

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hahahaha sen benim arkadasim ssssssss olabilir misin acaba

Konu sahibi arkadasim uzulme ben de 3.senemde istedigim bolume yerlestim iyi ki de hazirlanmisim dedim bence istedigin bolum icin deger yasi onemseme

24 yaşımda girdim üniversiteye ben şimdi 2. sınıftayım okurken bide çocuk doğurdum üstüne :) hazırlan bir sene daha geç falan değil bizim sınıfta 30 yaşında 33 yaşında kadınlarda var

etraftakilerin lafına bakarsan
hazırlan bence hiç aldırış etmeden ve netten araştır bakalım farklı calışma tekniklerini vs.
başarılar

ben ucuncu gorısıımde kazandım
gırdıgımde 21 yasındaydım
suan 3 . okulumu okuyorm :)
bole dusunme senın gbı bende dusunuyorum bır zamanlar

ama ozel okulların yarı burslulsrını tam burdu hepsını dusun
hheledevlet olsursa ıstedıgın bolum muhakkak gıt
akdenız .karandenız .marmara.eege .ıc anadolu

bu aralar açılan konular hep benim ailemden örneklerle dolu nedense :) kardeşim hukuk diye tutturdu hukuk hariç her bölüm geliyodu arkadaşları da çok zorladı ama biz ailesi olarak ne istiyorsan ona git bi ömür boyu yapacağın meslek sonuçta dedik ve inanılmaz ama 5. girişinde hukuk geldi şu an stajını bitirmeye çalışıyor haziranda Allahın izniyle avukat olucak arkadaşları hiç sevinmedi hukuk kazanmasına kankası olan şahıs inanamıyorum ya nasıl hukuk kazanır kafayı yiyicem nefret ediyorum öldüresim geliyor bile demiş ortak arkadaşlarına. Sen hukuk istiyorsan sakın vazgeçme canım ben psikolojiyi çok istiyodum ama ailemin en büyük çocuğuydum bir an önce üniversiteyi bitirip iş sahibi olayım dedim finansçı oldum çok şükür mesleğimi seviyorum ama psikoloji içimde uktedir hala.

ben de ideallerinin peşinde koşman taraftarıyım ancak istediğin üniversitelerin puanları çok yüksek il değiştirerek de bu hayalini gerçekleştirebilirsin.
Hakim ya da savcı olan bir sürü insan var bunlardan sınavı kazananların hepsi dediğin üniversitelerden mezun olmuyor.
Bir de kendine ne kattığın çok önemli okul zamanı. Hukuk güzel bir bölüm ama insanın biraz kişiliğinde bazı kriterlerin olması lazım. mesela 2 avukatın savunmasını dinlersin aynı şeyi savunurlar ama biri su gibi anlatır, masal gibi akıcı. Yani insanın fıtratından gelen hitabet yeteneğinin de etkisi var. illa ki üniversite ismine takılı kalma derim.

yok artık ya
senin geleceğin şuan 20 yaşında olmana mı bağlı
ben makina müh 3. sınıf öğrencisiyim ve yaşım 28 kocaman bir 28!!!!
hatta aynı bölümde 30+ yaşında olanlar var
bu dediklerin gerçekten çok saçma
bence yaşa takılmaktan çok sınava odaklan

Ben 21 yaşımda mezun oldum mühendislikten. ÖSS puanım yüksekti ama benim istediğim bölüm puanı aldığım puanın epey altında idi gidip farklı yerler yazmak yerine istediğim bölümü yazdım okurken de çalışırken de pişmanlık duymadım..
Sana tavsiyem istediğin alandan vazgeçme artık çoğu kişi üniversiteye geç başlıyor zaten bunun bir çok örneği var. Hatta erkenden mezun olup iş hayatına atılmak da bazen üzüyo insanı :) ben 21 yaşında iş hayatına atılıp iş stresleri çekerken yaşıtlarım hala Üniversitede hayatını yaşamaya devam ettiği için biraz daha geç mi mezun olsaydım diyorum :) bir sürü avantajlı yanı olsa da..
Allah'ın hakkı da 3tür bence vazgeçme kendine güveniyorsan

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben ilk sene girdim sonra bölümü beğenmeyip dondurdum. Bir sene daha hazırlandım ve 20 yasında girdim üniversiteye. Hazırlıkla birlikte 25 yasında mezun oldum. Sınıf ortalamasından en fazla 1-2 yas büyüktüm. Cuma gunu kep attık, Pazartesi esim ve ailesi beni istemeye geldi:) Adam zor bekledi yani:))) egitim hayatım boyunca hic sıkıntı yasamadım, gonlumdeki hayalimdeki mesleği kazandım. Ama orta yasa dogru farklı düşünebiliyorsun açıkcası. Simdi diyorum "keske annemi dinleyip Ogretmen olsaymisim :))" bir de açıkcası bulunduğum cevre vs su an en buyuk annelerden biriyim. Hepsi almış en gec 21-22 yasında cocuklarını kucağına, bana da derlerdi evlenmiyor musun filan, kızar hatta içten ice aşağılardim onları.. Su an açıkcası o konuda keske bende erkenden anne olsaydım diyorum. Cok gec degil benimde 28 ve 32. Tam hayal ettigim yaslardi ama boyle düşünüyorum iste napiyim 😊😊

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…