Mersinde üni kazandım.Önceki konularımdan bilirsiniz okul hayatım cok ama cok sıkıntılı geçti insanlara iyi davranmama rağmen kimse beni sevmedi hep nefret odağı oldum ortaokul ve lisede psikolojik ve fizyolojik şiddete maruz kaldım içime kapanık ezik karakterim var mesala geçen saçımı boyatmaya gittim kuaföre tam istediğim modeli söyleyemedim cunku cok içe dönüğüm geçen araba çarpıyordu bişey demedim yola devam ettim başkası olsaydı yerimde kıyamet kopmuştu.Haklı oldugum olaylarda dahi hakkımı arıyamıyorum.Yurtta okulda nasıl davranacagım nasıl bi duruş sergilemem gerekiyor bilmiyorum.. Ailem herkesle iyi geçin diyor ama ben hep iyi oldum eşyalarımı harçlıgımı paylaştım ama beni hep kullandı insanlar aptal yerine kondum .Sizce şimdi ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım?
Araba çarpıyordu, başkası olsa kıyamet kopardı kısmını anlayamadım.
Ne yapacaktınız ki?
Her olaya büyük tepkiler vermek zorunda değilsiniz.
Hiçbir şeyi güç gösterisine çevirmeyin.
Size tavsiyem şu lise, ilkokul geçmişinizi aklınızdan silin önce bir.
Sonra her ihtimale karşı, bireyselliği yaşam felsefeniz haline getirerek arkadaşlıklar kurun.
Arkadaşlığınız bozulduğunda en az zararla atlatabilmek için.
Ders notları, sınav soruları gibi meseleler için iletişim içerisinde olacağınız arkadaşlarınız mutlaka olsun.
Yine de notlarınızı düzenli olarak tutmaya çalışın ki, kimseye ihtiyacınız da olmasın.
Ortamlardan keyif almaya bakın, fazla ince düşünürseniz, bir anda her şeyin ters gitmeye başladığını görürsünüz.
Kişilere olduğundan fazla anlamlar yüklemeyin, yaptıklarına da alınmazsınız.
Düz olun, gün değerlendirmesi yapmayın.
O gün ne yaşandıysa yaşandı, ertesi güne sıfırdan başlayın.
Böylece üniversite ortamınız rahat geçer.
Ezik kelimesini de hayatınızdan çıkarın artık, siz domates misiniz?
Son olarak da kimseye eyvallahınız olmasın, bakın bu çok önemli bir detay.