Universiteye kac yasinda basladiniz [ONEMLİ]

portakalcicegiii

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2011
662
69
318
Denizli
Bazi sebeplerden oturu universiteyi biraktim istemedigim bir bolumdu.

Tekrar sinava girdim ancak gecen sene aldigim puanin yarisini alinca tercih yapmadim malesef

Hayallerimin pesinden kosmak istiyorum psikolog olmak istiyorum... Yalniz bunun icin 1 sene daha calismam gerek.

Bizimkiler iki secenek sundu, ya biraktigim okula geri donecegim ya da ek tercihlerde bir yer yazip gidecegim.

Benim takildigim asil nokta YAŞIM. 21 yasindayim bi daha hazirlancam 22 olacagim. Sizce cok mu gec?

Benim gibi uni.ye gec baslayan, memnun olan/olmayan birileri var mi?
Cevaplariniz benim icin onemli.

istediğin bölümü okuyup, sevdiğin işi yapmak için 22 yaş hiçte geç değil..Bu arada bende 20 yaşında başladım üniversiteye.

Geç değil aslında. Ama düşünmeniz gereken şeyler var. Birincisi bölümü bitirince iş bulma oranı. Yani bilmediğimden soruyorum ortalama bir okulun psikoloji bölümünü bitirince hemen iş bulunabiliyor mu? O kadar sene okuduktan sonra bir de işsiz kalmak var.
İkincisi istediğiniz puanı alabilecek misiniz? BU sene geçen senenin yarısı puan almanıza sebep neydi? O sebepler gidecek mi? Yoksa üzerinizdeki baskı ile daha da düşük alma ihtimaliniz var mı? Bu sizi nasıl etkileyecek. Her şeye hazırlıklı mısınız?
Bir de her sene sınav sistemi değişiyor insanı çileden çıkarabiliyor.

Basta ben de oyle dusunuyodum da cevremdekiler tarafindan surekli eziliyorum cekip gitsem mi diyorum bir an once Allah razi olsun ailem arkamda

Ailen arkandaysa bosversene milleti.. Ileride istemedigin bolummu okudugun icin mutsuz mutsuz hayatina devam ederken onlara bisey olmicak. Sen cekeceksin omur boyu. Hicbiseyi baskalari ne der diye yapmamak lazim. Nasil istiyosan, nasil uygun goruyosan oyle yap. 22 gercekten cok genc bi yas. Insan o yaslarda bi telasli oluyo, sanki biseylere gec kaliyomus gibi. Yani ben oyleydim en azindan. 30 yas filan acayip yasli geliyodu bana. Su an 30a yakinim ama kendimi hala cok genc hissediyorum. Daha yapabilecek cok seyim oldugunu dusunuyorum. Uzun lafin kisasi, hicbisey icin gec degil...

Canım hiç de kafana takma ben ilk üniversitemi ilk sene kazandım yani 18 yaşında ,sırf iyi bir derecem var ve sırf kaliteli bir üniversite diye çevremin yoğun baskısıyla ,istediğim bölüm olmadığı halde Boğaziçi Üniversitesi'ne kayıt yaptırdım. Kâbus gibi iki sene geçirdim .Psikoloğa mı gitmedim, uyku haplarına mı başlamadım, neler neler... İlk sene puanım kırılacağı için 2.sene sınava girdim, ikinci üniversiteme kayıt yaptırdığımda 20 yaşındaydım .Kazanamasaydım yine hazırlanırdım.Bir de akademik kariyer yapıyorum ,tamamladığımda yaşlanmış ama hayallerini gerçekleştirdiği için musmutlu bir hatun olacağım inşallah Yaşın kaç olursa olsun yeter ki hayallerini gerçekleştir

asla geç değil aileni de ikna et yeniden hazırlan canım..hayat senın hayatın nasıl mutlu olacaksan onu yap derim..

17 yaşında kazandım hatta reşit olmadığım için kayıtta annemide istemişlerdi Bence geç falan değil zaten birçok kişi ilk girişte kazanamıyor ki ancak senin yaşlarında giren çok insan var. bence önemli olan yaş değil istediğin sevdiğim işi yapacağın bir bölümü seçmen sen buna odaklan...

Burda asil merak ettigim bir konu daha var.
Hayata gec atilmak mi daha onemli erken atilmak mi?
Erken atılmak geç atılmak diye bişey yok.
Sevdiğin işi yapmak diye bişey var.
Hep öğretmen olmak istemiştim hayata erken atılıyor diye sevmediğim bi işe gördüm 5 senedir içindeyim
26 yaşında öğretmenlik kazandım okumaya başlıyorum .
Keşke bi sene daha beklesey misi m zamanında.

Yaşım 21 ve ben 1 ay önce taze mezun olmuş bir mühendisim. Ama gel gör ki kendime hala ogrenciyim demek istiyorum. Hala çocuk gibi hissediyorum. Bir 4 yıl daha verseler okusam diyorum. Hiç de geç değil yaşın. Benim bolumumde 30lu yaşlarda olanlar vardı üstelik sınıfın yarısı 25 yaşlarındaydı. Önemli olan istediğin sevdiğin mesleği yapabilmek. Ben bu yüzden şanslıyım,istediğim bolumu hemen kazandım kazanamasaydım kesinlikle kazanana kadar denerdim. Mutsuz olacagın bir işi yıllarca yapacağına mutlu olacagın bir işi 4 yıl geç yap daha iyidir

Oncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim
Kpssde su an onu acik 63le aliyor eger puanlar yukselirse atanamazsam yuksek lisans yapar ozelde calisirim diye dusunuyorum.
Bu sene puanimin dusuk gelmesinin sebebi bi yandan univ bi yandan univ hazirligi yurutemedim.

Simdi okulu biraktigim icin evdeyim butun gun calisirim yaparim kendime guvenim tam :) aile baskisi zaten yok ozellikle babam sagolsun her kosulda arkamda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…