• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Universiteye kac yasinda basladiniz [ONEMLİ]

Bazi sebeplerden oturu universiteyi biraktim istemedigim bir bolumdu.

Tekrar sinava girdim ancak gecen sene aldigim puanin yarisini alinca tercih yapmadim malesef o_O

Hayallerimin pesinden kosmak istiyorum psikolog olmak istiyorum... Yalniz bunun icin 1 sene daha calismam gerek.

Bizimkiler iki secenek sundu, ya biraktigim okula geri donecegim ya da ek tercihlerde bir yer yazip gidecegim.

Benim takildigim asil nokta YAŞIM. 21 yasindayim bi daha hazirlancam 22 olacagim. Sizce cok mu gec?

Benim gibi uni.ye gec baslayan, memnun olan/olmayan birileri var mi?
Cevaplariniz benim icin onemli. :KK15:
benim sınıf arkadaşlarım 26 yaşındaydı hiç geç değil dinleem kimseyi

Oncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim
Kpssde su an onu acik 63le aliyor eger puanlar yukselirse atanamazsam yuksek lisans yapar ozelde calisirim diye dusunuyorum.
Bu sene puanimin dusuk gelmesinin sebebi bi yandan univ bi yandan univ hazirligi yurutemedim.

Simdi okulu biraktigim icin evdeyim butun gun calisirim yaparim kendime guvenim tam :) aile baskisi zaten yok ozellikle babam sagolsun her kosulda arkamda.

O zaman tıkayın kulaklarınızı diğer insanlara ve hayallerinizin peşinden gidin. Bir de sormuşsunuz hayata erken atılmak mı geç atılmak mı diye. Erken atılmanın önemli olduğu nokta ailenin maddi durumu bence. Misal ben hazırlık okuyup keyif çatmak istiyordum ama hazırlık sınavını geçtim. Sonra kardeşim şehir dışında okuyunca iyi ki de geçmişim dedim. Bir an önce işe başlayıp aileme destek oldum. Sizin böyle bir gereksiniminiz yoksa sıkıntı yok bence.

tabiki geç değil bizim sınıfta evli çocuk sahibi insanlar var ve bizden daha başarılı :D ben 17 yaşımda başlamıştım üniye . kayıt olurken annem imza atmıştı reşit olmadığım için :D

Ailen arkandaysa bosversene milleti..:KK47: Ileride istemedigin bolummu okudugun icin mutsuz mutsuz hayatina devam ederken onlara bisey olmicak. Sen cekeceksin omur boyu. Hicbiseyi baskalari ne der diye yapmamak lazim. Nasil istiyosan, nasil uygun goruyosan oyle yap. 22 gercekten cok genc bi yas. Insan o yaslarda bi telasli oluyo, sanki biseylere gec kaliyomus gibi. Yani ben oyleydim en azindan. 30 yas filan acayip yasli geliyodu bana. Su an 30a yakinim ama kendimi hala cok genc hissediyorum. Daha yapabilecek cok seyim oldugunu dusunuyorum. Uzun lafin kisasi, hicbisey icin gec degil... :KK76:

Tesekkur ederim.
Sizlerin destegiyle galiba kalacagim 1 yil daha.

Tekrar sinava girdim ancak gecen sene aldigim puanin yarisini alinca tercih yapmadim malesef o_O

Hayallerimin pesinden kosmak istiyorum psikolog olmak istiyorum... Yalniz bunun icin 1 sene daha calismam gerek.

Bizimkiler iki secenek sundu, ya biraktigim okula geri donecegim ya da ek tercihlerde bir yer yazip gidecegim.

Benim takildigim asil nokta YAŞIM. 21 yasindayim bi daha hazirlancam 22 olacagim. Sizce cok mu gec?

35 yasında ki yan komşum bu sene yıllardır istediği fakülteyi kazandı tatlım 22 nedir ki hayallerinin pesinden git ama cok calis

17nin sonlarinda basladim..evliyim 24yasindayim seneye 2.unv icin sinava gircem insallah 25olcam..siz istedikten sonraaa neden olmasin:)

Ben 18 yaşında başladım üniversiteye. Sizin yaşınız hiç geç değil. Sınıf arkadaşım bir abla var kendisi 36 yaşında ve bölüm birincisi : )

22 yaş hiçte geç bir yaş değil,ben de 28 yaşına girdim ve bu sene 4 yıllık işletme okuyacağım kayıtı bekliyorum.:KK54:

Ben 22 yaşındayım ve 1 üniversite bitirdim, şimdi ikincisini kazandım. Hiç dert etmiyorum, genlerime duacıyım, 96lı jenerasyonun arasında farkedilmiyorum bile:D

Ben 18 yaşında başladım.

O yaşlarda insanlar için hayat mebat meselesi, o da tamamen çevrenin baskısından dolayı.

Mezun olduğumda 23 yaşındaydım.

Düşünüyorum da aslında ne kadar hayatın başındaymışım da kendimi büyümüş sanıyormuşum.

22 yaş nedir ki hayallerinin peşinde koşman için.

Tabi ki dene..

22 yaş geç değil, istediğin okulu bitirebilirsin.

Ancaaak, psikoloji son bir iki senedir çok tercih ediliyor. Çevremdeki bütün kızlar pskoloji istiyor, çoğu da gidiyor. Yeğenim de geçen yıl kazandı psikolojiyi. 4-5 sene sonra iş imkanı olacağından çok emin değilim ben. İyi üniversitelerden çıkanlar bir yere gelecek, ama mantar gibi türeyenlerden çıkanlar muhtemelen sürünecek gibi geliyor. İyi araştır derim.

27 yaşımdayım önümüzdeki yıl özel bi üniversiteye başlıcam...
yani 28 de....
üstelik evliyim..
7 aylık oğlum var...

Ben 19'umda kazanmıştım. O dönem evli, çocuklu, abi-abla denecek çeşitli yaşlarda fazlaca arkadaşımız da vardı bizimle okuyan... Okumanın yaşı mı olur yahu hele ki bahsettiğiniz yaş 22 gibi bir yaş...

ne geçi yahu :mad:
hep bu zihniyetten insanlar mutsuz
sırf gideyim diye bi bölüm yazıp yıllarca cileyle okuyup bide üstüne yıllarca işsiz gezmek var
bizim dersanede bi çocuk 21inde tıp kazandı. dereceyle hemde
27 yasında para kazanacak ama kimin umrunda istediğini yaptı
sende hayalerrinin peşinden git
bol şans :KK49:

Hayır geç bir yaş değil ilk ünv. illa bir yer olsun diye lise son sınıfta girdiğimle kazandım birkaç sene çalışıp düzgün bir yer okumadığıma o kadar pişman oldmki onun son senesindede sınava girdim bir bölüm daha okudum

ben 17de başladım ama sınıfta 30 yaşında ablalar vardı hatta o zaman bana teyze gibi geliyorlardı şimdi ben oldum 31 :KK51:

20li yaşların başındasın hiç geç değil emin ol, arkadaşımın eşi tıp fakültesini bitirdi bu sene. zamanında yarım bırakmış 40 küsur yaşında devam etmeye başladı ve bitirdi okulu. kızı da ünv. 3e geçti bu yıl düşün yani

böyle şeylerde biraz özgüvenli olmak lazım, dışardan gelen sesleri takmamak lazım. inşallah istediklerin olur. bol şans

Kız kardeşim 25 yaşında okumaya karar verip bütün bir yıl hem sınava çalıştı hem de kendi işinde. Sınavı kazandı şu anda anestezi okuyor. İkinci sınıfa geçti. Gurur duyuyorum onunla. Mutlulukla gittiği bir işi olacak artık. Geç kalmış sayışmazsınız yani

Back
X