üniversiteyi bıraktım 3.sınıfta,tekrar sınava hazırlanıyorum cok mutsuzum

minik-patiler

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2013
1.111
576
138
bir üniversitenin mühendislik fakültesinde okuyordum bölümü hic sevemedim ücüncü sınıf olacaktım bu sene birde hazırlık okumustum yani 4 yıl okudum ama mutsuz olduğum icin bıraktım simdi üniversite sınavına hazırlanıyorum yasım 24 bu sene sınava girecek olanlar benden yasca baya kücükler acaba hata mı yaptım yeni bir üniversiteye basladığımda 29 yasında mezun olcam enaz cok bunaldım düsünmekten radikal bi karar verdim ama arkasında duramıyorum galiba össye adam akıllı calısamıyorum özel ders vs alıyorum fakat öyle bıkmısım ki derslerden calısamıyorum artk iyi bir bölüme giremezsem aileme cok mahcup olucam okulu bırakıp basaısız olduğım icin kızlar ya hata mı ettim ama ömrümün sonuna kadar da sevmediğim mesleği yapmak da zor olcaktı

Keşke o kadar sene kaybetmeden bu kararı verseymişsiniz, ama hiç bir şey için geç değil tabi ki. Bir Ömür boyu icra edeceğiniz mesleği severek yapmak çok önemli bir şey. Strese sokmayın kendinizi, eminim istediğiniz bölümü kazanırsınız. 29yaş mezun olmak için hiç de geç bir yaş değil, benim sınıfımda 45 yaşında 1.sınıfa başlayanlar var:) klışe ama, Okumanın ogrenmenın yaşı yok.. Başarılar dilerim.

evet karar vermekte gec kaldımcok tesekkür ederim moral oldu biraz özellikle sınıfınızda 45 yasında biri olması hem güldüm hem de taktir ettim:)tesekkür ederim tekrar

tam olarak benim gibi.bende mühendisliği bi sene hazırlık toplam 3 seneden sonra bıraktım.tekrar sınava giricem.

Canim hic dert etme bence ömür boyu sevmedigin bi isi yapmaktansa dört yilini feda edip sevdigin bi isi yapacaksin. Hem soyle de düşün mezun olduktan sonra herkes hemen is bulamiyor ki atandim ettim yada guzel bir is buldum diyene kadar yas 30 u buluyor. Misal ben uniden mezun olali uc yil oldu atanamadim bazi sebeplerden dolayi :)

tam olarak benim gibi.bende mühendisliği bi sene hazırlık toplam 3 seneden sonra bıraktım.tekrar sınava giricem.
bu sene mi giriceksin bende aynı durumda olanlar da varmıs demekki nasıl hissediyosun peki zorlanıyo musun?seni gördüğüme cok sevindim gercekten yanlıs anlama okulu bıraktığın icin değil tabi yalnız olmadığımı gördüğüm icin okadar bunaldım ki anlatamam sınava cok az kaldı ben hala doğru düzgün calısamıyorum okuduğım bölüm cok zordu bıkmısm artık derslerden iyce

evet canım haklısın bende zaten sevmediğim bi işi yapmak istemediğim icin bıraktımtesekkür ederim:):)

Üzülmek düşünmek ders calisma zamaninizdan çalmak size sadece 1 yil daha kaybettirir....

Bu yüzden bu önemli vakitleri kendinizi amaciniza adayarak geçirin. Artik geri dönüşü olmayan kararlarnzi sorgulayarak degil...

Eğer bu psikolojiyle devam ederseniz keskelerinz çoğalacak. Ancak amacinza uygun hareket ederseniz gün gelecek "iyi ki" diyeceksiniz...

bende çok sevindim canım yalnız olmadığımı hissetmek güzel.bu konuda uzun uzun dertleşebilirim seninle ama şuan biraz yorgunum.üstünkörü bahsediyim.benim bu okula devam etmem her açıdan çok mantıksızdı.vakıf üniversitesinde okudum bi de beterin beteri var.yarı bursluydum ama aileme hergün mahçup oluyodum.vakıf üniversitesi olmasına rağmen hocalarım bile bırakman mantıklı dediler dostça yaklaşıp.bi anda karar verdim üstelik.çok gelgitler yaşadım.bıraktıktan sonra sıkıntım başladı.ilk 1-2 ay geceleri kabuslar görüyodum.sürekli bi huzursuzluk.bu okul bana umursamamazlık kazandırdı ama.iyi mi kötü bilemiycem tabi.sonrasında hiç kafama takmıyorum.canımı sıkmıyorum sadece endişe var.ben dahada radikal kararlar aldım üstelik.sınava da hazırlandığım söylenemez şartlardan dolayı.akışına bıraktım.güzel istediğim bi bölüm olursa yazıcam.olmazsa eğer açıköğretim işletmeye kayıt olucam.her harikarda elimde bulunsun diye.yine seneye de girerim tabi.

kafeinn gercekten senin durum daha da zormus benim devlet üniversitesiydi enazından.aynı umursamamazlık bende de olustu son zamanlarda aynı senin gibi önceki okulum yüzünden.vaktini ayırıp bana destek olduğın icin tesekkür ederim insallah hersey istediğin gibi olur vakıf üniversitesini yarı burslu kazandığına göre belli ki bi kapesiten var insallah daha basarılı olursun canım basarılar dilerim

negüzel yazmıssınız bu yorum tokat gibi oldu beni biraz kendimi getirdi insallah su karamsarlığı atarım bu karamsarlık beni basarasızlığa sürüklüyor cünkütesekkür ederim tekrar

bende 24 yaşındayım üstelik mezunum da. bu yıl tekrar sınava giricem. aynı endişeler sıkıntılar bende de var. yine de insanın istediği bölümü okuması güzel bir şey. Allah yolumuzu açık etsin

babam şehir dışında okumamı istemediği için bana vakıf üniversitesi yazdı. ben düşünmüyodum.yaşadığım yer büyükşehir puanlar biraz daha yüksek.şehir dışındaki devlet üniversitelerine puanım yetiyodu.kapasitem vardı puanıma yazık oldu.bölümümden çok %100 ingilizce olmasını hata olarak görüyorum.labaratuvarlarda iyiydim çünkü.ama mühendislik çalışma şartları olarak bana göre değil.özel sektörde çalışmak kesinlikle istemiyorum.benim ablamda mühendis ondan dolayı iyi biliyorum.hevesim kaçtı çok fena bu okul konusunda.ev kalabalık ve bebekler var.derste çalışamıyorum.zaten soğudum.bu arada ben senden farklı olarak biraz daha küçüğüm.yaşım 22.inşallah ikimiz içinde hayırlısı olsun.senin önün daha açık çalışabiliyosun özel ders alıyosun.yaşını dert etme hiç.artık o kadar çok üniversite mezunu varki asıl sorun iş bulmakta.bu da tamamen şans.kimi çok güzel bi bölümden mezun olmuş işsiz kimi tercih edilmeyen bi bölümden mezun olmuş çok güzel bi işi var.hiç belli olmaz nolcağı :)

Madem bu yola girdin, amasini, keskesini, ya dasini bir birak once.

Sevmedigi bolum birakmak her babayigidin harci degildir. Kantinde oturup yaaaa aslinda ben de .. olacaktim , o konuya cok yetenekliyim ama ......okuyorum iste diyen tip cok, gozu kaldigi bolume gitmek icin cabalayan yok.

Madem bu kadar dirayetlisin, butun enerjini sinava akit. Olumsuz dusuncelerin sana bir faydasi yok ki. Basarilar dilerim.

senin de Allah yolunu acık etsin insallah istediğin bölümü kazanırsın canım tesekkür ederim zihin acıklıkları dilerim

cok tatlısın ya cok iyi geldin bana iyiki yazmısım sende de aynı dert ama sen daha bana moral oldun.sende bu sene calısamıyosan seneye bastan adam akıllı baslarsın hazırlanmaya öyle bi basarı elde edersin ki ailenin karsısında da dimdik durursun hem bak sen benden iki yas kücükmüssün bu sene de gir sınava istediğin yer olmazsa da seneye bastan baslarsın calısmaya kapesiten de var insallah istediğim gibi olur hersey artık su okul yüzünden mutsuz olmayız

Hiç moralini bozma çok doğru bir karar vermişsin. Ben de iki ünv. bitirdim. Küçük büyük yaş hiç sorun değil ünv de. Takmazsan tabi. Gerçi ben yaşımı hiç göstermediğim için anlamıyodu kimse ama yine de sorun etmezdim. Hiç karamsar olma kesinlikle git oku. Ben 3. Sınıfta çalışmaya başlamıştım mesleğimle ilgili sen de deneyebilirsin. Tebrik ederim şimdiden. İlerde iyi ki yapmışım diceksin. 29 yaş düşündüğün kadar büyük bi yaş değil.

inşallah canım.kurtuluruz bu endişelerden.istediğin zaman yazabilirsin özelden :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…