- 30 Temmuz 2013
- 7.263
- 1.746
- 398
- Konu Sahibi minik-patiler
-
tebrik ederim sizi hayallerinizi gerceklerstirmissiniz ben kararı vermekte biraz gec kaldım tek sorun o istediğim puanı alamazsam bende vakıf üniversitesi tercih edeceğim ama tabi insallah istediğim puanı alırım iyi dilekleriniz icin cok tesekkür ederim.basarılar size de
benim bi ogrencim universiteyi 3de birakip yeniden hazirlanmis ve super bolum kazanmisti.. bi de biz kizla yaşittik, ben erken basladigimdan oyle oldu.. bnm meslegimin 5nci yili, kiz simdi okuyor ama bi farkimiz oldugunu sanmiyorum.. yasitlarinin meslekte 5nci, onun 1nci yili olur, ne olabilir en kotu?bir üniversitenin mühendislik fakültesinde okuyordum bölümü hic sevemedim ücüncü sınıf olacaktım bu sene birde hazırlık okumustum yani 4 yıl okudum ama mutsuz olduğum icin bıraktım simdi üniversite sınavına hazırlanıyorum yasım 24 bu sene sınava girecek olanlar benden yasca baya kücükler acaba hata mı yaptım yeni bir üniversiteye basladığımda 29 yasında mezun olcam enaz cok bunaldım düsünmekten radikal bi karar verdim ama arkasında duramıyorum galiba össye adam akıllı calısamıyorum özel ders vs alıyorum fakat öyle bıkmısım ki derslerden calısamıyorum artk iyi bir bölüme giremezsem aileme cok mahcup olucam okulu bırakıp basaısız olduğım icin kızlar ya hata mı ettim ama ömrümün sonuna kadar da sevmediğim mesleği yapmak da zor olcaktı
haklısın canım evli olunca baska sorumlulukların da oluyor sonucta sınava odaklanamıyorsun ama benim bi tanıdığım evliydi ve cocuğu vardı mesleğini sevmiyordu mühendisti o da tekrar hazırlandı evliyken cocuğı varken devlet üniversitesinde tıp fakültesini kazandı sen de basarabilirsin bence moralini bozma daha zaman var calısmak icin
haklısın canım dünyanın sonu değil sonucta basarılar dilerim sana insallah istediğin bölümü kazanırsın3. Senenin laneti herhalde bende hazırlık+3 sene okuyup yeniden hazırlanmaya karar verdim. Zaten kendimi bildim bileli umursamaz bir insan olduğum için şuanda da pek takılmıyorum. Gayet konuları yetiştirirmişim, istediğim bölüme girermişim gibi geliyor. Olmazsa da okuluma devam ederim, dünyanın sonu değil sonuçta
bende cok eksik hissediyorum canım kendimi konularda ama halledilmicek bisey değil daha cok vaktimiz var yetistiririz bence basarılar insallah istediğin bölüm olurinsallah kazanirim canim boyle hikayeler tesvik ediyo benim sozel konularim bitti ama sayisallardan hic bisi bilmiyomusum gibi yapamicam gibi surekli
haklısın canım ben de yaklasık 6 yıl geriden gelmis olucam ama ömrümün sonuna kadar sevdiğim mesleği yapıcam kazanırsam tabi:)benim bi ogrencim universiteyi 3de birakip yeniden hazirlanmis ve super bolum kazanmisti.. bi de biz kizla yaşittik, ben erken basladigimdan oyle oldu.. bnm meslegimin 5nci yili, kiz simdi okuyor ama bi farkimiz oldugunu sanmiyorum.. yasitlarinin meslekte 5nci, onun 1nci yili olur, ne olabilir en kotu?
anlattığınız insanlar hayallerinin pesinden gitmisler ve istediklerine de ulasmıslar bende bu yüzden bıraktım okulu benden yasca cok daha büyük olmalarına rağmen hayatlarını yeniden kurmuslar anlattığınz insanların hikayesi beni etkiledi moral oldu tesekkür ederim:)Yaşınızda hiçbi sorun yok.
Bizimle ders alan 30 lu yaşlarında bi kadın, 55 yaşında emekli olduktan sonra da ikinci üniversitesine başlamış bi adam var.
Özellikle amcayı baya seviyoruz, derslerde çok tatlı, notları falan da gayet iyi bize de çok yardımcı oluyo.
Hiç sevmedigim bi okulu okudum, 30 küsur sene hic sevmedigim bi isi yaptım, hiç sevmedigim bi hanımla ailem istedi diye evlendim dedi bize bi seferinde.
Emekli olunca eşiyle boşanmışlar, çok saygıyla bahsediyo eski eşinden ama sevememiş işte. Iş desen her gün ayakları geri geri gitmiş.
O da boşanmış, emekliligine kadar biriktirdigi parayla da ufak bi daire almış, içinde kalan bölümü okumaya karar vermiş.
Hayata yeniden başlamış resmen. Ve o kadar mutlu ki. Bazen bizden daha gençmiş gibi geliyo bana.
Diger kadını derseniz pek tanımıyorum ama arada ay ocakta yemegim var, ay kocişim gelcek, ek derse kalamıcam falan diye espriler yaparken duyuyorum, o da halinden memnun belli. Eşi baya yardımcı oluyo bildigim kadarıyla, bebekleri varmış o ilgileniyo kadın okuldayken.
Yani her radikal karar kötü karar degildir. Siz mutlu olmayı bildikten sonra isterseniz 39 unuzda mezun olun, hicbi sey olmaz.
o sizsinizn ben böyle yaptım buraya da canım cok sıkılıyor moralim bozuk falan diye yazdım moral toplamak icin sağolsın herkes destek oldu sizin su yazdıklarınız sadece daha da moral bozmak icin yazmıssınız bütün olumsuzlukarı düsünüp yazmıssınız yok gec yasta is bulamazsın falan ben zaten 29 yasında mezun olucam 40 yasında değil.sizin dediğiniz gibi yapsaydım bu sene 3.sımıfı okucaktım sonra 4.sımıf iki sene gitti sonra bide öss ye hazırlanmak etti 3 sene daha kayıp hayatım boyunca yapmıcağım bi meslek icin neden 3 senemi daha heba ediyim dedim ben ayrıca istediğim bölüm eczacılık mezun olma yasımın bi etkisi yok yani is bulma kınusunda zaten canım sıkkın böyle düsünmeden konusrak insanların mıralini bozmakta ne bulursunuz bilmem
tesekkür ederim artık üzülmüyorum zaten iyki diyorum hatta birde kazanırsam asla pisman olmayacağım verdiğim karardanBoşver her şeyi çalışmaya devam et. Zararın başlarından dönmüşsün. Ömür boyu mutlu olmak istiyosan sevdiğin işi yapacaksın. Sen mutluluğun için bunu göze almışsın başarırsın inşallah. Bizim sınıfın dörtte biri okuduğu bölümü bırakıp gelmişti. Alt dönemlerimde çocuklu bayanlar vardı.
dediğiniz gibi okula devam etsem bu sene 3 seneye son sımıfı okucaktım 2 sene daha gitti bile birde okul bitince sınava hazırlandığım seneyi sayarsak tekrar sınava girmek icin 3 sene daha gec kalmıs olcaktım.o okulu bitirsem de o mesleği asla yapmıcaktım oyüzden iyiykide bitirmeye calısıp daha cok vakit kaybetmemisim suanda üc sene kardayım diğer türlü okulı bitirsem de yine öss ye gircektim o mesleği istemediğim icin konuyu acalı cok oldu zaten ozaman tereddütlerim vardı ama simdi hic pisman değilim en doğru kararı verdiğimi düsümüyorum.sizin adınıza da üzüldüm ama 1 sene kayıp nedir ki bukadar üzülmeyin bence.buarada bölüm neydi?Ah canım ya geçmiş olsun hayırlısı olsun 1 sene kaldiysa son seneyide bitirseydin keşke en azından diploma olurdu Nerede lazım olacağı belli olmaz. Ha ama derslerin çok kötü birsürü zayifin kaldığın ders varsa. Ortalaman çok düşük geçmene yetmiyorsa tamam ama aksi halde yapmasaydin. gerçi aynı sorunu bende yaşıyorum. Bende aslında 3.sinifta olmam lazımdı. Okuduğum bölümude çok sevdiğim söylenemez. Okuma için okuyorum. En son istediğim bölüm du hatta. Ama bir anda is imkanı vs açılınca o anda hoşuma gitti bölüm. Yazdım. 1.senem çok boş geçti cahil ve saf. Okul yönetmeliğinden vs haberim yoktu. 1.sene bitti tatil oldu. 1.donem de 3 2.donem de ise 4 dersden kaldım.tabi ortalama düştü . Tatilde bir haber geldi ki ortalama /gano 1.80 altında olunca üstten ders alamıyosun. Kuralmis. Bende bilmiyodum bikaç arkadaşım daha boyleydi. Kaldık. Velhasıl 2.sinifin 1.döneminde okula gitmedim kaldığım dersleri aldım sınavlara gittim. 2.donem kaldığım yerden 2.sinif dersini aldım. Bir sonraki sene yani bu senenin başında. 3.sinif olmam lazimken geçen sene alamadığım 2.sinif derslerini aldım. Üstten de 2 tane açıldı şükür. 11 ders toplam. Sadece 1 dersten kaldım. Yarıyıl Ortalamam 1.98 şükür dedim geçtim. Ama bu sabah ders seçimi yaparken ne göreyim bu dönem 3.sinif dersleri açılıyor diye sevinirken hiçbiri açılmadı... yine kaldığım dersler açıldı. Mail attim sisteme ne duyayim. Bundan sonra ganoya bakılıyor ve her dönemin ortalaması mühim ! 1.80 olmalı. Kaç saattir Ağlıyorum moralim yerlerde. Tamam Yönetmeliği okusam öğrenebilirdim ama sonuçta bilmediğim birşeyi nasıl aklıma gelsin var mı diye ... ben sene sonu diye biliyorken... sadece 1 dönem kaybı varken şimdi 1 sene kaybim oldu. 3 olmam gerekirken 2 oldum. Benim zorla giden böyle bir adaletsizligin olmasi. Çan sistemi var herkes çok çalışkan bende aöl çıkışlıyim bikaç sene ara vermiştim okula. Napsam da notları dd dc üstüne çıkmıyor belki 1 3 tane aa CB var... nefret ediyorum artık. Öyle mutsuzum ki. Biraksam ygs vs asla yapamam biliyorum. Devam etsem durumlar bu. Aileme karşı emekler boşuna çıkarmak istemiyorum. Mezun olmak istiyorum ama olmuyor. Genel olarak ders çalışmayı da sevmiyorum. Bunlar daha da engel oluyor. .. çok yoruldum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?