unutamıyorum,affedemiyorum,uçurumun başındayım

huzursuzmutsuz

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2013
29
0
6
İzmir
2 yıllık bir hikaye benımkisi,gerçekten çaresiz bi durumdayım

eşimle bi arkadaşımız vasıtasıyla tanıştık,neresınden başlayacağımı bile bılmıyorum anlatmaya
eşim lise mezunu kendi işi olan ailesiyle birlikte iş yapan biri ben ise öğretmenim,sorunumuz asla tahsil farkı olmadı hiç.sorunumuz hep onun aılesının pürüzlükleri oldu.şöyle anlatayım
düğünüme 1 ay kala babama kanser teşhisi koyuldu.alt üst olduk.babam rahmetli ben düğünü iptl edıyorum baba desem de kızım sen mutlulugunu erteleme bu düğün olacak dedi.neyse düğün hazırlıkları bı taraftan babam bı taraftan cok zor gunler gecırdım.yapayalnız kalmıştım.babam hastanede yatıyodu,annem de onun yanında kalıyodu,ben hastane ile kendı düğünüm arasında mekık dokuyodum,hem maddı hem manevı yıpranmıştım artık,düğüne bir hafta vardı ortada ne eşya ne ev tuttular eşimin aılesı hıc ses cıkarmadık.eşimin aılesı bir kere olsun kızım senın basında anan yok baban yok kendı basına kosturuyosun bır seye ıhtıyacın var mı demek bıle şöyle dursun,kınayı kız tarafı yapar deyıp işin içinden cıktılar,kına masraflarını da ben karşıladım.hadı onu bırak eşime iç çamasır almıştım evımıze koymak ıcın,ona bıle gorumcem bu marka nıye aldın şahınler daha kalıtelı ondan alman lazımdı demişti,ve ben buna benzer sorunları cok yasadım,suan aklıma geleneler

her neyse asıl meseleye geleyım,kına gunu geldı çattaı,görumcemle aynı kuafördeydık,benım ışım erken bıttı eşim benı almaya geldi,bi taraftan telefonla arayıp duruyordu bı taraftan da ödeme yapmaya calısıyodum ve o telaşeyle görumceme allaha ısmarladık demeyı unutuverdım,vay ben nasıl görumceme allahaısmarladık dememısım.kıyamet koptu,telefon üstüne telefon eşime,annesı ayrı babası ayrı gorumcem ayrı burnumuzdan geldi,akşam kına olacak salona gıttık gorumcemın surat beş karış,kayınvalidem falan keza aynı,kavga çıkarmak ıcın yer arıyorlar.tam kına yakılacak benım elıme,gelin elini açmıyor dendi,neyse kayınvalıdem geldı altın koydu avucuma,sonra eşimi de yanıma oturtmuşlardı,bu sefer kayınvalıdem damat da elını açmıyor dedi,annem yazık döndu arkasını çantasında altın aramaya basladı,be insafsızlar benım annem 4 gun once geldı hastaneden babamla,doktor sırf düğün var diye izin verdi 2-3 gun,benım babam tedavisini bıraktı geldı düğüne,yıne de annem sesini çıkarmadı,altını buldu koydu eşimin eline,neyse kına boyle sonlandı

düğün gecesi tam düğün bitti,bizde adettir gelin evine giderken kız tarafından da iki kişi eşlik eder,düğün bitti annem kayınvalideme bunu söyledi,dünür ben börek yaptım tatlı yaptım bizden de iki kişi sizinle gelebilir mi dedi.kayınvalidem anneme bağarmaya basladı,salaonda gergınlık cıkardılar.salondan cıktık gelın arbasına bındık peşimizden görumceyla kaynanamda bındı arabaya,başladı kaynanam söylenmeye,aileme saydırıyor,çingen bı aıleye çatmış mış,kız kardeşlerim onu az daha dövecekmişmiş,duramadım susamadım artık ben de cevap verdım kaynanama,sonra görumcemde karıştı ona da saydırdım,tam sen ne problem bı ınsansın mahvettın benım gunumü diyodum çaat diye bana yumruk attı çeneme,ben kendımı kaybettım,arabadan lık karıştıortaatlamaya kalkıştım,arkadan bızım akrabalar gelıyomuş bılmıyodum gelınlıgımın kenarını gormuşler arabadan,e-şim arabayı durdurdu,sonunda ben inmeye çalılışıyorum görümcem boğazıma sarıldı benı ındırtmedı.

neyse ellerim titriyor yazareken,kendımı o an çok sahıpsız hissettim,eşim de dönüp siz napıyosunuz demedı ablasına annesıne,bırak onu ilerleyen gunlerde ıse ablam sana vurmadı ki,ben vurduguu görmedım ki,vurduysa noolmuşki cinsinden muhabbetleri olmaya basladı,çenemdekı morlugu gösterıyodum,ablamında bımem neresı morarmış,annemınde şurası morarmış dıyodu,yok babam madem hastaymış da nasıl gelmiş salona düğüne bu olaylardan sonra ben onun aılesıyle gorusmek ıstemıyordum,benı zorla aılesının yanına göturdu,cehennem gunler yaşadım,ne bır özür dıledıler benden aksıne görumceme iftira atmakla suçlandım.o an evlılıgı bıtırecektım ama aklıma hep babam geldı,ona bu acıyı yaşatamazdım,bu üzüntüyü yaşatamazdım ona,sonra hamıle kaldım 2 ay sonra,7 aylık hamıleyken babamı kaybettım,çok kötu gunler yasadım.

hamıleyken beşik alacaktık kocamla vay beşiği annesi de görsünmüş öyle alalımmış,bunun yüzünden kavga ettık eşimle.sinirimden yuruyerek anneme geldim ayaklarım şiş karnım burnumda ağlaya ağlaya,bi kere aramadı öldün mü kaldın mı dıye kocam.

bebeğim doğdu ve ben 2 ay sonra çalışmaya basladım,annem baktı kızıma,ve onun aılesı benı annemı evımde beslemekle suçladı,birlikte iş yapıyolar demiştim,eşime para falan vermemeye başladılar,aynı şeyi babam hastayken 2 ay bende kalmıştı o zaman da yapmışlardı,nereye gıdıyo bu paralar dıyodu kayınpeder,sankı oğlunun çalıstıgıyla geçiniyoduk.evın kırası faturalar bır de esımın bız evlenmeden once dukkan ıcın cektıgı kredı vardı hepsını maasımdan ödüyoduk.

daha neler neler...

yazarken bakıyorum da ben az şeye tahammul etmemişim.

her neyse çok uzattım.ben yukarıdakıne benzer sorunları cok yasıyorum evlılıgımde,her yasadıgım kötu seyı unutup eşimle evlılıgıme devam etmeye calıstım,ama son 1-2 aydır bana bir şey oldu,artık en ufak yaptıkları seyı kaldıramaz oldum,sürekli geçmişle yasıyorum,kocamın bana sahıp cıkmayısını hatırlıyorum,en son dun aksam kavga ettık kocamla,ben boşanmak ıstıyorum dedım.kocamdan sogudum çok.
kızım var 1,5 yasında bir tek onun psıkolojısını dusunuyorum.
boşanmak istediğimi söyledıgımde arkadaşlarım arada cocuk var boşansan da bunlar senı rahat bırakmaz dıyorlar,ya gerçekten akıla ıhtıyacım var,mutsuz ve huzursuzum

valla nası beceriyosunuz şu yıllar önce olmuş kıldan tüyden mevzuları kafanıza takıyosunuz idrak sınırlamı aşıyor

yok kınada şöyle olmuş
o zaman böyle olmuş
bu zaman beşik denmiş

yazık güzel zihninize ya

Offf diyorum sadece.... Sen düğün günü çekip gitmeliymişsin... Arada çocuk var ama çocuk zaten sana verilecek, bu terbiyesizlerin yaptıklarını yanına bırakmaman lazım, eşin belki düğün günü şaşırmış şoka girmiştir bişey yapamamıştır da sonrasında da onları savunması???Amiyane bi tabir olacak biraz ama tam anlamıyla "çingen" insanlara denk gelmişsin. Allah yardımcın olsun...

mutsuz bir kadın mutlu bir çocuk yetiştirebilir mi,madem her şey çocuğum için diyorsunuz...
kimse vazgeçilmez değildir,buna eşiniz de dahil.
evet haklısın,eşimden çoktan vazgeçtim zaten ben,çocugum babasız buyumesın dıye bir düşüncem var kafamda

esas çingen kayın valide görümce tarafıymış bu hikayede
ne insanlar var şu dünyada
çok çingen ve çirkefler,görümcem zaten ilk evliliğnden boşanmış,ikincde de cok mutlu sayılmayan sorunlu hasta bır kadın

valla nası beceriyosunuz şu yıllar önce olmuş kıldan tüyden mevzuları kafanıza takıyosunuz idrak sınırlamı aşıyor

yok kınada şöyle olmuş
o zaman böyle olmuş
bu zaman beşik denmiş

yazık güzel zihninize ya
sen keşke hiç yorum yapmasaydın arkadaşım benım problemimle ilgili,hiç okuyup zahmet etmeseydın hatta

Offf diyorum sadece.... Sen düğün günü çekip gitmeliymişsin... Arada çocuk var ama çocuk zaten sana verilecek, bu terbiyesizlerin yaptıklarını yanına bırakmaman lazım, eşin belki düğün günü şaşırmış şoka girmiştir bişey yapamamıştır da sonrasında da onları savunması???Amiyane bi tabir olacak biraz ama tam anlamıyla "çingen" insanlara denk gelmişsin. Allah yardımcın olsun...

yapamadım işte canım,babam boynumu çok buktu

onlar iyi insan olsalardı babanın hastalığı süresince senin yanında sana destekçi olurlardı
insaniyetin gereği budur
sen koskoca öğretmensin
ezdirme kendini
senin de el üstünde tutulmaya hakkın var
sen de ananın babanın biricik evladısın

görümce olacak şeyin sana vurduğu ve eşinin ne olacak ki dediği kısımdan sonrasını okumadım

hala görüşüyo musun bu kişilerle? eğer görüşüyosan eşin de hala aynıysa bu sorunların bitmez.Allah kolaylık versin.

o görümcenin kafasını tutup asfalta dayayacaksın sonra da kıvılcım nasıl çıkarılır göstereceksin. allah kimsenin ahını kimsede bırakmaz babannem der hep bu azmış başına vurmuş diye seninkide azmış canım kudurmuş bu yüzen böyle davranıyo. kocana da bişey demiyorum gerçekten ben bile okurken gözlerim açıldı :53:

yok kınada şöyle olmuş
o zaman böyle olmuş
bu zaman beşik denmiş

yazık güzel zihninize ya

Arkadaşın yaşadıkları size çok mu basit geldi? :26:
Böyle bir aileyle karşı karşıya kalsaydınız siz de takardınız sanırım
Kızın çekmediği çile,karşı tarafın etmediği eziyet kalmamış
Daha ne yaşasın,gene iyi dayanmış

onlar iyi insan olsalardı babanın hastalığı süresince senin yanında sana destekçi olurlardı
insaniyetin gereği budur
sen koskoca öğretmensin
ezdirme kendini
senin de el üstünde tutulmaya hakkın var
sen de ananın babanın biricik evladısın

bir de bu nokta var,asla ne ben ne de aılem hıc öyle öğretmenlıgımı tahsılımı satan ınsanlardan olmadık,dun aksam kocam dıyorkı sen de kendını bulunmaz hınt kuması sanıyorsun
eger ben öyle sansaydım ve sıze basından berı oyle davransaydım senın aılen bana böyle her ıstedıgı gıbı davranamazdı dedim

yanı demem o ki,benım ve aılem ıcın insanlıktır esas olan
ama yanlış yapmışız

görümce olacak şeyin sana vurduğu ve eşinin ne olacak ki dediği kısımdan sonrasını okumadım

hala görüşüyo musun bu kişilerle? eğer görüşüyosan eşin de hala aynıysa bu sorunların bitmez.Allah kolaylık versin.
görüşüyorum malesef canım
o görümcenin kafasını tutup asfalta dayayacaksın sonra da kıvılcım nasıl çıkarılır göstereceksin. allah kimsenin ahını kimsede bırakmaz babannem der hep bu azmış başına vurmuş diye seninkide azmış canım kudurmuş bu yüzen böyle davranıyo. kocana da bişey demiyorum gerçekten ben bile okurken gözlerim açıldı :53:
aynen öyle işte,ne utanması var ne arlanması var,el alem ne der bı utanıyım da susayım demez hıc
Arkadaşın yaşadıkları size çok mu basit geldi? :26:
Böyle bir aileyle karşı karşıya kalsaydınız siz de takardınız sanırım
Kızın çekmediği çile,karşı tarafın etmediği eziyet kalmamış
Daha ne yaşasın,gene iyi dayanmış

boşverin muhattap olmayın bence,ben hıc rahatsız değilim yorumundan ,o arkadaşın

yok kınada şöyle olmuş
o zaman böyle olmuş
bu zaman beşik denmiş

yazık güzel zihninize ya

sen ne dediğinin farkında mısın?

evli misin bkar mısın?

kız düğün bitimi dayak yemiş resmen..

iyilik meleğiymiş ki orda sonlandırmamış evliliği..
ben düğün arabasında yumruk yicem ve kocam ses çıkarmıcak bak nasıl kıyamet kopuyor..

biraz empati lütfen..

konu sahbi kusurabakma açık yazcam..
snin kocan da iş yok canım..

daha düğün bitimi karısını anasına kardeşine dövdüren erkekten koca olmaz..
feriştahı gelse bu fikrim değişmez..

neys sen o halde ses çıkarmamışsın ya helal olsun..

ne diyim bundan sonrası için..

geçmişe sarman normal..sen de etten kemiktensin..

ama bundan sonrası için eşinle mutluysan psikolijik tedavi gör ileca başla, geçmişi hatırlasan da delirmezsin..(delirtecek cinsten çünkü)

ama olay geçmiş + şimdiki sorunlarsa, yani şimdi de eşinle sorunların varsa aşma yoluna git çocuk var aşamıyorsan kendine de güvniyorsan boşansam nasıl yaşarım? ı düşünmeye başla derim...

hayat kısa, mutsuzsan değmez..bir daha dünyaya gelmeyeceksin..

Vay be demek istiyorum.Arkadaşım okurken hem çok üzüldüm hem de sana çok kızdım.Ya sen öğretmenim diyorsun niye izin verdin bu kadar şeye???Ya nasıl hemen çocuk yaptın, şimdi ceketini alıp çıkmak varken kara kara düşünüyorsun bak.Ne güzel mis gibi mesleğin var. Değer mi bu işkenceye.Ya düğün günün dayak yemişsin, daha ben ne yazayım :(

sen nasıl bi aileleye denk gelmşsin böyle canım ya allah yardım etsin böylelerin şirretin korusun dönüp dolaşıp onları bulsun.
o kocada nasıl kocaymış hiç sesini çıkarmamış öyle şeymi olur ya belki d bunlar aralarında konuştu anlaştı bu okumuş tahsilli tepemize çıkar bizi beğenmez misali bilemiyorum gene de

ama insan değiller hastaya saygısı olmayandan ne beklenir ki:47::47::47:

Bende babamı 6 ay önce kaybettim canım basın sağolsun mekanı cennet olsun tüm ölen babaların... Ben bile babamsız nasıl düğün yapacağım ,herseyim eksik olacak diye düsünürken sen bunların üstüne bir de kocan ve kocanın ailesinden ne cekmissin. Sanırım ben senin kadar sabredemezdim keske cocuk düsünmeseydin herseyin yoluna girmesini bekleseydin cünkü bu gibi durumlarda olan cocuklara oluyor. Babasız bir kızın istediği tek sey babası gibi onu düsünen,koruyan,kollayan bir es istemesidir ama esin bunu layıkıyla yapamamıs aksine acına saygı duymamıs bence bunlara daha fazla sabretme daha gencsin cocuğun icin sabrediyorsun ama ileride cocuğun daha cok zarar görücek. 3 günlük dünya neden kendine eziyet edesin ki hayatı kızınla ailenle yasamaya bak

canım sen neden okudun, unıversıteyı ılk kazandıgında ne dusundun, kolumda bı altın bılezıgım olsun elegune muhtac olmam demıssındır mukakkak cok sıkıntı cekmıssın bende hıc kımseye bosan demem dıyemem ama mutsuzsan kendın kazandıgın bı lokma ekmegı agzının tadıla yıyemıyorsan normal calısmayan evhanımından ne farkın kalır. calısmayanlar sıkıntıyı bosanırsam nasıl gecınırım dıye cekıyorlar bı sekılde ben senın yerınde olsam plan yap , onceden herseye kendını hazırla kararını ver allah yardımcın olsun

2 yıllık bir hikaye benımkisi,gerçekten çaresiz bi durumdayım

eşimle bi arkadaşımız vasıtasıyla tanıştık,neresınden başlayacağımı bile bılmıyorum anlatmaya
eşim lise mezunu kendi işi olan ailesiyle birlikte iş yapan biri ben ise öğretmenim,sorunumuz asla tahsil farkı olmadı hiç.sorunumuz hep onun aılesının pürüzlükleri oldu.şöyle anlatayım
düğünüme 1 ay kala babama kanser teşhisi koyuldu.alt üst olduk.babam rahmetli ben düğünü iptl edıyorum baba desem de kızım sen mutlulugunu erteleme bu düğün olacak dedi.neyse düğün hazırlıkları bı taraftan babam bı taraftan cok zor gunler gecırdım.yapayalnız kalmıştım.babam hastanede yatıyodu,annem de onun yanında kalıyodu,ben hastane ile kendı düğünüm arasında mekık dokuyodum,hem maddı hem manevı yıpranmıştım artık,düğüne bir hafta vardı ortada ne eşya ne ev tuttular eşimin aılesı hıc ses cıkarmadık.eşimin aılesı bir kere olsun kızım senın basında anan yok baban yok kendı basına kosturuyosun bır seye ıhtıyacın var mı demek bıle şöyle dursun,kınayı kız tarafı yapar deyıp işin içinden cıktılar,kına masraflarını da ben karşıladım.hadı onu bırak eşime iç çamasır almıştım evımıze koymak ıcın,ona bıle gorumcem bu marka nıye aldın şahınler daha kalıtelı ondan alman lazımdı demişti,ve ben buna benzer sorunları cok yasadım,suan aklıma geleneler

her neyse asıl meseleye geleyım,kına gunu geldı çattaı,görumcemle aynı kuafördeydık,benım ışım erken bıttı eşim benı almaya geldi,bi taraftan telefonla arayıp duruyordu bı taraftan da ödeme yapmaya calısıyodum ve o telaşeyle görumceme allaha ısmarladık demeyı unutuverdım,vay ben nasıl görumceme allahaısmarladık dememısım.kıyamet koptu,telefon üstüne telefon eşime,annesı ayrı babası ayrı gorumcem ayrı burnumuzdan geldi,akşam kına olacak salona gıttık gorumcemın surat beş karış,kayınvalidem falan keza aynı,kavga çıkarmak ıcın yer arıyorlar.tam kına yakılacak benım elıme,gelin elini açmıyor dendi,neyse kayınvalıdem geldı altın koydu avucuma,sonra eşimi de yanıma oturtmuşlardı,bu sefer kayınvalıdem damat da elını açmıyor dedi,annem yazık döndu arkasını çantasında altın aramaya basladı,be insafsızlar benım annem 4 gun once geldı hastaneden babamla,doktor sırf düğün var diye izin verdi 2-3 gun,benım babam tedavisini bıraktı geldı düğüne,yıne de annem sesini çıkarmadı,altını buldu koydu eşimin eline,neyse kına boyle sonlandı

düğün gecesi tam düğün bitti,bizde adettir gelin evine giderken kız tarafından da iki kişi eşlik eder,düğün bitti annem kayınvalideme bunu söyledi,dünür ben börek yaptım tatlı yaptım bizden de iki kişi sizinle gelebilir mi dedi.kayınvalidem anneme bağarmaya basladı,salaonda gergınlık cıkardılar.salondan cıktık gelın arbasına bındık peşimizden görumceyla kaynanamda bındı arabaya,başladı kaynanam söylenmeye,aileme saydırıyor,çingen bı aıleye çatmış mış,kız kardeşlerim onu az daha dövecekmişmiş,duramadım susamadım artık ben de cevap verdım kaynanama,sonra görumcemde karıştı ona da saydırdım,tam sen ne problem bı ınsansın mahvettın benım gunumü diyodum çaat diye bana yumruk attı çeneme,ben kendımı kaybettım,arabadan lık karıştıortaatlamaya kalkıştım,arkadan bızım akrabalar gelıyomuş bılmıyodum gelınlıgımın kenarını gormuşler arabadan,e-şim arabayı durdurdu,sonunda ben inmeye çalılışıyorum görümcem boğazıma sarıldı benı ındırtmedı.

neyse ellerim titriyor yazareken,kendımı o an çok sahıpsız hissettim,eşim de dönüp siz napıyosunuz demedı ablasına annesıne,bırak onu ilerleyen gunlerde ıse ablam sana vurmadı ki,ben vurduguu görmedım ki,vurduysa noolmuşki cinsinden muhabbetleri olmaya basladı,çenemdekı morlugu gösterıyodum,ablamında bımem neresı morarmış,annemınde şurası morarmış dıyodu,yok babam madem hastaymış da nasıl gelmiş salona düğüne bu olaylardan sonra ben onun aılesıyle gorusmek ıstemıyordum,benı zorla aılesının yanına göturdu,cehennem gunler yaşadım,ne bır özür dıledıler benden aksıne görumceme iftira atmakla suçlandım.o an evlılıgı bıtırecektım ama aklıma hep babam geldı,ona bu acıyı yaşatamazdım,bu üzüntüyü yaşatamazdım ona,sonra hamıle kaldım 2 ay sonra,7 aylık hamıleyken babamı kaybettım,çok kötu gunler yasadım.

hamıleyken beşik alacaktık kocamla vay beşiği annesi de görsünmüş öyle alalımmış,bunun yüzünden kavga ettık eşimle.sinirimden yuruyerek anneme geldim ayaklarım şiş karnım burnumda ağlaya ağlaya,bi kere aramadı öldün mü kaldın mı dıye kocam.

bebeğim doğdu ve ben 2 ay sonra çalışmaya basladım,annem baktı kızıma,ve onun aılesı benı annemı evımde beslemekle suçladı,birlikte iş yapıyolar demiştim,eşime para falan vermemeye başladılar,aynı şeyi babam hastayken 2 ay bende kalmıştı o zaman da yapmışlardı,nereye gıdıyo bu paralar dıyodu kayınpeder,sankı oğlunun çalıstıgıyla geçiniyoduk.evın kırası faturalar bır de esımın bız evlenmeden once dukkan ıcın cektıgı kredı vardı hepsını maasımdan ödüyoduk.

daha neler neler...

yazarken bakıyorum da ben az şeye tahammul etmemişim.

her neyse çok uzattım.ben yukarıdakıne benzer sorunları cok yasıyorum evlılıgımde,her yasadıgım kötu seyı unutup eşimle evlılıgıme devam etmeye calıstım,ama son 1-2 aydır bana bir şey oldu,artık en ufak yaptıkları seyı kaldıramaz oldum,sürekli geçmişle yasıyorum,kocamın bana sahıp cıkmayısını hatırlıyorum,en son dun aksam kavga ettık kocamla,ben boşanmak ıstıyorum dedım.kocamdan sogudum çok.
kızım var 1,5 yasında bir tek onun psıkolojısını dusunuyorum.
boşanmak istediğimi söyledıgımde arkadaşlarım arada cocuk var boşansan da bunlar senı rahat bırakmaz dıyorlar,ya gerçekten akıla ıhtıyacım var,mutsuz ve huzursuzum

basligi gordugumde ve yaziyi okumaya basla´digimda tamam dedim simdi terk etti unuta miyor simdi terk etti unutamiyor yapilanlarida affedemiyor en son dugun arabasindaki dayaktan sonra tamam devaminda terkettim diycek dedim ama yok nasil guvendinde gittin o eve hayret ettim ayrica tebrik ederim nasil insanlarla karsilasmissin
su saatten sonra denilebilcek sey eger esinle mutluysan ve sadece ailesi yuzunden sorun cikiyorsa esine soyliyceksin bak yuvamiz bozuluyor ben ailenle gorusmiycem eger Kabul edersen mutlu mesut yasariz yok bana yapilan bukadar seyleri gormezden gelirsen bende evliligimizi gozden geciririm
ve kizin yuzunden tabiki bu kisilerle omur boyu muhattap olucaksin ama kizin seninle ve egitiminide senden alicagi icin coktabiseyyapamazlar

Back
X